Gå til innhold

nOne

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nOne

  1. Tipper at .Net er smartere enn deg i dette tilfellet. Skriv det så enkelt og greit som mulig (slik det er ment), og .Net vil fikse resten for deg.

     

    Om det ikke skulle være nok:

    * Les dette (nøye): http://www2.sys-con.com/ITSG/virtualcd/Dot...omez/index.html

    * Når du har implementert alle triksene i ovennevnte artikkel, så kan du begynne å bry deg om filleproblemet ditt. Det kan du f.eks. gjøre ved å bruke ildasm-programmet som følger med .Net SDK og sammenligne IL-koden som blir generert.

     

    Når du er ferdig med å kaste vekk tiden din (slik jeg gjør nå), så kan du angre på at du ikke brukte den på å fikse bugs eller implementere nye features i programmet ditt.

    5941584[/snapback]

     

    takk for link =)

     

    når det gjelder om dette er en fillesak eller ikke er jo det en vurderingssak, og du kjenner ikke de nødvendige detaljene for hvor vesentlig dette er for det programmet jeg skriver =P

     

    Tall verdier er for eksempel by value så dersom jeg gjør nok av slike spørringer må Garbage collector rydde mye kjafs om jeg sender det som parameter afaik. og i mitt program hadde jeg 50000 objekter som jeg testet mot 60 ganger i sekundet så nei det er ikke noe filleproblem....

  2. wolf5 vet hva han prater om når det gjelder hvor raskt kode lar seg kjøre. Hvor raskt man kan kode funksjonalitet eller gui er en helt annen sak.

     

    c# lager da ikke mellomkode? den kompilerer til mil, som igjen kompileres til maskinkode i kjøretid. dvs at maskinen jobber mot maskinkode , ikke det samme som java der man jobber mot en virituell maskin =)

     

    Helt uenig. msil ER mellomkode på lik linje som bytekode. JVM er skrevet i native kode på lik linje som CLR. Dette går like raskt men jvm er litt tregere i oppstart.

    5881715[/snapback]

     

     

    tviler ikke på at wolf5 vet hva han/hun snakker om =) Det jeg prøvd å skrive var at det er mer rundt hastigheten til ett program er litt mer nyansert en hvilket som er nermest assambly.

     

    det du sier om msil er faktis kikke helt riktig:

     

    MSDN om JIT og MSIL

     

    som du ser her vil koden ved første eksekvering kompileres til systemkode. i java er det etter det jeg forstår iallefall ikke slik, der vil koden altid gå igjenom JVM.

     

    Dette kan dog unngås med å kompilere java filer til å ikke bruke JVM

     

    IBM om java uten JVM

     

    Det er derfor ikke altid helt enkelt å gi ett svar som assambly er raskes, så c/c++ osv. dette tar ikke tilstrekkelig hensyn til ting mer moderne språk benytter som intern gjennbruk av data osv. Dette gjelder også fing som cpu cashe osv.

     

    Det er absolutt en kjerne av sannhet i det wolf5 sier, men effektiviteten på koden er i bunn og grunn avhengig av hvordan resursbruken i programmet blir når det er ferdig, ikke hvilket språk man benytter. Her er det ting som skiller språkene.

     

    For eksempel kan man lage en egen tilkobling til databaser i assambly, eller man kan bruke en som er skrevet i java. Forskjellen i ytelse vil nok stort sett gå i favør for java sin dersom du skal ha ett litt kompleks system og ikke vil ha mange, mange programmerere til å knote ivei på assambly i lange tider =)

     

    Dette kommer jo også selvsagt an på bibiotekene man bruker, men å si at assambly altid er kjappest blir bare for enkelt dersom vi snakker om reelle programmer som skal inneholde en del funksjonalitet.

