Gå til innhold

alexpea22

Medlemmer
  • Innlegg

    185
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alexpea22

  1. Jeg har en sånn HD-dekoder (104-c) fra Canal Digital og programkort for å stikke inn. Men jeg har ingen TV. Tenkte å koble denne opp mot PCn min, og driver derfor å ser litt på forskjellige TV-kort løsninger. Hvilke TV-kort er å anbefale? Har lest at det ofte er mye krøll med drivere og lagging på tv-bilder, så er litt tilbakeholden med å bestille det første jeg kommer over. Er det noen spesielle kort jeg burde velge for å nyte full HD-kvalitet? Ser for meg en prislapp på mellom 400 og 800kr.

  2. 1. Hvorfor har du ikke montert PSU'en i kabinettet?

    2. Jeg kan ikke se noen SATA-kabler eller lignende som kobler til optisk enhet og HDD.

    3. Hvor mye RAM er den ene brikken der på? DDR3, ja?

    4. Har du prøvd å koble en annen kontakt til GPU'en fra PSU'en? Eller rett og slett dra den ut og starte; da skal hovedkortet pipe.

     

    PS: Ja, det ser ut som 24-pin kontakten ikke er helt trykt ned. Les manualen for hovedkortet mtp å resette BIOS. Skal være noen pins som du skal flytte om på, hvis ikke må du ta ut CMOS batteriet i 15-30 sekunder og sette det inn igjen. Alt dette gjøres med 24-pin kontakten frakoblet, selvfølgelig.

  3. Vel, da jeg bygde PC, så trodde jeg PSU'en gikk kaputt. Den funka i en dag, men så ville den ikke starte, rett og slett. Da sa komplett (der jeg kjøpte PSU'en) at jeg måtte sende den inn slik at de kunne sjekke om den var defekt. Dersom den faktisk VAR defekt, så ville jeg få tilsendt en ny eller få pengene tilbake. Dersom den IKKE var defekt, så måtte jeg stå for porto og arbeidspenger. Det var en tilbuds PSU som kun kosta 400kr (ord 800kr), så jeg tok ikke sjansen på dette da jeg kunne risikere å gå med tap. Derfor bestilte jeg heller en splitter ny PSU som var tilegnet P55-hovedkort spesifikt.

     

    Har du koblet strøm fra PSU til GPU? Har du prøvd å kobla PC'n til en annen skjerm? (TV for eksempel) Har du sjekka om Fn-f4/Fn-f5 (display av/på) er aktivert?

     

    Som tidligere nevnt, ta masse bilder av oppsettet og legg ut her. Som regel er det enkle ting som blir oversett av bygger og som er en enkel oppgave å fikse dersom noen spotter det.

  4. Gapatrosten: Finner ingen informasjon om laptopen..

    Oppgave: Denne er alt for liten i forhold til det jeg er på utkikk etter.

     

    Har sett litt på

    og syns den ser ut til å tilfredsstilel de fleste punkter jeg er på utkikk etter. Det eneste negative er at den ikke har optisk enhet. Men hvor relevant er det den dag i dag? Dersom man på død og liv trenger noe via DVD-rom, så kan man jo skaffe seg en ekstern optisk enhet til 200-300kr. Bedre det enn å drasse drasse rundt med DVD-rommen inni PCn når man sjeldent bruker den.
  5. Dette er en ikke så aller verst pc til det bruket du vil ha.

    klikk her

     

    Takk for tipset! Merkelig at den ikke fantes i prisguiden på hw.no... Det eneste jeg har å utsette på den der er skjermstørrelsen og at den fkatisk er hele 3.92cm tykk.

     

    Sammenlignet med Lenovo G550, så er prosessoren svakere. I tillegg har G550 ddr3 ram, mens L500D bare har ddr2. Dessuten er G550 anbefalt på laptop-guiden av hw.no. Så under ingen omstendigheter ville jeg personlig valgt L500D over G550! Men igjen, altså, disse to PCene har litt for stor skjerm...kanskje ;P Takk nok en gang!! :)

  6. Hei,

     

    Stefarn min skal kjøpe laptop til sin 21 år gamle datter i julegave, og har gitt meg i oppdrag å finne PCn han skal kjøpe.

