Gå til innhold

oysteinsor

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oysteinsor

  1. Litt artig dette, men problemet her er at blenderåpninger er jo egentlig en logaritmisk skala, der 1.4 gir halvparten så mye lys som 1.0 og 2.0 gir halvparten av 1.4 osv.

     

    klokken er derimot ikke halvparten så mye hvis du går fra 1.4 til 2 på denne klokken ;) ( ikke dobbelt så mye heller for den del ).

     

    Artig, men litt fjernt ......

     

    Jeg tror jeg holder meg til en vanlig klokke, og bruker heller f-stop når jeg fotograferer ..........

  2. Kommentar til 3D.

    TVer med 3D har aktiv lukking og det fører til flimring, enten en vil eller ei. Det er mye mer behagelig å se 3D på kino der polarisert lys er teknologien. Begge øynene får impulser hele tiden istedenfor å være mørkelagt halve tiden.

     

    Hvis det hadde vært mulig å få til polarisert visning i stuen så hadde det vært å foretrekke fordi det benyttes passive briller som koster 20 kr. Istedenfor så må en kjøpe briller som koster 1000, eller endog enda mer pr. stykk.

     

    3D kan være litt stilig av og til, men det er ingen forutsetning for at en film skal være bra å se på. Gode filmer er også verd å se på DVD dersom en ikke har blu-ray heller.

     

    Så tiden vil vise om dette er en hype eller ikke. Jeg tror ikke produsentene legger inn 3D mulighet i alle TV-er. Det vil være fordyrende.

  3. Egentlig så bør ingen mobiltelefoner ha mer enn ca 8 til 10 Mega Piksler. Det eneste en oppnår med å ha så mangen piksler er at støy også ved lav ISO verdi blir svært høy og gjør at kvaliteten går NED.

     

    Selv på Speilrefleks med 14+ megapiksler så øker støyen noe. Men her er ikke den negative effekten så stor, men så snakker vi om en sensor som er mange ganger så stor.

  4. Akamredaksjonen er i bushen i Bolivia, og her er hva Erik har valgt å ta med seg av utstyr, og hvorfor.

     

    <a href="http://www.akam.no/artikler/eriks_utstyrsvalg/75666" title="Artikkel: Eriks utstyrsvalg">Les mer</a>

     

    Du nevner at du er svakest dekket på tele, men jeg er nå tilbøyelig til å si at du ligger like svakt an når det gjelder makro. Mellomring er virkelig ikke lett å bruke for å få god makro.

    I tillegg så bør du på en slik tur uansett ha et ekstra kamera som backup, så hvorfor ikke droppe 18-200 linsen , eller hva det var for noe og ha med et ekstra kamera og en 100 mm makro linse eller lignende.

  5.  

    Noen synes han mister troverdighet. Dette er bare tull. Bildene og bøkene taler for seg selv. Når det gjelder utstyrsanmeldelser må man alltid ta det som skrives med både én og to klyper med salt når man jobber for produsenten. Ikke dermed sakt at det er usant det som skrives, men man finner tester og utstyrsanmeldelser flere steder. Så har man noe å sammenligne med.

     

     

    Nå er det kanskje tull for deg, dine preferanser er jo det du som setter. Selv liker jeg å lese saker fra de som gjør alt for å sette integriteten sin først, det er nok av materiale der ute til å velge vekk de som ikke gjør det. Innenfor pressen har man presse-etikk, den dikterer blant annet at "den enkelte medarbeider må verne om sin integritet og troverdighet for å kunne opptre fritt og uavhengig i forhold til personer eller grupper som av ideologiske, økonomiske eller andre grunner vil øve innflytelse på det redaksjonelle innhold " og at "Redaksjonelle medarbeidere må ikke utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler" (link).

     

    Jeg siterer også noe som jeg sakset fra vær varsom plakaten:

    "2.8. Det er uforenlig med god presseskikk å la sponsing påvirke redaksjonell virksomhet, innhold og presentasjon."

     

    Og som han over sier at bildene taler for seg er bare tull. Alle bilder som han har laget med Nikon-utstyr kunne også vært gjort med Canon-utstyr. Dette har ingenting med det å gjøre.

    Det eneste er at han er sponset at Nikon istedenfor Canon.

    Men han bør være forsiktig så han ikke blander kortene.

