Gå til innhold

Marantz

Medlemmer
  • Innlegg

    173
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Marantz

  1. Har nettopp fått en 9900k opp å gå. Hovedkortet leverte vel mye strøm, så jeg har nedjustert vcore til 1.185 + LLC 6/Turbo. Kjører stabilt på 4.7 Ghz ved 1.2 vcore under belastning på alle kjerner. (Standard MCE). Ellers har jeg ikke endret noen innstillinger i BIOS. 

     

    Hovedkortet er en et Gigabyte Aorus Pro. Nesten all info på nettet handler om å få chipen opp på 5 Ghz, så jeg hadde satt pris på noen innspill på dette oppsettet. 

  2. Jeg sporer, tradisjonen tro, av min egen tråd:

     

    Hva med denne: https://www.komplett.no/product/1124214/demovarer/pc-nettbrett/komplett-pc/demobrukt-pc/komplett-gamer-premium-demo?offerId=KOMPLETT-310-1124214#

     

    Da kan jeg mixe/matche nye gamle deler - og selge en komplett PC som blir til overs. Ved et eventuelt salg av "til-overs-PC" vil jeg ha MEGET lave forvetninger om pris, bare så det er nevnt. 

  3. Som VegardBS er inne på så kan man argumentere for at ved å gå 9900K så har man en plattform som varer lenge - skjønt det er ingen garanti for dette og ingen vet hva fremtiden bringer. Hvis du er av typen som sitter på hardwaren lenge så kan du jo vurdere 9900K.

     

    Men, for en ren gaming PC - som gir mest for pengene her og nå så er dette 9600K. Ferdig snakka :)

     

    Ja, jeg ser poenget. Men skulle jeg kjøpt mest for pengene i 2011 - så hadde jeg vel neppe kjøpt en 2500k (vil jeg tro - husker ikke så langt tilbake - drakk mye på den tiden*....)

     

    *spøk.  

  4.  

     

    Spørsmålet er jo om de da kan endre tilbake i tid på skatt etc for det som allerede er puttet inn?

     

    Nei, det er ikke lov.

     

    Så enkelt er det ikke. De kan nok fint endre skattereglene for uttak, med virkning for framtidige uttak.

     

     

    Ja enig i det. Men spørsmål gjaldt endringer "tilbake i tid", altså for allerede gitte skattefradrag. Slik jeg forstod det. Uttak blir noe annet ja. 

  5. Kan premissene for innskuddene du betaler inn på IPS endres? For eksempel skattesatsen det betales ut til?

     

    Vurderer å sette inn etter jeg er i fast jobb og leilighet, men kjenner jeg er skeptisk til å låse noe i 40 år.

     

    Ja, statsbudsjettet vedtas for ett år av gangen, inkludert alle skattemessige ordninger, slik som for eksempel IPS. Jeg vil si at det er sannsynlig at dette vil bli endret en gang, spørsmålet er bare når. ;)

  6. Det går også an å ta med kapitalkostnaden, altså prisen på bundet kapital/billån. 100.000,- kan gi en årlig avkastning på 2000,- på høyrentekonto for tiden (+ rentesrente over 5 år). Må man låne penger blir kostnaden naturligvis en del høyere. 

     

    EDIT: Oppsettet ditt bekrefter forsåvidt at ved å bytte ut en gammel fossilbil med nyere el-bil,så bytter man ut drivstoffkostnaden med verdifall. Jeg vil tro at bompenger vil være viktig for mange for å dytte besparelser i en mer tydelig retning. 

×
×
  • Opprett ny...