Gå til innhold

It's me

Medlemmer
 • Innlegg

  3 776
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av It's me

 1. Hei!

  Skal i morgen opp i muntlig norskeksamen, og har som oppgave å sammenligne romantikken og nyromantikken. På pensumlisten vår står diktet Fandango av Wilhelm Krag, og jeg bør derfor ta med dette diktet. Problemet er at jeg skjønner noe særlig av det. Det eneste jeg har fått ut av det, kan være at han angriper den bunde diktformen, fast rim og rytme. Dette siden han vil ha slutt på korpsmusikken ol., noe jeg tenker som fast rytme. Vil gjette dansen han heller vil ha inn er fri og åpen.

  Noen som har noen notater, link til sidene eller bare rett og slett hva diktet går ut på? Hjelp mottas med stor glede ;)

   

  Hvis noen har erfaring fra norsk 48timers om hva slags spørsmål en kan få etterpå, er dette av stor interesse.

 2. Synes det virker som mye mer jobb å jukse enn å gidde å lære seg pensum. De fleste metodene virker så tungvinne og håpløse at jeg virkelig ikke skjønner vitsen. Å lære seg det en trenger i pensum går ganske raskt hvis en bestemmer seg for det.

  Har ingenting til overs for juksing Synes det er moralsk forkastelig, selv om jeg vet det kan være veldig fristende. Jeg klarer iallfall ikke føle glede over en karakter jeg har fått uærlig. Som reven(?) sier i Hakkebakkeskogen: "Kaker som er stjålet, smaker surt, men kaker som er kjøpt ærlig og redelig, smaker søtt" ;)

 3. Problemet blir gjerne slik som nevt tidligere i såkalte "freeroaming" spill, eller spill med stor frihet i. I disse tilfellene må de vel enkelt og greit lage "grenser" ("zones") i spill slik som det er i en del (de fleste) mmorpg i dag.

  Slik som i f.eks Oblivion så kan det være at alt øst for Imperial city er på en DVD og alt vest er på en annen.

   

  Litt plagsomt, men tror nok jeg kunne levd med det.

  6239389[/snapback]

   

  For min del er det uaktuelt å bytte dvd hver gang jeg kommer til en ny by i GTA feks. Der flytter man seg over bygrensene til stadighet, og da vil det å måtte skifte dvd være et stort problem.

  Jeg vil tro de klarer å presse ned de fleste spill på en DVD9, men da vil en ikke få utnyttet HD i like stor grad. For noen gjør dette lite. Grafikken en kan få til med DVD9 vil holde i massevis. For meg og andre som vektlegger best mulig bilde, er det synd 360 begrenser seg til DVD9. Hadde konsollen blitt gitt ut med HD-DVD hadde jeg kjøpt den på utgivelsesdagen.

   

  Hvis Xbox 360 hadde latt brukere legge inn spillene på harddisken, som PS2 har gjort i Japan, ville "problemet" med DVD9 vært løst. Da ville det bare vært harddisken som satt begrensningene. Men da måtte en satt inn langt større harddisker. Å spille et spill fra harddisk fremfor dvd gir mange fordeler, feks mye kortere loadetider.

 4. Skal opp på fredag jeg også. Normaliseringsspørsmål dukker nesten alltid opp. En bør også kjenne til hele teorien om systemprosessen (endringsanalyse, analyse...).

  Når vi alle har fått lest på "oppgaven" i morgen bør vi diskutere mest mulig. Ofte kan store deler av oppgaven skjønnes hvis en jobber grundig med forberedelsesdelen.

 5. Hørte om flere som GLEMTE å føre på oppgavenummer på besvarelsene sine i går.

  Sensor får da en besvarelse som han ikke har snøring på hvilken oppgave den tilhører. Stryker man da?

  6206854[/snapback]

   

  Nei, det virker helt utenkelig. Det er ingen av oppgavene som var så veldig like, så sensoren må jo være regelrett dum (eller stilen utrolig dårlig ) hvis vedkommende ikke skjønner hvilken oppgave som er skrevet...

 6. fant noe sinnsykt bra!! til alle dere som lurer på om åssen det gikk:

  kan betrygge dere med at det er åpne oppgaver, her er SENSORVEILEDNINGER :)

  http://utdanningsdirektoratet.no/upload/Ek...4000-VG4004.pdf

  6203181[/snapback]

   

  Tusen takk. Føltes ganske betryggende å lese sensorveiledningen, til tross for at den var på nynorsk. På papiret ser det ikke ut som om de er så strenge iallfall...

