Gå til innhold

noccy

Medlemmer
  • Innlegg

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av noccy

  1. ser ikke helt hvor all motstanden til DLD kommer fra. Selve innholdet i kommunikasjonen vil ikke bli lagret, og for en lovlydig innbygger vil da ikke dette ha noe å si? Dessuten har politiet her til lands allerede lite ressurser til å bekjempe kriminalitet, og DLD ser ut til å kunne hjelpe dem.

     

    Nei. Dette vil definitivt ha noe å si for "hvermannsen". Merk at det er stor forskjell på sivilrettslige og strafferettslige saker her - og en lang rekke sivilrettslige saker vil påvirkes av DLD.

     

    Noen punkter:

    1. Utroskap - dette blir langt lettere å kontrollere og avsløre, f.eks. i saker der det er skrevet ekteskapskontrakt (ja, det skjer i Norge mer og mer).

    2. Pressens kilder - det blir straks langt enklere å avsløre hvem som har gjort hva og når

    3. Varslere - det blir straks ekstremt vanskelig å holde på anonymiteten, om "hvem som helst" med "hvilken som helst grunn" skal kunne hente ut trafikkdata.

    4. Folk som lever i skjul - det være seg pga. religion, legning e.l. - vips så er det mulig at deres trafikkdata avslører dem.

     

    Problemet er ikke lagringen i seg selv - det er implementasjonen, mangelen på sikring av data, for ikke å snakke om oppmykningen i HVEM som skal få tilgang til disse dataene.

     

    DLD er også fullstendig ubrukelig for å få tak i de som faktisk har litt peiling. Anonymiserte tjenester florerer på nett, og det er fullt mulig å omgå lagringen av datatrafikk om man ønsker det - det koster gjerne litt penger, men det er fullt mulig - og jeg kan forsikre deg om at de som faktisk driver med alvorlig kriminalitet allerede har sikret seg. For lengst. Joda, det er stadig noen som dummer seg ut, så klart, men det er det alltid.

     

    Frykt styrer dagens verden. DLD er en plasterlapp som enkelte redde mennesker ønsker å sette på for å dekke over frykten som plager dem.

     

     

    Nå er ikke dette med utlevering av data til andre, f.eks i forbindelse med et sivilt søksmål, noe nytt.

     

    Tvistelovens kapittel 28 - Bevissikring utenfor rettssak åpner allerede for denne type utlevering i spesielle tilfeller, og det var disse bestemmelsene ble brukt når Lyse Tele/Altibox i 2010 måtte ulvevere opplysninger om bruker av en IP-adresse til et advokatfirma som representerte saksøker. Saken gjaldt fildeling av Max Manus.

     

    Dommen fra høyesterett kan leses her:

    http://www.lyse.no/getfile.php/www.lyse.no/Om%20lyse/Dokumenter/20070711075632423.pdf

     

    Når det gjelder de 32 unntaksmulighetene der man ikke trenger en rettslig kjennelse så er det jo fortsatt ikke fritt frem for politiet å hente ut opplysningene da. Post- og teletilsynet skal forsatt opptre som en tredjepart som skal kvalitetssikre at vilkårene for utlevering er til stede.

     

    Edit:

    Argumentet om at DLD er også fullstendig ubrukelig fordi det er så lett å omgå lagringen følger jeg heller ikke. En stor del av kriminaliteten som er oppklart, blant annet ved hjelp av elektroniske spor, er handlinger som ikke er nøye planlagt, eller gjennomført av personer som ikke har hatt tilstrekkelig fokus på å skjule sine elektroniske spor. Eksempler kan være drapssaker, grove ran (NOKAS), grove tyverier, omreisende kriminelle som f.eks østeuropeiske innbruddsbander og grov narkotikakriminalitet.

     

    noccy

  2. Hei,

     

    jeg har en gammel SCSI-disk(U320) som jeg gjerne skulle ha hentet noe ut fra. Problemet er at jeg ikke har noe SCSI-kort i PCen min lenger...

