Gå til innhold

Emelina

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Emelina

  1. Hvis jeg forstår problemet ditt her, at du ikke har kvittering bør det ikke være noe problem. Når man kjøper telefon i en elektrobutikk blir salget registrert i elguide (datasystemet) på navnet ditt. Bør ikke ta mer enn 1 minutt å finne frem for de ansatte.

     

    Bare for å kommentere - det er null krav om at elektroforretninger skal lagre kvitteringen din. Ja, de kan gå tilbake i systemet, men det er slettes ikke noe som er gjort på ett minutt dersom forretningen ikke registerer navn eller annen personalia på kunden. (Selv om det er en selvfølge i en situasjon som denne at de skal påta seg ansvaret med å finne kvitteringen igjen, uansett hvor lang tid det måtte ta).

     

    For det andre er dette helt uhørt. HTC har 7 dagers DOA som de tilbyr til sine forhandlere - med andre ord vil forhandler få en ny telefon fra produsenten dersom deres DOA-rutiner følges som de skal.

     

    Som andre har sagt her, krev og få snakke med den som er ansvarlig for reklamasjonsavdelingen, forklar situasjonen, få ham til å sjekke hvem som var på jobb da du var der. Dersom det var flere ansatte burde disse bli spurt om de kjenner til situasjonen.

  2. Ja, det gjør det, men de burde jo vite hva de snakker om det er jo jobben dems...:-S

     

    Her er det nok noen som har tullet litt, ja. Trist at du skulle ha en slik opplevelse. Omnia HD har et kamera på 8 mpx, og HTC HD2 har et kamera på 5 mpx.I bruk vil ikke forskjellen på oppløsning ha så mye å si med mindre du har planer om å forstørre bildene dine veldig/redigere og ta utsnitt.I slike sammenhenger velger man stort sett et kamera uansett? :)

     

    Nå skal det være sagt at etter min mening er HTC langt fra de beste på foto - og det virker ikke som om de prøver å være det heller.

     

    Ellers er det andre forskjeller på telefonene, blandt annet forskjellig plattform. Jeg hadde bedt en selger om å få teste telefonene ved siden av hverandre slik at du selv kan få et inntrykk av hva som føles best for deg.

     

    Det er litt skuffende at du måtte få høre tull fra en selger, du har helt rett, det er jobben vår og det burde ikke være slik. :)

  3. Har vært gjennom dette mange ganger på jobb.

     

    Det er ingen hemmelighet at moobi er svært vanskelige å forhandle med. Jeg tviler sterkt på at de vil godkjenne sprekken som reklamasjon dersom de tidligere har konstatert at telefonen er fuktskadet.

     

    På den andre siden tar ikke moobi betalt for undersøkelsestid og det eneste du har å tape på å sende den inn igjen er tiden uten telefonen din.

     

    Mine erfaringer med moobi er at ofte skulle kanskje en skade bli dekket av garanti, men så finner de en annen feil i telefonen som gjør at de kan fraskrive seg ansvar. Jeg er glad for at det er bare iPhone vi sender inn til moobi. :)

     

     

    Håper det hjalp litt, selv om det ikke er konkret fakta.

  4. Hovedproblemet med moobi, slik jeg ser det, er at de aldri er i stand til å gi et konkret og velargumentert svar. I jobbsammenheng har jeg flere ganger vært en kasteball på telefon, for så å komme til den femte personen som gir meg beskjed om å sende en mail.

     

    Når det gjelder moobi som verksted, vit at forbrukerrådet ikke er særlig glad i dem, og forteller deg hvordan du skal gå frem dersom du er uenig i deres vurdering.

     

    I forhold til orginalinnlegget her, som flere har påpekt har moobi loven på sin side, men god kundeservice er det nok desverre ikke.

  5. Har en nokia 6500 silde som jeg har glemt sikkerthetskode på.

    Har prøvd forskjellige sider som gir deg masterkode, men masterkoden virker ikke.

     

    Hvordan kan jeg få takk i sikkerhetskoden, evt nullstille den til til 12345.?=)

     

    Standard for nokia er 00000. Har du lagd en annen kode, har jeg ingen lur måte å finne den opp igjen på, desverre.

