Gå til innhold

*M*

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av *M*

  1. Jeg er i gilgamesh. Har inntrykk av at jeg er eneste norske der. :p Men morro :)

     

    Du er ikke den eneste! er også på Gilgamesh (NA). :)

     

    Valgte Gilgamesh fordi den har en av de mest aktive communities'ene, er bl.a:

     

    *Reddit sin uoffisielle server

    *Uoffisielle amerikanske RP serveren (ikke helt min interesse, men kjekt for de som liker det).


    *Death & Taxes og mange andre tidligere world first guilds fra WoW er der.

    *Siden det er så mange endgame FC/guilds der er det relativt lett å finne decent pugs til lower tier raids.

     

    Selv på europeisk peak hours er det mange online, mye på grunn av at mange europeiske Reddit brukere dro dit. Siden alle EU & NA serverene står i Montreal (Canada) så vill latency uanset være det samme for oss i Europa.

     

    En annen fordel er at du alltid møter engelsk i chat til forskjell fra en del europeiske servere. :thumbup:

  2. Hvis man kun kjører en sataII-disk er det noen fordel å kjøre raid? Vurderer å formatere om PCn og tror den er satt til IDE akkurat nå, har 3 partisjoner, ubuntu 9.10 / Windows 7 / Media. Kan jeg kjøre raid på en partisjon? Eller må alle være deffinert som raid, har ikke noe imot å legge inn ubuntu på nytt. Må jeg gjøre noe med media partisjonen min? Alternativt kan man sette den til AHCI uten å måtte formatere noen av partisjonene?

  3. Landskaps modus (bildet blir veldig forvrengt og stretchet):

    oblivioneyefinity2.jpg

     

     

    Portrett modus:

    3wayportrait.jpg

     

    Så ser du hva jeg mener, samme råd som ovenfor gjelder for 16:9 også btw

    Du vil få 3240x1920 I steden da, går ut ifra at du kan snu skjermen vertikalt. Du kan jo teste begge å se hva som passer best for deg og de spillene du spiller.

  4. oppløsning på 5760x1080p.

    Vill bare tips om at du vill få en bedre opplevelse dersom du setter dem opp i 3x portrett modus isteden for lanskaps modus fordi noen spill korrigerer ikke aspect ratioen. Landskap gir deg 4.8:1 AR (hvis du bruker 3x 16:10) noe som vill forvrenge og stretche de fleste spill. Du kan prøve å fikse det med http://imk.cx/pc/widescreenfixer/

     

    Har du 3stk 16:10 skjermer i portrett modus vill du få en AR på 1.875:1 noe som er mye nærmere native 1.6:1 og du ungår stretching.

  5. Gratis frakt for studenter? Pokker, det skulle jeg visst før =P

     

    http://www.dustinhome.no/dp_2174.aspx

     

    Ikke for å gå helt off-topic, men er første nettbutikk jeg har sett med et slikt tilbud :)

    Bestilte en 10/100/1000 switch og 4x CAT-6 kabler idag, fikk ~10% rabatt på switchen og nesten halv pris på kablene! Andre web butikker burde implementere tilsvarende system for studenter mhm.

     

     

    Testet skjermen idag med spilling. HoN, SC, DotA, WC3 og WoW alt gikk strålende i sRGB modus. Testet Portal og BF:BC2 betan i gaming modus merket ikke noe problem av noe slag. :thumbup:

     

    Lest at noen har opplevt problemer med power-on knappen, vill bare si at den fungerer utmerket her. Er det mulig at power-on knapp problemet er A00 relatert?

  6. Fikk min U2410 idag og er kjempe fornøyd, testet den med http://www.lagom.nl/lcd-test/ og det gikk utmerket. På skjermen sitt info kort står det at det er firmware A00, men jeg brukte dell toolen som er leaket http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=18129&start=0 og sjekket hvilken utgave jeg hadde. Har A01 (hvis toolen ender på 90 har du A00), en del av de nyere skjermene ble shippet med oppdatert firmware uten at de oppdaterte info kortet.

