Gå til innhold

Mys1

Medlemmer
  • Innlegg

    719
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mys1

  1. Vet det hadde en sykt lett eksamen i fjor ihvertfall! Bare gamle flervalgsoppgaver. Men det spørs om det blir sånn nå. Det er en del øvinger som tar litt tid, og de som godkjenner er helt nazi på det ( i likhet med mange tiø-emner). Men emnet et ikke vanskelig.

    Okey, så litt uavhengig av øvingsopplegget så er det ikke ekstremt mange timer en må ha før eksamen? At det er ganske forutsigbart sammenlignet med mange fag på NTNU?

  2. Hei! Har en søster som skal ut og reise, og vil ta bilder med mobilen, men mobilen er full. Hun har alle bildene på Photos-appen på Macen(og Bilder på iCloud). Jeg er ikke Mac-bruker så har ikke kjempeoversikt selv. Men hun vil slette så og si alle bildene på mobilen for å få plass til nye. Som jeg har fortsått så er disse synca så da vil alle bildene på Photos-appen forsvinne? 

     

    Sett at det gjør det, så er det riktige å da eksportere hele Photos-biblioteket(ta backup). Så har jeg det på en harddisk. I fremtiden når hun får større mobil vil hun ha alle disse samlet. Hvordan får jeg da denne backupen inn igjen på Photos-biblioteket/iCloud/bildene på mobilen?

     

    Trodde Apple skulle være så suverent lett på alt, men her har jeg sliti til tross for å ha lest en del. I tillegg så er det plutselig 80 bilder fra litt ulike tidpsunkter som er på bilder på mobilen og icloud->bilder, men ikke på Photos. Forslag til hva som ahr gått galt?

  3. Hei. Har et modem inn, så en switch, og så en router, som jeg kjøpte D-Link DIR 842, for å få trådløst nett.  Bytta router siden den gamle routeren var veldig ustabil. Testet først nettverkshastigheten fra switchen og til en stasjonær pc(helt uavhengig av nye routerent), fikk 48 i nedlasting og som forventet  i opplasting(husker ikke). Så det er jo "bra nok". Så koblet jeg opp routeren, og testet trådløs kapasitet, fikk 4 i nedlasting og 9 i opplasting(!). Nedlasting er jo helt ræva. Og nettverkskabel fra router til TV så var kapasiteten veldig dårlig der og, Netflix fungerte ikke for eksempel(og det fungerte fint med forrige routeren). Har jeg gjort noe feil instillinger, er det en connection mellom switch/router jeg må ta hensyn til osv?)

     

     

  4. Hei. Hjelper en venn, så har ikke tilgang til pc-en, kun tilgang via chat. Hun har kjøpt en ny Macbook, med da El Capitan 10.11.2 installert. Skulle til å laste ned Google Chrome(.dmg-fil), laster ned fila, men når hun skal dobbeltrykke for å installere får hun opp feilmeldingen, "finner ingen program" . Prøvde å installere andre programmer, det går ikke. Har huket av "Allow Applications load from...Anywhere" er huket av, skal ikke være problemet det. Er også verdt å nevne at de installasjonsfilene er hvite ark, og ikke med logo(f.eks chrome-logoen) som det skal være. Noen som vet hva problemet er?

     

     

     

  5. Fikk Netshop til å bygge min pc i 2009. Har funket bra i mange år nå, men i dag morges sluttet den å funke. Jeg kom til skjermbildet før en loader Windows, men der sto den bare. Jeg har overklokket litt osv, så jeg tok  clear CMOS. Etter dette kom jeg forbi skjermbildet som var nevnt over, og Windows begynte å loade. Men så krasjet den. Fikk opp et blått bilde som varte i 1 kort øyeblikk slik at jeg ikke fikk anledning til å se hva som sto.  Så starta maskinen på nytt, og prosessen gjentok seg.  Har prøvd reparasjonsverktøyet til Windows, systemgjennoppretting, sikkerhetsmodus, minnediagnostikk, og ingen av det gjør at jeg kommer inn på Windows. Fikk dog noen meldinger da jeg kjørte oppstartsreparasjon(scrollet gjennom og prøvde å finne noe unormalt), som kanskje vil hjelpe dere:

     

    Diagnostikk- og reparasjonsdetaljer:

    - Opprinnelig årsak funnet: Uspesifiserte endringer i systemkonfiurasjonen kan ha forårsaket problemet. 

