Jump to content

Triolus

Medlemmer
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Takk for svar. Det skal jeg prøve. Har funnet flere forslag på nettet, men så langt har alle endt opp med "error". eller "you are not allowed"
 2. Jeg har en Acer stasjonær PC med Windows 10 Home, versjon 10.0.1863, Build 18363, 64 bit. I forbindelse med flytting av mapper/filer fra en annen maskin trenger jeg oppskrift på hvordan jeg kan overta alle rettigheter til maskinens innhold. Maskinen er min private, brukes kun av meg og jeg står som administrator. Den har en mengde filer, som hovedsakelig er opprettet under Windows 10 på en maskin som ikke lenger er tilgjengelig. Hver gang jeg prøver å redigere, flytte, kopiere, slette etc en fil eller mappe får jeg varierende beskjeder om at jeg ikke har rett til dette. Jeg har søkt på nett og funnet/fått ulike oppskrifter på hvordan jeg kan overta ALLE RETTIGHETER til min egen maskin og mine egne filer og mapper, men får hver gang mer eller mindre uforståelige feilmeldinger og blir stående fast. Jeg gjør med dette et nytt forsøk på å få hjelp. Dette må da være et problem flere enn meg er utsatt for? Jeg søker en løsning som virker både på maskinens intern(e) og eventuelt tilknyttede eksterne disker. Altså retten til å gjøre hva som helst med innholdet uten å få beskjeden "bare se, men ikke røre". Noen som vil/kan forbarme seg? Vennlig hilsen Triolus
 3. Jeg har en Acer stasjonær PC med Windows 10 hvor jeg har somlet bort et par gode gratisprogrammer for søk etter enkeltord i tekstfiler på hele PC-en som jeg fikk tips om her. Jeg husker ikke navnene og klarer ikke å oppspore dem igjen og finner heller ikke et fullgodt alternativ i Win 10, som ofte ikke finner ord/uttrykk jeg vet finnes på maskinen. Så nå spør jeg igjen om tips om slik programvare. Noen forslag? Hilsen Triolus
 4. Nå har jeg brukt den eksterne termostaten UT-300 noen uker, og er kjempefornøyd. Slik jeg har programmert den, slår den på strømmen ved minus atten og slår av igjen ved minus 20. Kompressoren går nå i underkant av en tredjepart av tiden, i stedet for konstant med den defekte originaltermostaten. UT-300, norsk moms og DHL-levering på døra etter to dager kostet alt i alt ca 500 kroner. Ny originaltermostat plus elektriker ville kostet henimot halvparten av en ny fryser.
 5. Hei dere som svarte, Jeg fant omsider en termostat jeg tror vil dekke mitt behov. Den er tysk, Thermostat UT-300, og det hevdes i omtalen at den passer til f eks å erstatte defekt termostat i en fryseboks. Den plugges i veggkontakt, fryseboksens støpsel tilkobles og temperaturføleren stikkes ned i frysen.Den kan innstilles på å slå inn/ut i temperaturområdet -40 til +99 grader. For meg er det aktuelt med noe mellom 18 og 23 minus, så det burde passe bra.
 6. Fryseboks, modell eldre, med termostatproblemer. Den slår seg aldri av, blir unødvendig kald etc. Jeg vet at man kan kjøpe ny termostat, men jeg føler meg ikke kompetent til å koble den inn. Så har jeg sett at det finnes eksternt termostatsystem som kan settes inn i strømtilførsel-kabelen, og som har en sonde som stikkes ned i frysen og styrer til- og fraslag. Jeg har prøvd å finne tilbake til nettsiden hvor jeg leste om dette, men finner den ikke. Noen som vet/kan noe om dette? Triolus
 7. Hver gang jeg skal skrive ut en epost innleder Thunderbird med halvannen side bakgrunnsdata før epost-teksten begynner.. Jeg får ikke til å slå av dette, men antar at mange her vet hvordan den funksjonen slås av og på.Veldig takknemlig for hjelp!
 8. Jeg ser det problemet. Har forgjeves forsøkt å finne engelsk versjon, men jeg får ikke noe valg.
 9. Svar til geil _hk Takk for svar. Hvor finner jeg "profilmappa"? Bør den eventuelt slettes? Ja, jeg får sendt og mottatt mai og har bare én epostadresse registrert i i Thunderbird. Feilmeldingen er gjengitt ordrett. Så vidt jeg kan se er alle funksjoner intakte - bortsett altså fra at jeg får nevnte feilmelding hver gang jeg åpner Thunderbird. Meldingen blir stående helt til jeg klikker den bort - gjerne over natten.
