Gå til innhold

bjoped

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjoped

  1. Dette blir bare verre og verre, antakelig har et ukjent antall personer fortsatt tilgang og har kanskje tilmed lastet ned fulle kopier av databasen eller enkelte tabeller med sensitiv info. I denne situasjonen tviholder ledelsen på at den tar "ansvar" ved ikke å ta ansvar for all feilvurdering, manglende dømmekraft og kompetanse, null innsikt i problemene og evne til styring og totalt manglende evne til å høre på kompetente ansattes advarsler. Det kom åpenbart nok av varsler underveis, men alt ble regelrett ignorert.

    • Liker 3
  2. Helse Sør-øst flytter alskens servere utenlands og innbiller seg at innholdet i databaser (SQL-server) er sikre mot innsyn. I Bulgaria går det bare noen dager før personer på IT-drift skaffer seg tilgang både til MS-serveren og database-tjenestene. De vil kunne kopiere alt de ønsker og mange vil være interessert i å kjøpe innholdet. Dette kan selvsagt også skje i Norge, men korrupsjonskulturen er antakelig svakere her. Å lokalisere sensitive helsedata i utlandet må nå bli absolutt forbudt.

    Hva er det Helse Sør-øst tenker på, er alle komplett inkompetente der? Har dessuten helsedepartementet godkjent en slik avsindig outsourcing av sensitive helseopplysninger? Og enda merkeligere, har Datatilsynet godkjent dette?

    Hodene bør nå rulle, og ikke bare ved at en eller annen inkompetent sjef "tar ansvar" og blir sittende som om ingenting har skjedd.

    • Liker 5
  3. Dette er virkelig en uinteressant og overfladisk test. Har selv brukt forskjellige Kindle lesebrett i mange år og hele familien bruker nå paperwhite. Det er meget enkelt å kjøpe norske eller danske eller svenske bøker og sende til Amazon for konvertering. Fra nettbokhandlere som f.eks. ebok.no, bokon.se eller williamdam.dk eller saxo.com (dansk) kan man som regel sende direkte etter kjøp.

    Det er faktisk ikke mange titler som har noen form for kryptering lenger, og om det finnes er det bare å ligge unna eller behandle i Calibre. Åpen epub kan man også konvertere selv til mobi i Calibre og sende til Amazon. Integreringen med det enorme utvalget hos Amazon på engelsk er dessuten et stort pluss i seg selv. Dette er meget enkelt.

    Kindle paperwhite er en klar vinner, helt suveren for å lese på under alle slags forhold, inkludert på stranden med sterkt sollys. Å lese på nettbrett eller mobil kan ikke sammenlignes.

    • Liker 3
  4. Dette virker som et desperat utspill fra Posten Norge på vegne av Digipost. Digipost tilbyr en gammeldags og utdatert løsning som faktisk er helt overflødig for fremtidig bruk, løsningen er relativt tungvint i bruk og uten innhold for min del. Jeg har faktisk registrert meg hos Digipost, men er nå utmeldt og kommer ikke til å ta dette i bruk igjen noen gang, det hele er rett og slett uaktuelt og uten verdi.

    Altinn fungerer utmerket for skatt, flyttemeldinger osv og for næringslivets bruk. Min banks nettbankløsning gir meg god dialog med banken og faktura for kredittkort osv. Mitt forsikringselskap har gode digitale løsninger for kontakt, HelseNorge bygger nå fine løsninger, "Mine resepter" er bra, NAV har gode løsninger, mange nettbutikker sender kvitteringer som jeg kan lagre i nettskyen (f.eks. Elkjøp og Komplett).

    Bare for å nevne noe. Postens desperate behov for inntekter kan ikke erstatte alt dette og gir ingen merverdi for noen aktører, det hjelper ikke noe mht fremtidig utbredelse at man nå har klart å lure IT-ukyndige i regjeringen (og Stortinget) med på et helt unyttig og unødvendig opplegg rundt skatt.

    • Liker 2
  5. Historien vil sannsynligvis gjenta seg også i dette prosjektet. Etter år med utvikling av ansatte i lavkostland hos firmaet som vinner kontrakten blir det et totalt feil resultat som ikke kan brukes til noe som helst. Det kommer frem at kravene har vært uklare og åpenbart egnet til å misforstå for systemarkitekter og utviklere som ikke kjenner Norge og ikke kan ane noe om de reelle behovene til løsninger som i hvert fall ikke går fram av teknisk uklare beskrivelser. Man vil så nekte å betale og det blir rettsaker, store offentlige penger er etter hvert tapt og man er like langt.