    Øktdetaljer:

    Systemdisk = \Device\Harddisk1

    WIndows-mappe = C:\wINDOWS

    AutoChk kjørt= 0

    Antall rotårsaker = 1 

     

     

    Ellers så gjorde jeg ikke noe spesielt med pc-en igår. Eneste var at jeg hadde koblet til et digitalkamera, som sto på da jeg skrudde av dataen. Kameraet sto også på da jeg skrudde på pc-en i dag da den ikke funket, men tok så ut kameraet og prøvde på nytt, og ingenting annerledes skjedde. 

     

    Har ikke all informsjon om komponenter i datamaskinen av ulike grunner, men har noen:

     

    Hovedkort: Evga X58 SLI LE

    Prosessor: Intel i7 920 med D0-stepping

    Skjermkort: XFX GeForce 8800 GT 256MB (satt inn dette for 2 måneder siden da mitt gamle skjermkort sluttet å funke)

     

    Jeg antar at kanskje en komponent kan være ødelagt, noen peiling på hvilken? Rop ut hvis dere har noen løsning på problemet!

  6.  

    Finnes det noen løsning? Eller hvordan vet jeg 100 % at det er ødelagt?

    Teste kortet i annen pc, alternativt teste med annet kort i din pc.

     

    Fant et billig på finn, XFX GeForce 8800 GT 256 MB. Skal ikke game noe særlig på pc med det første, så dette får duge. Men 2 spørsmål

    1. Er det nevnte skjermkortet kompatibelt med mitt hovedkort(husker ikke helt de reglene)

    2. Bruker pc-en primært til videoredigering, sony vegas, uten at ejg driver med så mye 3d-effekter osv. Da bør dette skjermkortet fungere fint?

     
  7.  

    OS: Windows 7 64-bit

    Hovedkort: EVGA X58 SLI LE, Socket-1366

    Minne: OCZ DDR3 6 GB Obsidian Triple Chann

    CPU: Intel Core i7 920 2,66Ghz d0 - stepping

    Skjermkort: Sapphire Radeon 6970(er ikke 100 % sikker, sliter med å finne det ut)

    SSD: Intel SSD fra 2010(må dere ha mer info9

     

     

    Hei. Kort om hva som skjedde. Så en Youtube-film, så blacka skjermen ut. Restartet seg selv, og etter det står "laster windows", så kommer jeg bare til et svart bilde. Alt funker som det skal i sikkerhetsmodus, så må være et eller annet med skjermkortet?

     

     

    Etter dette skjedde bestemte jeg meg for å bare kjøre en clean install, dvs. formatere SSD-en, installere Windows 7 på nytt. Lastet ned nødvendige drivere som jeg har gjort før(og da har pc-en funka). Første gang jeg startet pc-en, altså før jeg lastet ned drivere, funka pc-en. Så lastet jeg ned drivere, blant annet skjermkort-drivere. Da jeg sklle skru på pc-en igjen, skjedde akkurat det samme. Altså hjalp ikke en clean install noe

     

    La ved et bilde som viser hvordan skjermen så ut da jeg kjørte reparasjonsverktøy(meny jeg kom til etter å ha trykket F8). Slike streker over skjermen opplevere jeg også på det første bildet jeg ser på skjermen etter jeg har startet pc-en.

     

    Wild guess fra meg er at skjermkortet er ødelagt? Hvis ikke, hvordan skal jeg få fikset dette. 

     

    Noe mer info dere trenger?

    post-152172-0-45895300-1429361689_thumb.jpg

  8.  

    Bump?!

