Gå til innhold

Bellanca

Medlemmer
  • Innlegg

    114
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bellanca

  1. Vurderer veldig dette kameraet, men finner veldig lite gode tester etc på det.

    Noen som har erfaringer med dette og kan gi meg noen gode tips? Evt noen som vil fraråde kjøp av dette kameraet?

    Som jeg ser det er det største minuset mangel på mikrofoninngang/hotshoe. Er den innebygde mikrofonen god nok?

    Egentlig ønsker jeg meg HDC-TM700, men prisen blir for stiv.

    Bruken er normal feriebruk, sportsfilming, flyshow osv osv.

    Jeg har lang erfaring innen foto, og en del innen video, men månher karakterisere meg som en novice likevel. Glad i å bruke manuelle kontroller når anledningen byr seg, men det viktigste er at alle i familien kan bruke kameraet og få gode resultater.

     

    Setter stor pris på alle tilbakemeldinger, også andre anbefalinger i samme prisklasse.

  2. må nok ut og kjøpe gavekort på psn:(

    Opprette amerikansk konto og bruke gavekort? Funker de norske evt der eller er det som Itunes store at du må ha amerikanske?

    Finnes det noen triks i ludo som gjør at jeg kan bruke den kontoen jeg har?

     

    Hvorfor blander du inn itunes? jeg må kjøpe gavekort til playstation store (psn) så jeg kan instalere den map packen. psn godtar ikke mitt visa kort-__-

    Fordi jeg lurer på om det er samme systemet på Playstation Store som det er på amerikanske Itunes store, at du må kjøpe amerikanske gavekort.

    Jeg måtte også ut og kjøpe gavekort i dag da de ikke ville godta noen av mine kort heller, og det var selvfølgelig etter at nedlastingen var ferdig at jeg fant ut at plata var amerikansk.

  3. Om man bryter det ned i etappetider ser vi at Rogstad og Eikeland hadde så godt som identiske tider. Rogstad tapte i sporet men henta det inn igjen på standplass, men Eikeland rota på standplass. Flatland hadde dagens beste etappetid, med Berger som 3 beste. Sånn sett kan man si at dersom Eikeland ikke hadde brukt 4 ekstraskudd og rota med børsa, eller Berger ikke hadde brukt sine 2 ekstraskudd hadde vi kunnet vært "der oppe" like mye som om Rogstad hadde gått fortere. Rogstad hadde 8 beste tid på sin etappe, Foran Marie Dorin, 5 sek bak Nilsson og 9 bak Beck. Alle på 3 etappe.

    Skiskyting er en idrett som består av både ski og skyting, og begge på mestres like godt. Hvor man taper tid er uinteressant.

    I denne stafetten var det kun Russland som hadde 4 like gode utøvere, og derfor vant de. Dette var en laginnsats hvor de "vant" 4 plassen. 2 av de var litt bedre enn de to andre...

  4. Synd at det gikk som det gikk i dag ja.. :hm:

    Syns vel at Rogstad får litt vel mye ufortjent ris her...

    Med tanke på sesongoppladningen med sjukdom og manglende trening i den perioden syns jeg hun presterte optimalt av hva hun har kapasitet til per nå, og det er nok litt svakere langrennsform enn de aller beste.

    Den eneste som hadde en helt optimal etappe var Flatland, ellers hadde de tre andre sine småfeil, med Eikelands geværrot, Rogstad var god på standplass men manglet det lille ekstra i sporet, og til og med Berger måtte til med ekstraskudd.

     

    Syns dette var en flott 4 plass til jentene, og opp i mot optimalt av hva de faktisk er kapable til akkurat nå.

  5. Må bare si det - de brilleinnfatningene er det mest unyttige jeg har sett!Vil noen virkelig gå med det?Det er ikke mulig...

    Mulig du ikke ser noen bruksområder for dette, men for en som er avhengig av briller kan det så absolutt være en smart løsning, men en stiv pris...

    F.eks. så sliper man å ta på og av briller for å kikke på menyen, sjekke motivet en gang ekstra osv. Mange brillebrukere stiller inn dioptriet sånn at de slipper å bruke briller når de knipser.

  6. Noen som kan fortelle meg hvor denne finnes å få kjøpt? Finner ingen som har den på lager, herken butikk eller nettbutikker (seriøse). Dattera skal ha seg denne, og i og med at det er en gave så skulle jeg gjerne hatt den i går...

    CDON har den, men ønsker ikke å handle herfra pga mange dårlige erfaringer.

  7. Takk for gode tilbakemeldinger.

    Bildet er tatt av ei 10 år gammel jente etter en lang dag (flere dager egentlig) med gåing. Som man kan se så liker hun best å gå barbeint.

