Gå til innhold

Agentspoon

Medlemmer
  • Innlegg

    5 931
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Agentspoon

  1. Google ga meg noen passe gamle svar, så håper at det finnes noen sakkyndige her inne med kompetanse på feltet!

    Vi skal legge varme under laminat i en kjeller, der det kan bli passe kaldt både vinter og sommer. Hører med at det nettopp er ført opp nytt kjøkken på flaten, der varmefolien kommer. Ser det finnes litt ulike leverandører, Ebeco, Flexwatt, Veria, Namron etc. Er det noe spesielt kvalitetsforskjell på disse, og er det verdt å betale premium? :hmm:

  2. On 1/24/2022 at 12:31 AM, geir__hk said:

    Jeg tror du skal kunne kopiere et område i Excel, for deretter lime inn utvalg og lime inn som bilde.

    Hurtigtast i norsk Excel for å få lime-inn-dialogen: Alt+H, V.

    Men straks jeg da oppretter ny rute med samme navn, må dette gjøres på nytt igjen. Jeg ønsker å automatisere at hver gang teksten er der, erstattes det med bildet. 

  3. Jeg har en liste med ansatte, der jeg ønsker å erstatte navnet med et bilde av den ansatte. Jeg trenger altså at Excel skal kunne identifisere et navn "Petter" i arket, og automatisk bytte ut dette navnet med et bilde lagret på maskinen av Petter i stedet. Dette skal altså skje hver gang navnet Petter skrives. 

    Hvordan gjør jeg dette? :)

  4. Da blir det omsider oppgradering av egen rigg, det meste kjøpt brukt. Har handlet inn i5 9600K, Z390-hovedkort, Samsung 970 EVO 1TB og 16GB RAM. Blir en solid oppgradering ifra.. wait for it.. Intel Core i5 750 i fra 2009! 😄 Kunne egentlig tenkt meg å hoppe på 11. gen Intel, mer spesifikt 11400F til 1749 kr, men ubekreftet leveringsdato uti august gjorde at jeg havnet på brukthandelen igjen. Det som er litt gøy da med egenbygget stasjonær PC, at for cirka 3000 kroner så har en fått helt rå ytelsesforbedring i et gammelt bygg. 😊

    • Liker 3
  5. 31 minutes ago, Zeph said:

    Kor lang er den dildoliknande pluggen, eller kor langt får du den inn? I ein del eldre bygg kan du møte på veggar som har to cm murpuss utanpå betongen. Pussen er gjerne sprø og lett å koma gjennom, men når du kjem til betongen så stoppar det fort opp. Då er det behov for noko med slag. Har òg vore borti liknande på mursteinvegg med to cm puss utanpå.

    Om det er tilfelle så kan det fungere dårleg å klippe pluggen sidan pussen er for sprø og ikkje vil klare å gje nok motstand når pluggen ekspanderer. I mi leilegheit så brukar eg litt ekstra langer pluggar sidan ein vanleg 6 mm-plugg er ca. 4-5 cm og halve pluggen blir ståande i dårleg puss. Har hengt opp ein del på den måten òg, men kun lette ting. Til TV, kjøkenskap ol. så har eg brukt lengre pluggar.

    Det kan være du er inne på noe der! Er vel cirka 2 cm inn, og var veldig forskjell på starten og så plutselig bråstopp. Bygget er fra begynnelsen av 50-tallet. 

    Idiot som vi har vært, oppdaget jeg nå også at vi faktisk har brukt et trebor, haha... og hullet er nok blitt for ujevnt i kantene fra alle forsøkene, til at det nytter å putte i større festeplugg også. 

     

    Så da tipper jeg løsningen eventuelt blir å sparkle igjen (kjipt), og ta hull et annet sted med slagbor. Veldig, veldig kjedelig. 😛

  6. Hei, har et lite dilemma her nå. Relativt fersk på handy-work, og har nå forsøkt å skru inn med murbor, for å kunne feste en slik festeplugg. Tanken har vært å skru inn en skrue i den, og så henge opp et middels stort speil på veggen.Mezonic-13-Grepi-plugg-10x67-1.jpg

     

    Problemet er at med vår vanlige batteridrevene borremaskin, så kommer murborret to cm for kort inn. Stopper der, og vil egentlig bare utvide hullet om vi prøver noe mer, fordi den heller tar tak i kantene av hullet. 

