Gå til innhold

Lsnake

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lsnake

  1. Har en N95, og den har fungert fint å surfe med tidligere. Men for en stund tilbake så har den begynt å tulle. Om jeg skal logge meg inn med et brukernavn og passord, og skal skrive de inn i feltene for "Username" og "Password" for eksempel, så blir alt jeg skriver svart-markert. Det gjør det helt umulig å se hva jeg skriver. Kan telle bokstaver, men det er for det meste helt håpløst. Det er som noe setter en svart rute over det jeg skriver. Når jeg er ferdig med å skrive, så dukker det jeg har skrevet opp, men det er selve skrivinga som ikke fungerer som den skal.

     

    Noen som har en ide om hva dette kan være, og hvordan jeg kan løse det?

  2. Har nettopp kjøpt ett XFX nForce 680i SLI LT hovedkort, med en Intel Core 2 Quad CPU og 4GB Corsair PC6400, 4X1GB brikker. Innen oppgraderingen har maskinen vært klokkeren og aldri en eneste blåskjerm eller kræsj, en fryd. Men den begynte å trekke på årene.

     

    Så jeg satte inn hovedkortet med CPU'en og RAM og koplet alt til, og joda, alt startet første gangen, den fant CPU, den fant minne. En sjekk i BIOS og alt ser normalt ut. Setter inn Vista Home Premium X64 CD-en og skal installere. Den starter filkopiering, utpakking og går igjennom de fem første punktene. Så rebooter den, og så bare går den i loop, kommer opp med Windows logoen og den grønne streken som går fra venstre til høyre noen ganger før den rebooter fullstendig og gjentar prosedyren. Prøver jeg å starte i sikkermodus, får jeg da en Blue Screen med IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL.

     

    Så prøvde jeg å tvinge ny ESCD i BIOS, og utrolig nok kom den ett steg videre og gikk til konfigureringsdelen av installasjonen. Men etter noen minutter kommer en ny blåskjerm hvor den dumper fysisk minne og rebooter.

     

    Her er problemet dog. Om jeg installerer en 32 bits Vista, så funker maskina bra. Får installert den og alt virker å funke, testa spill og den har vært på hele natta uten kræsj eller annet. Så det skjer foreløpig kun bare ved installasjonen av 64 bits Vista. Men det er jo det jeg har kjøpt utstyret for! Er rimelig forbanna, fatter ikke hva som bråker. Jeg har oppdatert BIOS, men det hjalp heller ikke.

  3. Satt å sorterte litt musikk nå i kveld, satte på et album og merka at det skippa veldig mye. Trodde først det var selve albumet, men da jeg testa en hel del anna musikk jeg vet ikke har skippet før så fant jeg ut at det ikke var relatert. Ved nærmere undersøkelse fant jeg ut at det bare kommer skipping ut fra høytalerne uten at jeg har noe lydavspillingsprogram i gang.

     

    Har fjernet og avinstallert de gamle lyddriverene og lastet ned nye fra Realtek, til ingen nytte. Er veldig sensibel når det gjelder sånt og det her irriterer meg til de grader nå. Det funka helt perfekt for to timer siden, og plutselig så bare har det klikka. Virker ikke som det skjer i BIOS eller Post. Kan jo være noe kødd med Windows i seg selv, så om det ikke bedrer seg får jeg prøve en reinstallasjon i morra..

     

    Men, er det noen som kan ha noen andre ideer? Har et Abit KN8 hovedkort og bruker det integrerte lydkortet(Realtek AC97..billig og så som så men det har jo funka fint). Kjører på Vista Home Premium. Er så grusomt irriterende, føles ut som det alltid skal være noe pes med maskina.

  4. Jeg har testet min PS2 med samme kabler på samme TV, og da får jeg lyd og bilde, så det er nødt til å være noe med PS3'en. (Kopla de nye Komponent kablene mellom PS2'en og TV'en, endra fra RGB til det andre alternativet og da funka lyden og bildet)

  5. Har nettopp fått de offisielle Sony komponent kablene(har ikke HDMI på TV'en). Har fått bilde og det ser fint ut, men får ingen lyd. Tenkte jo først at det må være noe med Audio Settings, men der er det bare tre valg og jeg har testa de. Ingen fungerer.

     

    Har ikke optisk kabel heller så jeg kan ikke teste det, så jeg må bruke Audio Left & Right kablene som er på komponentkablene. De går inn i Audio Left & Right på TV'en på samme sted hvor de tre andre komponentkablene går inn.

     

    Har lyd om jeg bruker RGB kabler f.eks, men da har jeg jo ikke HD så hele poenget er jo borte.

     

    Hjelp, er litt småfrustrert. Har gledet meg til å endelig kunne frese opp BR filmene i full HD og så funker det ikke.