     

    Kjøpte min hos Dustin, det gikk rimelig hurtig. Gratis frakt som student er en artig bonus, pakken var i Trondheim 3 dager etter jeg bestilte, men hentet den 6 dager etter siden posten sente ikke hente lapp, men når jeg ringte pnl sin kundeservice sa hun at hvis pakken var listet i Trondheim så var den mest sansynelig på nærmeste post kontor (hun mente posten var slappe hvis det var en del utenlandske strekkoder på pakken) så jeg trasket bort og den var der gitt. :)

  7. Har søkt litt rundt på forumet og funnet ut at de ikke lenger selger bawls i norge, men at div. lan arangement fortsatt får tak i det. I en tråd fra et par år siden på forumet her var det et lan som hadde en pal til overs å tilbød seg å selge. Lurer derfor på om det fins noen der ut som kan selge.

     

    Skal arangere et mindre lan ~5 - 7 pers og ønsker å kjøpe inn en del.

     

    Alternativt hvis noen vet om steder som shipper til norge, fant kun amazon.com, men de tar absurd mye i frakt. Vurderte å bruke jetcarrier og bestile fra thinkgeek.com, men det blir også alt for mye i frakt.

  8. Har set litt rundt og funnet at BestBuy.no har Monster kabelen til 899 kr.

    pgl400cvv10medium.jpg

     

    Er usikker på om den store pris forskjellen er verdt det :shrug: Noen som har erfaring fra å handle fra BestBuy.no?

     

     

    Componentvideokabelen til PS3 tar i vertfall uten problem 1080p, så den kabelen skal i seg selv være et sikkert valg. Angående forlengelse, så finner faktisk ikke jeg noe.

    Har undersøkt litt videre når det gjelder forlengningskabel og kom fram til at jeg trenger en sån her;

    3xphonocouplerrgb.jpg

     

    Fant Profigold Coupler 3RCA Female-3 RCA Female på prisguiden

    i458010175x187.jpg

    Men ingen som hadde den på lager. Var innom Clasohlson og Hifi-klubben og de RCA broene de hadde så ikke spesielt bra ut.

     

    Noen som vet hvor jeg burde kjøpe en RCA coupler?

  9. Vurderer å kjøpe denne component kabelen;

    componentavcable_ps2_fe001.jpg

    For å blåse litt liv inn i PS2en og få 576p, i spill og DVD-film (når det gjelder film er det kun PS2er med moddel nr. SCPH 50000 eller høyere som støtter progressiv scan i DVD-filmer).

    Gran Turismo 4 støtter til og med 1080i (kun i NTSC versionen, de droppet det i PAL.)

     

    Har googlet litt rundt og det meste rundt temaet er gammle tråder fra 05 / 06 som er rimmelig utdatert. De fleste trådene jeg fant sa at den originale PS2 component kablen ikke dugde og det som var rekommandert var enten monster- eller ixos- PS2 component kabel. Disse trådene er laget rimmelig lenge før PS3 component kabelen (den er bakoverkompatibel med PS2) ble lansert 23/03/07. Snit prisen jeg finner på Sony PS3 component kabel er mellom 210 – 290kr. Er rimmelig usiker på hvilken jeg burde gå for.

     

    Lyd planlegger jeg å bruke TosLink på, men jeg har et problem når det gjelder component kabelen uavhengig av vilken jeg velger, prosjektoren min er ca. 8m ifra AV møblet mitt hvor jeg vill ha PS2en. Fins det forlengningskabel til component?

     

    AV utstyret mitt er Optoma HD65, DreamScreen V2 106", Logitech Z-5500

  10. Har kjøpt 4 x 2048 MB DDR2 PC6400, men virker ikke som PCen har lyst å boote med alle i, fungerer som et fjell med bare 2 av brikkene så kjører på 4096 MB foreløpig.

     

    Gikk in i Bios etter at jeg hadde prøvd med alle 4 brikkene da stod det "Failed overclock or wrong voltage" m.t.p at jeg ikke drev og OCet akkurat da så er det muligens noe jeg må stille in på spenningen (står på auto) til rammen? :hmm:

     

    HKet mitt er Gigabyte GA-EP45-DS5, har flashet til nyeste Bios.

  11. Hadde heller valgt Gigabyte MA790FX-DS5 fins mange gode reviews der ute f.eks:

     

    http://www.overclockersclub.com/reviews/gigabyte_ma790fxds5/

     

    Med mindre du absolutt må ha quad-crossfire da er Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 et godt alternativ.

