Gå til innhold

Leomax

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leomax

  1. Hei

    Jeg har hatt mange maskiner fra dell opp gjennom årene. Siste jeg kjøpte var en Vostro 1510 med nedgradering til XP. Men så savner jeg en ting på den, gjenoppretingspartisjon.

    Med i pakken lå alle cd skiver bla XP pro + Vista business.

    Alle tidligere maskinene jeg har hatt fra dell har hatt gjenoppretingspartisjon.

     

    Har diskutert dette med dell og de mener det ikke er mulig å levere dette på denne maskinen fordi de leverer ikke gjenoppretingspartisjon sammens med Vista. Noe jeg synes høres merkelig ut. Jeg har jo sett andre dell maskiner med Vista og gjenoppretingspartisjon, dog ikke Vostro.

     

    Så mitt spørsmål:

     

    Hva har dere andre Vostro brukere på deres maskiner.

     

    Xp eller Vista?

     

    Gjenoppretingspartisjon?

     

    Håper på å få mange svar så jeg har noe å gå etter.

  2. Hvis du plukker av felgen på bilen og leter rundt på felgen så står det ingravert mye data om felgen. Lett etter et ET45 f,eks. "ET" indikerer inpress på felgen, tallet indikerer mm. I vognkortet under kap 12 bak dekk dimensjon finner du hva bilen er typegodkjent med av inpress mm. Denne er lov og endre +/- 15 mm, altså 7,5 mm på hver side.

    Med positiv inpress vil bilen få bredere sporvidde, dekene kommer lengere ut og med negativ vil bilen få smalere sporvidde og dekkene kommer lenger inn.

     

    Med positiv sporvidde vi du få problem sånn som du opplever det at dekkene kan ta borti skjerm.

    Med negativ sporvidde kan dekkene igjen ta imot støtdemper og fjær.

     

    Og for guds skyld, ikke legg noe mellom fjærene. Dette kan være med på å knekke fjærene.

    Nå vet jeg at det er mulig å kjøpe lasteforsterkere for montering på dempere, denne trees på demper stemplet og ser ut som en ekstra fjær. Hør med merkeforhandlern hva de har å tilby av slike.

  3. Har en bil som er registrert som M1 336. Altså en personbil over 3500 kg.

    I Norge er maksimal hastigheten for slikt kjøretøy 80 Km/t

     

    Hvis jeg har forstått det rett av Vägverket så har kjøretøy klassifisert som M1 lov å kjøre etter skiltene i Sverige, her var det ikke nevnt noe om vektbegrensninger. Noen som kan bekrefte, avkrefte dette?

     

    Det jeg var ute etter om andre vet hva som er lovlig fart i andre land som Finland, Danmark med et slikt kjøretøy.

  4. Hvorfor akkurat en slik håpløs dimensjon som 175 / 60 R 15 ?

    Nesten ingen produsenter som lager en slik diomensjon.

     

    Må ikke ha den dimmensjonen. Sommerhjulene kan dere glemme nå, de tas neste år. Bilen kommer knapt nok til å kjøre før vinterhjula settes på. Ny dekk og felg pakke handles inn på vårparten :)

     

    Det jeg nå må ha er vinterdekk (iallefall om ikke alt for lenge, hehe). 165/70-14 dekk er det som er originalt. Kan vurdere andre dim, så lenge de holder vektklasse 87, som også er lettere finnere på litt bredere dekk. Eventuelt at det er c-dekk.

     

    Noen som vet om noen med ok pris på brukbare dekk i den eller tilsvarende dimensjon?

     

    Bruk 175 / 65 R14 C

  5. Sørn å! Så ikke du var åpen for andre forslag :)

    Det var en liten nøtt den der med så brede felger. Jeg tror dine felger er 7 el 7,5" bred.

    195 / 60 R15 er det eneste alternativ du har med de felgene. Med den dimensjon er du +4,8% i rulleomkrets og innenfor loven som gir rom for + / - 5% endring på rulleomkrets. Du kan også benytte de dekkene på de felgene du har og med den dimensjon er du også innenfor lasteindeks til din bil. Enklere å få tak i også.

     

    Du har rett å slett ikke andre valg.

    Finnes ikke C dekk som passer til felgene.

     

    Siden str,dimensjon er 165 / 70 R14 vil jeg tro at felgbredden er 5,5" og ikke 7" som du anslår.

    Har 17 år innen dekkbransjen og det som er viktigst med dekk er at det er innenfor lovens rammer, det er brukerne også best tjent med.

  6. Forstillingskontroll er ikke normalt å utføre på en EU kontroll. Derimot er det normal og opplyse at dekkene slites feil. Det er fortsatt kun menesker som gjør denne kontrollen og vi menesker er så forskjellige. Det er meneskelig å feile.

     

    Er nok ikke dekktrykk som er problemet. Jeg ville ha dratt til et verksted og bestilt time til en firehjulskontroll. når du gjør dette kan du spørre om dem vil se på dekkene om det er nødvendig med nye dekk til kontrollen. Hvis så, da tilpasser du dette slik at at du får nye dekk dagene før kontroll.