  6. Akkurat det er litt småforvirrende, men tror han kjører med PPPoE. I Zyxel modemet kunne han kun velge mellom PPPoE og Bridged, valgte han PPPoE fikk han iaff først Waiting for Init, så Initializing og så Idle på status, mens på Bridged fikk han bare Down.

     

    Har også fylt i brukernavn og passord i modemet, har testet å lage en egen PPPoE forbindelse men den bare maser om å ringe opp og det funker jo ikke.

     

    Jeg skulle ønske han hadde Telia, jeg har det selv(vi er naboer) og det er aldri noe problem..

  7. Hjelper en venn som har oppgradert sitt Tele2 bredbånd fra 0.5 til 8Mbits. Det fungerte kjempefint igår på 0.5, og linja skal ha blitt oppgradert og alt skal være klart for 8 nå. Etter mye om og men, får han endelig IP adresse automatisk, kontakt med modemet(DHCP serveren) og alt det stemmer. Generellt sett så ser alt helt okay ut. Reparere funker fint.

     

    Men han kommer ikke inn på noen sider. For sikkerhets skyld har vi renset maskinen og startet fra scratch, men selv ikke da går den på nett. Det virker på en måte som han kommer ut da det står at den åpner sidene, og ikke søker etter. Han får ikke pinget noen adresser.

     

    Jeg må innrømme at jeg er litt clueless nå. Har sittet i 3 timer i strekk, og jeg synes iaff ikke at jeg selv er noen nisse når det gjelder det der. Men uansett hva vi prøver så får vi det ikke til. Brannmur er sjekket, avinstallert, og den forsvant jo også etter ominstallasjon så den er ikke problemet.

     

    Kan noen være en vennlig sjel og gi meg noen andre ideer? Vi ringte Tele2 men de er helt asenile og sjekka ikke innstillingene engang, kjørte bare samma regla om at alt funker fint hos de.

     

    Nå må jeg vel legge til at dette er svensk Tele2, men for ideer om feilsøking bør det ikke ha noe å si.

  8. Har et Abit KN8 hovedkort, og har satt det inn i et Cooler Master Wave Master kabinett. Det jeg lurer på er kort og greit. Det sitter et lite hull nederst til venstre på hovedkortet(om man ser det som på bildet nedenfor, like til venstre for de to IDE kontaktene). Det er ingen metal rundt det. Skal det brukes til å skru fast hovedkortet i kabinettet? Sitter på jobben og har plutselig begynt å tenke på om det kan forårsake kortslutning eller annen strømføring, siden jeg syntes det føltes ut som det gikk strøm igjennom kabinettet, selv når maskinen var av.

     

    http://www.abit-usa.com/images/products/kn8_lg.jpg

  9. Støyen fra Raptoren har nesten forsvunnet faktisk pågrunn av Silverstone kjøleren(Man monterer disken inne i en 5.25" boks, oppå vibrasjonsdempere), så det er kun viftestøyen som plager meg da den er drastisk høyere enn tidligere. Siden både CPU, PSU og GPU vifta mi har vært veldig stille før jeg byttet kabinett vil jeg tenke meg at det er noen av kabinettviftene som bråker. Det skal jeg selvsagt teste i kveld.

  10. Igår oppgraderte jeg min maskin med et nytt fint Cooler Master Wave Master Kabinett, og kjøpte en egen 5.25" Harddisk kjøler, merke Silverstone FP53 for å holde Raptor X disken i live.

     

    Etter mange timer med skruing og mekking fikk jeg alt på plass, og maskinen ser ut til å fungere. Men, jeg har noen spørsmål som jeg håper noen kan svare på.

     

    1: Den bråker noe enormt. Det jeg lurer på, må jeg ha de to frontviftene igang for å kjøle ned vanlige ATA100 disker? Har ikke hatt det før og de har fungert fint i mange år nå. Lurer på om jeg bare kan kople ut strømmen til de to frontviftene for å redusere støyen noe.

     

    2: Merker en vibrasjon, nesten som en strømgjennomgang når jeg tar i kabinettet, særlig rundt strømknappen. Kan dette komme av hvis strømkontakten i veggen jeg er koplet til ikke er jordet? Flyttet den omkring litt igår i forskjellige kontakter da jeg bygget den(stue, kjøkken).

