Gå til innhold

hansjqrg1

Medlemmer
  • Innlegg

    772
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hansjqrg1

  1. Ja det har du lov til, men ike nødvendigvis som beskyttelse.

     

    Selv om hoveddelen av jakta er om høsten er det vilt, som kan felles hele året.

     

    Å skyte inn ei rifle, eller det å teste ut patroner med ei hagle bør også være gjort før jakta starter.

    Innskyting av rifle er ikke noe man gjør under selve jakta.

     

    Ei rifle er da alt fra cal .22 til de kraftigste riflekalibre.

     

    Greit også å vite om spredningsmønster på diverse haglepatroner - opp mot bestemte hagler, slik at en har en peilepinn før en jakter vilt med hagle.

     

    Selv skyter jeg inn diverse rifler, tester ut hagleammo på en privat holme både vår og sommer.

    Tar da hensyn til vilt, dvs. fugler og folk som ferdes.

     

    Takk for svar - men syns det virket litt risikabelt om man kan kalle det det.

  2.  

    På "ståend fot" kan jeg ikke svare på det, da hadde jeg måttet sjekke. Det kan du gjøre selv. Og hvis du ikke gidder, still spørsmålet på kammeret.no, der er det hovdsakelig jegere og skyttere. Der er det sikker noen som kan svare deg.

     

    Jeg spør jo her for å sjekke? Det handler ikke om å gidde. Ser ikke noe vits i å ta kontakt med politiet hvis noen her vet svaret. Sjekket på kammeret før jeg lagde tråden, men ble ikke klokere.

  3. Takk for svar

    Er vandt til skog og fjell og vet at det alltid er bedre med en sikkerhet for mye enn en for lite. Men takk for din omtanke.

    Du ser jo hvor mange som omkommer i de norske fjellene hvert år ( det er vel primært andre ting enn rovdyr de dør av da

     

    Eneste jeg lurer på i denne tråden er om det er lov å bære våpen utenom for jakt.

     

  4. Hei,

    i sommer har jeg tenkt å gå meg en lengre tur alene. Jeg har ikke bestemt meg for område ennå. Men la oss si at det var f.eks. Rendalen da.. der er det jo en del bjørn.

    Jeg lurer derfor på om det er lov å ha med seg våpen som beskyttelse når man er på fjelltur i f.eks. juli. Har våpenkort.

    Burde jo ikke være ulovlig, men greit å dobbelsjekke.

    Takker

  5. Hei,

    jeg har tidligere hatt en bærbar Windows-maskin fra ca... 19pil og bue. Den ble til slutt så vanskelig å leve med at jeg kjøpte en ny Macbook Air.

     

    Jeg ønsker å synce min iPhone og iPad med iTunes på min nye mac. Vil jeg da miste alt jeg har på telefonen og nettbrettet fra før? Det er i så fall helt håpløst. Jeg regner med det finnes en vei rundt å miste alt, så hadde satt pris på om noen kunne lære meg den.

     

     

    Et par andre spørsmål:

    - har lyst til å kjøpe nye Nokia Lumia 920, er dette upraktisk med tanke på at jeg har mac?

    - kan jeg eksportere fra en iPhone som er syncet med en annen Pc?

     

    Takk

  6. Hei,

    har problemer med internett her hjemme. Det fungerer helt fint nå, og andre ganger hvor jeg bruker det sammenhengende. Men hvis jeg går fra maskinen og ingen bruker nettet aktivt på en stund, tar det flere minutter før det virker når jeg skal bruke det neste gang. Dette gjelder alle maskiner tilkoblet trådløst nett.

    Det står at jeg er tilkoblet nett på alle enheter, men hvis jeg forsøker å åpne en nettside vil den ikke lastes inn. Etter å ha prøvd og laste inn en side må jeg altså vente en gitt periode før siden vil lastes inn.

     

    Håper noen kan hjelpe med dette,

    på forhånd takk.

  7. "Professor Arild Andersen", som det skrives om i VG-artikkelen lenket til over, burde vel klare å finne en løsning på problemet hvis han er spesialist på feltet. Syns det er elendig av norske myndigheter å ikke legge mer i og bli kvitt dette samfunnsproblemet.

    Det nytter heller ikke med noe "saltgjerde" som noen her foreslår, for i dette landet vil det selvfølgelig kun regne og blåse vekk.

  8. Greit, nå er jeg og hele familien drittlei av brunsnegler. Vi plukker flere hundre hver eneste dag for å holde de på avstand, men de sniker seg sakte men sikkert innpå.

    For et eller to år siden hadde ikke forskerne noen løsning på dette, bortsett fra kanskje Feramol eller hva det heter, men det har vi prøvd uten hell. Hvordan ligger det an i dag?

     

    Jeg tar i mot alle forslag med glede, så lenge det er noe realistisk. Og for å være helt ærlig har det kommet til det punktet at jeg driter litt i om mine metoder skader miljøet. Det blir for dumt å bruke to timer eller mer hver dag for å plukke snegler.

     

    Tusen takk til de som kan tilby en løsning på dette.

  9. Noen med erfaringer/meninger om Range Rover 2004 modell? Aktuell bil har gått rundt 130.000 km. Har elendig erfaring med Land Rover fra før, men bilene er jo flotte så vi er villige til å prøve på nytt. All nyttig informasjon verdsettes. Vet at girkassene og kanskje turboene pleier å være problem på disse. Noen som kan utdype?

    Takk.

×
×
  • Opprett ny...