Gå til innhold

saschagabor

Medlemmer
  • Innlegg

    376
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av saschagabor

  1. Flott soloppgang, stativ eller håndholdt? Din hund?

     

    Det drøyet før FotoVideo fikk inn igjen 30mm, så jeg sa de kunne sende meg en DP1 og minnekort istedet. Jeg hadde mao med meg Foveon til Hellas, men ikke SD-14 :whistle:

     

    Jeg har ikke fått redigert særlig av bildene, men skal prøve å få lagt noen ut på litt sikt.

     

    Det blir spennende å se hvordan DP2 og SD-15 blir, Sigma må nok ha lært seg noen triks siden sist.

  2. Hvis de store butikkene i Oslo ikke engang gidder å skaffe filteret til deg, så forstår jeg ikke hvorfor du fortsatt vil traske rundt og lete. Sett at de hadde bestilt inn et filter til deg (noe jeg ikke kan forstå at de ikke vil...) så ville du kommet meget dårlig ut prismessig i forhold til utenlandske nettbutikker uansett.

     

    Dessverre overpriser de norske butikkene tilbehør som filter. For meg begynner det hvertfall å bli litt vel drøyt når de tar 2-3 ganger høyere pris enn hva jeg får samme filteret for, inkludert frakt, fra utlandet.

  3. Har ikke noen planer om det, nei. SD-15 kommer nok til cirka samme pris som SD-14 når det var nytt, altså rundt 15k... men igjen, jeg er ikke kjent for å planlegge de fleste kjøpene mine så altfor lenge i forveien :list_item:

     

    Har ikke hørt noe mer, tenker jeg hører med dem en av dagene om jeg ikke hører noe. Hadde derimot ringt minst én gang til nå hadde det vært noe som hastet :) Har ikke tatt ut filteret ennå, har heller ei plukket opp et IR-pass-filter.

  4. Hvitbalanse er nok ikke Sigmas store styrke nei, ikke noen tvil om det...

     

    Jeg ser forresten at FV har satt opp prisene på flere objektiver, denne gangen 105mm. Den har steget med en liten tusing. 30mm ligger fortsatt på 3k5, enn så lenge. Uten at jeg skal påberope meg noen synske evner, så forutså jeg dette og bestilte meg begge disse for en uke siden :innocent:

     

    Har testet 105mm litt, men etter noen bilder av et fokusark fant jeg ut at 30mm måtte tilbake (heftig frontfokus). Forøvrig lå det også feil solblender i esken... Jeg fikk ordnet med bytte, så sender den inn i løpet av uken (når jeg får lapp i posten) og håper jeg får den nye før jeg drar til Aten.

     

    Sigma SD14 on Vacation

  5. Synes det var ganske drøy stigning ja, det er nok mye grunnet TIPA fra ´06 vil jeg tro... Spørsmålet resten av parken også ser en like stor prisøkning. EU-modell eller ikke, de kan vel ikke sno seg så mye utenfor kjøpsloven likevel (foruten at det er lov å prøve seg)?

     

    Når jeg setter på 25mm 2,8 på E-3, blir det (nesten) et kompaktkamera. Pancake er kos.

     

    Jeg storkoser meg med kameraet, eneste jeg har å utsette er at jeg er begrenset til 10-20mm for tiden... Meeen, det kan jo endres relativt radig :whistle:

  6. Ugg! Ser FotoVideo har begynt å sette opp prisene på Sigma-optikk. Nå tar de 5k for 10-20mm(!)

     

    Jeg bestilte forresten filter her for en tid tilbake, men har ikke hørt annet fra dem enn at ordren var nådd frem.

     

    Ellers? Blir det særlig til bilder for tiden? Jeg vurderer om jeg skal ta med Sigmaen når jeg drar en tur til Aten om halvannen måned... (Et ekstra objektiv og to ville kanskje gjort at det var eneste jeg tok med :innocent: )

     

    3211101084_dacbec3944.jpg

    Flickr

  7. Jeg hadde nok dessverre ikke dem med i vurderingen, men det skulle ikke vært mye prisøkning før jeg heller ville gått for PW.

     

    Gruppering ville vært veldig kjekt å hatt, men jeg håper på at Paul C. Buff kommer med en oppgradering av CST (Cyber Commander er litt overkill) på sikt. Alternativt er det også mulig å sette en CST på hotshoe og koble en til via PC-sync, men såfall ville en av-knapp vært grei å ha...

     

    Jeg ble forresten meget positivt overrasket over responstiden til Paul. C. Buff, de sendte varene et halvt døgn etter ordren var sendt inn.

  8. Jeg har i lengre tid vært i søken etter en habil løsning for trådløs blitsstyring. Dessverre er de billige løsningene nettopp det (les: billig) og gullstandarden (PocketWizard) litt vel dyr... Tankene gled hele tiden tilbake til PW, men den (lille) fornuften jeg har, har holdt meg hele tiden tilbake.

     

    I dag mottok jeg en (CST) sender og tre mottakere (CSRB) av Paul C. Buffs CyberSync. Det hele (inkludert toll, tull osv.) kom på rett i underkant av tretusentrehundre.

     

     

     

    3190783169_6654f34315.jpg

    3191630634_3e6d52d1cf.jpg

    Flickr

     

     

     

    CyberSync er heller ikke perfekt, men kompromissene er hvertfall mer overkommelige for min del. Oppladbare batterier i mottakerene på Elinchrom Skyport var for meg en deal breaker på samme måte som pris på PW.

     

    Noen av CyberSyncs lyter er små og kan relativt enkelt kompenseres for:

    1. Det finnes ingen festeanordning. Løsning: borrelås

    2. Det finnes ingen av-knapp. Løsning: møbelknotter med hull i.

    Det største ankepunktet må vel være at det Ikke er mulig å gruppere kanaler.

     

    Til nå har jeg bare fått testet at alt virker, samt gjort noen modifikasjoner. Jeg kom også over en genial løsning for oppbevaring når jeg var innom Clas for å plukke opp borrelås (møbelknotter fikk jeg svarte hos Jernia på Bystasjonen). Sjekk ut varenummer 40-4336, som uten problemer kan huse seks mottakere (evt tre mottakere, en sender, kabler og tre-fire hotshoe til PC)

     

    Tester som kan være verdt å sjekke ut for å få et helhetlig bilde (ettersom jeg har for (u)vane å slenge ut litt uferdige tanketråder):

    Test på Pentaxforums

    Unboxing

    Distansetesting

×
×
  • Opprett ny...