  6. Jeg holder nå på med mitt siste år på vidregående skole, og sitter, som mange andre med spørsmålet om hva jeg skal gjøre til våren. "Merkelig" nok, har jeg virkelig sansen for å lære, og ønsker derfor å studere OG jobbe. Problemet mitt er i grunn ganske enkelt, interessefeltene mine har begrensede muligheter for hva jeg kan gjøre videre. Å starte et IT-studie i 2009 er mer eller mindre ubrukelig med tanke på at markedet er mettet innen jeg er ferdig.

     

    Den andre store interessen er nordisk litteratur. Dette er noe jeg virkelig kjenner i hele kroppen at jeg vil studere, og vil lære mer om, men hva kan jeg egentlig bruke et slikt studie til? ( eks. http://www.hibo.no/index.php?ID=11264&...me&key=1742 )

    Jeg vet at et alternativ er lærer, men det tror jeg ikke er noe som passer for meg. Noen som vet noe om hva jeg eventuelt kan kombinere dette med, og "hva det skal bli av meg"? =)

  7. Dersom du tar kroppsøvning som privatist etter å ha fått "ikke vurdert" i faget, må du ta en teoretisk eksamen. Dersom du tar kroppsøvning som privatist og har fått 1, må du ta en praktis og en teoretisk eksamen.

     

    Høyt fravær kan føre til nedsatt karakter, og i verste fall mister du karakteren. Dersom du står i fare for dette, er i grunn det beste for deg å bare sørge for å få "ikke vurdert".

     

    Nå skal det også nevnes at etter den nye reformen skal elevens karakter baseres på utvikling gjennom skoleåret og faglig kunnskap ved terminslutt. Det vil altså si at dersom du jobber deg oppover og står på en femmer på slutten av året, skal du ha fem i faget. :)

  8. Jeg har mobilt bredbånd i fra netcom og har mistet cden til det. Skal bruke det på en annen pc, så jeg må innstalere sofwtaren på den. Er det noen som vet om det er mulig å gjøre det uten cden?

     

    Har prøvd å laste ned herfra: https://netcom.no/kundeservice/abonnement-o...ltbredband.html

    Men når jeg prøver å innstalere det står det bare at modemet ikke er koblet til pcen, men det blinker grønt i modemet så det får jo strøm fra usben. Altså må det jo være koblet skikkelig til. Noen som kan hjelpe meg noe mer med dette?

     

     

    Hvilken av de to kablene som fulgte med bruker du? Hvilket OS er det på pcen? Og, som personen over meg har spurt om, hvilket modem er det? :)

  9. Du kan hos de fleste operatører videretegne abonnementet ditt i den 11. måneden av bindingstiden, altså en måned før den går ut. I Norge er det ikke lov til å binde privatpersoner til abonnement med avtaletid som er lengre enn 12 måneder. Alikevell har jeg vært borti at enkelte operatører er grei dersom kunden har veldig kort tid igjen av bindingstiden og bryter det gratis for å beholde kunden, men det kommer såklart helt an på situasjon. Ring operatør og spør hvor lang tid det er igjen, og hvilken avtale du eventuelt kan få. :)

  10. Dersom du får problemer med joystick går dette stort sett som reklamasjon, selv om telefonen er gammel. Brukervennligheten er stor i forhold til musikk, enkelt å legge inn og enkelt å sortere. Slumretiden er, som tidligere nevnt ni minutter, og alarmen ringer i to minutter med mindre du avbryter den. Vanligvis kan du sette på opp til fem alarmer, så dersom slumretiden er for lang kan du jo alltids sette på en til alarm til ønsket slumretid. :)

  11. Det skremmer meg litt at denne tjenesten er tilgjengelig for barm. Har opplevd å ha kunder innom som forteller at de fyller på kontantkortet til ungen og det er tomt innen to dager, selv om ungen bare har ringt innad fri familie. Det har en del ganger vist seg å være slik at ungen èn gang har deltatt/bestilt noe fra jamba. Det strider veldig mot norsk lov å tillate barn å ha abonnementstjenester som koster penger. Problemet er jo at foreldrene står gjerne som juridisk eier av telefonnummeret.

