Gå til innhold

Mademoiselle

Medlemmer
  • Innlegg

    786
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mademoiselle

  1. takker, Mademoiselle.

     

    hvordan er lomper og grillpølser av kylling og kalkun, næringsinnholds vis?

    Husk at pølser og den slags er blandingskjøtt. Likevel sies det at pølser av kalkun og kylling er magrere og sunnere, så det er absolutt verdt et forsøk. Lomper og brød er fullstappet av karbohydrater og gir ingen essensiell næring. Hvis du er glad i pølser, ville jeg heller kjøpt frose grønnsaker (sånn 600 gramspose, der du til en porsjon trenger om lag 1/3 av posen)og laget potetmos eller kokt poteter ved siden av. Du kan også kjøpe billige bokser med tomatbønner å ha ved siden av. Da får du både kjøtt og grønnsaker, og ikke bare kjøtt og sukret brød, som pølsebrød jo er. ;)

  2. her går det i pizza, nudler, knekkebrød, appelsin juice og vann. hvordan kan jeg modifisere det kostholdet til å bli sunnest mulig? vil jo gjærene fungere så bra som mulig på skolen.

    Du kan begrense deg til 1-2 glass juice om dagen (gjerne First Price). I juice er det masse karbohydrater og kalorier. DU bør ellers drikke vann, for det er jo gratis. Nudler og pizza er trash for kroppen din. Kjøp heller en pakke med laksefilet fra First Price eller en stor pakke med kyllingfileter og fullkornspasta. Grønnsaker kan du enten kjøpe frossent eller ferskt. Med disse ingrediensene kan du jo smelle til med en SUNN, BILLIG og GOD middag. ;)

     

    Du kan også lage hjemmelagde rundstykker istedenfor brød, i og med at det billigste brødet du får er usunt samt at du med rundstykker alltid vil ha ferske bakevarer.

     

    Håper noen av disse tipsene hjalp deg! ;)

  3. Artikkelen stiller et veldig godt spørsmål: Hvor har det blitt av svømmeknappen?

    Hmm...svømmeknappen opplevde ikke jeg som noen konkurranse, snarere heller som en slags motivasjon for å svømme diverse distanser. Det var gøy da jeg fikk knapp for 1000 meter som barn. :p

    Det er sikkert fint for deg, men det besvarer vel strengt tatt ikke spørsmålet mitt. Er virkelig svømmeknappen borte?

    Ja, og jeg kom med en kommentar til spørsmålet du reiste som rettet seg mot temaet i denne posten: konkurranse og motivasjon!

  4. Punktslanking er ikke direkte mulig, nei..

     

    Ved slanking vil man oftest jevnt over miste kroppsfett, ikke bare på mage eller ansikt. Dette kommer av at man enten reduserer kaloriinntaket eller øker energiforbruket, eller en kombinasjon av disse to. Hos noen vil da slankingen synes godt på ansiktet, mens hos andre vil man se det mer på for eksempel magen. Dette er muligens genetisk bestemt. Det er altså blant annet gener som avgjør hvor man mister fett ved endring av kosthold eller livsstil. Forøvrig er det noen som har for eksempel dobbelthake, men er ellers tynne, noe som da kommer av genetiske faktorer. Noen har rundere ansikt enn andre av mer naturlige årsaker, og alle er vi forskjellige. Riktignok: hvis du selv merker at du har fått rundere ansikt av å spise godteri, kan du jo se på det som en mulig årsak til dette - og kanskje forsøke en liten godteriavtale med deg selv et par uker? Kanskje et par måneder? Og se om du ser noen forandring... Lykke til! :)

  5. Hmm, på meg virker det som om du har det veldig tungt for tiden. Du er i en vanskelig periode i livet ditt. Overgangsfasen mellom ungdom og voksen er skikkelig turbulent for mange, da de ikke aner hva de vil i livet, og det er så mange muligheter. Og så bor vi jo i dette landet da, der alle MÅ være vellykkede. Alle må liksom ha utdannelse og venner og status. Det er helt forferdelig at vi har fått en slik mentalitet og sykelig opptatthet av velferd og velstand. Måtte ikke folk bare få lov å gjøre det de hadde lyst til?