     

    ja det vil kjøre kjappest om du skriver god assambly, men dette har man ikke anledning til stort sett(med mindre vi snakker om svært spesialserte programmer til for eksempel medisinsk utstyr eller kommunikasjonsutstyr )

     

    man vil derfor som oftest få ett kjappere program i c++ en i dårligere assambly, og det er også godt mulig at programmet går kjappere i c# en ikke optimal c++.

     

    Det jeg vil frem til er at dersom koden er tilnermet optimal vil det wolf skisserer være mer eller mindre rett, men svært sjelden er dette tilfellet. Dette gjelder for eksempel interne optimaliseringer i språket/kompiler so mman ikke får dersom man skriver skriver for eksempel ren asambly(her adreserer man jo ting mer eller mindre direkte. Det er noen få unntak som assambly direktiver, men disse hjelper som regel ikke stort på dette =P)

  3. Mitt spørsmål er som følger:

     

    Dersom man har 3 klasser (instansnavn), for eksempel:

    Dataklasse (min_dataklasse)

    Programklasse (min_programklasse)

    Filskriverklasse (min_filklasse)

     

    Dataklassen inneholder en float

    Programklassen inneholder instanser av Programklassen og Dataklassen

    Filskriver skal lagre dataklassens float.

     

     

    er det da kjappes å

    a)

     

    
    i programklassen:
    min_filklasse.Write(min_dataklasse.Data)
    
    

    eller b)

    
    i filklassen: 
    public void SetData(Dataklassen d){
      min_dataklasse = d
    }
    
    public void Save(){
          Write(min_dataklasse.Data)
    }
    
    i programklassen:
    min_filklasse.Setdata(min_dataklasse) //kjøres en gang i starten
    min_filklasse.Save()//kjøres hver gang jeg vil lagre.
    
    

    Forskjellen er at man i alternativ b har en ref til dataklassen og dermed ikke trenger sende data som variabler hver gang. I a sendes float verdien som et parameter. Hastighet er alt som teller her =)

     

    vi snakker om en metode som skal kjøre i overkant av 200000 ganger/sec :dontgetit: (ikke skriving til fil, men det er ett enkelt eksempel)

     

    beklager at eksempel "koden" er litt dårlig, håper det i allefall er forståelig :ermm:

  4. Trist mye grining på folk her tbh. De kunne jo samlet 20 av disse tingene, lagd en plusspakke og alle hadde vært happy. Men når det kommer i små biter så du kan velge selv, nei da er det skurkestreker med en gang? seriøst folk som tror at de har rett til alt mulig fordi de kjøper ett spill trenger å vokse opp =P

     

    Skal man når man kjøper bil bryte seg inn om natta å stjele lærinterør til bilen? man har jo betalt for bilen jo..(pris forskellen sett i prosent er omtrent like stor).

     

    Editoren til Oblivion er da fremdeles ganske så kraftig syntes nå jeg. Den er ikke like kraftig som andre editorer, men den er fremdeles kraftigere en mange nadre spill der man ikke har noen editor.

     

    Når det gjelder at dette kunne vert inkludert i spillet så stemmer det. De kunne også ha gitt alle inbyggerene quests, lagd planter du kunne så selv osv, men man må sette grenser. Mange små biter ekstra tar mye mer tid en det fok tenker på.

     

    Konklusjon: Jeg syntes det er ett flott tiltak, man kan velge de tingene man vil ha selv, og ikke måtte kjøpe plusspakker som inneholder masse crap du ikke gidder bruke ;-)

  5. private void SetEventhandler()
           {
               textboks1.PreviewKeyDown += new previewKeyDownEventHandler(TastTrykket)
           }
    public void TastTrykket(object sender, PreviewKeyDownEventArgs e) { 
            if (e.KeyCode.Equals(System.Windows.Forms.Keys.Enter))
                textboks2.Focus();
           }
    

     

    ikke perfekt på noen måte, men kan kanskje gi en pekepin =) fjerner ikke lyden thou

  6. Vet ikke om noe slikt finnes. I så fall må det være noe sinnsykt omfattende arbeid å gjøre. Ørten tusen faktorer å ta inn i en benchmark.