 10. Hver gang jeg åpner Thunderbird får jeg følgende melding: "Feil ved kontoen [min epostadresse]". Deretter står det "Kontoen er under behandling. Vent til behandlingen er fullført før du henter meldinger". Så skjer det ikke mer. Meldingen blir stående til jeg klikker den bort. Dette har skjedd med to PCer under Windows 7 og fortsetter på ny PC som kjører Windows 10. Alle er stasjonære ACER-PCer. Sletting av Thunderbird og nyinstallering hjelper ikke, Noen som kan tenke seg en forklaring på dette?
 11. Det skjer ikke noe når jeg trykker F9 i UltraSearch, og programmet støtter ikke søk i eksterne disker. Men jeg fant ut at EVERYTHING dekker mitt behov.
 12. Jeg fikk tidligere god hjelp her inne til å finne et godt søk- og finnprogram for filer og mapper i Win 10 og fikk tips om bl. a UltraSearch, som er både raskt og bra. Men så vidt jeg forstår, søker det bare i lokale disker, ikke i eksterne. Nå trenger jeg tips om et som søker i begge deler - hvis noen vil forbarme seg over meg... Og som er lett å bruke for en som ikke har dypere datakunnskap.
 13. Jeg oppdaget at IE 11 64-bit ikke ligger på min stasjonære Windows 7, 64 bit-maskin, enda den har vært der før, bare 32-versjonen. Jeg prøvde da å installere 64-bit, men fikk feilmelding: "En nyere installasjon av !E 11 er allerede installert". Da jeg ville avinstallere denne "nyere" 32-versjonen, som må ha kommet inn via Windows Update, viste det seg at den ikke fantes i START/ALLE PROGRAMMER, eller under "ENDRE ELER FJERN ET PROGRAM". Likevel ligger den i C:Programfiler. Men hvordan bli kvitt den? Å slette den fra "Programfiler" fører vel bare til surr, for da blir den vel ikke skikkelig avinstallert? Noen som har en mulig forklaring på hvorfor den ikke vises i "Alle programmer" eller i listen over avinstallerbare programmer, slik at den kan fjernes?
 14. Etter recovery eller overgang til ny PC trenger jeg jo å få med eposten min. Hvordan tar jeg backup av mottatt og sendt epost slik at jeg kan få tilbake alt etter recovery eller PC-skifte?Jeg har ikke klart å finne ut hvor epostfilene ligger, eller hva de heter. Det er default-innstillingene jeg er ute etter. Jeg har ikke gjort noen endringer i det programmet selv velger. Jeg har gjort et ærlig forsøk på å finne ut av dette på nettet, men står fast. Så nå spør jeg om råd. Det foranstående viser forhåpentlig at jeg trenger en enkel forklaring. Jeg er veldig flink til å bruke epost, og tilsvarende elendig til å trenge inn i hvordan og hvorfor! Vennlig hilsen til dere alle!
 15. Jeg har kommet et stykke på vei ved å søke i registeret etter rester av avinstallerte program. En tydelig synder er programmet PSD Codec fra Ardfry Imaging. Til tross for at programmet tilsynelatende var fjernet, fant jeg hele 35 rester av det i registeret. Da alle var fjernet, var det slutt på at skjermen gikk i svart og at det kom opp en full skjerm med feilkoder og beskjed om at Windows var stoppet for ikke å skade maskinen. Funksjonen med å få sendt vedlegg med epost kom også tilbake. Det som nå gjenstår, er at programmene Acronis Backup og Photoshop ikke kan åpnes. Men ved ett av forsøkene med sistnevnte kom følgende melding: "VCRuntime140.dll finnes ikke på maskinen. Prøv å installere programmet på nytt for å rette opp dette problemet." Søk i Windows' systemfiler viser at denne runtime-filen ikke finnes i dll-listen. Jeg har ikke rukket å få tak i ny fil, men kanskje jeg er så heldig at jeg slipper å kjøre recovery. Er det et kjent eller vanlig fenomen at denne filen "forsvinner"?
×
×
 • Create New...