Gå til innhold

furrballfighter

Medlemmer
  • Innlegg

    130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av furrballfighter

  1. Nå ringte jeg feilmeldingen og forklarte saken.

     

    Fikk til svar at hvis jeg drev med fildeling så kunne jeg få problemer med routeren, ikke pga hastigheten jeg laster med, men den kunne kollapse pga for mange "connections".

     

    Og jeg måtte ha fildelingen avskrudd, gjerne i over et døgn før det ble stabilt igjen siden den andre enden fortsatt prøver å "connecte" meg lenge etter at jeg har skrudd av.

     

    Er det fornuft i dette eller snakker han meg rundt ?  :hmm:

     

     

    Hilram: Jeg kjører trådløs på den ene og kabel på den andre.

     

    En annen ting jeg faktisk reagerer litt på var at han fortalte meg at det var stor trafikk på linjen min på en sånn sur måte, og sa at hvis alle gjorde sånn så ville nettet bli tregt for alle.

    Synest det er rart man må forklare for en leverandør at man faktisk BETALER FOR HASTIGHETEN og at det ikke er mitt problem at dem selger mer linje enn dem har og kalkulerer med samtidighetsfaktorer.

    8503462[/snapback]

     

     

    Har også telenor og har merket de samme tendensene i senere tid. Har 16Mbit/768Kbit linje og torrents med mange connections har funket finfint tidligere. Ingen problemer da så lenge jeg ikke makset ut linja.

    Har en mistanke om at telenor har justert ned terskelen for hvor mange connections hver linje har tilgjengelig for å "straffe" oss som bruker linja aktivt? At telenor selger mer kapasitet enn det de har tilgjengelig er ingen andre enn deres egen feil.

     

    Kjører med en linksys-router som har oppført seg meget pent i over 2 år uten å fikle med settingsene. Ble dog litt bedre etter å ha justert ned max-connectons og connection timeout-intervall, men likevel ikke på langt nær så bra som det har vært tidligere.

     

    Har noen andre opplevd det samme eller er det bare jeg som begynner å bli paranoid?

  2. Jeg savner å kunne se når produktet hadde lanseringsdato på markedet, ev dato det ble lagt til prisguiden.

     

    Har prøvd å sette meg inn i utviklingen på prosjektør-/lcd-/plasmafronten i forbindelse med kjøp, men det er jo så sinnsykt mange modeller og vanvittig abstrakte modellbetegneslelser på disse sakerne. Umulig å holde kontroll på hvorvidt det er "siste modell" jeg kikker på, eller et tre år gammelt produkt.

  3. Vurderte selv dette hovedkortet da jeg oppgraderte ti c2d, men skrotet det pga dårlige overklokkingsegenskaper i følge tester. Endte selv opp med E6300 og et Gigabyte GA-965P-DS3 som jeg er strålende fornøyd med.

     

    Asus P5B er kanskje det rimeligste 965-hk'et som har gode potensialer å kjøre over stock hastigheter.

     

    Rådet blir å kjøpe et godt hovedkort som er i stand til å utleve ihvertfall en cpu-oppgradering mens du har det. Regn med at nyere cpu'er kommer til å ha høyere fsb enn dagens 266MHz. Kjører mitt gigabyte på 450MHz akkurat nå, kun med moderate spenningsøkninger på chipset. Cpu kjører på 3150MHz på lavere spenning enn stock.

    7281661[/snapback]

     

    Ok.

     

    Da tar jeg nokk et av de to HKène der.. Men jeg ser du kjøpte E6300, er det noe grunn til å ikke kjøpe E6400 uten å spare 400kr?

    7281820[/snapback]

     

    Neida. Jeg valgte å legge de 400 kronene i hovedkort i stedet for prosessoren.

  4. Vurderte selv dette hovedkortet da jeg oppgraderte ti c2d, men skrotet det pga dårlige overklokkingsegenskaper i følge tester. Endte selv opp med E6300 og et Gigabyte GA-965P-DS3 som jeg er strålende fornøyd med.

     

    Asus P5B er kanskje det rimeligste 965-hk'et som har gode potensialer å kjøre over stock hastigheter.

     

    Rådet blir å kjøpe et godt hovedkort som er i stand til å utleve ihvertfall en cpu-oppgradering mens du har det. Regn med at nyere cpu'er kommer til å ha høyere fsb enn dagens 266MHz. Kjører mitt gigabyte på 450MHz akkurat nå, kun med moderate spenningsøkninger på chipset. Cpu kjører på 3150MHz på lavere spenning enn stock.

  5. Jeg vett ikke helt hva den muren er laget av, men det sko ver så tett at det ikke kom noe igjenom, men tingen er at signalet til routeren skal jo kunne gå rundt, iallefall når me har satt routeren helt på hjørnet av huset, sånn at den peker rett ned på det rommet der jeg har pc'ene står. Men jeg vett ikke helt hva jeg kan gjøre fra nå av, noen ideèr?

    6967607[/snapback]

     

    Nå sier du ikke noe om hvordan nettverkskort du bruker i klientmaskinen. Du er klar over at du må ha et kort som støtter "mimo"-standarden for å utnytte den utvidede rekkevidden disse produktene angivelig skal ha. Dette er desverre sinnsykt dyrt utstyr

     

    Kjøp forøvrig samme merke som base for å sikre best mulig kompabilitet.

