Gå til innhold

einarschau

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av einarschau

  1. Hei,

     

    De fleste IBM Thinkpad-brukere er kjent med tastekombinasjonen Fn+F5 . Dette er shortcut til ThinkVantage Access Connections.

    Tidligere hadde jeg her både bluetooth og WLAN som "trådløse radioer".. WLAN har forsvunnet, og kun Bluetooth står listet. Jeg kan problemfritt styre WLAN på maskinen via windows sin funksjon, men ønsker å få tilbake det geniale Access Connections.

     

    Tips ??

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

  2. Hei,

     

    De fleste IBM Thinkpad-brukere er kjent med tastekombinasjonen Fn+F5 . Dette er shortcut til ThinkVantage Access Connections.

    Tidligere hadde jeg her både bluetooth og WLAN som "trådløse radioer".. WLAN har forsvunnet, og kun Bluetooth står listet. Jeg kan problemfritt styre WLAN på maskinen via windows sin funksjon, men ønsker å få tilbake det geniale Access Connections.

     

    Tips ??

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

  3. Hei,

     

    Min gamle mormor fikk tilsendt nytt SIM-kort av Chess til sin Siemens A55. Selvsagt har hun fått "rotet det til" med pin-kode og apparat kode, så telefonen er sperret. I følge håndboka må man ringe til Siemens på tlf. 22 70 84 00 . Om jeg ringer ditt regner jeg med å kun få en tastekombinasjon som åpner telefonen igjen - derfor er spørsmålet; Er det noen som vet hvordan dette gjøres?

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

  4. Hei,

     

    For å unngå å måtte betale IBAS 8000,- for å få ut dataene av min Hitachi Travelstar 40GB 2.5" HD, ønsker jeg tips.

     

    Hardisken har ingen mekaniske ulyder, men maskinen har store problemer med å lese hardisken når den er koblet til via USB kabinett.

     

    Tips om programvare eller metoder som kan hjelpe meg? (type recovery...)

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

  5. Flott ! Takk for tipset.

     

    Noen som VET om disse to snakker sammen via wds?

     

    Einar

     

    Ser at begge boksene dine har støtte for wds.

    Du har en av boksene i ditt hus, den andre plasserer du over til naboen.

    Se i manualen for oppsett med tanke på wds. Konfigureringen er selvfølgelig lurt å gjøre på samme plass

     

    Om cnet og asus sin wds støtter hverandre er ikke alltid like sannsynlig.

    5572946[/snapback]

  6. Dette Linksys aks.punktet du snakker om fungerer med andre wlan-routere uavhengi av produsent? Må denne settes opp på et vis, eller er det kun en fysisk bryter som sier hva dens oppgave er?

     

    En ide kan være å kjøpe et aksesspunkt. Som du setter opp som repeater i naboens hus, så nært huset deres som mulig. Men dette krever at ruteren din har såkalt "WDS" støtte.

     

    Dette kan gå. Anbefaler Linksys WAP54G. Meget godt aksesspunkt, med grei rekkevidde. Er det garasje el.l. i mellom dere, så kan du sette opp AP'en i garasjen og la den repetere signalene derifra :D. Etter at du har satt opp en AP, så er strøm alt den trenger!

    5572870[/snapback]

  7. Hei,

     

    Jeg har idag en Asus WL-500g og en CNet Wireless-G Router (varenr. 301836 hos Komplett). Begge disse klarer så vidt å sende signalet til det første rommet rommet i bygget. Ca 20-30meter i luftlinje. Kun trevegger, ingen mur.

     

    Kjøpte en CNet Omni Directional Antenna 3/5 dBi (varenr. 304362 hos Komplett). Denne ga ingen målbar forbedring på noen av senderne.

     

    Noen som har en god idè om hvordan dette problemet kan løses?

     

    Hva med å kjøpe en forsterker? F.eks. CNet Wireless-G Access Point 54 Mbps 802.11g, WPA/WPA2, WDS (varenr. 312274 hos Komplett).

