Jump to content

Fossin

Medlemmer
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)

About Fossin

 • Birthday 02/10/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det finnes ingen resettknapp på E3372 utrolig nok. Har fått dette bekreftet fra offisielt hold.
 2. Jeg endret IP'en under DHCP-fanen fra standard 192.168.8.1 til 192.168.1.1 i håp om at det kunne løse et programproblem ved å ha samme IP på modemet som routeren det står i. Programmet jeg hadde problemer med klarte ikke åpne porter riktig, og jeg tenkte det kanskje var på grunn av to "master"-IP'er. Problemet er at dette også er gatewayen for å logge på modem/router og 168.1.1 førte meg bare til Asus-routerens setup-side. Jeg endret derfor IP på routeren til 168.5.1 for å frigjøre 1.1, men jeg klarer fortsatt ikke logge på HiLink på modemet. Ved "ipconfig /all" viser nå Huawei-modemet ingen standard gateway uansett hvilken maskin jeg plugger det i.
 3. Har prøvd på mac'en men den ville først ikke installere noe HiLink, og kom ikke inn på noen sider uansett hvilken IP-adresse jeg prøvde i adressefeltet. Når jeg kobler den til nå gir den meg forskjellige IP-adresser når konfigurert med DHCP, men ingen av dem fungerer heller. Det står også at adressene er selvtildelt og ikke vil få meg på nettet.
 4. Jeg bruker et Huawei E3372h 4G-modem koblet til min Asus-router. Dette har fungert helt fint til i går da jeg logget inn i Huawei HiLink og endret LAN-adressen til modemet til den samme som routeren. Etter dette virker ikke nettet og jeg får ikke logget på HiLink for å endre dette tilbake da adressen bare fører meg til routeren. Jeg har byttet adressen på routeren så de ikke lenger krasjer, men fortsatt så kommer jeg meg ikke inn på HiLink. Jeg kan heller ikke finne noen "resett"-knapp på selve modemet. Er det noen som vet hvordan man reseter dette modemet?
 5. Er det ikke da enklere å bare bruke et USB-til-ethernet-adapter fra modemet på loftet til ruteren i huset? Ethernetkabler har jo mye lengre makslengder enn USB. En cat. 6-kabel skal vel gi rikelig med strøm til et USB-modem?
 6. Utendørsantenna er for å ta imot 4G signaler stabilt. Alt av ruterfunksjonalitet ville isåfall blitt skrudd av i denne ruteren. Virker som det ikke er noe særlig marked for modem med ethernet-utgang da. Synd, for det bør være mye mer universelt en disse USB-modemene.
 7. Ja, jeg ser Alcatel'en har mulighet for antenne, men det er fortsatt en ruter med unødvendige funksjoner og ganske dyr til bruken min. Da er det noe rimeligere å kjøpe et USB-modem à la Huawei E3372 , legge det på loftet koblet til en utendørs antenne med lang USB-ledning ned til hovedruteren min.
 8. Akkurat det med hastigheten er jeg ikke så opptatt av da 150/50 uansett er raskere enn jeg har hatt tidligere, og burde holde en stund fremover. Med utbygging av 5G vil jo mulighetene endres i fremtiden, som igjen gjør det dumt å bruke for mye penger på et 4G-modem. Selv om ruterne dere har foreslått vil fungere, ville jeg foretrekke et enklere modem da jeg uansett har eksisterende ruter plassert sentralt i huset. Jeg ville trodd det kunne lages mye enklere og billigere. Det må også være mulig med ekstern antenne for å sikre stabilt nett noe reise-ruteren på Teknikkmagasinet ikke har muligheter til. Kan disse USB-modemene legges på loftet i nærheten av antenna og kobles med USB-forlenger til ruteren i huset?
 9. Finnes det ingen enkle 4G-modem med ethernet-utgang til salgs i dag utenom Netgear modem LB2120 som koster nærmere 2000,- alene? Jeg vet en del rutere har muligheten til å koble til visse USB-modem med SIM-kort, men jeg ser en fordel med et løst modem jeg kan plassere på loftet, med ekstern antenne ute, og med RJ45-plugg for kabeltilkobling til en hvilken som helst ruter plassert bedre i huset.
×
×
 • Create New...