Gå til innhold

stonecold

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stonecold

  1. Jeg har bakgrunn som Roughneck/Boredekksarbeider (Boredekksarbeider med fagbrev). Jobbet både på faste installasjon og flytende installasjoner på Norsk sokkel. Sist oljekrise var det de med høyest ansinnitet som beholdt jobber.  Mitt inntrykk er at det er endel eldre personell som skal gå av med pensjon. Trenden fra tidlig 2000-tallet til nå har jo vært gass har fått en mer dominerende rolle på produksjonsiden enn olje på Norsk sokkele. (norskpetroleum sin hjemmeside som drives i samarbeid med Olje og energidepermantet og Oljedirektoratet.) Det jeg er mest beskymret for er faren for at det blir overetabling av flytende installasjoner. (borerigger) Dette kan føre til et press på riggrater og dermed marginene til boreselskapene.  Men samtidig bruker en disse til mer enn bare boring. (P&A, komplettering++) I tillegg holder en på å bygge om en del av riggene til batteridrift. 

    I dårlige tider ryker mange prosjekter i påvente av bedre tider. Men disse kan jo potensielt komme opp igjen på senere tidspunkt. En ting jeg har lagt merke til seismikk bruker å gå først i dårlige tider, terminering av riggkontrakter og subsea til slutt.  Supplynæringen også rammes av terminering av riggkontrakter, da disse leverer forsyninger til de samme riggene. Noen av de store oljeselskapene har trukket ut av sokkelen. Men samtidig har vi fått inn nye aktører etter leterefusjonsordningen kom på plass. Uten de nye aktørene er det ikke sikkert vi hadde funnet felter som Edvard Grieg, Johan Sverdrup osv. 

    Jeg synes du skal gi jobben/yrket en sjanse. Før du bestemmer deg for å bytte beite. Dette for å se om du trives. Trivel er jo alfa og omega i enhver jobb tenker jeg. Dersom målet er å ha jobb i denne næringen til pensjonistalder, da ville jeg prøvd å fått jobb på en fast installasjon. Men det kan jo hende du vil trives bedre på en flytende installasjon. Har du vurdert å ta boreteknisk fagskole på sikt? Jeg tenker selv å bytte beite. Da jeg har lyst å prøve ut andre næringer, som jeg finner veldig spennende.

  2. Jeg vet ikke hvordan det er i fylket du bor. Men i Rogaland har vi noe som heter Rogalandsretten, det vil si at vi har rett på påbygg etter vi har fullført læretiden og fått fagbrev.

    Kanskje du kan med inntaktskontoret i fylket ditt om dere har noe lignende ordning?

     

    Men i utgangspunktet stiller du dårlig hvis ikke dere har en slik ordning. Du kan jo ringe skolene om det er noen ledige plasser rundt skolestart.

  3. VG1 TIP er et krav for å søke Kjemi og prosess vg2. Varierer jo fra skole til skole på den linjen når det kommer til snitt. Men dersom du lurer på snittet for å komme inn på skolene som tilbyr denne linjen, da kan du gå inn på 31skoler.no

    Søk i fylket du holder til i dersom fylket du holder til i har linjen. Siden fylket ditt gidder ikke å bruke penger på å kjøpe skoleplass i et annet fylket, dersom fylket selv har den linjen.

  4. Det er en tråd helt fra tilbake til 2009. :tease:

     

    De høytalene er noe de solgte for endel år tilbake på netthandelen. Så de høytalene der må du nok på bruktbørsen. (Finn.no)

    Den Nad forsterkeren har de sluttet å produsere mener jeg. Så der må du også på på bruktbørsen.

    Den har blitt erstattet av en enda kraftige Nad forsterker som selges på Hifiklubben.no :)

  5. Jeg har et problem med en Acer Aspire 5720ZG. Det som er problemet er at skjermen ble plutselig svartlagt. Jeg kan se skrivebordet, men det er veldig lite lys så får ikke sett så mye. Det bare skjedde helt uten videre. Det kommer heller ikke noe mer lys når jeg trykker FN og pilstastene for å få mer lys. Ganske sikker på at det ikke er brudd brudd mellom kabel som forbinder skjermen. Noen som har en formening om hvordan dette lar seg fikse? Når jeg trykker FN + F5 kommer det litt lys inn i mellom.

  6. Toyota Supra MK3 Turbo kommer vell under 100000kr vil jeg tro, det finns masse trimdeler til de om du er gira på sånt. Det er jo Toyota så disse holder seg jo i god stand .Ellers hadde jeg sett på Honda Civic Vti , Honda CRX Vtec eller Honda Crx del sol disse er relativ også enkle å trimme finns et hav av trim til de, de er økonomiske vertfall under 5500 omdreininger når du passerer 5500 omdreininger får du et "KICK" forandring i lyden. Men det er turtallsperre 1 gir , men de andre girene kan du bare dra den opp i 7-8000 omdreinger før du MÅ gire. Ikke bare finns det masse trimdeler det finns et hav av styling deler til de.

  7. Sykt tøff bil har sansen for disse crxene. ;) Har du skilter på denne bilen? Farge har du tenkt på bilen? Broren min har en Crx Vtec også , disse går godt det er vertfall det jeg har erfart og lyden den er himmelsk. ;) Hvor mye må jeg opp i pris for å finne et pent eksemplar av Honda Crx Vtec?

  8. Jeg har netopp formatert min datamaskin det er en Acer Aspire 5101AWLMi står det på selve pcen.Jeg har innstalert pcen med Acer Aspire 5100 drivere absolutt alle som var på driver siden til acer. Men nå har det seg slik at pcen har problemer med å koble seg til mitt trådløse nettverk eller rettere sagt det går ikke ann å koble til trådløse nettverket våres!Jeg har kode på nettverke, men den boksen som skal komme opp når der jeg skal skrive inn nettverksnøkkel kommer ikke opp. Den har null problemer med å koble til trådløse nettverk uten kode. Men noen som kansje vet hva som er problemet? Eller noen som kan gi meg andre nettverksdrivere eller den slags?

  9. Har hørt masse gode erfaringer fra avforum ang Klipsch. En jeg kjenner har hørt lyden i RF82 og i Proson 215. Han sier da at det er mer trøkk i prosonene. :dontgetit: Greit nok at Klipsch er litt overpriset. :innocent: Men at det er mer trøkk i Proson 215 og disse RF82 har høyere nypris. :whistle: Akkurat som jeg vil ha Proson 215 istedenfor Klipsch da. Han sier det er lite trøkk i Klipsch og bare rennende fin lyd. Men jeg vil jo ha noe som trøkker litt ekstra i tilleg. :new_woot:

×
×
  • Opprett ny...