     

    Her er kriteriene vi har kommet frem til:

    - Pris må ihvertfall ikke overstige 5000kr.

    - Skjermen må ikke være for stor, helst mellom 13" og 15".

    - Den skal brukes til studier og som stuePC, så ytelse er ikke VELDIG viktig.

    - Optisk enhet er å foretrekke, da PCer uten kan føre til komplikasjoner.

    - At den er lett, stillegående og ikke blir så varm, er et pluss.

     

    Jeg har sett litt rundt, og har følgende kandidater:

    - Lenovo G550 (litt stor skjerm)

    - Lenovo IdeaPad U350 (har ikke optisk enhet da).

    - Toshiba Satellite Pro U400-24H (ser bulky ut og utnytter plassen dårlig)

    - Fujitsu AMILO Pa 3553 (litt stor skjerm)

  7. Lyd er jo i og for seg fysiske elementer i bevegelse, som igjen omdanner energien til luftmolekyler. "God" lyd er subjektivt. Det som for noen låter som møkk, kan for andre låte himmelsk.

     

    Interessant å høre om at høye frekvenser påvirker hjernen uten at man klarer å sanse lyden med ørene. MEGET interessant! :) Det visste jeg ikke, men jeg var klar over at høye frekvenser danner resonansfrekvenser i det hørbare domen. Jeg skal forsøke å gjøre et eget opptak i 96khz og deretter konvertere det til 44,1khz. Deretter skal jeg prøve å fasevende filene mot hverandre og sjekke om det blir stilt. For dersom det står igjen noen lyder da, så er de et resultat av resonanspåvirkningen fra de høye frekvensene.

  8. Er det noen som vet om det er mulig å bruke enkeltfag (ex.phil f.eks) til å dekke over flere bachelorgrader? Altså, dersom man velger å påbegynne en ny bachelor, og allerede har tatt ex.phil, må man da ta et annet fag for å få 7,5 studiepoeng, eller kan man bruke de poengene man fikk i forrige bachelor ved å ta ex.phil der?

     

    I bunn og grunn kan man stille dette spørsmålet for å fornkle:

    MÅ man ha 360 studiepoeng (180p + 180p) tilsammen for å få to bachelorgrader?

  9. Som jeg nevte innledningsvis, alt ble gjort på en meget skånsom måte da jeg satte sammen PCn. Jeg er litt perfeksjonist når det gjelder sånt.

     

    Da bestiller jeg rett og slett ny PSU med en gang. Tar liksågreit en som er certified spesielt til Core i5 systemer, i form av Corsair's nye og modulære HX 650w.

     

    Takk for hjelpen! Skal gi beskjed på denne tråden asap når jeg finner ut hvordan systemet oppfører seg med ny PSU :)

  10. Gjorde som manualen sa:

    1. Flytta CLRTC jumperen fra pin 1-2 til pin 2-3, og venta 10 sekunder.

    2. Kobla til strømmen igjen og testa - ikke liv.

    3. Tok ut batteriet, og gjentok punkt 1. Satte i batteriet igjen.

    4. Kobla til strømmen igjen og testa - ikke liv nå heller.

     

    Ser mørkt ut dette, må jeg si.. Men takk for hjelpen!!

    Tror rett og slett at jeg kjøper en Corsair HX 750w PSU og får bekreftet en gang for alle om det er PSU'en eller ei. Og om PCn fortsatt er død når jeg har fått i den nye strømforsyningen, så må jeg vel bare skifte hovedkort... :( Men det får man vel på garantien, gjør man ikke? Jeg har jo ikke gjort noe som jeg ikke skulle gjøre, mtp å miste garantien?

  11. syar2003:

     

    Altså, du mener dette:

    1. Koble fra kontaktledningen til PSU'en (eurokabelen)

    2. Trykk powerknapp flere ganger for å tømme kondensatorer

    3. Fjerne lithium batteri på hovedkortet

    4. Clear cmos jumper

     

    Når jeg googlet, så ser jeg at dersom man fjerner lithium batteriet, så vil ikke cmos jumper fungere, da det er strømmen fra batteriet som hjelper til med å cleare cmos...Hmm...