     

    CPU så spørs det hva du har tenkt å bruke PC'en til. Er du ute etter en kjøllig dualcore så er X2 4850E et godt alternativ med en TDP på 45W, eneste negative er at multiplikatoren er låst. Alternativt X2 5000+ Black Edition med en TDP på 65W, som har ulåst multiplikator og er veldig OC vennlig.

     

    Er du ute etter en fire kjerners cpu så er 9850/9950 Black Edition gode alternativer med ulåst multiplikator, men med en TDP på 125W/140W så blir det litt het i buksa, men de OC'er fint selv med stockcooler.

     

    Hvis du har planer om å bruke PC'en til spilling så får du nok mer ytelse for pengene hvis du velger intel. Har ikke akkurat gitt deg noe direkte svar, fortell oss hva du har tenkt å bruke PCen til så blir det lettere å hjelpe deg.

  12. Kjøpte et kit med artic clean idag, gjort rent cpu'en så godt det går. Hadde rent litt ned på de gule kontakt overflatene under cpu'en også, men det er rent nå. Regner med at Isopropanol/Artic Clean ikke kan skade noen av kontaktene? Brukte Q-tips til rengjørings jobben, kan små mikroskopiske rester fra Q-tipsen skade cpu'en m.t.p at bomull antener ved lav temp?

     

    Lurer også på veldig om hvis rengjøringsjobben ikke var god nok kan jeg skade hovedkortet når jeg skrur på strømmen?

  13. Var Artic Silver 5 jeg brukte (sølv pasta), burde jeg kjøpe Artic Clean eller skaffe isopropanol? Kan jeg bruke en Q-tips til det? Vedlagt bilde så dere kan se hvor goopen kom utenfor.

     

    Kan jeg skade hovedkortet hvis jeg nå ikke får det rent nok og den tar dagen når jeg skrur på maskinen?

    post-153414-1217718842_thumb.jpg

  14. Har du dobbelsjekket montering av CPU/kjøler, at HK ikke er i kontakt med bakplate og lignende ?

     

    Så vidt jeg husker sitter CPU kjøleren min som den skal (Zalman CNSP 9700). Ganske sikker på at hovedkortet ikke er i kontakt med bakplaten da det er fester som holder HK ca en 1/2 cm vekk fra bakplaten (Antec 1200). Men er du sikker på at det er relevant for POST - power on self test? :hmm:

     

    Skal dobbelt sjekke det når jeg kommer hjem fra jobb.

  15. Hentet delene mine igår og monterte PC'en sammen, den fryser seg konstant ved POST, kommer in i Bios et par ganger men den fryser seg etter 3-7 sec.

     

    Har prøvd å

    - Koble ifra Strømmen

    - Ta ut støpslet Fra PSU

    - Ta ut Batteriet

    - Ta ut Chippen OBS: Vær forsiktig

    - Sett inn igjen batteriet og strømmen (uten BIOS-Chip)

    - Slå på Pc'n i noen sekunder.

    - Slå av alt sammen

    - Trekk ut støpselet

    - ta ut batteriet

    - Sett inn igjen BIOS-Chippen

    - Sett in batteriet igjen

    - Start opp igjen Pc'n

     

    Som jeg fant på denne linken Henger fast i POST

     

    Situasjonen er ikke helt lik da han kom seg ikke in i Bios, jeg gjør det, men som sagt det fryser seg etter 3-5 sec.

     

    Har prøvd å bruke den sekundære biosen, men får samme problem der. Prøvde å cleare RTC RAM jumperen.

     

    - Koble ifra Strømmen

    - Ta ut støpslet Fra PSU

    - Flytte jumper cap'en fra pin 1-2(standard) til pin 2-3.

    - Vente 5-10 sec

    - Flytt jumper cap'en tilbake til pin 1-2

    - Sette in støpslet og skru på PC'en

     

    Jeg ser ingen annen råd enn å ta med hovedkortet tilbake på retur. :( Med mindre noen har et forslag jeg kan prøve.

     

    HW'en min er:

     

    HK: Asus P5Q Deluxe

    CPU: E8500

    PSU: Corsair HX 1000W

    RAM: 4 x PC6400 OCZ Gold XTC 2048 MB (jeg har kun brukt 1x av 2GB brikkene under oppstart)

    HDD: Seagate Barracuda 7200.11, 500GB

    GPU: ATI 4870

×
×
  • Opprett ny...