Gå til innhold

KiloByte

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KiloByte

  1. Hei

     

    Jeg har interesse av å sette opp én mappe, eller et bibliotek, hvor jeg kan aksessere alle mapper jeg har rundt om på diskene mine. Dvs. at jeg har flere mapper med samme navn, som jeg har lyst til å binde sammen - ikke for å skrive, men bare for å lese av og ha det tildels mer oversiktlig.

     

    Se for deg at du har 4 harddisker, 4 partisjoner eller 4 logiske stasjoner (alt ettersom hvordan du ser på det). Og du har mapper på alle diskene, hvor av noen mapper har data som henger sammen med data på én av de forrige mappene fra de andre diskene (kan være pga. manglende diskplass til å ha alt på den første).

     

    Hvilke muligheter har jeg for å sette opp dette på XP, eller er det noen mulighet?

     

    Jeg har funnet mulighet for virtuelle mapper med toolkit fra microsoft, men den tillater bare én destinasjon per mappe - jeg vil binde sammen flere destinasjoner i én mappe. Er dog også usikker, men tror Vista eller Win7 har denne funksjonen (har enda XP, som skrevet).

     

    PS! Trenger ikke å være mulighet for å skrive til, bare for å lese av - jeg vil da kunne dele mappen med alt over nettverk, eller utforskeren, slik at jeg får oversikt over alt på et sted.

     

    Håper på et behjelpelig svar - og gjerne spør om det skulle være noe du lurer på.

     

    kb

  2. Jeg har viasat parabol med en Samsung DSB-B560N dekoder

    På parabolen har jeg 2 hoder,selv om jeg kun bruker det ene som er innstilt på Sirrius.

    Er det mulig å bruke det andre hodet til å få inn andre frie kanaler på andre sattelitter,og evt hvordan får jeg justert det andre hodet uten å forstyrre possisjonen på den som tar inn Sirrius?? :whistle:

     

    Du har mulighet til å ta inn totalt 4 satellitter med en DSB-560N mottaker.

     

    Ved bruk av 2 parabolantenner, 4 parabolhoder og DiSEqC switcher til å koble alt sammen vil du kunne søke inn fra f.eks. Thor (1° vest), Sirius (5° øst), Hotbird (13° øst) og Astra (19.2° øst).

     

    Trykk på navnene for å se hvilke kanaler du finner på de forskjellige satellittene.

     

     

    Lykke til.

  3. Hei

     

    Jeg bare tenker tanken og lurer på hva som vil være det beste av harddisker og kontrollere til masselagring, og hvilken type raid som vil være optimalt uten noe form for backup av det man har lagret.

     

    1. Systemraidet

    Jeg vil tro at det beste vil være å kjøre operativsystemet på en egen raid, men vil det være optimalt å kjøre raidet på hovedkortet eller på en ekstern kontroller?

     

    2. Operativsystemet

    Jeg regner med at linux vil være det beste å kjøre en større masselagring server med, men er det nøye hvilken av de forskjellige versjonene man velger? Hvordan vil et oppsett være best kjørt, og hvordan settes dette eventuelt opp?

     

    3. Valg av kontrollere

    Jeg har selv vært borti forskjellige kontrollere, og hørt mye om dem alle. Men hvilke kontrollere vil være best til system / lagring? Hvilken tilkopling bør man ha tilgjengelig på hovedkortet til tilfellet, og hva bør man forvente av dem?

     

    4. Valg av disker

    Når det gjelder både systemdisker, hvilke disker vil være best til bruk for en masselagring server? Flere av mindre og raskere disker, eller store og ikke fullt så raske disker? Enn produsent og ikke minst type raid man kjører på diskene?

     

    Det er bare mange tanker som henger oppi hodet, men jeg vil høre fra dere hva som vil være det beste valget.

     

     

    er av et flott oppsett til operativsystemet, men det virker upraktisk grunnet mengde av disker.

