Gå til innhold

Cosmo med K

Medlemmer
  • Innlegg

    202
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cosmo med K

  1. Hei!

     

    Fant nylig min rundt 10 år gamle RFC jazPiper MVR64P mp3-spiller med kamera add-on. Spilleren er helt fin og fungerer fortsatt, og mens jeg surra litt rundt på den fant jeg ut at det lå rundt 40 bilder på kameraet. Disse bildene er 10 år gamle og tenkte det kunne være morsomt å se på dem. Men her starter problemet mitt..

     

    Bildene lå ikke på SmartCard ekstraminnekortet, så da ligger det på det interne minnet. Etter å ha søkt rundt på nettet har jeg funnet ut at det er en parallel port som brukes. Jeg har også tellt pinnene - og det er totalt 26 pinner. 13 + 13.

     

    Jeg er inget PC geni, ikke i nærheten - så jeg trenger hjelp her. Hehe.. :p Mener å huske at 26 pinners parallel brukes til skrivere? Men det er feit 10 cm lang port, så kan ikke være den. Denne porten på mp3-spilleren er rundt 2 - 2.5 cm bred og 0.5 cm høy eller noe. Litt bredere enn en USB port, og omtrent like høy.

     

    Regner vel også med at en kabel ikke er nok, må nok ha den rette softwaren også. Noe som jeg skal prøve å finne nå, men siden jazPiper ikke engang eksisterer lenger, og dette er 10 år gammelt blir det nok interessant å se om jeg klarer å finne det.

     

    Noen som har peiling, please heeeelp! :) Det finnes vel parallel port til USB overganger vil jeg tro? Så det burde vel gå. Aner ikke hvor originalutstyret er.. 10 år siden.. så tror nesten det er bortevekk.'

     

    På forhånd takk!

     

    EDIT - OPPDATERING:

    Fant til slutt noen bilder av kabelen. Ser ut til å være en vanlig skriver kabel med en spesial tupp (26-pinners) som går inn i spilleren.

     

    Noen som vet om dette er en vanlig kabel å få tak i? Eller er det spesifikt laget til denne spilleren tror du?

     

    EDIT X:

    Her er link til siden som viser kabelen. Finnes det muligheter for å overføre fra intern minnet til SmartMedia minnekoret?

     

    http://www.hardwarezone.com/reviews/others...er/jazPiper.htm

  2. Hei! Et lite problem.. bestilte hos DX for 1750kr før helga, og har enda ikke fått noe mail fra dem, men pengene er trukket fra kontoen allerede. Når jeg logger inn på DealExtreme.com og på min konto som jeg bestilte med er det enda ikke kommet opp noen logg på ordren min.

     

    Bør jeg bekymre meg? Eller tar det bare litt tid? Noen andre som har opplevd dette?

     

     

    *** Lurte også på én ting til; - Hvor kjappt får man pengene tilbake derfra om man avbestiller en ordre?

  3. Tusen takk for svar! Men har noen itte bitte små spørsmål til? :)

     

    * Hvorfor er Nunchaks ulovlig? De er av aluminium eller tre, evnt. til og med med foam-padding.

     

    * Kastestjerner kan jeg forstå, men om kastekniver er lovlig, hvorfor da ikke stjerner? Er dere 100% sikker på at dette ikke er lovlig?

     

    * Airsoft/BB guns er lovlig altså? Det var godt å høre. Det med oransj tipp er i alle fall en regel i USA, tenkte det var det i Norge også. De er ulovlige i USA om man tar av den oransje tippen. Den er vel der for å vise at det ikke er ekte våpen vil jeg tro.

     

    * Pil og bue lovlig? Vil det si alt av buer eller? Armbryst også? Mente å ha hørt dette var ulovlig selv, derfor jeg spurte. Slynger og spretterter visste jeg vel egentlig var ulovlig.

     

    * Alt av kniver, kastekniver og sverd er lovlige så lenge det ikke er lengre enn 42"?

  4. Lurer på om noen først og fremst vet hva som er lov og ikke lov å kjøpe av disse tingene over nettet, hit til Norge. Og også om noen vet om noen bra sider som selger en del av disse tingene til "rimelige" priser, eller i alle fall rimelige shippingkostnader. Har testet www.weaponmasters.com i USA. Er meget billig - men utrolig dyr frakt/shipping!

     

    Disse er tingene jeg leter veldig etter:

    ** Nunchaks

    ** Kastestjerner (Profesjonelle av rustfritt stål)

    ** Tresverd for sverdkunst trening

    ** Ordentlige sverd? (vurderer å kjøpe en Katana + display)

    ** Ordentlige kniver?

     

    Disse tingene er jeg også på jakt etter:

    * Airsoft Guns (med oransj tipp)

    * Kuler til Airsoft

     

    Disse tingene er jeg ikke nødvendigvis ute etter å kjøpe, men svært interessert i lovmessig for eventuelle fremtidige kjøp:

    * Batong (selvforsvar)

    * Stungun (selvforsvar)

    * Pil og bue

    * Proff sprettert + stålkuler

     

    Både svar på hvorvidt disse tingene, eventuelt hvilke og hvilke ikke, som er lovlig å importere til Norge. Er det eventuelt ekstra kostnader på slikt utstyr i etterkant?