     

    Men tommelfinger regel er vel at jo nærmere maskinspråk du kommer, jo raskere går det.

     

    Rekkefølge fra raskest til seinest.

    1. Assembly er nærmest maskinspråk og det aller raskeste.

    2. C/C++ tror jeg kommer som en fin #2

    3. Andre språk som kompilerer til maskinkode (vb6,pascal,delphi?)

    4. Språk som kompilerer til mellomkode. (Java/C#/VB.NET)

    5. Script språk. (Javascript, VBScript, Python, Pearl)

    5756595[/snapback]

     

     

    c# lager da ikke mellomkode? den kompilerer til mil, som igjen kompileres til maskinkode i kjøretid. dvs at maskinen jobber mot maskinkode , ikke det samme som java der man jobber mot en virituell maskin =)

     

     

    hastigheten kommer minst like mye an på bruksområder og de bibliotekene du bruker som hvilket språk du bruker. Som oftest har man tidsfrister på det man skal levere og det er ofte lettere å lage kjappe, stabile og gode programmer i noe annet en c og assambly. Dersom man tar ett program lagd i c# og ett lagd i c++ som har hatt like lang utvilkingstid tror jeg ikke forskejellen er så stor som noen vil ha det til =)

     

    Når det er sagt vil optimal kode på c++ være kjappere en c# for eksempel. Det er dog svært få programmer utover enkle komandolinjeprogrammer som kan kalles optimalt kodet...

     

     

    Den tommelfinger regelen er jeg ikke nødvendig vis enig i =) assambly er for eksempel svært vrient å lage applikasjoner som er brukende med. Koden vil bli stygg og jeg tror faktisk at c ol er bedre til å skrive assambly en det mennesker er , nettop fordi det er utrolig mye assambly som er strukturbasert.

     

    Eksempler på at dette ikke bare er meg er jo feks HLSL som kan skrives i c lignende kode, her er dette mer effektivt fordi det er for lett å gjøre ting tregt/ tungvint i assambly når man jobber direkte med dette.

     

     

    Det er dog untak som for eksempel drivere. Her jobber man direkte mot propritær maskinvare og det vil nok derfor potensielt være bedre å skrive assembly(kommer an på hvor gode komilatorer du har og kompleksitet)

  7. Tror det er slik du mener :thumbup:

     

    using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.ComponentModel;
    using System.Data;
    using System.Drawing;
    using System.Text;
    using System.Windows.Forms;
    
    namespace varTest
    {
       public partial class TestForm : Form
       {
           private MyText textA;
           private MyText textB;
           public TestForm()
           {
               InitializeComponent();
               textA = new MyText();
               textB = new MyText();
           }
           private void btnUpdate_Click(object sender, EventArgs e)
           {
               GetData();                      
               // textA.Text = Hei, textB.Text = Hopp
    
               textA = (MyText)textB.Clone();  
                // textA.Text = Hopp, textB.Text = Hopp
    
               GetData();                      
                // textA.Text = Hei, textB.Text = Hopp
    
               /* 
                * Garbage Col. sletter gammel textA i linje 2 
                * siden den ikke lenger er i graph
                * 
                * henter data etter clone også for å vise at 
                * de ikke deler adresse
                */ 
           }
           private void GetData()
           {
               textA.Text = "hei";
               textB.Text = "hopp";
           }
       }
       public class MyText : ICloneable
       {
           private String text;
           public String Text
           {
               get { return text; }
               set { text = value; }
           }
           public Object Clone()
           {
               MyText target = new MyText();
               target.text = this.text;
               return target;
           }
       }
    }
    

    (edit: Fiksa kommentarer litt, var litt smalerer kodefelt her en det jeg er vant til :p )

  8. Liten update(og bumpeti bump)

     

     

    Har lagt inn windows på nytt, la inn nyeste drivere, nyeste bios osv. Funker fremdeles ikke med brukbart lydnivå. Har også testet at jeg har satt opp systemet som et 2.0 høyttaler system. Har gått igjenom alt jeg finner av lydkort instillinger, både i kontrollpanel og i creative softwaren.