    Jeg har lest litt nå om såkalte hammerbor-maskiner, men litt usikker på hva vi gjør med nåværende hull. Det er blitt utvidet litt mer enn det burde for at festepluggen skal være tett inni. Så må jeg frem med sparkel og tette opp hullet, og prøve et nytt sted med hammerbor, eller hva er egentlig løsning i slikt tilfelle? :)

  7. 12 hours ago, lumfong said:

    Ahh. Tok litt tid før jeg skjønte du refererte til de som ligger i din liste i første post.

    Jeg siktet til listen i vedlagt link, altså bare 58-tommere:

    https://www.prisjakt.no/c/tv?r_103730=57-59&sort=price
     

    Hvilke nøkkelspesifikasjoner skal jeg eventuelt sammenligne hvis det blir for mye å se over? 🙂

    Finnes ingen gode TVer som er 58-tommere. Det er en merkelig størrelse jeg ikke aner hvorfor produsentene har noen få av, når de ikke satser på de. Det er 3 tommer forskjell. Gå for 55 tommer i stedet. :)

    • Liker 1
  8. 5 hours ago, lumfong said:

    Bøyer meg i støvet for guiden din @Agentspoon

    Dog har jeg vanskelig for å huske hva jeg egentlig skal være mest opptatt av i spec-lista når jeg kjøper TV - en gang i skuddåret.

     

    På jakt etter en TV til et familiemedlem. Plassen til TV-en er begrenset til tilnærmet 136cm bredde.

    TV-en står i en normalt belyst stue. Brukeren er en godt voksen dame. Smart-TV-funksjoner er mindre viktig enn pris og bildekvalitet.

    Har sirklet meg inn på 58-tommerne i den vedlagte listen, men har sett meg litt blind. En fot med mulighet for vridning er en fordel, men kan erstattes med veggfeste for så vidt.

    Her er lista:

    https://www.prisjakt.no/c/tv?r_103730=57-59&sort=price

     

    Alle innspill settes pris på.

    Damen vil sikkert bli fornøyd med AU7175, det rimeligste alternativet. Det koster imidlertid bare en tusenlapp mer å gå opp te Q70T, som vil gi henne en vesentlig bedre opplevelse. Ikke sikkert hun bryr seg, men jeg ville selv brydd meg såpass at jeg spanderte den tusingen ekstra. 😛 

  9. Hei!

    Vi har et lite problem med at kunder eller ansatte tar med seg priser som står i slike tynne plastholdere, og legger dem igjen andre steder. Ønsker av den grunn å feste skiltholderne til bordene. Vi har i en liten periode brukt sånn dobbeltsidig skumteip, men problemet her er at det etterlater rester som tar år og dag å fjerne. Jeg trenger derfor en teiptype som har følgende kvalifikasjoner:

    - Dobbeltsidig

    - Enkel å fjerne, og etterlater ikke merker

    - Rimelig (skal ha mye)

    - Ikke så sterk at en får blåmerker på fingra for å rive den av

    Spesielt det sistnevnte føler jeg en del butikker jeg har vært i, bommer på. Prøver å beskrive at det skal kun holde oppe plastskilt på maks 50 gram, men blir likevel anbefalt teip som kan henge opp 10 kg med speil. Det gjør det bare vanskelig å ta av senere, når en må bytte plassering. 😛

    Har ingenting imot å kjøpe fra AliExpress etc. hvis det er gunstig. 

  10. On 5/25/2021 at 6:46 PM, A.B.A said:

    M1 er super og har gode specs, og vil egentlig beholde den! Men mye er annerledes og mer «tungvint» enn Windows føler jeg, og det hjelper lite i studier. Skulle jeg bare gått over til Lenovo Yoga med i7 og solgt M1’ern min med et par tusen profitt? Yes or no?

    Nei, gi det en sjanse til. Du tilvender deg, og når du først kan systemet ut og inn, vil du aldri tilbake til Windows - garantert. 