     

    Jeg tror du blir å merke grei forskjell med å oppgradere ram. etter det jeg forstår at det kun står en brikke i maskinen nå og dermed ikke utnytter begge minne kanalene. skjermkortet som er intregert bruker av system minnet så jo raskere minne jo bedre :-)

     

    mulig jeg tar feil da ikke alle berbare har mulighet for å kjøre flerkanalsminne. Men verd å sjekke opp ihvertfall ;-)

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SANP900X4DA04/samsung-15-ultrabook-9-serie-platinum-solver som sagt navnet på pc-en. Hvor sjekker jeg dette opp? Sikre kilder på google, eller lage ny tråd?

  9. Nøyaktig modell som jeg linket til(fant det modellen via ordrehistorikk).

     

    Gjør en test nå, for å se på disken. Har kun Chrome og oppgavebehandling oppe, og lar den stå slik i 2-3 min. Disk er på nå på ca. 5-10 % (også fra Windows Defender). Går inn på Facebook i chrome-nettleseren. Det skjer ikke noe med Disk-forbruket(fortsatt på rundt 5-10 %), men facebook går ganske tregt selv om alt er lastet inn, merker det når jeg scroller, er relativt mye lag.

     

    Så har jeg 1 fane, spiller av en Youtube-sang, gjør ikke noe annet, og leser av oppgavebehandling:

    Prosessor er på rundt 15 %,minne 54%, disk 1%, Nettverk 7%. På prosessordelen er det er det google chrome som står for det meste,er 3 google chrome(32-biters)-ikoner som bruker ulik mengde, men summen er 10 %ca. , samme på minne også(200 MB), disk og nettverk er det så og si 0% på begge 2. Men sånn generelt, så går det ofte fint å se Sumo i HD, Youtube HD, Netflix,HBO. Problemet er når jeg skal f.eks scrolle på Facebook, bytte fane fra Youtube til Facebook, prosessen der jeg trykker meg inn på en Youtube-film og tiden det tar før jeg kan se filmen uten lag(noen ganger 2-3 sek med lag). Så er i "overganger" problemet er størst egentlig.

     

    Ble dere klokere av dette?

  10. Link til min pc: http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SANP900X4DA04/samsung-15-ultrabook-9-serie-platinum-solv

     

    Har hatt min Samsung Series 9 i 2 år nå, og den har vel egentlig vært like treg hele veien. Spesielt nettsurfing, Facebook og Youtube, går tregt. Det å spille av en Youtube-film går fint i seg selv, så dårlig er den ikke, men når en da skal bytte faner, ha andre prorgrammer i tillegg. Skjønner at dette kan ha noe med RAM å gjøre,men den presterer dårlig når kun nettleseren med 1 fane er oppe.

     

    Har gjenopprettet den nylig. Brukte et gjenoprettingsalternativ i windows 8 sine innstillinger, slettet alle programmer og fikk i etterkant velge hva slags Samsung tredjeparts-programvare jeg ville ha, så skal ha en ganske fresh state nå. Har innstallert et par tøffe programmer(visual studio, matlab etc), men dette skal vel ikke påvirke ytelsen(det faktum at de bruker plass på harddisken).

     

    Vil alt gå mye bedre hvis jeg f.eks oppgraderer til 8 gb RAM? Jeg kan ikke skjønne at en slik pc skal være så treig som det den er. Kan det være at en slik Samsung pc faller dramatisk i ytelse etter kun 2 år?

     

    F.eks, har oppe Chrome, ingen utvidelser, har oppe 6 faner, deriblant facebook og YOutube. Spiller av en Youtube-film. Får opp minnebruk 75 %, prosessorbruk 45 %

  11. Hei. Saken er følgende: En venn av meg skrev et viktig dokument, sendte det hun trodde var det riktige dokumentet, og slettet de andre dokumentene etter det. En av de slettede dokumentene var det dokumentet hun skulle ha. Har sjekket papirkurv, og kjørt Recuva på det stedet hvor disse filene ble lagret. Finner ikke noe. Noen som vet hva som kan ha skjedd? Helt merkelig. Den aktuelle personen skal ikke ha gjort noe spesielt annet enn at hun slettet fila!

×
×
  • Opprett ny...