Gå til innhold

MRN

Medlemmer
  • Innlegg

    1 822
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MRN

  1. 2 minutes ago, DJViking said:

    Fikk du noen årsak til hvorfor du ble avvist?

    Ja.

    "'Hei, det blir litt vanskelig å flytte lånet ditt over til oss akkurat nå. Grunnen til det kan være at økonomi og inntekt ikke samsvarer helt med størrelsen på lånet du ønsker å flytte. Vær ellers obs på at grensen på dine kredittkort også kan være en medvirkende faktor."

    Kredittkort hos meg: Santander, 5000 kr grense.

    Jeg har lav inntekt, da.

    Jeg kunne ha prøvd med mindre størrelse på låneramma?

  2. Var også en som aldri hadde hatt kredittkort før.

    Så fikk jeg meg en bil og ønsket meg en bensinkort. Etter mye research fant jeg et. Jeg har nå Norges Nest Beste Bensinkort. Den beste kommer fra Danske Bank, men jeg får avslag hvert år.

    Den tråden med kredittkortanbefalinger, mye av det går over hodet mitt. Så jeg får klare meg med det ene jeg har.

  3. Øverste treff på Google: https://www.axios.com/2022/10/05/ev-adoption-loyalty-electric-cars

    Neste øverste treff på Google: https://electrek.co/2021/04/29/study-why-some-electric-car-owners-gas-reasons-surprising/

    Og det var en større tråd på Reddit angående dette, altså at de (elbil-eiere) IKKE ville til "gas"-biler og anså hybrid som en gateway-bil. Vi har bannlyst hybrid- og hydrogenbiler i Norge.

    I disse dager er det budsjettet til Norge som er i vinden og elbileiererne får mindre og mindre fordeler ettersom tida går.

    Jeg har bensinbil i dag og min neste bil blir bensinbil og så får vi se. Har i dag jobb på minstelønn. Dere kan velge dere elbil, jeg kan ikke ennå. Bompenger for meg er heldigvis ikke et problem. Men det er et regnestykke og hver enkelt på regne seg fram til svaret.

    • Liker 2
  4. Svarer uten å lese tråden.

    1: De fleste ser ut til å være enig her, inkludert meg. 95%

    2: Det er så komplisert at så mange faktorer. Hvem eller hva er den største skylda? Putin er det ikke. Utenlandskabler er det heller ikke. Vet ikke når den første ble lagd, men sikkert før jeg var født. Det er ikke der problemet ligger. Jeg synes vi burde ha kabel til Island og til Svalbard. Faktisk vil jeg ha en til Frankrike også.

    Det *er* politikerne som selger krafta vår. Ikke bare krafta, hele finansgreiene også. Ikke nok med det, selve grunnloven. Altså, EU styrer og bestemmer så mye at SNART så er det nok.

    Kraftoverføring mellom nord og sør har noe å si. Nord, huffameg det er så kaldt der, der har de ikke moms. Nye linjer kommer og det vil komme til å jevne seg ut. I dette tiåret. Problemet er ikke der.

    Tyskland har veldig mye å si for denne situasjonen. Det grønne skiftet. Du skal ikke eie noe og være lykkelig. Den suppa der. Den kommer derfra. Det er helomvending i Tyskland nå. Det finnes fornuft. Men jaggu har de ødelagt mye.

    Jeg vet faktisk ikke om vi bruker mer strøm enn før. Gjør vi det? Bruker industrien mer strøm enn før? Det er isåfall godt nytt. NVE kom med en nyhet om at det var *rart* at vi fortsatt brukte som mye strøm siden prisene var så høye. HALLO? ALT går på termostat, elbilen (dere som har det) lades om natta, noen har strømstrying på VVSen. Det norske folk KAN ikke bruke mindre. Bruker vi mindre går det utover komforten og det er vel noe av poenget?

    Uflaks med nedbørsmengden? Ja, jøss. Blir "tørrår" hvert år framover nå. Dessuten, når det regner så sier de folka "ånei, det regner ikke på riktig sted, skjønner du".

    Hvis klimaendringene er sanne, så må vi gå fra vind til sol. Lufta i Norge er renere enn andre steder, selv om vi har dårlig vinkel mot sola og alt det der.

    Elektrifisering av sokkelen synes jeg er en god idé. Det er sant så lenge strømmen er renere enn gassen de brennes for strøm på sokkelen. Da må man regne på strømmiksen og sånne ting. Strømtap også.

    Inflasjon? Nei, og det tror mindre enn 1% også.

    EØS og ACER er selve svaret.

    Takk for meg, nå skal jeg lese tråden.

