Gå til innhold

Gyrofalc0n

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gyrofalc0n

  1. Vet at det er en stund siden tråden var aktiv, men noe unikt skjedde sist uke.

    En av de mindre (men velkjent aktør) i det norske markedet, ringte meg opp vedrørende min bestilling fra 2021 på et 3080 kort.

    De lurte på om jeg ville godta å bytte til en LHR variant av samme kort, og da til den prisen fra 2021. De forventet et parti nå i 2.kvartal. Ordren har stått stille siden 2021, og de har ikke oppdatert meg pr mail, før de nå faktisk ringte.

    Så ja, takk. :)

    • Liker 2
  2. Fra Varslingstråden I:

    baggiebridges skrev (17 timer siden):

    https://www.techinn.com/no/evga-grafikkort-rtx3080-ftw3-lhr-ultra-gaming-10gb-gddr6/138575803/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=15015497&country=no&gclid=EAIaIQobChMI45i66qL69QIV7hJ7Ch2ihgRhEAYYASABEgKQUfD_BwE

    Butikken er i Spania, men prisen er nok inkludert Norsk moms.
    Sjekk også om nettbutikks nettadresse slutter på .com/no om Norsk forbruker lov gjelder.
    Når eks .com.no så gjelder den ikke så vidt jeg vet.

    *snip*

    Fra Varslingstråden II:

    Mr.Q skrev (9 timer siden):

    - For bestillinger som blir sendt til land utenfor EU vil ingen moms og ingen skatt være inkludert i produktprisene du ser på våre nettsider, og du vil ikke bli belastet noen skatter av oss. Men pakkene kan være gjenstand for tollavgifter og importavgift i det landet du vil ha din bestilling sendt. Kurer blir belastet deg for eventuelle skatter eller toll direkte. Skatter og toll kan også avhenge av produktkategori samt deklarert beløp, så vi ikke i stand til å gi deg noen ytterligere detaljer. Vi vil anbefale deg å kontakte ditt lokale Tollkontor, som gjerne vil hjelpe deg med ytterligere informasjon.

    Techinn står heller ikke på Skatteetaten sin liste over butikker registrert i VOEC.

    Slik kan man gjøre det, når man føler sterkt for å kommentere noe i Varslingstråden:

    1) I Varslingstråden, trykk på "Siter" ved + tegnet nederst i posten, og sitatet vil komme i "Post kommentar" nederst på siden.

    2) Her trykker du opp til venstre i rammen ("Klikk og dra for å flytte") og får da muligheten til å kunne kopiere hele teksten ved å høyre klikke.

    3) Gå til den tråden du vil bruke for å kommentere, eksempelvis denne vi er i nå. Trykk Enter et par ganger og lim inn i kommentarfeltet.

    4) Nå kan du legge inn din egen kommentar på kommentaren fra en annen tråd.

    5) Bonus: Gå tilbake til posten du vil kommentere på, og trykk oppe til høyre "Del dette innlegget" og kopier URL for posten.

    6) Ta den med deg til kommentarer du vil gjøre for aktuell post, i den egnede tråden, lim inn som URL som jeg har gjort her, helt oppe til venstre.

    7) "Send inn svar".

     

    Disclaimer: Ja, det blir en del C/P og frem og tilbake. Men for å holde Varslingståden "ren", så er det dessverre nødvendig. Så slipper rare folk som meg å stoppe helgeturen, for å sjekke alle de mail-varslingene som raser inn fra Varslingstråden, når mobilen fikk dekning igjen.

     

     

    • Hjerte 1
  3. Men hva pokker driver Nvidia med nå da? Lanserer 3090ti, bare for å være det lille hestehode foran ATI i performance?? (som ingen bryr seg om??)

    Eller vil folk kjøpe det her til lands, selv om de får henda på 3090?

    (Ref vid fra JayTwoCents så er jeg enig i at Nvidia burde heller brukt all kapasitet til å få oppfylt 3080 backloggen, og da helst før de lanserer 40xx-serien i 2023 (?) Og som en personlig synspunkt; hvis Nvidia fikk flest mulig på 3080'er så vil kanskje hoppet til 4080 stort nok til at kundene faktisk går for det, også.)

  4. Ja ja... Saken med Dustin går sin gang, siden jeg ikke godtok at de bare slettet ordren på EVGA 3080 som jeg bestilte i januar -21.

