Gå til innhold

robertaksland

Medlemmer
  • Innlegg

    1 356
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av robertaksland

  1. Selv er jeg en elbil-entusiast. Men tungtransport har nok best av å gå på diesel noen år til fremover. Det er mye mindre å spare på slik tung last over så lange avstander. Det er mye smartere energimessig å øremerke batteriproduksjonen til vanlige elbiler som har det aller største potensialet å spare drivstoff. Så får tungtransporten komme etter når batteriene er blitt enda enklere å produsere.

    • Liker 1
  2. En slik tilhenger er et resultat av at dagens elbiler ikke har nok rekkevidde. I fremtiden har alle elbiler minst 700 km rekkevidde og lades om natten når strømmen er billigst. Alle kan kjøre så langt de ønsker nesten gratis på billig hjemmestrøm og lading på ladestasjoner blir nesten aldri nødvendig. Drivstoff er et fjernt minne fra en skitten fortid og klimaet er på god vei til å friskmeldes.

    • Liker 3
  3. Nøgne Ø Julefri er en verdig vinner i den alkoholfrie klassen. Aldri før har det vært puttet så mye gode julesmaker inn i en alkoholfri øl. Dahls juleøl er også en verdig vinner i butikkstyrke, den er overraskende god. Men det er feil å ta med årgangsøl i polklassen. Etter mange års juleølsmaking har vi erfart at de sterkeste juleølene blir vesentlig bedre etter hvert år med lagring, mange fortsetter forbedringen i 4 og 5 år før det snur og de begynner å tape seg igjen.Dermed er det er direkte urettferdig å sammenligne disse med årets produksjoner. Det lar seg rett og slett ikke gjøre å lage noe som kan konkurrere med en 3 år gammel julestout.

  4. Det er lett å påstå at noe vil ta så og så lang tid. Her om dagen skulle jeg løse et problem som den eksisterende algoritmen bruke 45 minutter på. Ved hjelp av smart programmering og kløktig bruk av binære søk fikk jeg kjøretiden ned i 7 sekunder. For enda større problemer vil forskjeller i algoritmer få helt ekstreme forskjeller i kjøretid, akkurat slik vi leser om her. Jeg har til gode å se noe som virkelig beviser at kvantemaskiner fungerer slik de er ment å gjøre.

  5. - "«Helt» trådløse øreplugger"

     

    Hva med oss som vil ha "Helt kablede" øreplugger/hodetelephoner?

     

    En "Kabled vs Tråløs" sammenligning hadde vært interesant lesning.

     

    Jeg har tidligere brukt tusenvis av kroner på ordentlige in-ear-plugger fra Shure. Bruker dem med ekstern DAC fra Dragonfly via USB OTG mot mobilen. Her en dag hadde jeg glemt ørepluggene og kjøpte meg et par Sony-plugger en lørdags kveld på Narvesen til 199 kroner. Til min store overraskelse gav de veldig god lyd men litt lavt lydvolum direkte fra mobilen. Med ekstren DAC ble de virkelig nydelige. Knallbra lydbilde, enormt frekvelsområde, kjellerdyp fysisk basstyngde og ren nytelse. Disse ble med ett mine nye daglige øreplugger som har gitt meg time etter time med godlyd. Helt utrolig for 199 kroner.

    • Liker 1
  6. Jeg ser for meg en fremtid hvor vi har ladespoler i bakken der man pleier å sette fra seg bilen over natten. Og en styringaspp som gjør at bilen automatisk lader når strømmen er billigst og sørger for at bilen holder 21 grader når du pleier å kjøre på jobb om morgenen. Ladingen kan automatisk stoppe på f.eks 60% for å skåne batteriet til daglig, og så kan man enkelt velge topplading om man har tenkt seg på langtur. Ingen kabler, ingen stress, alltid klar bil når du trenger det og minimerte løpende kostnader.

