Gå til innhold

StigJakobsen

Medlemmer
  • Innlegg

    252
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av StigJakobsen

  1. Her har dere gjengitt feil, det Valve skriver på forumet som dere linker til..

     

    "On December 25th, a configuration error resulted in some users seeing Steam Store pages generated for other users."

     

    Det var som resultat av ei konfigurasjonsendring, som gjorde at man ble presentert med cachet data for andre brukere. Årsaken til at de gjorde konfigurasjonsendringen var for å håndtere ett DDoS angrep, det var altså ikke direkte angrepet som trigget en feil, men at mennesker gjorde konfigurasjonsendring i forsøk på å bekjempe angrepet.

    • Liker 1
  2. Er meget fornøyd med min Hero, eneste jeg virkelig irriterer meg over er at når jeg skal søke opp kontakter med navn som start på 'Ø' f.eks, så finner ikke mobilen dem. Jeg kan dermed ikke begynne å skrive en sms, for så å søke opp den personen på vanlig måte. For å kunne ringe eller sende sms må jeg gå på adresseboken, scrolle ned til 'O', der finnr jeg dem.

    Noen som vet om det er en løsning på dette?

     

    Om du søker etter Øystein, så må du skrive Øystein med stor Ø... bruker du liten ø, så finner den ingen Øystein. Litt irriterende...

     

    Ah, det fungerer. Takker så mye:) Blir å sende beskjed til HTC om det alikavel

  3. Er meget fornøyd med min Hero, eneste jeg virkelig irriterer meg over er at når jeg skal søke opp kontakter med navn som start på 'Ø' f.eks, så finner ikke mobilen dem. Jeg kan dermed ikke begynne å skrive en sms, for så å søke opp den personen på vanlig måte. For å kunne ringe eller sende sms må jeg gå på adresseboken, scrolle ned til 'O', der finnr jeg dem.

    Noen som vet om det er en løsning på dette?

  4. Dette er idle temperaturene mine i Shuttle SN25P. Har en mistanke om at CPU og HD er litt varme, men hva tror dere? Evt. noen måter å forbedre det på, Shuttle har jo begrensede muligheter hva skifte av kjøler, etc angår.

     

    HK  : 34-36 C

    CPU: 40-45 C

    GPU: 40-45 C

    HD  : 28-30 C

    6078371[/snapback]

     

    Hva slags instillinger har du i biosen på viftene? Der finner du noen valgmuligheter for innstillinger for hvordan viftene skal operere.

    Opplever du noe ustabilitet når du kjører belastende operasjoner på maskinen?

  5. Hmmhmm. Enda en tastaturtest. Det er gode ting det. HAr lagt merke til at ikke bare forandres plasseringen på f-knappene for hvert nye tastatur, men de blir stadig mindre. Det er fanken flere tastatur som har f-knapper som er ALTFOR små. Merkelig nok er disse de litt mer fancy scissor-keys-baserte ("laptop") som er aller verst på slike ting. Så som Fujitsu Siemens sion trådløse pakke, eller det der Hiper alu-tastaturet...

    5412325[/snapback]

     

    Nå har jeg brukt bluetooth mus og tastatur i et halvt år. Ikke hatt noen problemer med spilling.

    Eneste er å passe på du ikke har en basestasjon for trådløstnett stående i nærheten.

  6. Har selv mx 1000 musen (del av diNovo media desktop laser, med bluetooth) som jeg bruker til spilling, og CoD2. Fungerer kjempeflott, men er enda ikke helt komfortabel med trådløs mus (kjøpte det for noe over en måned siden), så jeg har liggende ei mus med tråd i (just in case).

    Det trådløse tastaturet (dinovo media desktop), har jeg ingen problemer med, har tidligere brukt ett med RF istedet for bluetooth. Aldri hatt noe problemer med det å bruke trådløst.

