Gå til innhold

rabs

Medlemmer
  • Innlegg

    124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rabs

  1.  

    Finnes det bevis at kablene\ledningene er ødlagt bevist? Kan jo være produksjonsfeil som gjør kabelene slites raskere.

    Uansett burde nok tesla og andre filme dette for ungå hærverk.

     

    Siden er vanskelig å bevise når flere bruker dette hvem som ødlegger dette.

     

    Tror aldri jeg har fått så mye latter av en kommentar, takk for at du gjorde dagen min!

    "gjorde dagen min" . Finnes det noe mer norskifisert engelsk uttrykk ??

    • Liker 5
  2. Spørs helt hva du er ute etter. Lydkvaliteten er ikke noe særlig, omtrent lik som vanlige airpods med kabel. Men de fungerer sømløst, har god nok batteritid, og veier ingenting. Selv i mine ører sitter de også godt. Jeg har bose-headset som jeg bruker mye på f.eks. fly og tog, men AirPods er veldig fin å ha til trening, sykling etc., og når jeg ikke gidder ta med med headset.

    Jeg har også et bose-headset  med noise cancelling men det blir mye å dra det med seg overalt, trenger noe enkelt, og ut fra hva jeg har lest så fungerer disse superbra og mange mener det fyller et behov de ikke visste de hadde.. vurderer å kjøpe når det evt kommer en ny modell (kanskje allerede i september?). men lydkvaliteten i apple-ørepluggene er vel helt kurant er det ikke? bruker det uansett hovedsaklig til lydbøker så da spiller det liten rolle for meg... Forstår at du har disse pluggene ... er det sånn at man bare tar de ut av øret så settes det du spiller av på pause? 

  3. Jeg tenkte meg innom både i dag og i morgen!

     

    Ser ut til å være et litt nedtur bongsystem, men.. Som i at enkelte øl koster 2 bonger. Synes generelt sett veldig lite om det (at mjød koster 2 er greit nok, men ikke øl, synes jeg), men slik er det nå. Satser på at det er mer unntaket enn regelen. Men det er klart, typisk at det er de mest ettertraktede.

    Jeg var også på denne festivalen og smakte noen øl som krever 2 bonger. Jeg ga 1 bong og fikk litt mindre i glasset bare, gikk helt fint det. Forøvrig en fantastisk festival :)

  4. koster ca 4000 i året å være teknamedlem men de første tre årene får du gradert kontigent, sånn at første året betaler du 25%, så 50%, så 75% og så etter 4 år 100%. Så kan du trekke 3850 i fagforeningskontigent fra på skatten.

     

    Er sivilingeniør og teknamedlem. Firmaet jeg jobber i dekker halve kontigenten for meg som en gode. Da betaler jeg ca 2000 i året for å være medlem. Dette tjener jeg inn igjen på forsikringer (Tekna har god avtale med Gjensidige), så går netto i pluss.

  5. Har jo hørt om kontantrabatt, cash is king etc. Dette var kanskje tilfelle i større grad før, men har jeg et fortrinn i dag når jeg har alle pengene som skal til for å kjøpe en rimelig bil? Alle triksene som bilselgeren vanligvis bruker med lavere rente, etableringskostnad og utsettelse etc vil ikke gjelde for meg da. Jeg er kun interessert i å få en lavere pris på bilen. Hva tenker dere?

  6. Hvis du studerer så kan du kvalifisere til stipend - det er gratis penger fra staten

    hvis du er pensjonist så kan du heve pensjon - det er gratis penger fra staten

    hvis du blir syk og må behandles så kan du fikses på sykehus - det er gratis penger fra staten

     

    alle disse pengene kommer fra ærlige hardt arbeidende skattebetalere for at vi som samfunn skal ha det bra

    hvis ingen gidder å jobbe lenger stopper denne syklusen opp og det vil nok gå dårlig med oss alle

  7. Vi hadde vel fått et realt boligkrakk hvis renten hadde nådd 5% allerede i 2019. Tror nok det er mange allerede idag som lever nesten på limiten og bolig hadde blitt tvangssolgt med så kraftig økning.

    Har ikke bankene ansvar for å sjekke om husholdningene tåler en viss rentepopgang før de innvilger lån? 

  8.  

     

    Du får nok bedre rente på studielånet enn om du skulle tatt opp den halve millionen i huslån, og det er flere grunner til at studielån er bedre: Skulle du bli ufør, kan gjelden reduseres eller slettes, og ved død slettes den helt. Gratis forsikring, kan man si.

    Jeg har lavere rente på boliglånet enn studielånet. De andre godene er det ingenting å si på da.

     

     

    De skal dog mye til(husbanken?) og i tillegg er det langt bedre vilkår hos lånekassen. En kan lett utsette betalinger, forsvinner om en dør osv.

     

    2.00 hos dnb

  9.  

    De fleste som jobber som "vanlig økonom" i mitt selskap er utdannede siviløkonomer.

    Interessant. Lurer litt på en ting: hvis du søker etter en ny ansatt, hvor mye veier en søker med master i fra NHH kontra HSN? Tenker du først og fremst på karakterene fra høyskolen, eller skolen?

     

    Jeg jobber i en internasjonal bedrift med >1000 ansatte bare i Norge, og jeg mener alle nyansatte økonomer fra skolen her er siviløkonomer fra NHH

    • Liker 1
  10. Du får nok bedre rente på studielånet enn om du skulle tatt opp den halve millionen i huslån, og det er flere grunner til at studielån er bedre: Skulle du bli ufør, kan gjelden reduseres eller slettes, og ved død slettes den helt. Gratis forsikring, kan man si.

    Jeg har lavere rente på boliglånet enn studielånet. De andre godene er det ingenting å si på da.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...