  11. 1 hour ago, Opelduude said:

    Sannsynligvis så er det store muligheter for at turboen kan skaffes mye rimeligere enn det. 

    En turbo behøver ikke koste så mye som 30 tusen selv om den kommer fra et anerkjent merke. 

    Hadde undersøkt med andre frittstående verksteder om hva de kan få til. 

    Høres veldig ut som den prisen du har fått stammer fra et merkeverksted. 

    Sjelden du får igjen pengene for det du har kostet på bilen, da du ikke kan plusse på den summen pluss hva bilen egentlig er verdt på bruktmarkedet. 

    Er heller ingen garanti for at det ikke skjer noe annet med bilen da den trossalt er 12 år gammel. Hva den er verdt må du nesten sjekke på finn.no før du vurderer om den er verdt å koste på. 

    Litt det jeg også tenker. Sett tilsvarende bil som er gått litt lenger og 2018-modell, lagt ut for rundt 70 000 kr. Da snakker vi jo en stor andel av kostnaden med å reparere. Men klart, om alternativet er å vrake bilen, så vil det jo være verdt det. Kanskje er det også et marked for bilen, ved å legge den ut for salg ureparert? Finnes vel noen som er flinke til å mekke og har tilgang på rimelige deler, som trives med slike kjøp. 

    1 hour ago, FrihetensRegn said:

    Sjekk diverse bilopphuggere og Mekonomen om det finnes en brukt turbo et sted. Når du er sikker på at du har riktig del, så kjøper du den, får den levert til deg i posten (nærmeste postkontor) om den er langt unna, så betaler du et verksted for å bytte den ut. Når bilen er i orden, så kan du selge den og kjøpe en Toyota som holder seg bedre.

    Godt tips! Kanskje det finnes rimeligere plattformer for turboer enn merkeverksted ja. :)

    Hvorfor Toyota? Har hørt at 2015-modell av VW Golf f. eks. er noe av det beste du kan kjøpte utifra et økonomisk perspektiv. Ligger en del ute for sånn 120 000 kr kanskje. 

  12. Hei!

    Kan så og si ingenting om bil. Samboeren sin bil (slik beskrevet i overskriften) har vært inne på verksted pga. ulyder, og de avdekket at en trenger helt ny turbocharger. I følge verkstedet koster delene 30 694 kr, pluss de vil ha betalt rundt 10 000 kr for selve reparasjonen. 

    For å være helt ærlig, aner jeg ikke hva verdien på denne type bil og årsmodell er. Den er kjørt en del (72 853 km) og derfor har vi gjort oss opp noen tanker:

    - Selv om vi reparerer nå, hva er risikoen for at noe nytt like dyrt skjer i nær fremtid, gitt dens nåværende alder (12 år)?

    - Får vi i det hele tatt mer igjen for å selge bilen etter reparasjon, enn det selve reparasjonen koster?

    - Hva bør vi eventuelt kjøpe i stedet? Trenger ikke være fancy eller helt ny, bare god driftsøkonomi. Vi trenger en trygg bil som tar oss fra A til Å, og that's it. 

  13. On 5/20/2021 at 5:25 PM, SMO said:

    Har samme utfordring som deg, ser tilbakemeldingene på disse fra Jysk virker lovende, eller er det ødelagt innen året for dere som har prøvd? 

    Basert på tilbakemeldinger, ser det ut som slike fort blir slitt ned. Synes heller ikke det er så pent forøvrig, men det er egen smak. 

    4 hours ago, NoBo said:

    Regelverk - Tipper Byggeforskrifter av 15. desember 1949 bind II;

    …men ikke ta det jeg skriver som fasit; ikke mitt fagfelt ;-)

    Ville ha lagt ut noe som bygger ~6 cm, stått på det og vurdert om det oppleves greit. Balkongen jeg fjernet dekke fra har rekkverk på 90 cm og for meg som er lang, lavt uansett.

    90 cm stor det der! Da har jeg litt margin. Takker. :)

    Gikk til innkjøp hos en lokal forhandler der jeg fikk bra pris. Ble royalimpregnert brun furu gitt!