  6. Mere av interesse er det vel hvor han har lagt ut sitt Canon utstyr for salg!!

    Skulle mere enn gjerne se hva han har for salg,så hvor ligger utstyret for salg??

     

    http://www.foto.no/c...e.cgi?id=127329

     

    Litt merkelig at det ikke er noen ekstreme teleobjektiver der,grunnen er sikkert at de lånte han av Canon.

     

    Nei det er ikke merkelig: En del av dealen med Nikon var nok at Nikon skulle få dem. Og dere kan vel tenke dere hva som skjer med det utstyret da ....... ;)

    Det går vel til destruksjon.....

  7. "– Naturligvis er vi stolte av at vårt Lovo-minne driver utviklingen av energieffektive PC-er i toppklassen med alt det innebærer for miljø og effektivitet. Dette sier Jan Terje Kleiven som er ansvarlig for Kingston i Norge. "

     

    Uh-hu. De av alle bør vel vite at effekt = spenning * strøm. Lavere spenning = høyere strøm (hvis man skal oppnå samme effekt vel og merke). Med null informasjon om hverken effekt eller strøm vil det være umulig å si om den er mer miljøvennlig enn andre brikker :hmm: .

     

    med energieffektiv så mener de vel at den bruker mindre strøm uten at det går på bekostning av antall operasjoner pr. sekund.

    Altså at det er lavere Watt. ( helt uavhengig av hva du mener om effekt )

  8. Jeg savner fremdeles et svar som sier noe om din erfaring innen progamutvikling ...

    Og ikke minst om størrelsen på de programmeringsprosjektene du har befatning med ...

    Personlige spørsmål vil jeg ikke besvare og du vil jo uansett ikke kunne kontrollere svarene dersom jeg hadde gitt noen.

    Avsnittene under indikerer vel uansett at jeg jobber med systemer som er rettet mot bedrifter/organisjasjoner og ikke "singleuser".

    Det vil ikke gi mening å gi ut info til brukerene om en endring er en omskriving eller bare en liten feilretting. Hvorfor skulle sluttbruker være interessert i det?

    Sannsynligvis er ikke sluttbrukeren veldig interessert i denne typen klassifisering, nei. Dog finnes det ulike typer brukere fra en utviklers ståsted; drift, ledelse og frontend. Disse vil muligens ønske litt ulik informasjon.

     

    Som utviklere gir vi en ganske detaljert endringsliste til testere (listen er dessuten ganske nyttig for oss i ettertid). Jeg mener det er viktig at testere vet hva de skal fokusere på under testing mht endringer. Derfor blir skillet mellom "bugfix", omskriving og videreutvikling ganske markant i denne typen liste.

     

    Flott at du svarte. Mitt prinsipp i denne saken er først og fremst at det finnes mangen måter å gjøre ting på i forhold til systemutvikling og at din skråsikre måte å skrive om hva som er naturlig å gjøre, kanskje er naturlig in din organisasjon, men ikke i en annen.

     

    Applikasjonssystemer baserer seg på ulik grad av 3.parts utvilkete deler.

    Applikasjonssystemer har ulik grad av kompleksitet.

    Applikasjonssystemer er rettet mot ulike kundesegmenter. ( f.eks personlig, small business, enterprise )

    +++

     

    Alle faktorene over pluss mangen andre vil påvirke hvilke prosesser som utviklingsprosessen har og det finnes derfor ingen fasit på hva som er 'korrekt' metode for utvikling og testing av programsystemer. Og i tillegg så vil det påvirke i hvilken grad kunden får vite om hva som faktisk er fikset og eventuelt hvordan.

  9. Jeg har testet litt forskjellig.

     

    Jeg kjøpte meg SpyderTV for noen år siden. Denne fungerte meget bra fra for min Sony W2000. Men den fungerte ikke på en Philips som min bror hadde, ei heller min nye Sony W5500 ga den ikke bra resultater på. Samt så fungerte den ikke der hvor PC er en signal kilde.

     

    Jeg fikk med en "Spears & Munsil" Blu-ray kalibrerings disk med min Oppo BDP-83 spiller, og den er den absolutt beste kalibrerings disken jeg har testet (Har DVE i div utgaver, samt Monster sin). Den har enkle og meget avanserte kalibrerings innhold, samt mulighet for å få hjelp til hva du skal bruke dem til, noe som hjalp noe veldig.