  7. Hvis jeg forstår dette rigtig så er det sylinder som står på girkassen som lekker? Slavesylinder kalles det.

    Ganske smal sak å skifte (dette krever 2 personer). Skru løst rør/slange på sylinder, skru løs sylinder, monter på ny sylinder og skru på rør/slange. Fyll på veske i beholderen, pump 6-8 gang på pedalen og siste pump skal pedalen holdes inne med full kraft. Mens en person holder inne pedalen tar den andre og skruer løs luftenipelen på sylinder. Da skal person som holder pedalen inne kjenne at den siger lengere inn. VIKTIG ikke slipp pedalen! Person som løsnet luftenipelen på sylinder skal nå skru igjen. Når det er gjort pumper den andre person igjen på pedalen 6-8 gang. Samme visen om igjen 4-5 ganger. Slik lufter du systemet. Det kan være lurt å sette på en slange, helst gjenomsitkig, på luftenipelen og opp i en beholder slik at det ikke blir søl. Når det kommer en jevn strøm med veske gjennom slangen er det et godt tegn på ferdigluftet.

  8. De som lager trillebårene bruker felger som ikke er konstruert for slangeløse dekk, derfor løsner dekket fra felgen når det blir lite luft i det eller at det smeller løst når det treffer noe. Produsentene sparer jo noen kroner med å la være å legge i slange noe som igjen gjør trillebåren billigere å kjøpe.

     

    Trikset med spennband eller lastestropp er bra. Skal du bli kvitt problemet er slange den beste løsningen. Eller punkteringsfri dekk fra Clas Olsson. Tøffe gule dekk ...

  9. Heisann. Har et problem med clutchen, eller pumpen tror jeg. Har tidligere hatt problem med at clutchen ikke tar i nesten,er ikke noe motstand. Da har jeg bare fyllt på bremsevæske så har det pleid å ordne seg igjen. Men i dag kom jeg hjem fra ferie, vært borte i 5 uker, og bilen har stått inne i garasjen hele tiden. Når jeg skulle ta meg en liten kjøretur var det ikke noe motstand i clutchen i det hele tatt, når jeg trykker den inn, så blir den på en måte helt inne. Sjekket bremsevæsken og oppdaget at det var lite igjen, fyllte derfor på igjen, og pumpet som en gal, men fortsatt ikke noe motstand. Prøvd å pumpe i over 30 min nå, men ingen tegn til forbedring. ville blitt svært takknemlig om noen kunne hjulpet meg.

     

    Hvilken bil er det snakk om?

  10. Noen som har erfaring med bruk av CF minnebrikke som lagringsmedier?

     

    Har en CF brikke på 16 GB som jeg tenkte bruke som hardisk og en slik PCI kontroller enhet for CF brikke med Boot funkjon, men får ikke til å starte XP med den.

    Instalasjonsprogramet på CDen jobber som normalt men etter at instalasjonsfilene er kopiert starter den pånytt og vil kjøre instaslasjonsveiviser igjen.

     

    Noen forslag til videre gjennomføring?

  11. Etter en tids drift av bil vil det alltid bli skitt i motorrom, jo mere skitt det danner seg i motorrom jo høyere er faren for brann. Derfor får man bla annet mangel på EU kontroll med for skitten motor.

    Hvilket felt på kontrollskjemaet er for skittent motorrom ?

    Punkt 8.4 og Jada jada vitigper. Jeg burde formelert det litt anneledes. Synlig fersk væske på motor.

  12. Folkene som bruker bilpleiemiddel fra Cartec har tilgang til noe glasspolish tilsatt diamantstøv. Dette er svært effektiv for fjerning av slitasje skader etter vinduspussere på frontrute.

    For å unngå riper i vindusrutene, bruk isskrape av plast. Det skader heller ikke å bruke Rain-x eller lignende på alle vindu. Dette gjør isskraping til en lek.

  13. Etter en tids drift av bil vil det alltid bli skitt i motorrom, jo mere skitt det danner seg i motorrom jo høyere er faren for brann. Derfor får man bla annet mangel på EU kontroll med for skitten motor.

    Når det gjeller vask av motor så er det KUN en ting som fungerer. Erfaring 3000-3500 morotvask. Høytrykkspyler med stim. Stim er varmt vann og framstilles i høytrykkspyler med brennkammer. Passe tempratur er 70-100 grader. Hvis du har fett i en stekpann som du har stekt mat i på ovnen, får du den ren da med kaldt vann? Hvis en bilprodusent produserer en motor som ikke tåler vann, da er ikke den bilen mye til å bruke på vei. Det eneste som trenger tildekking i mototrom er sirene til alarm eller la være å spyle på den. Etter motorvask brukes det trykklyft for å blåse evt vann fra koblinger og tenningsdeler hvis motoren fjusker etter start. La den bakke litt før det kjøres vidre.

    Normal arbeidstempratur på en motor er rundt 90-100 grader. Motoren og dens deler er jo ikke akkurat lager av papir eller andre lett oppløsende matriell.

  14. Hvis Rikstv bruker camen du nevner så hvorfor må Sony sine tv KDL-40W3000, KDL-70X3500, KDL-52W3000 bruke Technicrypt CXV cam? Disse tvene er også eneste på markedet som støtter Rikstv.

    Technicrypt CXV cam http://www.bestbuy.no/product.asp?sku=71390

    Lurer på om denne camen vil passe i den saken du så hos komplett.

    interessant å finne ut av dette for jeg har grublet lenge på samme problem.

×
×
  • Opprett ny...