  14. 51 minutes ago, Snowleopard said:

    Ta kystriksveien nordover, gjerne også en svipp innom Atlanterhavsveien på tur nordover. Når dere er ankommet Bodø, ta en tur innom flymuseet om det er av interesse. Forsett videre med ferge ut til Å i Lofoten, om om dere virkelig vil oppleve, Røst. Koster dere en dag ekstra, men det er det verdt mener jeg.

    Bruk tid i Lofoten, men få med dere flere steder. Gravdal og Leknes er flotte steder som kan besøkes samme dag, gjerne. Verdt en overnatting  området ihvertfall. Ta så videre til Svolvær. Er dere spreke, så er Svolværgeita instavennlig. 😉 Verdt en overnatting der og. Og en av flere steder der du virkelig får med deg følelsen av Lofotfiske, da det var en av hovedportene hvor båtene samlet seg i "hine daga".

    Ta ferge videre til Melbu, hvor dere og tar en god stopp, før dere fortsetter til Stokmarknes, som og fortjener en stopp. Vurder gjerne en avstikker til Straume og Bø i Vesterålen. Flotte steder å få med seg, selv om de er småsteder, og veiene er full av flotte synsinntrykk, ihvertfall om dere har flaksen og får fint vær. Uansett passerer dere Sortland på veien, som igjen er et sted å få med seg.

    Deretter tar dere turen til Andenes, gjerne med en stopp innom Risøyhamn. Når dere er ved Andenes, så vurder en utflukt til Bleik. Andenes er også et flott utgangspunkt for hvalsafari. Har forøvrig ikke nevnt turer ut med fiskeskøyte, men det kan du oppleve på flere av stedene. Eller låne seg en kajakk og padle litt rundt. Samme med det å ta inn på rorbu, og oppleve dette.

    Anbefaler dessuten å fortsette turen videre til med ferge til Senja, som er Norges nest største øy, selv om dere nå og har opplevd den største, Hinnøya. Alternativt, ta turen fra Andenes videre via ferge mellom Flesnes og Refsnes, videre til Borkenes, der dere "MÅ" smake Verdens Beste, eller Kvæfjordkake som "vi" sier, fra der den stammer fra. Gjerne nyt den sammen med verdens beste jordbær, kvæfjordbær, også fra Kvæfjord. Fortsett så videre til Harstad. En flott by, og største sentrum i Nord-Norge som IKKE er det pga Statens velsignelse, men fordi det er sentrum for Nord-Norges mest folkerike område.

    Kanskje er turen innom Adolfkanonen (organiserte grupper, så må avtale med turistkontoret) og Trondarnes Kirke, der man finner Laugen på andre siden av veien. Laugen er et lite vann/tjern der de første i Nord-Norge ble kristnet. Ikke veldig langt unna finner man der Asbjørn Selsbane er fra, inkludert der graven hans skal befinne seg. Uansett er Trondenes Historiske Senter et besøk verdt om man er interessert i vikingehistorie.

    Kanskje frister det å ta en ekstra svipp bortom Bjarkøy, der Tore Hund kommer fra (enda mer vikinghistorie), og på veien stoppe innom en gård og få kjøpt "Grytøybær", Jordbær fra Grytøya. Det er de nest beste jordbærene du får tak i i Norge.

    Hjemveien bør uansett gå innom Narvik, og oppleve vår nordligste jernbane, som frakter malm fra Kirunas gruver til havna i nettopp Narvik. Her burde Krigsmuseet være en obligatorisk stopp. Kanskje vil du og stoppe innom alpinanlegget som visstnok har en av verdens mest spektakulære utsikt fra en alpinbakke.

    Uansett, før du nå setter kursen hjem, glem for all del ikke å ta en våkenatt, for å oppleve midnattssola sånn den skal sees. Med utsikt ut mot havet, med et bål og grilling av deilig mat, kanskje en bit ekte havlaks, selvfisket ferskvannsørret, lofotlam eller tradisjonelle pølser. Eller hva du nå foretrekker. 