     

    Finnes det noen overgangskabel til IDE/SATA eller evt. et harddiskkabinett for SCSI-disker, eller andre løsninger som gjør at jeg kan få lest disken?

     

    noccy

  3. Hei, jeg har to tabeller, ordre(ordreID, kundeID, ordredato) og ordrelinjer(linjeID, ordreID, artikkelnummer, beløp).

     

    Hvordan kan jeg sette opp et spørring som returnerer feltene fra ordretabellen + summen av beløp for den aktuelle ordren (ordreID, kundeID, ordredato, totalbeløp)?

     

    Jeg har prøvd med ulike joins, men skjønner at jeg mangler grunnleggende SQL-kunnskaper...

     

     

    noccy

  4. Hei,

     

    jeg har en lenovo T61P, med et Intel 4965 AGN wireless-kort, og et Intel 82566 Ethernet-kort.

     

    Er det mulig å bruke laptopen som et accesspoint og koble en annen pc til ethernet-porten?

     

    Altså: Internet->Trådløs Router->Laptop->PC(Ethernet)

     

     

    Noccy

  5. For å få til dette må du bruke er skriptspråk som er "server-side" f.eks php eller asp/asp.net. Du kan godt bruke Access som database, men hvis du forventer mye trafikk ville jeg valgt mySQL eller MS SQL Server (Finnes i gratis Express edition)

     

    Det er litt jobb å sette opp en slik side, men det finnes en hel masse "ferdige" systemer for dette. Gjør et søk etter CMS - Content mangagement Systems.

     

    noccy

  6. egulf:

    Poenget mitt var at jeg hadde gjort mer enn å "sikte å skyte". Jeg prøvde meg frem med ulike innstillinge under ulike lysforhold, og ventet til skumringen for å få bakgrunnen passe mørk i forhold til motivet. Jeg regnet med at du hadde gjort en del i forkant av ditt bilde også...

     

    Synes også at det er greit å få tilbakemeldinger på tidlige bilder for å se om det man er fornøyd med selv også faller i smak hos andre.

     

    noccy

  7. Gratulerer, du har herved bevist at du greier å peke kameraet i en retning, og samtidig trykke på utløserknappen.

     

    Gjelder ikke det all fotografering da?

     

    Ser at du har klart det samme på din hjemmeside:

    20061020200235__dsc6729.jpg

     

    Det jeg ønsket tilbakemelding på var om jeg ved å bruke de innstillingene jeg har gjort har klart å få frem motivet fint i forhold til bakgrunn, belysning osv...

     

    noccy

  8. Her er kode for to "diver" ved siden av hverandre. Jeg har lagt stilen rett på divene...

     

    <form>
    
    <div id="left" style="width:280px; position:absolute; left:10px; top:10px;" >
    <p>Felt1:</p><input id="Text1"/>
    <p>Felt2:</p><input id="Text3"/>
    <p>Felt3:</p><input id="Text4"/>
    
    </div>
    
    <div id="right" style="width:280px; position:absolute; left:300px; top:10px;">
    <p>Felt4:</p><input id="Text2" />
    <p>Felt5:</p><input id="Text5"/>
    <p>Felt6:</p><input id="Text6"/>
    <p>Felt7:</p><input id="Text7"/>
    
    </div>
    </form>
    
    

     

    Du kan også bytte ut div med fieldset og bruke legend:

     

     

    <form>
    
    <fieldset id="left" style="width:280px; position:absolute; left:10px; top:10px;" >
    <legend>Skjema1</legend>
    <p>Felt1:</p><input id="Text1"/>
    <p>Felt2:</p><input id="Text3"/>
    <p>Felt3:</p><input id="Text4"/>
    
    </fieldset>
    
    <fieldset id="right" style="width:280px; position:absolute; left:300px; top:10px;">
    <legend>Skjema2</legend>
    
    <p>Felt4:</p><input id="Text2" />
    <p>Felt5:</p><input id="Text5"/>
    <p>Felt6:</p><input id="Text6"/>
    <p>Felt7:</p><input id="Text7"/>
    
    </fieldset>
    </form>
    
    

×
×
  • Opprett ny...