    Hva med å sette denne i det bygget som sliter å motta wlan-nettet? Dette aksesspunktet kan fungere som "Trådløs bro / WDS (for å koble sammen/utvide trådløse nettverk)" (tekst fra Komplett).

     

    Ja, jeg har søkt og lest mye i forumet :)

     

    Takk.

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

  8. OK. Takk for anslaget.

     

    Jeg tviler ikke på at du får tilsvarende maskin for prisen du anslår, men dette er en thinkpad i IBM sin tXXp serie, som alltid- og ligger fortsatt, godt over snittprisene på bærbare.

     

    Takk !

     

    mvh

    Einar Schau

     

    Prisene på bærbart har gått svært mye ned de siste par årene. Du vil få en minst like godt spesifisert NY maskin i dag til 9-12K.

     

    Så omkring 5-7 lapper muligens?

    5510497[/snapback]

  9. Ikke dramatisk i det hele tatt. Ikke falt i gulvet i eller lignende. Sprekken oppsto ved at en skrue ble dratt til litt for hardt ved bytting av HD. Denne skruen går ikke gjennom HK. Kun fra undersiden av maskinen (plast), til festet på oversiden av håndleddstøtten (plast). Mye av maskinen er forøvrig i magnesium. Meget slitesterk og solid.

     

    Einar Schau

     

    Og en ting til: Hvordan (hvor dramatisk) oppstod sprekken?

    5510188[/snapback]

  10. Maskina er brukt normalt lite/mye. Stort sett stått på et skrivebord. Maskinen er ca. halvannet år vil jeg anta. Usikker på om det er noe garanti igjen?

    Maskinen ble kjøpt hos Scribona (www.scribona.no) til nærmere 32.000,-

     

    Einar Schau

     

    Hvor mye er maskinen brukt? Når ble den kjøpt ny? Hvor lang garantitid har den? Og hvor mye av den er igjen? Hvor ble den kjøpt?

     

    Dette er relevante spørsmål for å kunne svare. Er kanskje interessert i å kjøpe, selv om dette ikke er noe tilbud, hugg ikke hodet av meg heller....!

     

    Mvh

    Morten

    5510185[/snapback]

  11. Dette er ikke ei salgsannonse, så ikke hogg hue av meg.

     

    Hva kan jeg forvente å kunne få for en IBM ThinkPad T40p med følgende spesifikasjoner:

     

    -1.6Ghz

    -60GB 7200rpm disk (helt ny, fra ibm)

    -1GB RAM

    -Ati Mobility FireGL9000

    -14" 1400x1050

    -helt nytt 5-7timers batteri (kosta 2900,-)

     

    cdr/dvd, bluetooth, wlan, xp_pro lisens osv...

     

    Maskina har en liten, ubetydelig sprekk i håndleddstøtten. Ellers pent brukt.

     

    Igjen - dette er ingen salgsannonse, men hva jeg kan forvente å få for den?

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

  12. Det er en instillig i bios som gjemmer den ekstra partisjonen.. still den til å vise partisjonen. så kan du prøve igjen

     

    mvh Espen.

    BIOSen gir 3 valg. Secure, Normal eller Disable. Husker du hvilken av disse som skal brukes? Normal er default, som ikke viser partisjon i OS'et... Disable er jo disable, og secure er.... tja...., jeg så ikke no partisjon

     

    Noen idè?

     

    Einar

  13. Hei,

     

    har nylig fått en HP DVD MOVIE WRITER DC3000 ... Det gikk greit å installere, og jeg brente den først DVD plata. Så skulle jeg begynne på neste. Den oppførte seg rart - jeg restarta - PCen ville ikke restarte så lenge DC3000n var kobla til USB porten. Så fort jeg nappa den ut gikk det greit. Etter mye fram og tilbake installering ser alt greit ut, men brenneren kommer ikke opp som noen drive (e:\) som den gjorde første gang. Ca. vært 10 sekund begynner brenneren og snurre ei halv runde før den stopper.. PCen blir meget treig og ustabil så lenge HPn er kobla til - ok så fort den kobles fra.

     

    Noen idèer?

     

    mvh

    Einar Schau

    [email protected]

×
×
  • Opprett ny...