    Jeg er enig i at det kan være lit hardt, men det var også et bevisst valg, da jeg følte at de andre variantene jeg prøvde ikke passet like godt til bildet. Det skal, etter min mening, være litt "dirty".

  8. Jeg tror nok Simen1 er inne på noe her. For noen år siden var kamera i mobil helt latterlig, og bransjen (fotobransjen) forkynte høyt og tydelig at dette ikke hadde noen fremtid. I dag er det veldig mange som faktisk bruker mobilene sine som kamera, om enn ikke seriøse fotografer, men f.eks. konserter osv. Selv tar jeg ofte bilde med telefonen for f.eks. å legge rett ut på Facebook. Så Simen1 sitt eksempel med Liveview. Nå er det video som står for hugg av alle konservative fotografer. Husk at video i DSLR akkurat har kommet. Om få år skal man ikke se bort fra at man vil kunne erstatte videokamera med innebygd videofunksjon i DSLR. Tnk på alle de fordeler dette vil gi, når man kan bruke kvalitetsoptikk man allerede har, slippe å dra med seg både videokamera og fotokamera, for ikke å snakke om alle de manuelle muligheter man vil få på kjøpet.

    For meg har dette faktisk en misjon, men jeg ser jo også at for de som har null interesse i video føles det bortkastet.

    D300s var en oppgradering som måtte komme, men for de som allerede har en D300 er det vel et fåtall som ser noen nytteverdi i oppgradering. Men for de som står på trappene til å kjøpe seg nytt, så er nok dette en fin oppgradering.

  9. www.smugmug.com

    Bruker denne til bilder, og du kan også legge inn film, alt etter hvilket abonnement du betaler for.

     

    Synes den siden var litt rotete også var det vanskelig å finne info der... Men er det mulig for folk som ikke er brukere å laste ned ting somjeg har lastet opp på den siden da?

    Det er en av de geniale greiene syns jeg. Jeg har ikke prøvd det med video, men regner med at det er det samme med video som foto.

    Du kan selv bestemme tilgang på filene dine, åpne mapper eller mapper med passord, eller skjult for alle andre enn deg. Brukere kan da laste ned dine bilder ved et klikk.

    Ubegrenset plass.

  10. Jeg sitter her nå på en 7 år gammel powerbook, 1ghz prosessor. Den funker utmerket fortsatt, dog er den jo riktig utdatert og kan ikke kjøre mange nye programmer. Men fordelen er at den går og går, uten at jeg noen gang har måttet formatere maskinen.

    Jeg har brukt Mac og Windows baserte maskiner parallelt i snart 10 år. Når jeg nå skal ha meg ny bærbar er valget enkelt: Mac. Mitt argument for å kjøpe og bruke Mac er at ting fungerer, og man trenger ikke ha en høyskoleutdannelse for å gjøre noe mer enn word og excel.

    Fordelen med Mac er som jeg ser det stabiliteten og hvor enkelt det er i bruk. Kobler man til f.eks. en scanner, skriver el.l. til en mac, så fungerer det i de aller fleste tilfeller uten noe om og men. Man trenger ikke nødvendigvis siste oppdaterte driver til enhver tid. F.eks. måtte jeg pensjonere Epson scanneren min fra windows maskinen når jeg oppdaterte til Vista, men den fungerer utmerket på min 24" Imac.

    I bunn og grunn handler dette mye om personlige preferanser, hva du liker å jobbe med. Begge plattformer er mer enn kapable til å gjøre den jobben du spør etter, det er ikke lenger sånn at den ene plattformen er bedre/raskere enn den andre. For ti år siden var det en klar forskjell, da var Mac mye bedre på grafisk arbeid.

    Ulempen med Mac/Apple er pris og små muligheter til å byggee/komponere maskinvare selv.

    husk at det er Mac expo i juni, det kan komme noe nytt av maskinvare der.

    Jeg skal ihvertfall vente, men ny Mac laptop blir det.

  11. Jeg tror ikke det er mange seriøse fotobutikker som prøver å vri seg unna reklamasjoner. Fotobutikkene taper kun fraktkostnader vedrørende en reklamasjon. Om de hjelper kunden å få fikset kameraet/ objektivet får de pluss i margen for god service.

    Husk at butikken i reklamasjoner bare er bindeleddet mellom kunden og leverandør/ verksted/ produsent. Det er kunden som butikken lever av, ikke leverandør eller produsent.

    Jeg har selv noen års erfarig fra butikk, og vi prøvde så langt vi kunne å hjelpe kunden, utenom i de tilfeller det var helt klart kundens feil.

    Selv da gjorde vi ofte et forsøk, men var nøye med å påpeke overfor kunden at han ikke kunne regne med å få det dekket.

×
×
  • Opprett ny...