  12. Hva jeg fant:

     

    Jeg er student og går med laptopen i pc sekk...jeg holdte på og gå på ryggen på glattisen...om jeg tryner, og knuser skjermen...går det på noen form for forsikring?

     

    når jeg "bada" med mobilen fikk jeg det på ferie og frilufts forsikring, HVIS jeg kunne dokumentere at det var vannskader, at jeg ikke bare utnytta det...

     

    Her er det jo snakk om forsikring, og ikke garanti/reklamasjon...

  13. Ser ut til at FlexiTalk er et bra alternativ ja. Får høre med kundeservice angående pengene som er igjen på det gammle.

     

    Skal også ha ny mobil, ser at mobilene er billigere med YoungTalk. Binder en seg 12 mnd. vis en kjøper en ny telefon? Eller kan jeg kjøpe ny telefon med YoungTalk også bytte til FlexiTalk litt senere? Uten ekstra kostnader.

     

    Dersom du kjøper ny mobil med YoungTalk, binder du deg for 12 måneder dersom du får telefonen rabattert på grunn av abonnement. (Du kan såklart kjøpe telefonen til full pris, og beholde youngtalk uten å binde deg).

     

    Sett at du binder deg på nytt med YoungTalk, vil du kunne oppgradere abonnementet ditt til ActiveTalk plus, SuperTalk, YoungTalk plus eller FlexiTalk med 99,- i månedsavgift.(NB: Minimumsfakturering på 99,-) Du vil altså ikke kunne oppgradere til et abonnement med 0 kr i månedsavgift. :)

  14. Men etter dagens demo fra Nokia er jeg i det minste overbevisst om at produktet er kanonbra! :)

    Virker som at Nokia har samkjørt en sjarmoffensiv rundt om i ladet :)

     

    Noe som er lurt. Var en del nye løsninger som med fordel trengte å bli vist frem til forhandlerne! :)

     

    Kjipt for oss som hører til her i byen. Vi blir bare oversett. Jeg vil også se den!!! :p

  15. Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å besøke en forhandler som har begge telefonene i butikk når det står mellom to konkrete modeller. Be om å få HTC touch HD påslått, og ikke bare en dummie på veggen, og bruk telefonene ved siden av hverandre. Test dem rett og slett selv.

     

    Det er mye bra som har blitt sagt i denne tråden, og det burde du såklart ha i bakhodet når du velger, men det å faktisk få en følelse av telefonene ved siden av hverandre vil nok hjelpe deg en del når det kommer til bruk. Be også selger om å forklare deg forskjellene, og den praktiske betydningen av dem for deg. Dersom du er usikker på å bruke windows mobile, kan du i samme slengen be selgeren om å gi deg en kjapp introduksjon, og vise deg de funksjonene som er mest aktuell for deg.

     

    Man kan ramse liste opp og liste ned med spesifikasjoner, men følelsen når du har telefonen i hånden betyr, etter min mening ihvertfall, ekstremt mye. (Nei, jeg prøver ikke å legge telefonkjøp til "det åndelige plan":p)

     

    =)

  16. Vil bare nevne at bruddgebyret på ITalk Small har økt fra 2400 til 2800 kroner.

     

    Ah, bra at du påpeker det! :)

    Sjekke alltid fakta :thumbup:

     

    Sjekt å vite ting før man skriver i vei. Bruddgebyret ligger fortsatt på 2700 ,- ;)

     

    Sant det, men da jeg sjekket bruddgebyret på forhandlersidene til Netcom, da var det på 2800, men ser at det er på 2700 nå ;)

    Jaja, hundrelappen spart :p

     

    Nå skal det nevnes at jeg sjekka dette med netcom dagen før jeg skreiv 2400,-. Måtte sjekke på nytt etterpå. :p

  17. Om man bestiller fra netcoms nettsider får man jo velge abonnementstype selv. Om jeg for eksempel velger Flexitalk 199 får jeg kjøpt iPhone til 1999,-.