    Først tilbød de 2K som "goodwill" for de hadde jo selvsagt ikke sendt ut ordrebekreftelse, bare bekreftelse på bestilling.

    De 2K kunne først brukes i deres nettbutikk, så jeg takket pent nei. Neste mail runde så kunne de utbetale disse 2K, men jeg takket fortsatt nei. Så ønsker de å tilby et 3070ti. Nå har det gått så langt at jeg takke nei på trass. Så ville de bare igjen hevde sin uskyld med at det aldri var snakk om noe ordre, men bestilling. Så nå avslutter de saken på sin side.

     

    Noen andre som har erfaring med slik ping-pong mellom kunde, butikk og Forbrukertilsynet?

     

  5. Takk for svar, folkens.

    Ja, jeg hadde en reservasjon på mitt kreditt kort, som "spiste" litt av kreditt grensen. Og når de annulerte ordren i september, så trakk de beløpet, slik at jeg fikk regning fra mitt kort-selskap. Så fikk jeg det tilbake rett etterpå. Men det var en risiko at jeg hadde måtte betale kreditt-rente, hadde det ikke vært for at jeg hadde nok oppsparte middler til å betale hele regninga på en gang.

    Så ordene "beregnet" og "forventet" er ikke så sterke som "bekreftet", så her blir det en dans med juridisk tolking av ord :p

    Men ja, jeg oppfattet at når jeg kunne bestille, og fikk ordrebekreftelse, så var varene allerede på vei til lager. Og da mener jeg "på vei" som at varen var produsert, pakket og shippet, og var på vei fra den Europeiske gods hubben og til lager, eller på vei direkte fra fabrikken til lager.

    Så nei, skal ikke la dem slippe så lett. Dustin skal få jobbe med saken til jeg er fornøyd.

  6. Hmmm

    Saken min går sin gang hos ForbrukerTilsynet, og det ser ut som at jeg står litt svakt da jeg har påstått at da jeg bestilte i januar 2021, så stod det på siden at det var bekreftet lager dato, og Dustin nekter for det. Og uten skjermdump, så kan det være at jeg faller igjennom. Er vel ikke noen her som tilfeldigvis har en skjermdump fra januar 2021 av https://www.dustinhome.no/product/5011213213/geforce-rtx-3080-ftw3-ultra-hybrid-gaming-10gb?

    Jeg sjekket tråden her 452/453, uten å finne noe. Og varslingtråden med bilder, kom i mars.

  7. Aetius skrev (På 21.9.2021 den 11.14):

    Det er rimelig håpløst å få noe utfall fra FKU eller Forbrukerrådet innen rimelig tid - trust me, I know.

    Men det kan hende det vil hjelpe dersom jeg/pressen setter litt fokus på dette, så hjelp meg gjerne ved å sende meg følgende informasjon, dersom butikken har kansellert ordren din:

    • Hvilken butikk var det?
    • Når bestilte du, og hva?
    • Protesterte du på kanselleringen? Hva svarte i så fall butikken?
    • Fikk du tilbud om prisreduksjon på annen vare, eller en annen form for plaster på såret? Hvis ja, takket du nei til dette? I så fall, hvorfor?
    • Er pengene trukket fra kort/konto, eller kun reservert?

    Du trenger ikke stå frem med fullt navn.

    Da fikk du en PM fra meg, da også Kundeombudsmannen ikke kunne gjøre noe med "avgjørelsen som var tatt"

  8. Dragonlove skrev (14 timer siden):

    Nei, riktig fremgangsmåte er å klage til selger først.

    Det er det jeg har gjort; først klage tilbake til [email protected], om at jeg bestrider kanselleringen med ref til loven. Så kom standardsvaret om deres vilkår 23, som jeg igjen svarte tilbake til kundeombudsmannen, på at jeg fortsatt bestrider dette.

    Og der står vi nå, da jeg ikke har fått svar. Så mitt spørsmål var om jeg burde gå først til Forbrukerrådet, så evt til Forbrukertilsynet. Eller om jeg burde gå rett på Tilsynet.

  9. BadCat skrev (1 time siden):

    Dustin skulle gjerne ha hjulpet meg, men det får de ikke til, sier de. De har ikke en gang spurt eller hatt noen dialog om hva som kan gjøres.