     

    For brukeren som ikke er helt avansert (meg inkludert) så er Monster sin DVD meget bra. Den er enkelt, og har en som forklarer hva man skal gjøre og se etter. Samt i stedet for bilder så har den levende video å stille etter, og man lett kan se om man får det riktig eller ikke.

     

    Jeg vet ikke hva du har gjort når spyderTV ikke fungerte, men jeg mistenker at alle automatikker angående kontrast etc. ikke er slått helt av ved kalibrering. Da vil den gi et dårlig resultat.

  10. Hvis en har laget et program som skjelden blir lenger enn noen tusen linjer og det ikke er avhengig av tredjeparts kode for å fungere, ja da er det kanskje ganske rart å kunne rette feil, uten å vite hvorfor. Men da lurer jeg på hvilken type erfaring du har med utvikling av programvare, som svarer slik. ;)

    Er det feil i tredjeparts kode bør jo helst tredjeparten rette feilen. Dersom en gjør grep for å omgå problemet (om det er mulig) betyr dette vanligvis omskriving og ikke feilretting.

    Gruppering av endringer som enten feilretting eller omskriving har forøvrig egentlig mest å gjøre med testbehovet som følger. En feilretting trenger kun konkret testing, mens omskriving krever standard testing (på linje med mer generell utvikling).

    Feilretting internt i et program vil veldig skjeldent komme ut som kundeinfo, rett og slett fordi det er av teknisk art og gir ingen allmennytting info.

    Riktig det, men info om endringen har nytte som internt i utviklingsavdelingen, både da den gjøres og i ettertid. Denne informasjonen bør inneholde både problembeskrivelse, årsak og løsningsvalg.

    Utad trenger man ikke, som du nevner, gjøre annet enn å evt. bekrefte at problemet er fjernet (uten å presentere årsaks eller løsning) eller ikke oppgi noe som helst. Dette endres jo selvsagt dersom løsningen på problemet skulle påvirke brukerens arbeidsrutiner på noen måte.

     

    Jeg savner fremdeles et svar som sier noe om din erfaring innen progamutvikling siden du kan svare så selvsikkert på hva som må til ved programendringer og feilrettinger, og hvorfor det er så stor forskjell på de to.

     

    Og ikke minst om størrelsen på de programmeringsprosjektene du har befatning med. Antar faktisk at du har erfaring, siden du svarer på den måten du gjør.

     

    Det vil ikke gi mening å gi ut info til brukerene om en endring er en omskriving eller bare en liten feilretting. Hvorfor skulle sluttbruker være interessert i det?

     

    Hvis det får programmet til å fungere, ja så er det nok for de fleste brukerne.

     

    mvh

  11. Vil bare gjøre oppmerksom på at jeg har ved flere anleninger klart å rette feil i et program uten å vite hva som egentlig er årsak til feilen.

    Det er i tilfelle svært godt gjort.

    La meg her bemerke følgende:

    Dersom man skriver om hele eller deler av et program fordi man vet at det finnes en feil et eller annet sted i koden man bytter ut er ikke dette å regne som feilretting. En slik endring vil isteden klassifiseres som generell utvikling (versjonsøkning).

    Det er kun i de tilfellene man finnet ut hvordan feilen oppstår og dermed direkte kan løse det bestemte problemet, uten å endre annen logikk, at du har en "bugfix".

    Men jeg tviler sterkt på at hvilken som helst representant i Symantech vet hva som var feil.

    Enhver som ikke vet noe burde rett og slett oppgi dette faktum og ikke isteden komme med en eller annen meningsløs teori. Dette gjelder egentlig i enhver sammenheng.

    Det vesentlige for de som bruker programmet er vel at programmet er fikset, er ikke det det?

    Joda, forsåvidt. De fleste gir vel katta så lange endringen ikke påvirker UI'et.

     

    Hvis en har laget et program som skjelden blir lenger enn noen tusen linjer og det ikke er avhengig av tredjeparts kode for å fungere, ja da er det kanskje ganske rart å kunne rette feil, uten å vite hvorfor. Men da lurer jeg på hvilken type erfaring du har med utvikling av programvare, som svarer slik. ;)

     

    Feilretting internt i et program vil veldig skjeldent komme ut som kundeinfo, rett og slett fordi det er av teknisk art og gir ingen allmennytting info.