  6. jepp, de fleste hovedkort har analog utgang for 6.1 eller 7.1 via minijack, samt spdif og eventuelt composite digital utgang til brauk med eksterne dekodere. Lykke til videre med HTPC-prosjektet!

     

    Nå tror jeg ikke den gamle onkyo'en være i stand til å avspille "skikkelig" 5.1 lyd da, men du kan kjøre pcm-stereo 2.1 analogt ut fra lydkortet og bruke prologic dekoding på forsterekeren, så får du første generasjons surre-rundt lyd... Om du vil ha ekte 5.1 eller dts i 5/6/7 kanaler så er en ekstern dekoder nødvendig...

  7. bevares, du kan fint bruke onkyoen via vanlig analog tilkobling rett fra det integrerte lydkortet om du det måtte ønske. Om det var problematikken rundt disse fancy-schmancy hjemmekinolydformatene du bekymrer deg for, så tror jeg muligens du har misforstått litt?

    Så lenge du setter downmix til 2.1 lyd i lydinstillingene for windows/lydkortet ditt, så får du lyd fra f.eks dts-spor, 5.1-spor etc. alt du da trenger er en minijack til phono- overgang.

     

    edit: rent lydkvalitetsmessig vil nok onkyoen og de høyttalerne du allerede har i dag grisebanke det meste av pc-høyttalere uansett. Har selv et 5.1 sett fra creative som jeg betalte 800,- for på elkjøp. Det er koblet rett i integrert hovedkort via 3x minijack. Det låter dritt og lager en irriterende summelyd når volum er på minimum som går meg totalt på nervene. Nå skal sant sies at jeg har tokanals anlegg i stua i prisklasse næremere 60.000 som sammenligningsgrunnlag. :)

  8. Hallois

     

    Det får bli planen på sikt da, antar at slike kort e skamdyre og at det vil kreva mye ekstra kraft fra pc'n, så en gang i framtiden perhaps..

     

    Men får begynne med det enkle i utgangspunktet.

     

    Hvis jeg da kjøper et hovedkort med SPDIF-utgang, hva må jeg ha på forsterkeren for at den skal være brukende, og hvilken type kabel (evt Digital til analog boks må jeg ha mellom) ??

     

     

    Takker for all hjelp.

     

    Nå nærmer det seg kjøpsdato ;)

    6447004[/snapback]

     

    Siden du ikke nevner prisklasse tar jeg meg friheten til å misjonere litt i den gode lyds ånd.

     

    Hificenterkjeden har et knalltilbud på ett sett med system audio høyttalere til den latterlige lave prisen av 9995,-

    Mat da på med en skikkelig no-nonsense hjemmekinoforsterker fra primare, så har et knall anlegg som du kommer til å ha glede av i mange, mange år framover!

     

     

    Hilsen fra en som setter pris på god lyd.

  9. Hadde dette HK, det er plaget av en del bios/driverissues, deriblandt problemer med ram som har hvasse timings. I tillegg hadde jeg mye plunder med SATA.kontrolleren og mine samsung SATA2-disker med NCQ. Mener dette er mer Nforce3-spesifikt problem, og ikke msi sin feil (helt alene)...

    Bortsett fra det, ett knallkort med gode overklokkingsegenskaper. Husk at sata 1&2-uttakene kan være trøblete når fsb blir høy, så bruk helst 3&4..

  10. Har hatt både Asus, Abit, gigabyte, Epox og Msi. Av de leverandørene er det Epox og Gigabyte jeg sitter med mest bismak i munnen av. Gigaytekortet døde en rask død etter en ukes tid. Har drept et par abit, men det er de jeg har hatt flest av. Statistisk sett av de kortene jeg har eid er det Asus og MSI som jeg har hatt minst problemer med. Samtlige av kortene har blitt overklokket. Abit og MSI er de som har hatt de beste biosene og var generelt best egnet til slikt bruk.

     

    MSI er jo geniale på pris vs funksjonalitet ihvetfall, ingen tvil. I dag hiver jeg ut mitt MSI Neo2 Platinum (nf3) så snart pakken med mitt nye K8N SLI dukker opp i postkassa sammen med radeon x1800xt :)

  11. Av en eller annen grunn virker det som disse prosessorene ikke liker seg særlig bra når temperaturen kryper opp mot 50 grader.

     

    Ser du bruker et hovekort basert på VIA® KT600 Chipset. Disse kortene har vel ikke mulighet for å låse AGP- og pci-bussen, slik at når du øker fsb, økes disse også?

     

    Med andre ord, det kan være flere ting som stopper deg fra å kjøre stabilt med 200MHz fsb.

  12. Har du prøvd å regulere ned viftehastigheten på stock-kjøleren?

     

    Last ned rivatuner fra www.guru3d.com så får du i det minste en stillere maskin. Kjølerne på 6800-serien er som nevnt ovenfor svært bra, så du kan nok overklokke en del, selv etter å ha nedjustert viftehastigheten.

     

    Rivatuner lar deg sette hastiget på vifte i både 2D- og 3D-modus.

×
×
  • Opprett ny...