     

    3: Kabinettet er topp, men det jeg er littegrann bekymret for, er at det virker som hovedkortet kommer borti selve aluminiumsdelen. Veldig, veldig vanskelig å forklare dette rett, men om noen har vært borti kabinettet så kan dere tenke dere at man kan skyve ut og inn hovedkortplaten. Når hovedkortet er inne, så virker det som det kan komme borti "skinnene". Det er skrudd fast godt på platen, og kan ikke settes noen annen måte. Jeg frykter at kanskje hovedkortet kan komme borti den delen og kanskje lede til at det er der strømmen kommer fra? (Iogmed at jeg ikke hadde samme vibrasjon som i punkt 2 med mitt gamle kabinett)

     

    4: Fortsatt rare problemer med WD Raptor X disken. Etter reinstallasjon av Windows på den disken, kommer maskinen bare opp med "Invalid system disk, replace the disk...". Om jeg installerer Windows på en av de gamle IDE diskene og gir IDE disken høyere boot prioritet enn Raptoren, så kan jeg starte Windows som normal, og med Dual Boot system kan jeg faktisk starte opp Windows som ligger på Raptoren ved å velge det når jeg kommer til Boot.Ini oppstartsmenyen, hvorpå Raptoren jobber som normalt. Mulig jeg må kjøre noen form for Fdisk /MBR og sånne saker, men da jeg kun hadde en bootbar XP cd så hadde jeg ikke så mye muligheter.

     

    Det var vel det tror jeg. Håper jeg ikke har forklart meg helt forferdelig.

  11. Har åpnet kabinettet og kjører den nå med en bordvifte som blåser inn i maskinen, det har fortsatt ikke løst problemet(maskina bare henger og henger), selv om temperaturen i maskina har sunket utrolig. Ligger på drøyt 22 grader på CPU og under 30 i luften rundt i kabinettet. Er mulig at harddisken overheter internt, vet ikke...

     

    Holder på å få noia..håper noen har noen råd, for maskinen min tipper nå over til det ubrukelige, selv med full kjøling. Kan jo såklart være defekt harddisk da, kan teste WD's eget test program.

  12. Har nettopp fått meg en Raptor X disk. Tenkte at jeg endelig skulle få litt fres på diskdelen, men har opplevd snarere tvert imot. Maskina henger seg opp, bare det å skrive på forumet kan iblandt stoppe fullstendig opp før den går videre. Har hatt disken noen dager nå, og hadde ikke disse problemene før da jeg kjørte to eldre IDE disker. Idag har den blitt helt ekstrem og nå er det en plage å bare surfe og gjøre generelle ting på maskinen.

     

    Så det jeg lurer på, er om disken min overheter og at det er det som forårsaker det. Jeg har nemlig et ganske crappy kabinett uten frontvifte som kan kjøle diskene(finns ikke mulighet til å bygge inn heller) Får meg ikke nytt kabinett før om drøyt 2 uker. Vet ikke hvor varm den disken skal bli, men jeg har iaff begynt å lure på om problemet ligger der. Det må jo ligge omkring den siden jeg ikke hadde sånne problemer før.

     

    Noen ide? Jeg er ganske nøye(merk, ekstremt) med hva jeg installerer på maskinen, og passer på til hver tid å gå igjennom og ha full kontroll på hva som skjer. I skrivende stund har jeg kun F-Secure, MSN og Nvidia's kontrollpanel igang, likevel så oppfører maskinen seg som noen har satt en knipetang på SATA kabelen.

     

    Skal legge til at min CPU temp ligger på 32 grader og min system temp ligger på drøyt 37, og jeg tror ikke det er noe ekstreme temperaturer.

  13. Har et XFX Geforce 7600GT kort som har 2XDVI utganger. Den ene er koplet til dataskjermen, og den andre er koplet til TV'en min. Det som er problemet, er at jeg ikke får endret oppløsningen på TV'en min. Den støtter opp til 1280*720, men får bare valgt 640*480 og 720*480 via skjermkortet. Har en Thomson 50DLY644 Bakprosjektor TV.

     

    Jeg har ikke snøring på hva det kan være. Har hørt noe om programmer man kan "tvinge" oppløsning med, men har ikke funnet noe program enda.

     

    Problemet må ligge på innstillingene på maskinen, da jeg har sett TV'en koplet opp på en annen maskin hvor det fungerte fint og ble rett oppløsning.

  14. Begynner å få noia. Helt siden jeg byttet hovedkort og CPU, har surfing gått som sirup. Aner ikke hva det kan være. Ren nedlasting går som bare det, kan glatt holde 4-500kb/s uten problem. Problemet er hvor treig den er til å åpne og vise sider, innhold på sider og alt som har med surfing. Har 8Mbit's linje, og forventer at det ikke tar 10 sekunder å laste inn google, eller over et halvt minutt å laste inn www.ign.com.

     

    Det gjorde ikke det før jeg byttet hovedkort, brukte det integrerte nettverkskortet da, og bruker det nå og. Jeg bruker Firefox for surfing, har en daglig oppdatert F-Secure brannvegg, ingen spyware eller unødvendige tjenster eller programmer. Likevel går surfing som sirup. Må innrømme at jeg er litt i beit på det, men skal kjøre igang en full reinstallasjon av maskina i kveld og se om det bedrer seg.