     

    Nå som priser på 20" lcd skjermer går nedover, og kvaliteten oppover. Vil jeg anbefale en 20" lcd skjerm. Det er stor forskjell mellom 19 og 20 (sitter på jobb med 19, hjemme med 20), og siden du skal legge så mye penger i maskinen, bør du absolutt se for deg muligheten til 20" lcd med oppløsning på 1600x1200.. himmelsk :)

  7. Jeg ser du har klippet ut et utdrag fra datatilsynets hjemmeside  :) Jeg har lest litt rundt der også, og jeg vil tro at en skole defineres ikke ulikt en arbeidsplass (det er jo også en arbeidsplass..  ;) ) Og som eier av et nettverk er det jo skolen selv som definerer hva nettverket benyttes til.

    5266713[/snapback]

     

    Ikke klippet, tatt ut de viktigste moment som ville vært relevant i denne sak.

    Er ikke bare skolen som setter regler, skolene ligger under kommunene eller fylkene som også kan ha regler dem må rette seg etter.

  8. Uansett er det ansvar for egen læring. Så man kan egentlig gjøre hva man vill... for ansvare ligger hos deg som enkelt person ikke læreren som ansvare for at vi følger med. Når læreren skal si noe eller har undervisning på tavla så skrur han av skjermene. (strømbryter)

    Samt er det mange som sier at det ikke kan fjernes... TEIT... for det har vi gjort :D

    Hehe...

    kontroll panel ---> andminstrator verktøy ---> services(husker ikke det norske navnet :p) her kan man stoppe alle programmene...

    5264870[/snapback]

     

    Ja, man har ansvar for egen læring, men hva vil det si da?

    Du kan ikke springe rundt i klasserommet, danse og synge forran de andre fordi du selv har får noe ansvar.

    Det lærere argumenterer med der at uautorisert bruk av maskinene fører til distraksjoner for andre elever i klasserommet.

     

    Om du hadde gjort noen administrative forandringer på maskinene på skolen jeg jobber (noe du ikke ville kunne gjort uten videre), ville du blitt utestengt fra skolen i 2 dager, og blitt revurdert om du har behov for å ha lov å bruke maskinene. (pokker at 2 dager utestengelse er det strengeste man kan gjøre)

     

    Edit: Vi har da klare rettningslinjer for bruk av datamaskinene, så det er ikke noe problematiskt sånn sett.

  9. Siden arbeidslivet blir tatt inn, så skal jeg si noe om hvordan regler er der.

     

    En arbeidsgiver kan bestemme at ansatta bare skal bruke bedriftens datasystem til jobbrelatert arbeid. Han kan likevel ikke lese all e-post som går inn og ut av bedriftens system. Dette ligger i at ansatte ikke kan styre hva som kommer inn i e-poskassen. F.eks kan man ikke garantere seg mot at en bekjent bruker jobb e-posten til å sende private bilder til en ansatt. Disse har ikke arbeidsgiver rett til innsyn i, da disse vil være private.

     

    Når en arbeidsgiver normalt vil ha nytte av å gå inn og se på e-post filer, er når en ansatt er fraværende fra jobb over lengre tid (sjekke at forespørsler/ordrer ikke blir liggende), mistenker at ansatte er illojale, mistenker at den ansatte har gjort noe i strid med bedriftens instrukser/reglement eller norsk lov.

    Om det er laget regler eller rettningslinjer hvor når arbeidsgiveren kan bruke innsynsrett og se gjennom e-post/filer slik nevnt ovenfor, og ansatte er klar over det, er det nok for at arbeidsgiveren kan lese jobb relatert e-post og filer. Er det ikke slike regler/retningslinjer må den ansatte gi tillatelse.

     

    Brudd på personopplysningsloven kan medføre pålegg og evenuelt tvangsmulkt fra datatilsynet, eller erstatningsplikt. Forsettlige eller grovt uaktsomme brudd på loven kan i tillegg føre til bøte og eventuelt fengsel dersom det blir anmeldt til politiet.

     

    Men så er dette skole. Og skoleelever kommer vel ikke frem som arbeidstakere, så noe uklart for meg i hvor stor grad man kan trekke frem lover som gjelder for arbeidsgivere og arbeidstakere, når der i denne tråden er snakk om skole og elever.