 7. Hva var oppgavene, GnoMiz? Eller om noen andre husker.

  6200281[/snapback]

   

  1. 2006 er Ibsen-året. Hva er det i Ibsens forfatterskap du mener det er verdt å trekke frem i dag? Skriv en artikkel.

   

  2. Tekst: H.C. Andersen: "Prindsessen paa Ærten".

  Tolk eventyret. Vurder om dette kunsteventyret skiller seg fra tradisjonelle folkeeventyr. Hva har dette eventyret å si lesere i dag?

   

  3. Tekster: "Verner om sitt eget språk", fra VG 20. august 2005, og "Ein simpl, silly draum", fra Aftenposten, 27. august 2005

  Ta utgangspunkt i det vedlagte tekstmaterialet og skriv en artikkel med overskriften "Det norske språket i endring".

   

  4. Hva legger du i utrykket god skjønnlitteratur? Svar på spørsmålet i en artikkel der du anbefaler minst tre tekster av ulike norske forfattere. Grunngi valget.

   

  5. Tekst: Olav H. Hauge: "Det er den draumen", Åse-Marie Nesse: "Kalypso".

  Tolk og sammenlikn diktene

   

  6. Ivar Aasen og Knud KNudsen la grunnen for to ulike språk- og litteraturtradisjone ri Norge. Skriv en artikkel der du presenterer grunnlaget for de to tradisjonene. I hvilken grad har den tospråklige situasjonen vært en ressurs for landet vårt

   

   

  Ble Ibsen på meg, noe som var en grei oppgave siden jeg hadde lest mye om ham. Synes egentlig stilheftet var ganske ålright.

 8. Ikke lov med notatark på fagdag!

   

  Noen som har læreplanen i norsk tilgjengelig for nedlasting? Sidene til ls.no fungerer svært dårlig for tiden, rein kalkulasjon :roll:

   

  Edit: Kom over gjennomsnittskarakterer fra noen år tilbake, tallene taler for seg selv.

  6195888[/snapback]

  Snittet var lavt i forold til gjennomsnittet på min skole. Lurer på om eksamenen er vanskeligere enn vanlig tentamner.

  6197611[/snapback]

   

  Pensum er en smule større på eksamen enn tentamen.. Det gjør det mye vanskeligere å briljere enn tentamen, hvor sistnevntes pensum gjerne er en litterær periode eller to.

 9. Må si meg overrasket over at vi lå så høyt. Har hatt inntrykk av at söta bror lå foran oss iallfall.

   

  Jeg irriterer meg også over bransjens hinsides regnesstykker som regner alt som lastes ned som tap. Sammenligningen av det å stjele en film i butikken og det å laste den ned er et annet eksempel. Stjeler noen en dvdfilm i en butikk må butikken kjøpe en ny dvd, noe som er et reelt tap. Nedlasting utgjør bare et tap hvis det skjer istedenfor å kjøpe varen. Vil tippe maks 10% av det som blir lastet ned ville blitt anskaffet hvis nedlasteren måtte betale for det. Så lenge film/cd-bransjen prøver å skaffe sympati med løynaktig regnestykker synes jeg ikke særlig synd på dem.

   

  Jeg forsvarer på ingen måte piratkopiering, men jeg har større tro på at bransjens metoder virker mot sin hensikt enn å faktisk hjelpe.

 10. Tråd flyttet til riktig kategori. Vil annbefae trådstarter å bruke en mer beskrivende emnetittel. Si noe om prisområde og hva du skal bruke mobilen til. "Skal kjøpe mobil" sier svært lite om tråden. Les denne tråden som forklarer denne kategorien.

 11. Hei!

  Har blitt fraværende fra forumet en god stund pga VK2, men håper å komme tilbake etter jeg er ferdig til sommeren. Jeg sliter med et problem i ISU jeg håper noen kan hjelpe meg med.

   

  Jeg lager en database for en kino, og ønsker å ha vise et hovedskjema som viser aktuelle filmer i hovedskjema, og delskjema viser aktuelle forestillinger. I deler av hovedskjemaet ønsker jeg å vise en filmtrailer, som spilles av i skjemaet automatisk.

  Jeg prøvde å velge OLE-objekt, men her vises bare filen. Hvis en klikker på den åpnes et avspillerprogram, men da vises jo ikke skjemaet. Jeg prøvde også å legge til en avspiller i skjemaet, men den viser bare den filmen jeg legger til. En god løsning hadde vært at url'en til en film i avspilleren følger film_nr (altså filmen som er åpen i skjemaet), men det har jeg ikke fått til.

