Gå til innhold

Tungsten

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tungsten

  1. Multimodemet har "RJ11" kontakter. Det du trenger er en RJ11 til RJ45 ledningen (2 eller 4 pins plugg til 8 pins plugg). Eller bare en RJ11 til RJ11 kabel. Farge på ledere spiller ingen rolle så lenge de er like i begge ender.

    Når dagen kommer at ISDN blir stum plugger du om slik at lednigen går fra multimodemet til "Telefonapparat" inngangen på DX800A. Du må mest sannsynlig kjøre igjennom oppsettsveiviseren, se side 20 i manualen din for å skifte fra ISDN til analog

     

     

    BUS9Vop.jpg

  2. Fra hvilket selskap skal du ha ip telefoni ? DX800A er et artig stykke telefoni, men de fleste ip telefoni leverandører i dag bortsett fra Phonzo leverer Ip telefoni løsningne sin via enten integrete adaptere i modemet eller eget adapter.

     

    DX800A støtter ISDN og PSTN(analog) via porten på under siden som har et telefonapparat symbol. Skal du ha signal fra eget adapter eller multimodem så er det Telefonapparat porten du skal benytte.

     

    Har du derimot en av de sjeldne ip telefoni leverandørene som tillater SIP så skal du benytte LAN1.

  3. Mulig det er switchene ja, men har portmirroert og kikket via wireshark uten at det jeg direkte såg hva som fikk modemet til å tenke seg at det såg flere mac'er.

     

    Etter ytterligere eksperimentering i går, og en del lesing av Netgear sin KB, i den finnes et omtrent maken oppsett, men PVID på trunk porten står som dosen't matter, min Trunk har enten vært på default vlan 1, 5, eller 8 alt etter som.

     

    Siste jeg gjorde i går før jeg avsluttet var å lage et tredje vlan som kun inneholder trunk portene i begge switchene, og siden da har problemet ikke dukket opp igjen.

     

    Så mulig at PVID på trunk portene har en viss rolle, uten at jeg finner svaret tilfredstillene av den grunn.

     

    Edit: Vel der stupte det igjen, tror man får spandere på seg en skikkelig switch i stedet for GS105e

  4. Har et plagsomt problem med et VLAN oppsett. Har i mangel av tilstrekkelig med kabling gjort som følger.

     

    1 stk Netgear GS105e Plus som konfigurert slik(Switch1):

     

    VLAN 5 Port 1,2 og 3 Untagged port 5 Tagged. port 1 og 2 i bruk til div utstyr.

    VLAN 8 Port 4 untagged Port 5 Tagged. Port 4 er tilkoblet et modem

     

    Port 5 på GS105E Plus går til Port 8 på en Netgear Smart switch konfigurert slik(Switch2).

     

    VLAN 5 Port 1,2,3,4,5,7 Untagged, Port 8 Tagged,

    VLAN 8 Port 6 Untagged, Port 8 Tagged

     

    Alle porter har tildelt passende Port vlan id etter hvilket VLAN de er medlem av på begge switcher.

     

    Benytter VLAN8 for å bære internett fra modem til ruter,

     

    Switch1                                                       Switch2 
    Modem-VLAN8-Port4                                          --Port6-WAN ruter--Port7 Lan
                    \__Port5 Tagget <-Trunk-> Port 8 Tagget__/                        \
    Lokalenett-VLAN5-/                                        \<-VLAN5-Lokalnett<------/
    

     

    Grovt skissert som over, dette fungerer fint, ruter får wan tilgang via Port 6 og VLAN8 og gjør LAN arbeidet sitt via Port 7 og VLAN5 som deretter spres til de resterende porter.

     

    Dette fungerer stort sett fint, med et aber, modemet får hetta og stopper å sende trafikk ut, det er slik satt opp at det stopper å sende trafikk hvis det ser fler enn 3 MAC adresser på sin innside. Noe det gjør periodisk, verken leverandør eller diagnosesider på modemet kan hjelpe med å se hva det trigger på, en pakke dump tatt sist dette skjedde, viser forsåvidt heller ikke noe utenom det vanlige.

     

    Spørsmålet ut av alt dette er om det er noe fundamentalt galt med VLAN oppsettet, eller om det skal skyldes på utstyret(Switcher, modem etc)

  5. Det var synd... Jeg går ut ifra at fotoutskriftene fra Canon-skriveren er mer enn akseptable nok? Rart at enkelte tester gir Epson-skriveren beste plassering med et såpass "alvorlig" problem.

     

    Har MP640 selv og fotoutskriftene er etter min smak veldig gode(bruker Canon papir), har meget stor sans for hele pakken også, duplex utskrifter, god tekst kvalitet, fornuftig

    intergrasjon av scanning direkte fra skriver til pc, enkelt å sette opp i nettverk.

  6. Takk for alle innspill, jeg endte med å bestille en sb-900, så får man heller skaffe seg de mere kompakte etter behov og lommebok, akkurat det med blits på tele kan bli spennende å prøve. Blir vel en del knoting fremover.

     

    I allefall, etter bilder på nettet å dømme blir man ikke særlig diskre med en sb-900 på toppen :blush:

  7. Takk for svar. Ser at mitt spørsmål kan tolkes på to måter, så derfor spør jeg en gang til:

     

    Når jeg skrur platen i kameraet og setter det nedpå stativet låses ikke platen skikkelig fast. Den er ikke løs i den forstand at man kan ta kameraet av igjen uten å bevege hendelen, men kameraet sitter på ingen måte skikkelig fast og lar seg vippeganske mye frem og tilbake. Er det slik det skal være? (og om jeg tolket ditt forrige svar riktig så vil svaret være "ja" denne gangen:-)

     

    Svaret er ja.

