Gå til innhold

robertaksland

Medlemmer
  • Innlegg

    1 356
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. robertaksland's innlegg in Når er isbitene klare? ble markert som svaret   
    Det er stor forskjell på isbiter som holder -1 grad og de som holder -20. De ser akkurat like ut, men de første smelter med en gang. Isbiter som har fått ligge i fryseren fra dagen før er de aller beste. Alt som er laget samme dag bare smelter fortere. Dersom du skal ha fest er det en lur ide å fylle opp masse isbitposer og la dem ligge i fryseren fra dagen før. Da har du i hvertfall tilgang på ordentlig kalde isbiter når isbitmaskinen begynner å spytte ut knapt nedfryst vann. Hadde en fryser som jeg målte til -30 grader, og isbiter som var helt nedfryst i den var gøy. Drinkene holdt seg kalde kjempelenge. Dersom jeg hadde mange isbiter i et glass opplevde jeg at drinken frøs til is ute i sommervarmen.
  2. robertaksland's innlegg in GeleShoots ble markert som svaret   
    22% vodka eller jorbærlikør funker utmerket. Du må lage geleen med halv mengde kokende vann, og la den kjøle seg ned til rundt 50 grader før du rører inn lik mengde vodka. Har du i vodkaen før, risikerer du at spriten fordamper. Har du den i seinere risikerer du at det har begynt å stivne og du får dårlig konsistens. Kjenn på bollen og når den er sånn at du kan holde på den lenge uten å brenne deg, da er det på tide å røre inn vodkaen. La den stå over natten for å bli ordentlig stiv, og server med vaniljesaus hvis du ikke vil kjenne spritsmaken.
  3. robertaksland's innlegg in Dumping av smågodtpriser? ble markert som svaret   
    Jeg skal holde meg ontopic. Grunnen til at de dumper prisene på sukker er at jo mer folk spiser jo mer får de lyst på. Sukker er avhengighetsskapende og blokkerer metthetsfølelsen slik at man får lyst på mer og mer. Dette er velkjent fra amerikanske matvareprodusenter. Jo større beholdere med brus de selger jo mer spiser folk. Nå begynner utviklingen her i Norge og, om man får kunder til å kjøpe mest mulig sukkerholdige varer så kjøper folk mer av andre typer søppelmat, og butikkene tjener mer og mer penger.
  4. robertaksland's innlegg in SSD disk(er) til ny maskin ble markert som svaret   
    SSD for OS og alt som skal gå raskest mulig er eneste veien å gå. Typisk 120-250 GB, alt etter hva du vil ta deg råd til. Og så en 2-3 TB snurredisk til alt annet, typisk multimedia som ikke krever superrask tilgang og som du ikke trenger hver dag. Ale spill som er avhengig av rask disk går på SSD'en resten på snurredisken. Så kan du sette opp automatisk backup av alle personlige data til en katalog på snurredisken en gang i døgnet, slik at du automatisk er sikret mot det meste. Om SSD'en nærmer seg full finner du alltids noe som kan flyttes til snurredisken. Veldig greitt å ha den muligheten, og veldig kjipt å måtte leve med plassbegrensningen med bare SSD. Videre kan du sette opp snurredisken med automatisk nedspinning etter 5 minutter slik at denne forblir passiv 99% av tiden, dermed vil du ikke merke at det står snurredisk i maskinen ved normal bruk.
×
×
  • Opprett ny...