    Har ikke tatt med så mange aktiviteter eller gjøremål her, men bare konsentrert mest på ruteforslag. Opplevelser og aktiviteter ellers, det kan andre få fylle på med. Nord-Norge gjør seg uansett best når dere nyter friheten, stillheten og freden, den friske lufta, verdens reineste og mest smakfulle drikkevann, sjølukta, grønt gress, og måseskrik. Kanskje får dere se lundefugl, havørn eller kongeørn, som alle trives i disse områdene.

    Uansett, dere får ha en god tur. 

    Helt fantastisk innlegg! Vanvittig bra. Denne kommer til utrolig fin nytte når vi skal planlegge. Helt herlig! :D

  15. 21 hours ago, Kris85 said:

    Mange faktorer å ta hensyn til her. Alder, interesseområder, hvor mange dere er, budsjett, hvor lang tid skal dere bruke osv. Det er tusenvis av muligheter. :) Mitt beste råd er allikevel å planlegge minst mulig. Ved å planlegge på forhånd bygges også et nivå av forventning opp - så blir det aldri som man helt har planlagt uansett. 😜 Dere skal sitte mange timer i bil. Så det å spontant ta for seg hva Norge har å by på; er absolutt ikke dumt. De beste opplevelsene er ofte de som er minst ventet.

    Lofoten er fantastisk. Det er i grunn bare en vei dit - oppover. Unngå "snarveien" via Sverige.

    27 og 28 år. Budsjett, tja, ikke så veldig nøye med mindre det er knalldyrt. Tenker ikke luksushoteller og slikt. Aktiviteter bør nok ikke koste over 1000 kr per i hvert fall. 

  16.  

    On 5/1/2021 at 2:05 PM, NoBo said:

    Det lå noe tilsvarende på balkongen til en leilighet jeg kjøpte. Skriver  da plasten på undersiden regelrett hadde smuldret opp. Aner ikke hvor lenge de hadde ligget der eller merke men blir ikke mitt førstevalg neste gang jeg skal legge et dekke.

    Pass på at avstanden fra toppen av rekkverk minus (avstand fra originalt dekke pluss det du legger oppå) ikke blir under krav til høyde på rekkverket. Denne minimumshøyden er litt ulik, avhengig av standard som var gjeldende når bygget ble oppført og hvor høyt oppe balkongen er.  Eks. så har TEK17TEK10 

    Eldre forskrifter mener jeg anga lavere minimumshøyde. 

     

    On 5/4/2021 at 5:17 PM, NoBo said:

    Sant nok men om eks. rekkverket er ~90 cm høyt og man hever gulvet med 2-3 cm+ så kan det (rekkverket) oppleves ubehagelig lavt. …som var noe av grunnen til at jeg valgte å ikke legge nytt dekke når jeg fjernet gulvplatene. 4. etg. og lavt rekkverk var det flere som kommenterte at de opplevde som ubehagelig. 

    Hmm, jeg har målt rekkverket vårt nå. Det er akkurat 100 cm høyt. Fallet er på cirka 1,5 cm i kantene. Kanten inn til balkongdøren er på 11 cm. 

    Hva tenker du her? Når bygget er fra 50-tallet, hvilket regelverk gjelder? Hvis vi kjører lekter, hvor høy skal den være? Ser Maxbo selger 30 x 48 mm f. eks. Da vil 30 mm + 28 mm = 5,8 cm lavere rekkverk = 94 cm cirka. Er det ubehagelig lavt? 

  17. Vi er et par som tenker å begi oss ut på denne etappen for første gang i sommer, og trenger litt råd med tanke på hvilken rute vi burde ta, hvor vi burde stoppe underveis, og hvilke aktiviteter som er kjekke å ha vært innom. Ene natta blir overnatting i Steinkjær hos bekjente, ellers ganske åpent. Tenkte i utgangspunktet å ta E6-hovedveien, men har også hørt at Kystriksveien er fantastisk, så tar gjerne imot tips her og.  :)

    Setter stor pris på alle innslag!