  7. Vi pleier å lage te hver morgen, svart ceylon te i tekanne. Kjøper en kilo løs te på innvandrerbutikk for en hundrings. Men finnes dette som fairtrade? Betaler gjerne tre ganger prisen om jeg kunne fått det som fairtrade. Det jeg finner av fairtrade er i bitte små pakker som jo brukes opp på noen få dager, det blir bare stusselig. Ser at i Australia har de dette produktet: https://tribesandnations.com.au/products/organic-fairtrade-loose-leaf-tea-1kg men noe slikt har jeg ikke klart å finne i Norge, eller i noen nettbutikk som sender til Norge..

     

  8. Slutter det å fungere som OS eller hva legges i formuleringen?

     

    Vil ikke XP fortsatt fungere på et vis? Men med manglende sikkerhet da.

     

    Har en gammel xp-harddisk liggende, vært moro å prøvd ut etter hvert.

     

    Du vil selvsagt få startet det opp. Men om du prøver å gå på internett vil du nok oppleve at mange av tingene du er vant til å bruke rett og slett ikke virker som de skal. Du vil sansynligvis være utsatt for nettangrep, men siden du ikke får brukt noe særlig av tjenester så er det jo ikke så farlig likevel...

  9. Det viktigste med bærbare PC'er er å kunne sette i nye minnebrikker med større kapasitet når morgendagens programvare krever mer minne enn det som er normalt i dag. Hvor mange 5 år gamle pc'er støtter 8 GB minne? Mange av disse hadde fått nytt liv med økt minnestørrelse. Alle bærbare PC'er solgt i dag må støtte 64 GB minne, for det er godt mulig at dette vil være en svært kosteffektiv og nødvendig oppgradering om 5 år når den tids programvare krever sitt.

     

    De to foregående bærbare jeg har hatt har jeg måtte kassere nettopp fordi jeg hadde nådd maks supportert minnestørrelse. Når jeg så kjøpte ny bærbar i fjor spekket jeg den med 16 GB minne og passet på at den støtter 64 GB. Så da håper jeg at den varer lenger enn 4 år som var den tiden de to foregående klarte seg. Jeg ser allerede i dag at den bruker i typisk 8 GB minne til daglig, så denne utviklingen er det som helt klart begrenser livsløpet til PC'er.

    • Liker 1
  10. Hva slags problemer var det?

    Hovedsaklig vekslende datatilgang, hoppet tidvis mellom 3G og Edge selv om mobilen viste full styrke på mottaket. Videre fikk jeg innimellom beskjed fra fra folk at de hadde prøvd å ringe meg men ikke kommet gjennom mens jeg var på jobb. Var en del andre rariteter og som jeg ikke husker. Det var alltid stedsavhengig, for hjemme fungerte alt som det skulle. Ringte brukerstøtte et par ganger men de fortalte at det ikke var noen problemer i mitt område. Har aldri opplevd tilsvarende problemer i Telenor sitt nett.

  11. Jeg har nå bestilt overgang til Telipol. Jeg har vurdert dem som de mest utholdende på Telenor sitt nett samt at de har moderate priser. Selv hadde jeg problemer med netcom sitt nett for mange år siden på jobben. Jeg har tatt en runde i dag og fått inntrykk at at de som har telia nå opplever de samme problemene jeg hadde før. Derfor skyr jeg deres nett som pesten.

  12. Windows har en underkatalog "WinSxS" som inneholder en enorm mengde overflødige filer fra oppdateringer, servicepacks og andre ting som bare ligger der og tar opp plass. 12 GB i 80.000 filer på min PC. Andre steder har jeg sett både 15 og 20 GB på denne katalogen. Mesteparten av dette er gamle versjoner som ikke trengs for noe som helst men som bare ligger der i tilfelle man ønsker å rulle tilbake en oppdatering. Jeg syns det er litt overkill å ta vare på så mye dritt. De burde heller jobbe for å redusere tyngden av operativsystemet.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...