   

  Er det noen andre måter å få dette til på? All hjelp ønskes hjertelig velkommen ;)

 12. Skjermkortet sitter loddet fast på hovedkortet, så hvis det er der feilen ligger må hele hovedkortet skiftes...

  Nei, skjermkortet er ikke loddet fast, er rimelig enkelt bytte ut.

  Hadde selv I8600 det samme skjermkort som trådstarter. Det ga veldig dårlig ytelse og ble ekstremt varmt, og jeg ville derfor bytte til R9600 som kom en måned etter jeg kjøpte den. Da fikk jeg beskjed om at det var loddet fast og ikke kunne skiftes uten å skifte hele hovedkortet.

  Da ble jeg i så fall feilinformert.

   

  Hvis du skal kjøpe nytt kan du jo like godt kjøpe R9700, hvis Dell selger det, da.

 13. Var innom KK88 i dag og så på en T42 som skal tilnærmet helt lik T43. Det var en meget pen pc, og ekstremt velbygd. Skjønner hva du mener med at gode serviceavtaler ikke er så viktig. Skal en god del til før den går i stykker. Solid konstruksjon og ikke den vanlig plastic fantastic følelsen en oftest får av bærbar.

  Tilnærmet vanntett tastatur og soldig festet skjerm var imponerende. Selgeren påstod at at man faktisk kunne bære den etter skjermen uten at den tok skade av det, men ville nok ikke gjort det selv.

   

  Ble straks meget interessert i den, men det var et par negative ting:

  - tastaturet mangler windowstast (Det går vel ann å konfigurere en knapp som jeg ikke bruker til windowstast?) Bruker tasten veldig ofte.

  - Få usb-porter

  - ide-disk

   

  Og prisen selvfølgelig, men det så ut som en glimrende pc, så regner med at jeg går for den. Skal få tatt en titt en skikkelig titt på S7020'en i morgen så bestemmer jeg meg nok da.

  Hvis noen har erfaringer med T43 eller S7020 hadde det vært flott å få høre.

 14. Som jeg nevnte i posten over så ligger KK88 i Oslo-området nærmere bestemt ca 200m fra Ski NSB-stasjon. De selger til privatpersoner og har et showrom hvor du kan se på maskinene, og selv IBM Norge henviste meg dit. Ihvertfall solgte de til privatpersoner når jeg kjøpte min X40 forrige sommer.

  Så etter KK88 blant forhandlere i Oslo og fant ingenting. Ikke så rart da de ligger ved Ski ;) La ikke merke til at du skrev osloområdet, leste bare oslo, jeg ;)

  Tar meg en tur bort dit i dag slik at jeg får sett hvordan den ser ut. Må nesten få kjenne og føle litt på pcen for å vite hvordan den der. Ringte dem nylig og fikk utmerket oppfølging over telefonen. Virket som en veldig seriøs butikk.

  Liker jeg pcen skal jeg vurdere å sende en mail til Bill, men trenger egentlig pcen raskest mulig, og hvis jeg kan få levert den på et par dager er det verdt prisen. Er helt avhengig av bærbar pc daglig.

   

  Stikker innom Alna slik at jeg får sett på s7020'en også. Går nok trolig for IBM'en eller FS'en.

 15. Hva med denne som blir diskutert her http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=454799&st=0

  Takk for mange og informative svar.

   

  Den var absolutt interessant. Uten tvil en pc som gir veldig mye for pengene.

   

  Ellers har jeg begynt å få øynene opp for Thinkpad T43. Ringte 10-15 IBM-forhandlere i dag, men ingen av dem selger til privatpersoner.

  Finnes det noen IBM-forhandlere som selger til privatpersoner i Oslo?

   

  FS S7020 synes jeg virker som en glimrende pc, men skulle gjerne ha hørt noen erfaringer. Noen som har den eller har testet den?

 16. Har sett en del på X1 også, men tror nå at 12 tommer blir i minste laget. Er tross alt vant til 15.4 på bærbar og 19 på stasjonær. Dessuten leveres vel de fleste 12-tommers bærbare pcer med ekstern optisk leser/brenner. Jeg ønsker dette internt.

   

  IBM T43p er fin, men ønsker å bestille fra Norge. Norsk forbrukerkjøpsrett er verdt å betale for, og har blitt svindlet en gang tidligere, så er nok derfor litt paranoid.

  Her er T-serien til IBM, men de er jo så sinnsykt dyre. For 20k får jeg ikke 1 gb med ram engang.

×
×
 • Opprett ny...