    :hmm:

     

    Såvidt jeg kan se er det kun to muligheter nå:

     

    1: HK leverer for lav volt så utsignalet er crap(har ikke feil på noe annet på pcn, går utfra at jeg hadde merket det om så var tilfellet)

     

    2: Soundblaster kortet er ikke 100 %kompatibelt med min hw noe som heller ikke virker trolig siden dette funker for andre.

     

    Lurer på hvem som er "synderen", Asus eller creative... ser uansett ut som jeg har kastet noen lapper ut vinduet her gitt(ser på forumet at flere har problemer, er lite løsninger ute å går thou så håper noen som har hatt problemer og funnet løsningen kan forbarme seg over en stakkar). Jeg har ingen ideer om hva jeg kan gjøre mer så får vel klare meg med realtek kortet :thumbdown:

     

     

     

    Setter pris på om det er noen som har noen forslag til hva jeg kan gjøre videre :D

  9. Gir de 25% agility på Survival treet bedre enn Marksmanship?

    5736118[/snapback]

    kommer an på,

     

    pve: MM

    gir nice buff til party, pluss ranged wep spec er bedre en killer instinc crit ting fra surv. Volley er også nice. Vi har begge specsa i guildet og mm > surv i instance dps.

     

     

    pvp: Surv

    Gir bedre melee og mer crit, gir lavere overall dps, men gir mer survivability i pvp og mer crit på aimedshot er jo nice ^^. Vi har en HW hunter i guildet og han er MM thou..

     

    Kort om spec ting:

    MM kan ta mortal shot ting som gir + 30% crit skade. MM treet har også lethal shot som gir + 5% crit chanse.

     

    Survival gir Killer instinct som er +3 % crit chanse.

     

    Disse kan kombineres sammen dersom man går Surv, ikke dersom man går mm ettersom killer instinct ligger dypt i surv tre, mens moral/lethal ligger relativt grunnt i mm tre. Det er grunnen til at surv gir mer crit. man kan ikke ta barrage og ranged wep spec så derfor taper surv mot mm når det er snakk om dps...

     

     

    Med aq gear er det mulig surv går forran mm i dps, men man mister uansett da gruppebuffen noe som ikke er bra. I våre raid er hunterne spred rundt i alle melee gruppene så melee får denne buffen. Med 5 warriors og 5 rogues mister da raidet 1000 attackpower totalt dersom alle hunters er surv. teller man da med 4 huntere er det 1400 ap som skal dekkes opp av bonusen til surv treet og det bare skjer ikke.

     

    Dette er mine observasjoner etter at vi i guildet speca frem og tilbake endel. Har ikke noen tall foran meg nå som viser forskjellen, så du kan take it or leave it xD

  10. 5 patcher til med nerfs, så er hunter på nivå me warrior.

    5729674[/snapback]

     

     

    "problemet" med normalisering er at ranged weps kun går til 45 ish dps. Melee 2 h går til 81 dps....

     

     

    tingen med dette er at det faktisk er latterlig lite å tjene på å oppgradere fra mc bue til for eksempel bwl våpen.. ser du dette sammen med at man ikke får melee weps i bwl (ikke med våre regler på dkp i allefall) og at Ds ikke er no serlig bedre en GS så er hunterlooten nå en eneste trinkie fra broodlord og en ring... Trinkien er helt klart en rogue trinkie med hit (huntere trenger ikke mer, jeg har + 8 % hit elns, rogues har faktisk lite hit gear) ringen gir 22 agi som primærstat og er derfor ganske god for hunters. Den er dog god for war og rogue og, så her er det dkp fight ftw..