    • Hjerte 3
  5. Jo takk, merka at den aksjen falt en smule. Mye usikkerhet rundt den. De skryter av å levere en batch (hvis jeg kan kalle det det) til BASF og BASF var kjempefornøyde. Men ingen ord om at ting virker som det skal. Og BASF? De eier Quantafuel. Samtidig er det hard konkkuranse, og i tillegg er det et problem som er blitt jobbet med i flere tiår. Så nei, jeg vet ikke.

  6. Nordnet Mini er en kurtasjeklasse som man selv må velge. Helt sprøtt, men det er sånn det er. Nordnet Mini: 29 kr/kurtasjen. Nordea: 39 kr/kurtasjen. Takk og farvel, Nordea. Hello, Nordnet.

    Strategien min fortsetter. Selger unna vinneraksjer, sitter på taperaksjene, noe fokus på utbytteaksjer. Ligger bare litt i minus :)

    • Hjerte 1
  7. Alt jeg har å si: Verstappen burde få en prikk på hans driving licence. Penalty points kalles det visst.

    Og Verstappen kunne godt ha fått en til 5 sekunders stop'n'go. Hadde ikke gjort noe som helst for resultatet.

    Og folk må begynne å kjøre i veibanen og ikke ta shortcuts.

    Og Lewis er ikke feilfri han heller.

    Og blir spennede på neste løp. Jeg vet ikke hvem som blir verdensmester.

    Edit 1: Ser at Verstappen har blitt gitt 10 sekunder post-race. Han snille posteren under meg sa at Verstappen fikk tre poeng. Har enda ikke sett kilde på det.

  8. Har prøvd å bunnfiske litt i en av de dårligste aksjene mine helt siden forrige uke. Justert budet mitt litt opp for hver dag, men når Hexagon går opp 9,72% på en dag, så er det ikke så fristende lengre. *sukk* Over til neste aksje. Kanskje Quantafuel.

  9. 55 liter, ja. Det er vel to liter per kg propan. Så loven er vel en 17 kg flaske og en 10 kg flaske maks inne. Kjekt å vite. Ofte er ovnene designet til å ha en stor (10 kg) eller en liten (5 kg) i ovnen, og så kan man ha en flaske stående et annet sted (kjelleren kanskje?). 90 liter i garasjen for de som har det.

    Samme regnestykke kan brukes på gassdrevet komfyr. I tillegg sparer man effektoppen/tariffen.

    Deretter kommer det et regnestykke på vedfyring.

    Og for de som fortsatt har kamin med oljefyring.

    Så når prisen er så høy som den er og spådd at vi skal ha engelske priser i tillegg, så *vil* folk se etter alternativer.

  10. Jeg er 40, relativt ny med bil, bor i Arendal, og har (nesten) ukentlig levering til Skien. Der har de en rundkjøring som ligner en god del på den i bildet. Forskjellen er at jeg vil ut i høyre felt fordi jeg skal videre til høyre etterpå. Jeg kjører akkurat som den røde streken og lurer alltid på om det er riktig. Har bare blitt tutet en gang og har funnet ut at jeg ikke burde ha blitt tutet på etter å ha tenkt på det lenge. Jeg blinka og gjorde allting riktig mener jeg.

     Når man er innerst i rundkjøringa og har passert midtpunktet og girer opp til andre gir (hvorfor har ikke alle biler automatgir inkludert varebiler? :( ), så har man vikeplilt for den bilen som er til høyre. I Arendal og øvekjøring der så er alle rundkjøringer unntatt 1, kanskje 2, kanskje 3 rundkjøringer så små at å "husk å se i speilet" er vanskelig å få med seg eller å skjønne hvorfor. I store rundkjøringer så både skjønner jeg hvorfor og husker ofte nok å gjøre det.

    Problemet her er nok at dere lå side om side.

    Hørte nylig at selv om man har retten på sin side i rundkjøringer, så blir det ofte skylddeling. Jeg har ikke vært ute for noen ulykke enda og hadde ikke tenkt til det heller. (Har allerede fått to prikker, visste ikke at den fotoboksen stod der...)

  11. Trenger du pengene nå til noe? Hvis ikke, hold.

    Er du 100% i indeksfond? Du kan selge noe for å lette på trykket. Jeg solgte nettopp en aksje fordi jeg var 96% investert (4% kontantbeholdning) og nå er jeg 85%/15%. Følte meg plutselig litt tryggere.

    "Ekspterene" spår et lite fall i august. Planlegger du å kjøpe deg mer inn i indeksfond da? Sjekker du måned for måned? Sparer du jevnlig?

    Personlig hadde jeg bare latt ting stå. Et fall på 25% nå og i nær framtid tror jeg ikke vil skje.

×
×
  • Opprett ny...