     

    Du beskriver ditt liv og din helse med flere symptomer som kan ligne på dem som deprimerte opplever. Du skriver blant annet at du er mye alene og har mer eller mindre mistet interessen for ting du tidligere likte å drive med. I tillegg sliter du med selvfølelsen og føler deg mindreverdig. Dette er imidlertid helt feil! - Det er ikke slik at et menneske med tre doktorgrader er noe bedre enn en som ikke har fullført videregående. Dette er så klart ett BEN, men alle mennesker har som oftest flere ben å stå på, for eksempel sosialt liv. Andre igjen verdsetter det å ha talent i å tegne eller male, eller lage musikk. Uansett: jeg har troen på at absolutt alle mennesker er talentfulle på minst ett område. Det som ofte kan være utfordringen, er er å finne hvor man har sin særegne styrke. Kanskje er du en fantastisk fyr som lett kan få venner hvis du bare gir det en sjanse. Det er forøvrig FLOTT å høre at du har tatt et år på folkehøyskole. Dette er et flott tilbud særlig til dem som sliter med planene for fremtiden, ikke vet helt hva de vil og som gjerne vil ha et sosialt nettverk. Hvilken linje gikk du på, og hva følte du at du fikk ut av året i forhold til hva du kunne tenke deg å drive med videre?

     

    Du skriver at du ikke har fullført videregående, men du må huske at det er en betydelig andel av dagens Norge som ikke har artium(tidligere navn, avlagte vgs-eksamen), men de kan absolutt ha et meningsfullt liv for det. Kanskje du trenger litt tid til å tenke igjennom hva nettopp du har lyst til å gjøre. Du sa ikke noe spesielt hva slags linje du gikk på? Husk iallfall at om du synes det teoretiske blir veldig langtekkelig, men likevel ønsker deg generell studiekompetanse, kan du jo vurdere å undersøke om yrkesfag kan være noe? Det finnes jo kjempemange muligheter for spennende yrkesfag. Du kan jo søke på nettet hvis du synes dette høres interessant ut. Men husk: hvorvidt du har lyst til å utdanne deg eller ikke, er fullt og helt opp til deg!! Drit i hva andre mener og tenker, det er en styrke å gi litt f! Det er ikke sånn at alle går rundt og tenker på det og det valget du tok, folk har mer enn nok med seg selv. Det viktigste DU gjør, er å gjøre deg lykkelig i dette ene livet du har! Du vil vel ikke kaste det bort på forventningspress? ;)

     

    Jo...dette med depresjon og de tankene du skisserer... det virker som om depresjonen og de negative tankene preger hverdagen din. Du skriver at du er sliten og ikke orker mer... da er det veldig forståelig å tenke at du ikke vil ha overskudd til å gjøre dagligdagse ting. Noen her nevnte noe med trening. Jeg lover deg - jeg vet hvordan det føles å skulle ønske man bare orket å komme igang. Noe som kan virke veldig motiverende, er å drive med en idrett man liker/likte. For eksempel kan du jo spørre noen av de vennene du allerede har, om å bli med og spille fotball eller volley på stranden, eller kanskje basket eller tennis? Og kanskje du kunne prøve å opparbeide styrke ved å ta så mange push-ups du greier i tre omganger annenhver dag og se at du blir bedre allerede uken etter og musklene vokser? :p (been there, done that). Det er viktig at du uansett ikke stiller for store krav til deg selv! Ta ETT skritt av gangen, og ikke vær for hard mot deg selv. Dersom du klarer å legge inn minst tre treningsøkter hver uke, vil du etter hvert kjenne mer energi og overskudd. Du får bedre fordøyelse, sovner lettere og får utløsning av endorfinrus som gir en lykkefølelse. Du vil rett og slett oppleve energi. Dette er en fantastisk bra måte å få ut frustrasjon på enn å ødelegge seg selv innenfra!

     