     

    Noen som har prøvd dette?

     

    Har prøvd hva? Å velge abonnement selv, flexitalk, eller å kjøpe fra netcom.no? :)

    Ja, ja og ja. "Alle" sier at man må ha iTalk xxx-abonnementene til din iPhone - hvorfor? Jeg får jo fint valgt 'eget' abonnement fra netcoms nettsider. Lurer vel egentlig på om dette blir stoppet før ordrebekreftelsen går igjennom, eller om jeg ender opp med å "måtte velge iXXX-abonnementene uansett". Enkelt og greit, må man velge iTalk-abonnement til iPhone? Hvis ja, hvorfor har jeg muligheten til å velge noe annet fra netcoms nettsider? (:

     

     

    iPhone har vært tilgjengelig med alle netcom-abo siden... Ja, husker ikke datoen, men i høst en gang. Dette gjelder både i butikk og på netcom.no, du må altså ikke velge iTalk S M eller L.

     

    FlexiTalk er greie abonnement hvor du har månedsavgift som en nedbetaling på telefonen. Du kan selv velge mellom tre beløp. Når bindingstiden går ut, forsvinner månedsavgiften. (Oooh, magic!) ;)

     

    Det er bare å besille om dette virker som rett abonnement for deg, men husk; Ibsen hadde ikke iPhone. ^^

  18. Om man bestiller fra netcoms nettsider får man jo velge abonnementstype selv. Om jeg for eksempel velger Flexitalk 199 får jeg kjøpt iPhone til 1999,-.

     

    Noen som har prøvd dette?

     

    Har prøvd hva? Å velge abonnement selv, flexitalk, eller å kjøpe fra netcom.no? :)

  19. Blir den sendt til riktig verksted trenger man ikke kvittering på den. Er under 2 år siden telefonen kom ut for salg, så verkstedet kan sjekke produksjons datoen, og ta det på garantien.

     

     

    Min erfaring er at verksted nekter garantireparasjon dersom det ikke er et kjøpsbevis med telefonen. Dette er på grunn av at de ikke vil reparere produkter som kan ha vært stjålet, såvidt jeg har forstått. Det er mulig at dette varrierer fra verksted til verksted, men dersom dette er en generell regel, har du noe form for dokumentasjon på det? Det ville jo vært helt fantastisk! =)

     

    (Jeg ber ikke om dokumentasjon fordi jeg tviler på kunnskapen din, forresten, bare så det er helt klart, men for å kunne ha det med i servicesammenheng)

    Jobber som mobilforhandler og vi sender kun med kvittering på telefoner som har vært på markedet i en lengere periode. Sender det meste til deltaservice og det er som regel ikke noe problem det. Butikken jeg jobber i tar også service på nokia telefoner der har egentlig ikke kjøpskvitteringen noen invirkning på garantien med mindre den er 2 år eldre enn produksjon dato, da garanti godkjenning går online via nokia på telefonens serie nr.

     

    Så om telefonen er stjålet skal man melde det til politiet slik at telefonen blir sperret, verkstedet driter vel egentlig i dette.

     

     

    Jeg ser du sier det, men jeg jobber selv som mobilforhandler og verkstedet nekter å ta imot en service dersom det ikke følger med kjøpsbevis. Kjøpsloven støtter opp under dette og sier at det er kundens ansvar å ha kjøpsbevis.Dersom dere ikke gjør dette, er det kjekt og lettvindt, og høres fint ut det, men det betyr ikke nødvendigvis at det praktiseres likt over alt, og at det for personen som startet denne tråden vil være slik. :)

  20. Hmm. Jeg kan ikke si å ha hørt om dette før. :S Kontakt operatøren din og oppgi avsendernummeret. De vil kunne fortelle deg hvor meldingen kom fra, noe som kanskje kan hjelpe deg å vurdere hva det var?

     

    Jeg kan ikke se noe grunn til at en sms med bare tekst skal kunne skape noe problemer for deg.

×
×
  • Opprett ny...