     

    Før hadde vi iallfall en bue som var verd å raide for, men nå er bwl bare waste of time imo.. etter 1.10 og med den møkk looten som er i bwl har faktisk halvparten av hunterne i guilden gitt opp bwl. Det blir bare ren dkp farming og det er så ikke verd det. Jeg er klar over at man fremedeles kan få en liten dps økining i bwl men det er snak om så lite at jeg finfint outdpser folk med fullt bwl gear(dersom de bare slacker en liten smule eller bommer litt på timingen sin) .

     

    Jeg mener at alle buer i bwl og aq burde fått en + 4 -5 dps boost så man faktisk fikk en merkbar oppgradering av utstyret i bwl, det tar tross alt en god del tid å raide bwl så lenge at man har fullt gear derifra >_<

     

    Hunteren min er parkert til plusspakka kommer, da blir det iallefall nytt solo stuff+ gruppe stuff.

     

    NB: ikek kom med grinete poster om at huntere er owerpowerds osv =P Det at man faktisk får gear som er veldig nær endgame i den 3. høyeste instancen er latterlig uansett hvordan du snur og vender på det.

  11. For noen dager siden var jeg på et langt raid som omfattet MC, Onyxia og BWL. Jeg bruker vanligvis å komme reimlig langt oppe på damage meteret i MC/BWL, og nesten alltid på topp på Onyxia. Jeg har ca 50/50 av GS/DS, og bruken Rhok'en som våpen.

     

    Av en eller annen grunn, greide en hunter med Ancient Bone Bow, jepp, det er den skit dårlige buen som dropper i Scholo, å utDPSe meg, og alle de andre hunterene med Rhok.

     

    Jeg hørte også noen som snakket om noen damage normalisation, og at trege våpen gjør mndre skade enn raske. Dette får meg til å lure på følgende:

     

    Hvilket våpen gjøre mest skade? Er det Rhok'Delar, eller er det noen som gir betydelig mer skade?

     

    Aimed shot, Arcane shot eller bare vanlig auto-shot (hørte noe om at aimed shot gjøre mindre sakde enn auto shot)?

     

    Noen henvisinger til noen bergninger/damage kalkulatorer blir gledelig mottatt.

    5658778[/snapback]

     

     

    max skade får du ved å skyte aimedshot auto mulit auto auto aimed auto multi osv(skyt aimed rett etter en auto, antal auto varierer med wep speed)

     

    ikke bruk stinger eller arcane, de demper bare dmgen din(og stingeren er crap, tar plass fra bedre ting dom CoD, CoE osv)

     

    trege våpen er best, faktisk er av crossbowen stort sett lik dps som mc bue/gun(utenom rhok)

     

    spec: mm slår glatt survival med mindre du har bortimot 580 agi unbuffed(5% fra ranged wep hjelper MASSE, det samme gjør barrage)

     

    annet: attackpower > crit/agi. jeg har 22% crit elns og leder dps wise over huntere med 30% fordi de ikke har mer en 1000 ap mens jeg har ap og ikke crit(har ca 1300 ap)

     

    grace of air totem hjelper bra om du er horde, ellers bør du få palladin manaregen buff så du ikke går så fort oom.

     

    Fd hver gang denne er klar ellers trekker du garantert aggro ;-)

     

    som hunter burde du vite at aimedshot er 3 sec cast og ikke 3 sec + wep. speed =P

     

    hmm dårlig skrevet , men jeg er på vei inn i dusjen, du får tyde det som best du kan =)

  12. problem:

     

    Jeg har en pc med amd x2 og asus a8n sli premium hk.Som lydkort var planen å bruke ett Soundblaster Audigy 2 ZS, men lyden er meget svak. :ermm:

     

    Med alt på maks når jeg ser på f.eks dvd kan jeg nesten ikke høre noe. Høytalerene fungerer med onboard lydkortet så jeg vet at de virker som de skal =)

     

    Ting jeg har forsøkt:

     

    legge inn nye drivere, bytte pci spor og bytte lydkort. :cry: Jeg har også testet alle ut/inn ganger på kortet, så jegt har ikke plugget feil :D