    Du skriver også at du ikke kunne tenke deg hjelp. Hvorfor ikke? Har du noe å tape på det? Du bør virkelig skaffe hjelp for de problemene du skisserer, da det virker som om det kan virke til hinder for deg i hverdagen. Du føler deg sikkert fanget i ditt eget liv, og slik kan man få hjelp til! Du ser det bare ikke akkurat nå, men tro meg: det finnes de mest deprimerte menneskene som har endt opp som lykkelige mennesker og vært evig takknemlige for at de fikk hjelp! Så vær så snill, for min og dine bekjentes skyld: gå til fastlegen din og spør om å bli henvist til en psykolog! I dag er det IKKE flaut å gå til psykolog. Det er heller blitt nærmest en mote - og mange kjendiser har selv psykologer. Husk at det er en grunn til at psykologer eksisterer - de er der for å hjelpe deg med å se løsninger på problemer du måtte ha, så ikke vær redd for å oppsøke en. Det er ikke tabu, men sterkt gjort, for det viser at du virkelig vil få løst de problemene du nå har! Psykologen kan komme med forslag og råd og hjelpe deg med å se dine problemer fra flere perspektiv, slik at du kan få hjelp til å takle ting på en bedre måte. Gi det iallfall et forsøk, og se om det kan hjelpe deg! Du er 21 år og ennå i en tidlig fase av livet! Det er helt naturlig å ikke ville vite hva tilværelsen vil gi en, og det er veldig mange som kjenner seg nedfor og lei av sin tilværelse. Oppsøk hjelp, og få rådgivning rundt hva du kan fylle tiden din med - og hvordan du kan fylle tomrommene i hverdagen!

     

     

    Jeg ønsker deg alt vel, og håper du vil deg selv ditt beste! Det fortjener du, for du er verdt noe! :)

  6. Bør ikke dette være opp til vedkommende å vurdere selv? Bør det ikke være opp til vedkommende å vurdere om han/hun er villig til å slite seg gjennom åresvis med terapi og behandling for muuligens å få et bedre liv?

    Det er ikke sikkert vedkommende har krefter eller ork til å ofre såpass for alikevel en usikker fremtid.. det er bare vedkommende selv som vet hva som er best for han/hun på sikt.

    Et rop om hjelp; ja muligens for noen. For andre igjen tror jeg at de skulle ønske det var et rop om hjelp/at de skulle ønske at det var hjelp å få, men at de vet at 'hjelpen' alikevel ikke finnes.

    Jeg vil tro dette med rop om hjelp avhenger litt av metode. Dersom en person skyter seg og blir funnet i sin egen hjernemasse, så er det nok ikke slik at personen virkelig ønsket å bli hjulpet i den situasjonen personen utsatte seg for. Dersom en person heller tok piller eller sto på en bro og ringer eller sender brev, da er det nok mer sannsynlig at vedkommende egentlig ikke vil gjøre det, men heller vil ha hjelp.

     

    Ta denne posten med en klype salt, det er ikke alltid at dette alltid er tilfelle. Men ofte kan metoden og hvor alene man egentlig er, si mye om personen faktisk vil ha hjelp og bli reddet, og at selvmordsforsøket da er et rop om hjelp, heller enn et ønske om å dø.

  7. http://www.dagbladet.no/2009/07/26/nyheter.../hoyre/7361985/

     

    På Dagbladets nettsider står det nå at Høyre ønsker å fremme forslag om ferdighetsknapper i gull, sølv og bronsje til førsteklassinger. Det har tidligere ikke vært noen form for rangering av små skolebarn på denne måten. Barna kan på den måten oppmuntres til å jobbe hardere og kjenne på den harde konkurransen som finnes i samfunnet i dag. Og de som jobber hardt, får belønning for det. MEN - kan ikke denne rangeringen også svekke barns rett til å være barn, og at den også kan utpeke skoletaperne.

     

    Hva mener du om Høyres forslag om mer konkurranse mellom elevene?

  8. 3,2 er intet bra (eller greit nok) karaktersnitt samme hvilket synspunkt man ser det fra.

    Hm...jeg vil ikke si meg helt enig her! Klart, for veldig mange vil 3,2 oppfattes som et ikke fullt så godt snitt. Men det kan godt tenkes at 3,2 oppleves som et godt snitt av en som er vant til å få 2 og 3, og oftest får snitt på under 3. Da vil jo 3,2 være en forbedring. Og for noen av disse vil sikkert et karaktersnitt på 3,2 være greit og/eller bra. :p

  9. Jeg har oppdaget laksefilet. En firepakk koster kanskje 30 spenn (husker ikke helt) og holder til to middager for meg, flere hvis du er småspist. Jeg trekker dem i ti minutter i saltet vann og serverer med ris og helt alminnelig smeltet smør. Hvis du i tillegg klarer å holde deg unna boil-in-bag, som jeg ikke gidder, blir det enda litt billigere. Sunt, godt og enkelt.