     

    I tillegg så har som oftest brukerene ikke noe med de interne tekniske detaljer i et program, og et program som antivirusprogram bør aldri gi noen teknisk info om hvorfor ting krasje, rett og slett fordi det vil bli utnyttet av de som ønsker at norton antivirus skal krasje.

  12. Ifølge Cecilia Daclan fra Symantec er det usikkert hva som kan ha forårsaket problemet

    En smule underlig at de ikke vet hva som forårsaker feilen dersom de allerede har rettet den...

     

    Vil bare gjøre oppmerksom på at jeg har ved flere anleninger klart å rette feil i et program uten å vite hva som egentlig er årsak til feilen.

     

    Men jeg tviler sterkt på at hvilken som helst representant i Symantech vet hva som var feil.

     

    Det vesentlige for de som bruker programmet er vel at programmet er fikset, er ikke det det?

     

     

    hilsen Systemutvikler.

  13. Jeg har en sony ericsson W810i og den har gått i bakken flere ganger, men er fortsatt like hel. Mobiltelefoner bør nok tåle et par fall i bakken uten å bli ødelagt. Ikke spesielt å glippe noe en holder i hånden.

     

    Men stort sett så har den vært i et futteral når den har falt, og den hjelper nok mye på i forhold til å dempe fallet.

     

    Egentlig så skulle alle mobiler vært sertifisert for fall fra 2 meter.

  14. Trenger man virkelig en DAC til 2.4k i disse dager? Jeg trodde det hadde blitt relativt billi å mekke en DAC med god kvalitet.

     

    AtW

     

     

    Jeg kjøpte en Abrahamsen DAC til vel 3000 spenn. Den ga et betydelig løft til lyden i en BDP-S5000ES blu-ray spiller fra Sony.

    Jeg vil si et betinget ja man trenger DAC-er i denne prisklassen, men det er ikke for alle. En må være litt interessert i Hi-end lyd for at det skal forsvares.

    Men for behandling av lyd fra f.eks PC så kan en løse det på ulike måter: Enter et godt internt lydkort, ekstert lydkort ( å foretrekke ) eller en DAC( også en god løsning). Men igjen er det spørsmål om prioritering. Hvis en er litt interessert i god lyd så vil det definitivt være småpenger å regne å legge ut et par tusenlapper på en DAC.

  15. Skjønner ikke hvorfor microsoft skal tillate andre browsere for vanlige folk. IE er fremdeles den eneste browseren som klarer å vise alle sider. Når Opera, firefox, etc. støtter "microsoft websider" så kan dere ta opp diskusjonen igjen.

     

    Helt enig med deg. Jeg skriver litt om det samme tidligere i tråden.

    Det er svært få sider som ikke funker på IE. Mens på alle andre nettlesere jeg har prøvd, så har jeg mangen ganger truffet på sider som ikke fungerer:

    i Opera, Firefox, Chrome, ....

    Faktisk så var Netscape et veldig godt alternativ til IE en gang. Men det er så mangen år siden jeg prøvde den så jeg vet ikke hvordan det går med den nettleseren.

  16. Dette har gått helt ut av proporsjoner. Hvorfor i h. kan ikke Microsoft bundle IE med OSene sine? Vi må uansett ha en nettleser for enkelt å kunne laste ned oppdateringer av diverse programvarer og drivere og handle på nettet og lese nettavis og levere selvangivelsen og .. og ... .

     

    I 2009 er det en selvfølgelighet at en nettleser er en del av operativsystemet. Det var kanskje ikke det i 1997, men det er definitivt det i dag. Jeg skjønner ikke at byråkratene i EU virkelig har hørt på Opera-folkene. De som ikke har så mye greie på data kommer mye lenger med IE enn andre nettlesere så lenge de fleste nettsteder støtter IE.

     

    Jeg bruker selv chrome, har brukt litt opera, firefox, lynx.

    Det er ikke alle sider som funker i chrome, da bruker jeg IE det funker. For de som ikke har peiling på data så kommer en stort sett mye bedre i mål med det som stort sett alltid funker; nemlig Internet Explorer til Microsoft.

×
×
  • Opprett ny...