Gå til innhold

puslingper

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av puslingper

  1. Når du velger å sammenligne Apples svakeste bærbare modell med Dells kraftigste vil jeg anta at du kommer til å lande på Dell. XPS overkjører MacBook på det aller meste, inkludert vekt og strømforbruk.

     

    Hvis du heller sammenligner med MacBook Pro vil resultatet bli jevnere. Og da kan det følgende være interessante poenger.

     

    1: Du kan se film på Mac. Uansett modell.

    2: Mac er ikke fri for virus, men veldig mye mindre plaget enn Windows. Men det blir nok mer etterhvert som de blir mer populære. Dog er Mac OS X basert på Unix som er mer rustet mot sikkerhetsangrep av de fleste typer.

    3: Mac laster ned like bra som Windows. Men du mener kanskje at utvalget av hva man kan laste ned er mindre, hvilket er riktig.

    4: XPS ser tøff ut, men den er stor. Flyttbar er nok mer riktig enn bærbar...

    5: Du klarer å lære å bruke en Mac, men du trenger ikke å lære Windows.

    6: Mac har et begrenset utvalg av Hardware. Dette gir få kombinasjoner av ting som igjen gjør det lettere å teste og kvalitetssikre drivere. Derfor er Mac mer stabilt.

    7: Spillutvalget på Mac er begrenset. Du kan kjøre Dualboot og spille i windows på en MacBook. I tillegg har etterhvert både VMWare og Parallels støtte for 3D i windows, om enn noe begrenset foreløpig.

     

    Men er det en spillmaskin du er ute etter vil du nok ha en Dell.

     

    Det var nå mine punkter en sen kveld...

     

    Stein :-)

  2. Tro om noen her har lest artikkelen på Forbruker.no. Artikkelforfatteren på hw.no har åpenbart bare skummet ingressen. Det står nemlig ingen steder at det skal bli betaling pr. forbruk på ADSL-linjer.

     

    Det som står, og som er helt sant, er at dagens bredbåndbrukere gir så lav fortjeneste at det ikke er mulig å videreutvikle tjenestene. Telenor kan selvsagt videreutvikle tjenestene allikevel siden de kan trekke på mobil og utenlandske lønnsomme investeringer. Men ADSL-regnskapet går ikke opp.

     

    (Og hvis NGT begynner å slite med det samme problemet kan Telenor bli pålagt å ikke sponse ADSL-nettet med mobilpenger av konkurransehensyn.)

     

    Løsningen både Berit Svendsen og Gisle Hannemyr peker på er at telekom-operatøren får en del av kaka på kommersielt båndbreddeintenst innhold. Artikkelen nevner Youtube, VG TV og fotball. Andre ting kan være VOD og spilltjenester. Altså ingen trussel for den vanlige ADSL-bruker.

     

    Dask på lanken til artikkelforfatter Arsæll Benediktsson som ikke orket å lese hele artikkelen han refererer til.

     

    Stein :-)

  3. Neste maskin jeg skal ha er en iMac. Hvorfor?

     

    1) Pakk ut, en ledning i veggen, ferdig :D

    2) Ser pen ut :cool:

    3) Mac har et begrenset hardwareutvalg. Dette er til gjengjeld så gjennomtestet at man vet at komponentene virker sammen. Hardwaren passer så godt sammen at selv Windows bare virker på Mac.

    4) Unix-lignende operativsystem (vet at det ikke trekker opp for alle).

    5) Har en bror som har brukt Mac i mange år, han:

    5-1) Kan være brukerstøtte ( :D for meg, :hrm: for han)

    5-2) Har hatt lite problemer både med maskinene og servicen, og er altså en god referanse.

    6) Blir savnet for stort kan jeg dual-boote til Windows med boot camp eller kjøre Windows i en virtuell maskin med parallels (som kommer snart).

    7) Vista er dyrere enn XP, tar utviklingsressurser fra XP og inneholder fint lite nytt som forsvarer prisen og oppgraderingen. XP kommer til å bli svakere grunnet mindre oppmerksomhet. Altså dyrt og dårlig.

     

    Det var mine 50 øre ...