     

    På hvilken butikk finner du denne laksen? Finner bare dyr finduslaks til 80 kr pakken jeg:\

    Det finnes First Price-laks. First Price finnes så langt jeg vet hvertfall på Kiwi og Meny. ;)

  10. Jeg fikk som sagt 5,2 uten å gjøre noe, utenom innleveringer og øving til prøver, så 3,2 er ikke nooe særlig å være stolt av.

    Selvgod du var, a! karakterer er relativt, noen bryr seg mer om karakterer enn andre. Dessuten kan det jo hende det var ironisk? Uansett: så lenge man kan drive med det man vil som belønning for sin innsats, så er det vel greit, samme om det er 3 eller 5 i snitt...

  11. Trist å høre at du er ensom, og at du er i ferd med å pønske ut drastiske tiltak for å få deg noen venner! Det kunne, for kanskje å hjelpe deg litt bedre, være fint om du sa noe om hvordan ditt sosiale liv har vært i oppveksten? Hvordan var det med venner FØR puberteten? Hvordan opplevde du det å være på skolen med mange andre? Ble du noen gang mobbet? Har du noen gang hatt venner du har kunnet stole på og snakke med? Har du noe familie du kan snakke med om dette?

     

    Jeg håper så inderlig du får det bedre, og at du etter hvert treffer noen du kan begynne å være med på fritiden. Etter hvert som du blir kjent med noen, kan dere utveksle MSN-adresser og chatte der i timesvis. Det er en fin måte å bli bedre kjent med hverandre, og plutselig kan det hende dere begynner å snakke om en felles interesse eller en film dere begge har lyst til å se på kino: og voilà da har du en avtale. Hva med å melde deg inn i en forening innen for eksempel idrett eller begynne med dansing eller noe annet, så du kan bli kjent med nye mennesker? Har du noe jobb eller en skole du går på der du har noen å snakke med i pauser?

     

    Dette med angst og depresjon: dette kan selvfølgelig virke som et stort handikap og bryte ned både selvfølelsen og måten du tenker om deg selv. Kanskje er du redd for avvisning? Og derfor ikke turt å ta kontakt med noen? For lettere depresjon kan det hjelpe å bruke av seg selv kreativt i form av skriving eller sang eller dans, eller atletisk: løping, jogging, volleyball eller feks fotball. Og for raserianfall vil det lønne seg å finne en konstruktiv måte å få ut sinnet på. Istedenfor selvdestruktiv og/eller materiell destruktiv adferd, så kan du kjøpe deg en boksepute og banke løs på, eller du kan løpe deg en tur eller skrike og banne høyt. Om du slår noe, kan du risikere å ødelegge tingen og ikke minst skade deg selv. Det er masse god litteratur du kan lese om både angst og depresjon. Google disse ordene, og du får opp råd og informasjon!

  12. å spise på mcern kan fort bli 80 spenn, og da har du kun ett måltid. så ja, usunn og rask mat er ofte dyrere.

    Ja, okay, og hva hvis du hadde bestilt en cæsarsalat med dressing og bagett + brus? Ofte finner du ikke gode til under 100-lappen. Mcern er jo bare samlebåndmat, så 80 kr er ikke så mye sett i forhold til hva du får. Mcern er billig - og det er crappy mat som serveres der! :hrm:

     

    Det er mange flere eksempler. Dette med brus er noen eksempler. Brus er jo nå billigere enn flaskevann mange steder. Fy, det gjør vondt.... :(

     

    Samfunnet leder jo folk til å velge de usunne alternativene hvis lommeboken skriker. Hurra! Her trengs det endring, gitt! :whistle:

  13. (husk stor forbokstav i navne på merværdige språk)

     

    Merværdig?

    Du tar uansett feil. Adjektiv skal alltid skrives med liten forbokstav (såfremt det ikke står som første ord i setninga, naturligvis).

    Jeg går ut fra at det var ment som en spøk! For den personen er sikkert islandsk så bra at brukeren velger å ha stor forbokstav på adektivet. Selv om det er feil... ;)

  14. Har noen tips mot dette?

    Kanskje du først kunne fortalt litt mer om hvordan du opplever plagene dine:

    - hvor gammel er du?

    - hvordan er det med fysisk aktivitet?

    - hva spiser du vanligvis?

    - er du mye stresset?

    - hvor lenge har du hatt slike magesmerter?

    - når på dagen får du slike smerter?