     

    Denne arbeidsloggen viser et veldig stilrent og flott oppsett, men jeg vil tro at valget av så mange forskjellige disker ikke vil være optimalt for et større raid med flere disker.

     

    Man blir selvfølgelig sjalu av å se slikt, men før en selv kaster seg ut i noe slikt bør man se seg rundt og vurdere hva som vil være det beste for det man skal bruke det til.

     

    Selv har jeg mitt bidrag av oppsettet jeg har per i dag på ItAvisens PmP. Det trengs nok ingen arbeidslogg på et ferdig kabinett med et par disker.

     

     

    Håper på kommentarer og innblikk i sakens kjærne.

  4. så lenge psuen klarer å levere nok strøm (noe jeg ikke ser som noe problem) så er det bare å fordele diskene gjevnt utover kablene.

     

    Jeg har vært i samtale med noen som driver med elektronikk. Han informerte om akkurat dette, men at det er større tap av signal / mer forstyrrelser dess mer man kobler til ut fra strømforsyningen. Så det jeg har gjort er å koble over de 2x 80x80 viftene til hovedkortet, samt fått like mange disker på hver strømtilkopling fra strømforsyningen.

     

    Alt i alt har jeg et problem med en av diskene, så alt fungerer nå utmerket med denne frakoblet.

     

     

    Takk for svar uansett.

  5. Problemstilling: Vurdering av problemstilling vedrørende kabler og tilkoplinger i henhold til forsvarlig bruk av effektforbruk.

     

    Forord: Dersom jeg har lagt denne i feil kategori er det bare å flytte, jeg var usikker da den omhandler flere tema.

     

    Er det noe forskjell fra strømforsyning til strømforsyning på hvor mange harddisker man kan koble til hver enkelt strømkabel som går ut fra strømforsyningen?

     

    Til min PSU (GE-S800A-D1) har jeg 2x 3 SATA tilkoblinger og 5x 4-PINS tilkoplinger fordelt på 2 kabler (3+2).

     

    Jeg har 3x NF-S12-1200 og 2x NF-R8 samt DVD-ROM som kobles til via 4-PINS tilkoplinger, helt til slutt skal også hovedkortet (GA-X38T-DQ6) kobles til med 4-PINS tilkopling.

     

    Jeg stiller meg derfor usikker på hvordan jeg kan fordele effektforbruket over 1x WD740ADFD, 9x WD10EADS, 6x WD10EACS og 4x WD20EADS.

     

    Per i dag har jeg tatt i bruk 4x SATA kabel splittere hvor av de er fordelt likt på hver SATA tilkopling. Ergo har jeg 6 harddisker tilkoblet på kabel splittere på hver SATA tilkopling, så den ytterste delen på hver SATA tilkopling er ikke i bruk. Videre har jeg brukt 2x 4-PINS til 2x SATA forgreiner slik at jeg har i drift 4 harddisker på den ene 4-PINS tilkoplingen i tillegg til de 2x NF-R8. Til slutt har jeg koblet den siste 4-PINS kabelen mot hovedkortet (GA-X38T-DQ6), 3x NF-S12-1200 og ut til DVD-ROM.

     

    Jeg har altså 4 harddisker som står uten strøm, og jeg lurer da på om det er noe forsvarlig måte å plassere disse? De 4 diskene som gjenstår er av typen WD20EADS.

     

     

    Dersom det er behov for å vite har jeg i tillegg til nevnte utstyr:

     

    GPU har egen strømtilførsel (2x 6-PINS tilkoplinger), mens resten henter direkte fra hovedkortet (GA-X38T-DQ6).

     

     

    Håper på et forståelig svar.

     

     

    Takker på forhånd.

     

     

    PS! Er det riktig at XP bruker lengre tid på å laste inn med flere harddisker, eller er effekt(miss)bruket som gjør dette for min del?

×
×
  • Opprett ny...