    Jeg vil ta dette videre. Kast dere gjerne på toget.

    Jepp, de var veldig lei seg. Det skal man vite.

    Så ja, jeg har klaget tilbake til dem og denne Kundeombudsmannen. Når avslag også kommer derifra, så blir neste steg en klage til Forbrukerrådet, med eskalering ved å klage til Forbrukertilsynet. De skal hvert fall få jobbe for lønna over der. Eller skulle jeg gått rett på Forbrukertilsynet? Noen tanker?

  10. Gyrofalc0n skrev (19 timer siden):

    Der fikk jeg min mail fra Dustin om mitt EVGA 3080 FTW3 ULTRA HYBRID. Samme pisset. Let the fun begin.

    Og der kom standard svaret fra Dustin på at deres vilkår pkt 23, akkurat som andre har fått her. Selv om jeg i min første mail der jeg bestrider butikkens ensidige annullering av ordren , argumenterte for akkurat disse tingene de skriver i sitt standardsvar. Ergo; De har ikke lest mailen min, eller klart å gi meg svar på mine punkter.

    Så da blir det neste trinnet denne "Kundeombudsmannen". Lurer på om jeg skal dra inn det at jeg er krenket fordi de ikke har en kjønnsnøytral tittel på stillingen. :D :D :D

    • Liker 1
  11. Vaule skrev (11 timer siden):

    Andre som har fått dette i dag? Kan de bare gjøre dette? Bestillingen er fra januar, og er betalt med klarna. Jeg regner jo med Dustin bestiller dette fra grossist/leverandør slik at min bestilling er i "køen" for asuskort? Selv om det innebærer LHR versjon så produserer jo asus fortsatt 3080 strix kort!

    Hva er andre erfaring med slike kanselleringer mot kjøpers vilje? 

    *snip*

    NetOnNet sendte meg for få uker siden en Asus ROG Strix 3080 V2  LHR OC, for en bestilling tilbake i januar. Så ja, Asus lager slike kort, men ser ut til at å godta overgang til LHR versjon, øker sjansen for å få et. Hos Dustin har jeg ikke Asus ordre inne.

  12. BadCat skrev (6 timer siden):

    Dette var billig.

    *snipp*

    Dette lukter, når den ellers koster 28999 i samme butikk. Den er altså nesten 10K dyrere, bare fordi den er på straks på lager og faktisk kan kjøpes?? (Ja, det er forskjellige vare nr hos Komplett, men samme produkt nr fra leverandør.) Hva kaller man slikt?

    https://www.komplett.no/product/1188583/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/zotac-geforce-rtx3090-arctic-storm

    bilde.png.a7f3f20d15f5ad5ad4e619dc9e773bfc.png

  13. Jepp. Er litt "greit" at jeg ikke var på Mining, som flere andre her. Så slapp jeg å miste enda mere hår, fordi en sen vare faktisk fikk økonomiske konsekvenser. Føler med dere.

    Teit at butikkene / forhandlere / etc, får lov til å praktisere slik de gjør. Ved å selge et produkt som kanskje ikke en gang var laget på det tidspunktet... Slik at når butikken blir lovet 100 stk, så stopper butikken å selge på 90 solgte enheter. Beholder 10% på lukket lager for reklamasjon, etc frem til 14 dager etter siste kort er sendt ut fra butikk til kunde. Og får butikken bare 50 kort tilsendt, så må leddet over, dekke for mellomlegget som butikken må da potensielt gi til 40 av sine kunder.

    Jeg kan "godta" at butikk kan tilby 40 av disse kjøperne et bedre produkt (som de har på lager) til et sterkt rabattert mellomlegg. Men svare alle 90 kunder "nei takk" til dette, så må butikken gi 40 kundene dette bedre produktet uten mellomlegg. Aksepterer ikke 40 kunder dette bedre produkt, så blir ordren slettet, fordi det er ikke "tillatt" med back-order liggende over en hvis tid, eller det er uklarheter om / når produktet kan leveres igjen av produsent. En butikk burde også måtte spille på sitt øvrige inventar for å imøtekomme kunden, med rabatterte priser. Hele regninga bør gå oppover i systemet, til det slutt svir til det leddet som faktisk har ansvaret. Forsvinner en container med 10.000 kort på havet under en storm, så vil forsikringen til fraktselskapet måtte ordre opp i det.