    Hvorfor kan ikke offentlig sektor lære av stadige feil i store IT-prosjekter? Fra Peer Gynt: "Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest."

    • Liker 2
  6. Etter å ha sjekket på nettsidene til HP ser det ut til at begge diskene på denne maskinen befinner seg under batteriet. Etter å ha tatt ut batterier kan begge diskene åpenbart skrues løs, vanlige Phillips-skruer er brukt.

    Du bør først sjekke hvilken kontakt diskene bruker, ide eller sata, om du ikke vet forskjellen kan du google eller ta disken med til en butikk. De fleste 2,5 toms disker bør kunne passe, f.eks. Seagate, Samsung eller Western Digital, Samsung er billig og generelt bra.

  7. Det er et aspekt ved denne diskusjonen jeg ikke skjønner. Jeg oppfatter Blu-ray som dødfødt teknologi som bare vil ha begrenset levetid. Slik tror jeg svært mange har det, hvorfor skal man investere masse penger i noe som det er åpenbart kommer til å forsvinne? De fleste opplever DVD-formatet som tilstrekkelig inntil nye distribusjonsformer kommer på plass.

     

    Jeg tror derfor Blu-ray kommer til å bli et format for hd-krekene, akkurat som de latterlige videodiskene (i vinyl LP-størrelse) som eksisterte en kort tid, antakelig er det de samme personene (minus de utdødde) som nå hugger til på Blu-ray og tror det er et fremskritt.

  8. Jeg sier bare en ting: PostgreSQL, ingen over, ingen ved siden.

    Prøve Oracle? *erte*

    Oracle er greit nok, det faktisk det jeg jobber mot og kjenner best. Men her trodde jeg vi diskuterte mer eller mindre opensource-varianter, og da er PosgreSQL, evt EnterpriseDB om du ønsker nesten-Oracle (riktignok med en pris) den beste databasen og langt bedre enn MySQL.

  9. Det har kommet mange underlige innlegg her angående min boikott av Sony, noen føler seg merkelig nok kallet til å slenge patetisk dritt, andre mener det ikke er mulig å boikotte en slik gigant siden små og store Sony-komponenter kan inngå overalt. Det siste er fullstendig uvesentlig, mitt mål er oppnådd ved at jeg nå ikke eier et eneste produkt som er merket Sony på utsiden. En Sony-tv er gitt bort, en Sony-mobil er erstattet, et feilkjøp av en Sony mp3-spiller med den mest vanvittige programvaren på denne planeten er solgt på Finn osv.

     

    Det kan nok finnes en og annen musikk-cd fra fortiden i kartonger nede i kjellerboden, men all musikk på cd er rippet og lagt på server, ingen CD-er finnes ved musikkanlegget og ute av øye er ute av sinn og helt tilstrekkelig til å gi meg ro i sinnet. Ny PC ble kjøpt fra Komplett som tilbyr konfigurering og ga dermed mulighet for bortvalg av flere Sony-produkter, f.eks. dvd-brenner. At en komponent på hovedkortet er fra Sony er uvesentlig, jeg er da ikke fundamentalist, prøver bare å leve etter min overbevisning etter beste evne og i forhold til det som er mulig å kontrollere.

     

    Er dette så en stor og viktig sak for meg? Nei, egentlig ikke, det er bare et enkelt prinsipp jeg har bestemt meg for å følge pga Sonys uetiske og kundefiendtlige oppførsel over lengre tid. En dag fikk jeg bare nok, jeg foretrekker god samvittighet framfor å skamme meg over mine innkjøp.

     

    Når det gjelder blu-ray kan bare tiden vise om et nytt format har livets rett eller om dette blir like vellykket som DAB. Annen type distribusjon av HD-media kan meget godt vise seg å vinne på sikt, her vil det være markedet og kundene som rår.

  10. Blu-ray er ikke noe alternativ siden jeg og flere i min omgangskrets praktiserer en privat boikott av Sony pga av suspekt virksomhet på mange områder, inkl bruk av rootkits og andre ondsinnete metoder knyttet til musikk og drm osv. Sony fremstår som et bedervet og forbrukerfiendtlig firma med et ufortjent rykte for kvalitet. I mitt hus finnes det nå ingen Sony-produkter, jeg var lykkelig da sønnen min mistet sin Sony-mobil nylig og vi kunne kjøpe noe annet.

     

    Noen blu-ray-spiller/brenner, tv, mobiltelefon eller hva som helst annet fra Sony blir det derfor ikke snakk om her i gården. Like greit kan det være siden det vil ta lang tid før dette tar av som vanlig produkt uansett.

×
×
  • Opprett ny...