     

    Funderer på om det kan være det innebygde nettverkskortet som er crappy, men synes det virker litt merkelig...den takler jo nedlasting uten problemer. Har ikke noe vanlig kort jeg kan teste for tilfelle så jeg er stuck med mitt innebygde.

     

    Har et Abit KN8 hovedkort om det kan være av interesse, i tilfelle noen andre har hatt samme problem.

  15. Plages med en ekstremt bråkete og dårlig kabinettvifte(og egentlig et elendig kabinett), og idag fikk jeg nok og kopla ifra kabinettvifta. Jeg er litt usikker på hvor bra dette er, eller om jeg kan ta av ene sideluka av kabinettet for å bote noe av situasjonen..så langt har CPU'en gått opp et par grader til gjennomsnittlig 33-35 mens system tempen ligger mellom 38-39 grader. Med viften i, lå CPU'en på en gjennomsnittlig 31-33 med systemet rundt 35.

     

    Har en AMD64 3200, Geforce 7600GT, 2 ATA133 disker...virker som maskina går stabilt og greit, og det er mulig det bare er jeg som er overbekymret. Men lydforskjellen er absolutt massiv. Før kunne jeg ikke engang sove med maskinen på pågrunn av kabinettviften, nå er maskinen mer eller mindre lydløs. Fantastiskt behagelig, men til hvilken kost?

     

    Er helt newb på vifter og kjøling, om jeg bestiller meg en kabinettvifte men har et crappy designet kabinett og layout innvendig som antageligvis forhindrer god luftsirkulasjon, vil det hjelpe? Eller går det bra å ta av ene sideluken og kjøre den sånn den er nå?

  16. (Postet dette på prosessor forumet, oppdaget at det var feil men fikk ingen svar)

     

    Oppgraderte maskinen min på fredag med en ny AMD Athlon 64 3200+ CPU, og jeg bruker den medfølgende viften(som forøvrig er helt kanon til mitt bruk, CPU'en ligger på 33 grader under spilling i følge Abit's måler på Abit KN8 hovedkortet)

     

    Men, det var til problemet. Da jeg skulle feste den, kom jeg over den nye festemetoden med den svarte plastspaken på viften som fulgte med. I følge manualen til både CPU'en og hovedkortet, skulle den enkelt og greit bare tippes over til låst stilling etter man hadde festet viften med de to metalbøylene. Problemet mitt er at det ikke lar seg gjøre, den svarte plastspaken sitter dønn fast i åpen stilling. Viften ser ut til å sitte veldig bra og er ikke løs på noen måte, den kjøler utmerket(høyeste temperatur jeg har sett så langt er 33.5, hadde drøyt 55 på min gamle AthlonXP), så jeg tror ikke det er noe galt sånn sett, men jeg lurer på om det er noe fundamentalt galt jeg gjør, om det er livsviktig å feste spaken eller hva som gjør at den ikke lar seg rikke.

     

    Noen ide?

  17. oppgradere cpu`?

    hva cpu hadde du før?

    6758235[/snapback]

     

    Hadde en AthlonXP 2500+ :p

     

    Har ikke all verdens med cash så jeg måtte ta en billig "start" cpu, hovedkortet støtter jo både FX og X2 så jeg har mulighetene. Vet at 939 begynner å utgå nå, men tror likevel ikke det skal være umulig å få tak i en fet cpu om et par måneder.

  18. (Så jo selvsagt ikke sticky posten på toppen ang vifter før det var for sent, beklager det)

     

     

    Oppgraderte maskinen min på fredag med en ny AMD Athlon 64 3200+ CPU, og jeg bruker den medfølgende viften(som forøvrig er helt kanon til mitt bruk, CPU'en ligger på 33 grader under spilling i følge Abit's måler på Abit KN8 hovedkortet)

     

    Men, det var til problemet. Da jeg skulle feste den, kom jeg over den nye festemetoden med den svarte plastspaken på viften som fulgte med. I følge manualen til både CPU'en og hovedkortet, skulle den enkelt og greit bare tippes over til låst stilling etter man hadde festet viften med de to metalbøylene. Problemet mitt er at det ikke lar seg gjøre, den svarte plastspaken sitter dønn fast i åpen stilling. Viften ser ut til å sitte veldig bra og er ikke løs på noen måte, den kjøler utmerket(høyeste temperatur jeg har sett så langt er 33.5, hadde drøyt 55 på min gamle AthlonXP), så jeg tror ikke det er noe galt sånn sett, men jeg lurer på om det er noe fundamentalt galt jeg gjør, om det er livsviktig å feste spaken eller hva som gjør at den ikke lar seg rikke.

     

    Noen ide?

×
×
  • Opprett ny...