    • Liker 1
  18. On 5/14/2021 at 10:02 PM, Sjalottløk said:

    Jeg er litt uenig i klassefordeling. LG CX/1 og Q70T burde gå ned en klasse

    Ikke etter kriteriene klassene er beskrevet i. Er enig i at Q70T er verdt det i 10 av 10 tilfeller dersom en står mellom denne og budsjettklassen, men noen ønsker bare billigst mulig, med en ålreit opplevelse. Tilgang til apper, VA panel og noenlunde prosessering. Vil heller ikke plassere Q70T her. 

    23 hours ago, MrMarbles said:

    Etter min mening så kan man legge alt fra LCD i en kategori under noe som helst innenfor premium-kategorien, men hei, det er min mening😎

    Mini-LED er sånn sett en liten game changer der! Voldsomt godt sortnivå, samtidig som at en får voldsom lysstyrke, bedre bevegelse i visse sendinger (fotball f. Eks), og langt bedre refleksjonsbehandling. Så vil absolutt si det er på sin plass at QN93A f. Eks. er best til mange sitt bruk. Kanskje til og med majoriteten. For bildekvalitet-puristen, er OLED fortsatt i en klasse for seg. 🙂

  19. On 5/11/2021 at 11:51 AM, MrMarbles said:

    Ville tatt en demo på de KEF LS 50 WII før jeg pulled da trigger i hvert fall. Testet nylig ut KEF LSX for desktopen, og de gikk rett på Finn etter et par uker. Helt forferdelige apper (ville ikke koble seg til Asus AC66U sitt 5Ghz nett, selv om KEF sier at man BØR bruke 5GHz for hi-res streaming), lyden var veldig flat i mine ører (kun justere minimalt på lydsignaturen), og en del musikk hørtes forferdelig ut (mens det ble skikkelig hifi på annen musikk igjen). Endte med å gå for en Sonos amp (brukt) med et par brukte hvite Dali Mentor 1, samt en gammel B&W ASW2500. Så nå er det faktisk blitt ganske hifi på desktopen også :D 
    Det sagt, så tror jeg et par sånne: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=214925766 ville spilt skjorta av KEFene. 

    Men ja, hva tenker du selv om soundbar vs. surround-oppsettet? Selv har jeg jo aldri testet ut skikkelig atmos med takhøyttalere (annet enn på kino såklart). Men, i forhold til vanlige soundbar's, så blir de jo nærmest en vits i forhold til skikkelig stereo. Men folk vil ha forskjellige ting. Jeg er mer opptatt av hvordan lyden låter, enn hvor lyden kommer fra. Med en skikkelig stereo, så kan få et skikkelig herlig 3-dimensjonalt lydbilde tegnet opp foran seg. Og selv om man aldri hører at lyden kommer bakfra, så går det greit altså. Jeg får forøvrig ikke lov å ha surround av kona, og priser meg lykkelig for å i hele tatt få lov til å ha (ganske så) store fronthøyttalere i et stereo-oppsett :) Hadde jeg ikke fått lov til det, så hadde det kanskje blitt et par vegghengte Rubicon 2 LCR og sub (evt de Dynaudioene på stativ).

    Hadde forøvrig 5.0 oppsett i min første leilighet, og hadde vel alltid en form for surround fra 1997 til 2013 (når vi kjøpte leilighet sammen).

    Har tatt demo på LS 50 WII flere ganger. Digger lyden til musikk, men usikker på om jeg ville gjort det til film. At noen foretrekker grumsebass ala Klipsch og Cerwin Vega er jo også en realitet, men tror de fleste vil like KEF LS 50 II veldig godt. Gitt god romakustikk. :P Appen er forøvrig en av tingene som er mye bedre enn på KEF LSX. :)

    Soundbar for meg gir faktisk bedre pin-point plassering av lyden, enn det frontene mine gjør. FØLER Atmos-effekten bedre med lydplanke. Men det kan også være pga. rommet planka står i, kontra storstua hjemme. Lydkvaliteten derimot, er flere verdener bedre på høyttalerne kontra lydplanke. Det er det ingen vei utenom. Hadde jeg som nevnt hatt mulighet til skikkelig HiFi-anlegg i leiligheten, hadde jeg kjøpt på dag 1. ^^

×
×
  • Opprett ny...