    - hva gjorde du rett før du fikk disse smertene?

    - hvor i magen er smertene?

    - kan du gi en kort karakteristikk av smertene?

    - er dette noe du har hatt tidligere også?

  15. Bottom line er at du må til en lege for diagonosen.

    Det er leit at enkelte begår feil, men det legimitere ikke psykologens rett til å diagonisere.

     

    Storyen hadde blitt noe helt annen om du var utredet av en psykolog.

    Ikke nødvendigvis dersom det er snakk om et psykisk problem. Jeg tror en psykolog er bedre på psykisk helse enn leger(med unntak av psykiatere, snakket nå om allmennleger).

  16. Har noen ting til som jeg lurer på:

    kva er diameteren i ein sirkel med 5 i omkrets?

     

    Stemmer det at 200 liter er det samme som 52 amerikanske gallon?

    196, 8 liter mer nøyaktig, men ja, du har rett i at 52 amerikanske gallon er cirka 200 liter. ;)

     

    Når det gjelder sirkelen:

    Her håper jeg du har de to formlene O(omkrets) = 2*pi*r og A(areal) = pi * r^2 foran deg. Egentlig trenger du bare den ene formelen, og det er den for omkrets, siden du da allerede kjenner O-en i den første formelen.

     

    Altså: du bruker O = 2 * pi * r . Du vet at diameteren er det samme som to radier, altså d=2r, og da kan du like så godt sette at O = d * pi , der d=2 * r. Da får du 5 = d * pi . Denne ligningen løser du, og får da at d = 5 / pi = 1,59. ;)

  17. Hei er prøveksamen i matematikk på mandag og trenger hjelp til noen oppgaver jeg ikke skjønner. Hadde også vært fantastisk om en kunne lagt ved formel også sånn at jeg kan bruke den visst det skulle komme noen lignende oppgaver.

     

    første oppgaven:

    PÅ ei saftflaske står det at blandingsforholdet er 1:4, dvs. 1 del saft og 4 deler vatn. Til eit selskap laga Kathrine 10 liter saftblanding etter dette blandingsforholdet.

    Kor mykje av saftblandinga var rein saft?

    Dette vil da si at 20 % av blandingen er ren saft. Dersom du har 10 liter saftblanding, vil jo fremdeles 20 % (evt. 1/5) være ren saft. For å finne hvor mye dette er, tar du da: 0,20 * 10 liter, som er 2 liter. Svaret er altså 2 liter ren saft. ;)

     

    Andre oppgåva:

    Finn medianen: 5, 15, 10, 15, 5, 10, 10, 20, 25, 15

    Sett opp tallene i stigende rekkefølge. Det tallet/de to tallene som er på midten av denne tallrekken, er medianen. Får du to tall på midten og ikke ett, så legger du de to tallene og deler summen av dem på to. Det er da den nye medianen.

     

    Fjerde oppgåve

    250 kvadratcm = 0,25 liter?

    1 kvadratkm = ? kvadatmeter

    Du kan ikke gjøre om flateareal (cm^2 , dm^2 osv.) til volum! Da må det være dm^3, cm^3 osv. ;)

     

     

    Håper noe av dette var til hjelp! ;)

  18. Vil du at folk på diskusjon.no skal gjøre leksene dine? :)

    Dette er et forum der brukere kan spørre om tips og råd til ulike ting i forbindelse med lekser og skolearbeid. Kommentarer som din er bare helt teite og meningsløse!

     

    Ser at du er helt ny her på forumet, voth2! Velkommen hit til diskusjon.no! ;)

  19. For:

    - forventningspress fra:

    * skolen (karakterer osv.)

    * venner (klesstil osv.)

    * familie (jobb og familieliv)

    * samfunnet (utdanningsjag, krav om god lønn og vellykkethet)

     

     

    Mot:

    - ungdom i dag er bortskjemte og får masse

    - de fleste (ikke alle) har penger til mat

    - masse elektroniske leketøy og data og andre velferdsgoder

    - norsk ungdom har en mindre krevende skole enn mange andre land

    - mange har et godt liv, men klager likevel

    - ungdom i dag kan i mer eller mindre grad kjøpe det de vil ha

    - mange får ukepenger uten knapt å løfte en finger hjemme

     

     

    Dette var noen momenter jeg kom på i farta! Håper dette var til hjelp! Lykke til! ;)

×
×
  • Opprett ny...