     

    Noen som har noen gode tips på nettsider med gode tilbud av disse tingene, si GJERNE i fra! Eventuelt butikker i Norge om det er noen som selger dette til en rimelig pris.

  5. Haha morsom! :)

     

    Men har funnet svaret. Veggene manglet isolasjon, de var mer eller mindre ikke isolerte (gleder meg til vinteren :p). Så det dannes kondensjon pga kulda på utsiden av huset og varmen på rommet.

     

    Luft avfukter er tydeligvis løsningen på problemet. Men takk for at du tok deg tid til å sette deg ned og tenke litt på mine vegne. rofl :p

  6. Jeg har en venn, som heter Skybert..

     

    Skybert begynte å bruke internett til å laste ned filmer, spill, musikk, software etc. mot slutten av 90-tallet. Skybert har gjort dette siden, og har aldri kjøpt et eneste album, software eller spill i butikken eller over nett. Skybert har derimot kjøpt et par filmer via filmdeal til Peppes og Dollys Pizza.

     

    Skybert har helt sikkert nedlastet noen titalls terra med tyvgods over nettet, vil jeg tro iallefall, ikke det at jeg vet noe.

    Guess what..?

     

    Skybert har aldri hørt noe fra sin nettleverandør, eller tidligere leverandører. Aldri noe fra MPAA eller RIAA. Aldri noe fra noen.

    Så om man ser på Skybert - er det helt sikkert ingen grunn til å uroe seg.

  7. http://www.spyshop.no

     

    Stive priser, men relativt godt utvalg.

     

     

    Vært på den.. men som nevnt er det blodpriser i forhold til f.eks. å bestille fra USA. Så f.eks. hidden cam solbriller til omkring 4000kr på spyshop var d vel.. koster ikke mer enn max 300 USD på amerikanske sider.. mener vel egentlig å huske d var 200-250 USD.. så prisene er MAX stive.. ;P

     

    Fortsatt like ulovlig, og like straffbart. Mulig loven stiller seg anderledes til jammere som ikke tar GSM/GPRS/HSDPA/etc-frekvensene, men da er den vel til liten nytte(?) for deg.

     

    Mmmm.. du har vel et poeng vil jeg tro.. la oss se bort i fra jammeren da.. og fokusere på de andre tingene ;P skal tilogmed redigere bort jammeren fra den originale posten ;P

  8. Hei! Noen som kan anbefale noen bra sider som selger spy gadgets, spy gear, etc etc

    Er ute etter hidden cams, voice recorders (gjerne skjult i penn etc), listening devices etc.. det meste man trenger om man skal jobbe som privat etterforsker..

     

    Vil tro noen vil kommentere på det, så nevner det med en gang. JA, jeg har lest over lovene som gjelder ved slikt utstyr. :p

     

    Har funnet noen norske sider som www.sikkerhetsprodukt.no og www.spyware.no

    Har også kikket på en del sider både i USA og noen i UK..

     

    Regner med at det vil være billigst å kjøpe dette fra USA?? Særlig nå som dollaren er lav.. evnt. UK? Ettersom de norske sidene tar dobbel pris av det jeg ville betalt på de amerikanske sidene jeg har kikket på..

     

     

    Håper virkelig på svar fra noen som har litt peiling.. noen bra hjemmesider hadde hjulpet godt! ;)

     

    (Om denne tråden ikke hører hjemme her eller passer bedre et annet sted, beklager jeg.. er ikke alltid like lett å finne riktig sted å starte tråd på diskusjon.no) :p

     

     

    EDIT: edita bort en gjenstand fra listen

  9. Forstår jeg det riktig at du skal betale 60K til bruktbilforhandleren og at dere ikke skal gjennomføre eierskifte?

     

    I såfall høres dette relativt muffens ut for min del.

    Er dette en seriøs aktør du kjenner og som du vet andre har vært fornøyd med tidligere?

     

     

    Blackburn

     

    Stemmer det du sier, skal ikke gjennomføre eierskifte før avbetalingen på 50K er betalt. Kjenner ikke fyren men har sjekket ut bruktbilselskapet hans og om jeg husker riktig ble det etablert helt tilbake til tidlig 90-tallet, og han påstår selv han har over 100 bruktbiler. Høres bra ut. Mannen er selv 50 år gammel, har sjekket. Og han hevder selv han har jobbet med dette i drøye 30 år.