     

    Stein :-)

  4. Kjører de ikke rundt og "scanner" etter antenner som er i bruk da?

    Eller bare kommer på døren, det gjorde de hos en kompis av meg, personlig tror jeg at jeg hadde nektet å slippe de inn da :p

    6762815[/snapback]

     

    De scanner ikke. TV er såpass vanlig i Norge i dag at de rett og slett oppsøker adressser hvor det ikke er registrert TVer. Men lisensen gjelder pr. husstand, så et TV-kort i et hus som allerede betaler lisens utløser ikke en lisens til. Hybel er ikke del av husstand.

     

    Og man kan nekte å slippe dem inn. Da takker de for seg og går.

     

    Stein :-)

  5. Hvis du har en sony-ericsson-telefon og bluetooth kan du gjøre det samme med Floats Mobile Agent (fma.sourceforge.net). Sett opp proximity settings, så vil PCen låse seg når bluetooth-connection brytes (ca. 10-20m eller litt mindre hvis det er vegger imellom)

     

    FMA har mange andre morsomme funksjoner også, og den virker. Open Source er det også, så den koster ikke noe.

     

    Stein :-)

  6. Post it lapper er noe som kommer til å dø ut.

    Lynmeldinger er bedre løsning, spesielt når dette integreres med sms.

     

    Jeg tror SONY bommer bra på dette produktet. Ihvertfall om markedet er unge lovende brukere .)

    6291901[/snapback]

     

    Nå er jo post-itlapper ikke primært til andre, men til seg selv. Jeg sender ikke en SMS til meg selv hvis jeg skal huske noe.

     

    Men når jeg tenker meg om; jeg er jo over 30...

  7. ... snip ...

    Når vi går innom en vanlig (fysisk) butikk og kjøper en vare, selv uten å få testet den får vi IKKE 14 dagers full returrett av forbrukerloven. Hvorfor ikke?

    ... snip ...

     

    Fordi du har muligheten til å teste, ta på og vurdere på en måte du ikke har ved postordrekjøp. Synes forskjellen er ganske åpenbar...

     

    Men som med andre regler og goder; hvis mange nok utnytter og misbruker dem så blir de nok borte. Så stå på, du og lanpartyvennene dine, så kanskje dere klarer å få fjernet en regel som er til det beste for alle ærlige forbrukere.

     

    Stein :-)

  8. Snus frem lisensnøkkelen og en OEM-CD, så er det bare å reinstallere som vanlig. Om aktiveringen går skeis ringer du Microsoft og får en ny aktiveringsnøkkel. Instrukser for dette får du ved aktivering av OSet.

     

    IBM har lisensklistremerket fra MS på undersiden av laptopper, snu maskina og sjekk om ikke Dell gjør det også.

     

    Denne oppskriften forutsetter selvsagt en gyldig lisens :cool:

     

    Stein :-)

  9. Klart butikken tar feil i disse tilfellene, i Norge er de forpliktet til å håndtere reklamasjoner i henhold til gjeldende lovverk. Tror nok eksempelet til Simen1 er ganske klassisk; prøv å nekte, gi god service hvis kunden vet å kreve sin rett. De tjener nok ganske godt på de forbrukerne som godtar avvisningen.

     

    Det sagt; Applecare er kjappere og bedre til å håndtere reklamasjoner enn jeg noen gang har sett noe annet sted. Fylte ut skjema på nett (litt skeptisk da jeg la inn VISA-nummeter) og to dager senere sto en budbil utenfor og lurte på om jeg ville ha en ny iPod :-) Signere seks skjemaer (det er jo amerikansk) og returnere den gamle. Sak ute av verden.

     

    Stein :-)

  10. Ser at stadig flere CPUer kommer med støtte for hardware virtualisering. Hva betyr egentlig dette?

     

    Jeg har planer om å kjøpe et AMD X2-system og kjøre to OS samtidig (Linux, Ubuntu sansynligvis, og Win XP) ved hjelp av Xen (fra XenSource.com, Open Source virtualiseringssoftware ala VMWare). Jeg tenkte å tilordne OSene en kjerne hver. Har hardware virtualisering noe å si for dette oppsettet eller er det unødvendig når antall OS er <= antall CPUkjerner?

     

    Sleng gjerne med et tips eller to om et godt og stille HK til en AMD Athlon 64 X2 3800+.

     

    Stein :-)

×
×
  • Opprett ny...