     

    I allefall om Velbon systemet ligner på det som er på Mafrotto hoder, rett og slett fjøra som drar tilbake armen som ikke har nok styrke.

  8. Hei!

     

    Jeg har en Nikon D90 speilrefleks. Hver gang jeg tar ut minnekortet og tømmer det så begynner bildenummereringen på DSC_0001 igjen. Dette er utrolig frustrerende.

    Jeg vil at bildenummereringen skal fortsette å inkrementere etter at jeg har tømt minnekortet.

     

    Kan noen hjelpe?

     

    Finn Custom setting d7 og skru den til ON, eg Custom Settings menyen -> Shooting / Display -> File Number Sequence..

     

    Eller les manualen, side 182 i den engelske

  9. Hovedgrunnen til at jeg ønsker så stor brennvidde som mulig er at jeg blandt annet tar mye nordlysbilder. Jo mer himmel jeg får med - jo bedre... ;)

     

    Forøvrig står jo ikke bokstavene etter AF'en, men helt på slutten. Nikon AF-S DX Nikkor 35 mm f/1.8G heter den. Ikke AF-G...

     

    Resultatet er det samme alle G objektiv har ikke blenderring.

     

    Se forøvrig HER og HER

  10. Jeg var i samme båt som deg, og for min del stod valget mellom Sigma, Tokina, og Tamrons vidvinkelzoomer (av økonomiske hensyn...). Økonomien gav også utslag for beslutningen, jeg kjøpte det første som dukket opp brukt til en grei pris ;). Det ble en Sigma 10-20, og jeg har bare lovord å si om byggekvalitet og ytelse.

     

    Men nok snakk, her er noen eksempelbilder fra mitt eksemplar montert på en D40:

    *snip*

     

    Det der såg veldig greit ut i mine øyne, får vel mitt eksemplar i posten i morgen så da får man se om man får tatt seg en runde.

  11. Jeg har lest tester til krampa tok meg osv. Som sagt jeg har spekulert en god stund på hvilken vidvinkel jeg skulle gå for, fra Tamron 10-24,Tokina 11-16, Nikon sin 10-22 og 12-24 osv.

    Alle har sine ulemper og fordeler, enten det er distorsjon, CA, pris, soft osv osv..

     

    Jeg var mere på jakt etter eier som faktisk hadde kjøpt en og deres erfaringer, som innehaver av den noe famøse Sigma 30mm er jeg fullstendig klar over kvalitets variasjonen hos Sigma, derav at det skal testes straks det er i hus, er det bra beholdes det, er det dårlig så byttes det.

  12. Hei

     

    ... Har hittil bare kit-objektivet (18-55 mm).

     

    ...

     

    Jeg har ikke noe spesielle krav, annet enn at en med innebygd autofokus er et must siden D60 ikke har autofokus på brikken eller hva det heter.

     

    Budsjettet er nokså stramt. Hva får jeg egentlig under 2500 kr av gode allround objektiver med litt mer å gå på en kit-objektivet? Har hørt flere snakke om 50-150 mm, er det noe å tenke på?

     

    Takk for hjelp :)

     

     

    Nikon sin 18mm-105mm er grei og rimelig

    Det er den sikkert. Men er det så mye hente på å bytte ut en normalzoom i konsumentklassen med nok en normalzoom i konsumentklassen?

    Trenger du en billig telezoom kan du f.eks se på Nikkor 55-200mm f/4-5.6 AF-S VR DX. Vil du ha enda mer i tele-enden må du nesten belage deg på å legge ut litt mer.

     

    Nja han spurte etter allround objektiver med litt mere å gå på enn 18-55, så 18-105 virket naturlig, og til under 2500kr er ikke utvalget så stort, men 55-200 er et ypperlig alternativ.

  13. Hei

     

    Etter å ha hatt D60 en stund nå, så vil jeg ha litt mer utstyr. Har hittil bare kit-objektivet (18-55 mm).

     

    Hva er best å satse på? Er langt fra noen profesjonell fotograf, men tar da litt bilder nå og da. Det jeg kanskje kunne tenkt meg er litt mer zoom, men jeg prøvde akam sin velger og der var det superzoom, vidvinkelzoom osv osv, ble bare forvirret :p

     

    Jeg har ikke noe spesielle krav, annet enn at en med innebygd autofokus er et must siden D60 ikke har autofokus på brikken eller hva det heter.

     

    Budsjettet er nokså stramt. Hva får jeg egentlig under 2500 kr av gode allround objektiver med litt mer å gå på en kit-objektivet? Har hørt flere snakke om 50-150 mm, er det noe å tenke på?

     

    Takk for hjelp :)

     

    Nikon sin 18mm-105mm er grei og rimelig se HER

     

    Den gir deg moderat vidvinkel til moderat tele, ikke så lyssterke(største blender f3,5), men har VR, vibrasjonsreduksjon noe som kompenserer for skjelvinga di og derav gi muligheten til skarpe bilder selv ved lengre lukker tider osv.

     

    Eventuelt har du superzoomene som strekker seg fra 18mm til 200mm

    Tamron har forøvrig et hyggelig verktøy for å vise forskjeller brennvidder HER Så kan du se forskjellen på 18mm,55mm,105mm og 200mm osv

  14. Takk for respons!

     

    Jeg har denne: National Geographic NG-5162 Earth Explorer Medium Backpack

     

    Rommer alt jeg har i signaturen min pluss en netbook, regntrekk, div div.

     

    Edit: Lite forbehold om 70-200 montert på hus uten å ta ut rom skilleren. Klarer godt D60 m 70-300 med en 5-6 cm klaring til bunnen.

    Synes den så litt liten ut innvendig :hmm:

     

     

    Liten og liten, du kan se bilder av sekken i denne tråden

×
×
  • Opprett ny...