  10. Er ikke dette en bærbar maskin som dere har fått låne av skolen som skal brukes til skolearbeid? Det er iallefall det jeg har fått ut av denne saken.. og da har skolen 100% lov til å overvåke den for å se at den brukes riktig. Selv om du bruker den til messenger, nettbank og epost og andre legitime saker må skolen være sikker på at du ikke bruker den til noe ulovlig tenker jeg, og da må en instalere programmer som logger alt du gjør.

    5263844[/snapback]

     

    Nei, dem har ikke uten videre lov å overvåke hva man gjør på maskinene.

     

    Kan sammenligne med at en arbeidsgiver ikke kan uten videre se gjennom en arbeiders private epost, selv om den er skrevet i arbeidstiden, på jobb maskinen.

     

    Om du er uenig, kan du vise meg hvor det står at dem har lov til det. Husk det er ikke snakk om private maskiner som blir brukt.

  11. Etter min mening er det en større risiko i at medelever installerer keyloggere på maskinen, og misbruker informasjon fra denne enn at lærere installerer programmer som skal hindre elever i f.eks. å installere keyloggere. Det er mulig at storebror (lærerne) kan se deg, men det kan være bedre enn at lillebror (medelever) spionerer på deg i stedet.

     

    Nå er det en stund siden jeg gikk på videregående, og vi hadde uansett ikke internett. Men jeg kan ikke huske at det var aktuelt for oss å KREVE å bruke noe av skolens utstyr slik vi ville. Take it or leave it.

    5263759[/snapback]

     

    Det du prater om der vil enkelt kunne forebygges ved å sikre maskiner med å begrense tilgang til maskinen lokalt. Så for at man lar brukeren få full tilgang til maskiner er ikke noe grunnlag for å installere overvåking for å se at dem gjør det.

     

    For at bruk av slikt program skulle være noe godt begrunnet, må det komme tydelig frem at det brukes for å stoppe uautorisert bruk av maskiner som forstyrrer andre elever. Om en elev sitter å ikke følger med på hva læreren går gjennom, er opp til eleven selv, hvor dem selv har ansvar. Det er når dem forstyrrer medelever at en grense går.

  12. Jeg har selv tidligere i år vært innom en sak som omhandler det samme. Da var det snakk om at lærere på en skole ønsker å bruke et program for å passe på at elever ikke gjør andre ting enn skolearbeid i skoletimene. Det programmet kan benyttes til å låse maskinene, sette så elevene bare ser hva som skjer på lærerens maskin, læreren kan se alle maskinene til elevene samtidig, og samtidig ta opptak av hva som skjer på maskinene.

     

    Dette ble sendt inn til datatilsynet for å få råd om det er lovlig, og hvordan man skal forholde seg til det.

     

    Svar:

    <<

    Slik bruk som beskrevet vil falle inn under personopplysningslovens regler. Skolen/læreren må, for å kunne bruke slike funksjoner, kunne vise til at dette er nødvendig, og saklig begrunnet i virksomheten. Se personopplysningslovens § 11. Normalt må eleven samtykke i "overvåkingen". Men etter en interesseavveining kan man i visse tilfeller også bestemme at slike løsninger skal brukes. Det må da ikke gå på bekostning av den enkeltes personvern. Se personopplysningslovens § 8.

     

    Vi anbefaler at denne funksjonen benyttes i minst mulig grad, og kun når det anses strengt nødvendig. Uansett må elevene få god informasjon om at de vil bli sjekket/overvåket - og når dette vil kunne skje. Normalt bør man ikke bruke dette annet enn i tidsbegrensede perioder, f.eks i forbindelse med en prøve, eller i undervisningssammenheng dersom formålet er å kunne hjelpe elevene. Det må gis konkret informasjon for hver gang.

     

    Dersom man ønsker å begrense uønsket bruk av utstyret, bør man heller bruke sperrefunksjoner framfor overvåking.

    >>

     

    At det da foreligger skriftlig reglement for bruk av det systemet, som lærere må følge, hvor det også er klart hvilke konsekvenser det vil få om personvernet blir brutt, er sterkt å anbefalt.

    Rent juridiskt vil jeg tolke svarbrevet at det vil holde at elevene blir opplyst om overvåkingen.

×
×
  • Opprett ny...