     

     

    Ikke noe av dette har fungert, så jeg håper det er noen smarte hoder her som kan hjelpe :innocent:

     

    edit: la til ting jeg har forsøkt

  13. har Asus A8N-SLI PREMIUM hk + 2 X Geil 2.0GB (2x1.0GB) DDR PC3200 400MHz CL3 2.55-2.95V Value Dual Channel(4GB til sammen) , Prossesor amd 64x2 4400

     

    i windows får jeg opp kun 3 GB, mens i bios får jeg opp 4GB, og selvtesten under oppstart teller til 4GB uten feil. har ikke gjort noe med instillinger på hk(annet en disable litt ide kanaler og enable cool n quiet).

     

    os er windows xp pro, sp2

  14. Asus Mainboard S-939 nForce4 SLI ATX Dual PCI-E Audio 2xGbLAN 2x1394 SATA Raid, A8N-SLI PREMIUM

     

    Geil 2.0GB (2x1.0GB) DDR PC3200 400MHz CL3 2.55-2.95V Value Dual Channel

     

    Dette er mitt forslag til hk\ram, men jeg har veldig lite greie på dette, så jeg lurte på om noen med peil kunne gi litt feedback :blush:

     

    hk er vagt pågrunn av at det er vifteløst, ikke noen anne grunn egentlig=) Når det gjelder ram er jeg usikker på om det er dualchannel pr core eller pr cpu(må jeg ha to par med ram, ett par til hver core eller bare ett par med ram brikker) .

     

    Jeg er også usikker på om det har noe for seg med kjapper ram siden jeg ikke har planer om å overklokke i det hele tatt.

  15. ville absolutt gått for tape... da kan du for eksempel leggge en tape fra hver uke i bankboks. hjelper ikke noe med en backup på en annen disk hvis du for ekempel får brann, eller enda værre: innbrudd og de stjeler alt av datautstyr,da kan jo ikke engang ibas hjelpe =) ett annet alternativ er å brenne ut på dvd, men tape er nok det beste(kan typisk holde på mer data).

     

    Når det gjelder programvare er det mange ute og går, kan dessverre for lite om disse til å kunne hjelpe deg med dette.

  16. Hvor jeg har det ifra ?

     

    Her: http://www.amdmb.com/article-display.php?A...ID=105&PageID=4

     

    Er iallefall sånn jeg forstår det.

     

    Hvor har du det ifra om jeg tør spørre ?

    les siste linjene: ''... Now let us go back to the aluminum versus copper debate. Copper’s higher conductivity means is that a thinner copper fin can transmit as much heat as a thicker aluminum fin. However, on a weight-basis, aluminum can conduct more heat than copper. If weight was no object, copper holds the edge. When weight is a limitation, aluminum has the advantage. Conductivity multiplied by density is a "weighted" measure of a material’s conduction efficiency. It is this "weighted" efficiency that leads to the use of aluminum in the fins/pins of many heat sinks. It is certainly not because "aluminum gets rid of heat better than copper". ''

  17. problemet er jo at tastaturprodusentene vil ha inn flere taster.... de fjerner vel snart shift og capslock, men introduserer tastaturer med dobbelt sett taster for store og små bokstaver eller no. arg til overfloden av ubrukelige taster på tastaturet... (har selv 21 "spesielle" taster på mitt knappbord som jeg ikke bruker).

  18. Godt mulig, jeg er ikke så erfaren i hw, men bare se om du finner en grafisk arbeidsstasjon basert på amd... Du vil nok ikke finne så veldig mange. Mulig det ikke er ytelse som gjør dette, men jeg har vanskelig for å se at man ikke hadde gått over til amd dersom dette var bedre til bruk innen grafisk arbeid.(ikke gjør dette til en amd vs intell tråd: jeg bare nevner dette som en observasjon).

×
×
  • Opprett ny...