  10. Hei! Jeg skal kjøpe meg en Audi A8 til 110,000 nå med 50,000 av dem på avbetaling til bruktbilforhandleren. Men ettersom jeg er 19 bare og han da har utestående 50,000 i bilen sier han til meg at han kunne tenkt seg å forsikre bilen på selskapet hans med full kasko. For meg høres jo dette egentlig bare bra ut ettersom ansvarsforsikring for meg koster over 10,000 hos forsikringsselskapet, mens full kasko vil koste meg 6,000 i året bare om bilen da står på firmaet hans. Og han sa vi skulle skrive kontrakt på det etc.

     

    Så sånn egentlig høres det ikke så farlig ut... men... hva om firmaet hans skulle gå konkurs? Eller noe annet? Er dette en utrolig dum idé? Noen som vet noe?

  11. Hei, lurte på et par ting vedrørende en bil jeg har kikket på. Greia med bilen er at han som eier den er en normann som bor i Sverige, og bilen er registrert med svenske skilter. Fyren sa at for å kjøre med den i Norge uten å tolle etc. så skulle følgende gjøres...

     

    Jeg bor på "papiret" på hans adresse i Sverige, hvorav jeg pendler til Norge for å jobbe, med en CO-adresse i Norge der jeg bor, for å mottate post etc. Og får da et svensk personnummer. Fyren sa at dette ikke var noe problem. Han sa jeg skattet til Norge, forsikring ville ikke være noe problem etc.. eneste problemet var at politiet noen ganger stoppet han, men når de søkte i systemet så viste jo alt seg å være okay. De sa derimot at han burde skaffe seg svensk kjørerkort.

     

    Bilen er forøvrig en 4,2l Quattro A8 med roughly 300 gamp..

     

    Høres dette for snuskete ut? Eller er dette mulig? Noen som har peiling og kan gi meg litt hjelp? Fordi bilen som sådan er drit lekker, og relativt billig. Så eneste stresset blir 2-3 turer til Sverige og at jeg på papiret skal bo i Sverige, med svensk personnummer, og pendle til Norge for arbeid.

     

    Takk på forhånd.. :)

     

     

    OPPDATERING:

    Jeg fant nå ut dette..

     

    Ifølge tollforskriftene er det i utgangspunktet ulovlig å kjøre bil med utenlandske skilter på norske veier. Unntak gjøres, men i hovedsak bare for to grupper:

     

    1. Motorkjøretøy som tas med ved flytting til Norge

    2. Bileiere med fast adresse og oppholdssted i utlandet

     

    ---

     

    185 dagers regel

     

    Dersom bileier har fast bosted i utlandet eller har midlertidig opphold i Norge, kan tollvesenet innvilge midlertidig bruk av utenlandsregistrert bil.

     

    - En forutsetning for unntaket er at bileier oppholder seg maksimalt 185 dager i Norge i løpet av året, presiserer Granholt.

     

    ---

  12. Ja, beklager.. glemte nok noen detaljer :)

     

    Jeg er 19, og akkurat fått sertifikatet.. men vurderte å sette bilen samt forsikring på min bestemor f.eks. som har kjørt skadefritt med flere biler i over 16 år og har 75% bonus om jeg ikke tar feil.. A8en blir vel 95 eller 96 modell.. med 200,000 - 250,000 i km.stand. vil jeg tro.. 2,8 liter V6 motor med 160-180 hester regner jeg med.. er i alle fall slik de fleste bilene jeg har kikket på og er interessert i er.. :)

  13. Heisann.. jeg vurderer sterkt å kjøpe meg Audi A8 nå men lurte på noen ting jeg tenkte kanskje noen skarpe bilfanatikere her kunne hjelpe meg med?

     

    Lurte først og fremst på sånn ca. hvor mye jeg må betale i forsikring (med eller uten kasko-forsikring) på en slik bil. Samt om en slik bil er sterkt utsatt for skader og slitasje slik at det blir mye reparasjoner, evnt. hvor dyrt er reparasjon på A8er?

     

    Ellers hvordan er A8'en? :)

     

    Takker for alle svar! :)

  14. Personlig har jeg aldri viftet med pikken på cam, kommer nok heller aldri til å gjøre det. Men jeg har derimot opplevd jenter som liker å vise seg frem, fingre og kose med seg selv o.l. på cam, og personlig tennes jeg som gutt IKKE av dette, om noe, så lite. Setter heller på programmet mitt som filmer det som skjer på dataskjermen, eller som L_C sier; tar Ctrl-PrtScr som gal.. :wee: .. alltids morro å ha noe mot folk, og "kusebilde fra cammen forrige uke" slår ann helga etter om noen skal drites ut du.. så anbefaler å la være å gjøre slikt på cam.. ;)

×
×
  • Opprett ny...