  12. Hei

     

    Jeg har investert i en splitter ny PC, satt sammen selv. Følgende komponenter finnes i PCn:

     

    Antec Three Hundred

    Asus P7P55D

    BenQ E2400HD

    Club3D GeForce 8800 GTS 640 MB

    Corsair XMS3 DDR3-1600 CL8 4 GB ( 2x2 GB )

    Intel Core i5 750

    Samsung SH-S223F

    Seasonic S12 Energy+ 550W

    Western Digital Caviar Green 1 TB

    2 ekstra 120mm 500rpm Sharkoon vifter

     

    ----------------------------------------------------------------

     

    Jeg satt sammen alt på en veldig skånsom måte, og var nøye med å gjøre alt ordentlig først som sist. PCn starta på første forsøk, og jeg fikk installert Windows XP64 lett som bare det. Etter 2 dagers bruk er den altså død. Jeg sto opp i dag og skulle skru den på - ingenting skjedde. Åpnet sidedekselet og fikk se at hovedkortet var helt mørkt, selv om PSU-bryteren sto på. Da PCn fungerte lyste det et grønt lys på hovedkortet når PSU-bryteren var på, selv om selve PCn var svskrudd.

     

    For å finne årsaken til dette, så kan jeg jo bidra med følgende informasjon:

    Igår når jeg la meg, skrudde jeg av PCn på vanlig vis. Da hadde "power-off-symbolet" en slik windows-oppdaterings-logo over seg, som gjør at PCn installerer nedlastede oppdateringen automatisk før den slår seg av. Dette har jeg gjort utallige ganger før på andre PCer jeg har eid, så jeg gadd ikke sitte å vente på dette, og gikk dermed å la meg. Meget merkelig om det skulle være dette som har grunn i PCns død.. Tviler sterkt.

     

    Jeg har troen på at det er PSU'en som er gåen - selv om det også er merkelig etter kund 2 dagers bruk. Og da har jeg ikke gjort NOE spesielt med PCn. Ikke noe overklokkingstull eller spilling eller benchmarking. Kun vanlig programinstallering og internettsurfing. Det kan jo selvfølgelig være hovedkortet også som er kaputt, men det har jeg mindre troen på..

     

    Spørsmålet nå er - hva gjør jeg? Jeg kan jo ikke kreve garanti på noe før jeg vet hvilken komponent som streiker. Tror at jeg bare kjøper en ny PSU med 200-300w mer guffe, og så får jeg heller bare levere den tilbake dersom PCn fortsatt er død når den er plugget i. Akkurat nå er penger urelevant for meg - det gjelder å få ting på stell, koste hva det koste vil!!! Værste jeg vet er når digitale ting streiker..men så er det jo så godt når det funker :)

     

    Her er noen bilder av PCn, tatt i dag morges:

     

    http://img12.imageshack.us/slideshow/webpl...d=p1010972g.jpg

     

    Håper på tilbakemeldinger/tips/hjelp fra dere :)

  13. Jeg har bestilt et Core i5 system, men leste i ettertid (har ikke fått forsendingen enda) i et magasin at man må ha spesielt tilpasset RAM-brikker til de nye Lynnfield CPUene. Noe med at de måtte være under 1.65V, eller noe i den duren. Er ikke sikker.

     

    Anyway, jeg kjøpte denne:

    http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q=p:1971532

     

    Men er meget usikker på om den vil fungere optimalt på P55 brikkesettet. Ser blant annet at OCZ har lansert lignende modell med "Low Voltage"... Sikkert beregnet på Lynnfield, regner jeg med?

     

    Noen kommentarer? Forsendelsen er allerede sendt, så jeg regner med å måtte bruke angreretten når jeg får delene. Koster jo tross alt over 900 spenn for rammen, så gjelder å velge rett type helst. Ser heller ikke at det står spesifisert på salgssider om rammen er beregent på Core i5...eller gjør det det?

     

    Alex.

×
×
  • Opprett ny...