    Og ikke mist få helt ut alle handle bot'er og automatiske verktøy som viser seg å ha støvsugd hyllene. Butikkene bør være smarte nå, for selv om et salg er et salg, og penger inn, så går det ut over omdømmet til butikkene når få personer får kjøpe mye på en gang. Burde kanskje salg til privat personer over et hvis volum reguleres, slik at da må bli et bedrifts salg? Med skjerping på for type bedrifter skal kunne gjøre slike volum kjøp. Ett postboks selskap fra Singapore, burde kanskje ikke få "roame fritt" i en liten norsk nettbutikk (som Komplett er sett mot Amazon), men mulig man burde godkjenne (etter en bakgrunnsjekk) et enkeltmannsforetak i en kjeller i på en forblåst holme på Møre-kysten, fordi vedkommende har legitimt bruk for dette, og ikke driver "konkurrerende virksomhet" aka profesjonelt videresalg aka scalping.

    Hvor langt bør en butikk få lov å gå i tiltak / grep mot kunder for å beskytte sitt omdømme? Denne ranten tror jeg var skivebom på låveveggen, men men...

    • Innsiktsfullt 2
  14. Ja, jeg er dum, og har ikke satt meg inn i denne delen av "PC Master Race". Så beklager det.

    Men... Nå som jeg endelig kan gå fra 1080Ti til 3080 LHR, så taler fornuften til meg at jeg bør vurdere å sende 1080'en til gruvene, og kanskje også la 3080'en jobbe litt når jeg ikke bruker PC'n.

    Så hva er sånn røffly Min-Max potensialet her? Alt i samme rigg, plass til begge på hovedkortet. Ser at 1080Ti "kan" dra ca 40 kr dagen, og 3080LHR kanskje 50 kr dagen (men vil ikke alltid stå til å mine.) Så et sted mellom kanskje 10 og 15 tusen i året ved minimal innsats og oppsett fra meg?  Tenker nå på n00b entry, så kan jeg evt finne info her i tråden på hvor jeg bør gå videre, skulle flere gamle ordre av 3080'er bli oppfylt av leverandørene.

    Normalt ville jeg gitt mitt gamle kort til min nevø (Han fikk mine 2 970'er da jeg gikk for 1080'en), men skjønner at 1080ti i dag er jo verd mer en mopeden hans...

    Please, be gentle...

  15. Gyrofalc0n skrev (På 30.8.2021 den 16.13):

    Verden står ikke til påske... NoN har sendt meg en Leveringsbekreftelse på den ene ordren som var omgjort til LHR.

    Nå er alt opp til PostNord, som mener at det er på plass innen utgangen av denne uka....

    Så... Interstellar event going on... Fikk pakka, uskadd utenpå. Et 3080 Strix OC V2 LHR... Første kortet jeg har holdt i siden jeg fikk mitt 1080Ti i 2018. Ordren min står som "Pakkes" på nettsiden til NetOnNet... Så 10 mnd etter bestilling kommer første kortet inn døra... Lurer på hvor lang tid de andre tar... Med min flaks, så tryner jeg ned trappa på vei hjem fra jobb, og får ikke en gang testa galskapen...

  16. Beklager å høre, BadCat.

    Janteloven i full sving, dessverre :( Paraphrase; "Har ikke jeg, skal jeg f*** meg ødelegge for andre også"...

    Skulle nesten ønske at det var (reelle) konsekvenser for å gjøre slikt mot andre.

    (Kan du med et enkeltmannsforetak, sende konsulent faktura til de mest plagsomme? Litt som han som hang opp lapp på døra, om at den som ringer på, samtykker til den timeprisen som huseier avgjør. Og vips så var alle dørselgere, etc borte)

  17. BadCat skrev (4 minutter siden):

    Postnord har igjen kjørt med åpen bakluke. Denne gangen i Molde.

     

    Er du klar over hvor mye tid man bruker på å åpne og lukke en slik luke? Er snakk om mye tid som kan spares mellom stoppene hvis man "slipper" slikt #hazzle :D

    I ungdommen så hadde jeg sommerjobb som sidetryne på slike biler. Du verden for en revolusjon i besparing på tid det var, når jeg oppdaget at jeg kunne løfte/senke OG lukke/åpne luka ved å trykke på to knapper samtidig.

×
×
  • Opprett ny...