Gå til innhold

snorregoes123

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snorregoes123

  1. Jeg skal hjelpe min søster med å bytte harddisk og sette inn mer ram i hennes gamle MacBook pro mid 2010. Jeg har fått fatt i en Ssd disk, men mangler ram. Noen som har noen tips til hvor jeg kan få kjøpt dette i en fysisk butikk i morgen? Kan ikke vente til mandag, da jeg reiser bort søndag morgen. Har søkt rundt litt uten hell, men kun på de største kjedene. Trenger 4GBx2, DDR3 1600 MHZ. Merke ikke viktig. Takk på forhånd!

  2. Hei!

     

    Jeg skal være på hytta i Valdres, nærmere bestemt steinsetbygda, 2890 Etnedal, i fem uker i sommer. Jeg trenger internett-tilkobling, og lurer på om noen har erfaringer med mobilt bredbånd/eventuelt andre løsninger, i dette området? På mobilen veksler dekningen mellom 2G og 3G ca. 50-50 (telenor). Er det mulig å skvise ut mer fart selv om jeg ikke opplever bedre enn toppen 3g på mobilen dersom man har en trådløs ruter for eksempel?

     

    Takk og god sommer!

  3. Ok here we go,

     

    Faren min har langtkommen MS. For de som ikke vet det, MS er en autoimmun nervesykdom som rammer sentralnervesystemet og gradvis svekker motorisk og kognitiv funksjon hos pasienten. Nok om det, over til saken:

     

    Pappa har nettopp flyttet for seg selv og er store deler av tiden uten nær familie (kun under oppsyn av helsepersonell). Han skjelver mye på hendene og armene, noe som gjør at håndtering av en vanlig mobiltelefon eller smart phone er vanskelig. Han kan heller ikke holde en telefon stille opp mot øret, så det må enten noen andre gjøre for ham eller han må snakke fra en eller annen høyttalerfunksjon.

     

    Siden vi rundt gjerne vil ha kontakt med pappa, og vil at han skal kunne ha muligheten til å svare når han ønsker det, er vi på leting etter et opplegg som gjør at han kan svare når vi ringer og snakke med oss uten assistanse. Det finnes noen gammeldagse løsninger med talestyrt ringing har jeg sett på internett, men så ikke veldig lovende ut. I noen uker har jeg tenkt på dette uten å finne noen god løsning.

     

    I dag tenkte jeg: Hva hvis han har en smartklokke og en smartmobil ved siden av seg, kan ikke smartklokkene (med fysisk knapp) svare samtaler? Noen søk senere viser at i hvert fall Pebble har denne funksjonen og her kommer spørsmålene: Hvem har prøvd Pebble eller andre smartklokker (helst med fysisk knapp) og hva tror dere om mulighetene for å kunne fjernstyre mobiltelefonen til å motta samtaler? Vil man da kunne stille inn telefonen til å gå rett på høyttaler? dette kan kanskje løses ved en bluetooth kobling til en høyttaler?

     

    Hva med helt andre forslag til hvordan man kan løse dette problemet. All hjelp mottas med stor takk :D

  4. Så jeg prøver å ta opp en revy med lydkortet mitt, og har koblet to xlr kabler til 1/L og 2/R inngangene på lydkortet, fra et stort miksebord (venue sc48).

     

    Får ikke signal på macen, og når jeg tar opp i garageband skjer det ingenting. Lydmannen er fast bestemt på at han sender signal ut, og at det må være noe galt med innstillinger eller annet omkring lydkortet/mac.

     

    Noen som har noen tips? Det haster litt :p Og ja, jeg er temmelig grønn på dette området.

  5. Hei,

     

    Jeg har kjøpt en bose sounddock portable i sommer (veldig fornøyd), og skulle gjerne utvidet funksjonaliteten litt med å gjøre den trådløs. Har nemlig ikke iphone 4/ipod så må bruke aux-kabel.

     

    Har sett på denne bluetooth receiveren, og den virker perfekt, bare at jeg syns prisen er litt stiv.

     

    Noen som har erfaring med om slike produkter fungerer ok, og ikke minst andre forslag som er billigere? Burde være dockingmulighet på recieveren.

     

    Takk :)

  6. Hei!

     

    Jeg har nettopp kommet hjem fra en ferie og skulle overføre noen bilder til Macen min (versjon 10.6.8) Forventet ikke at det skulle fungere å stikke minnekortet rett inn i leseren, for det har ikke virket før. Og jeg hadde rett.

     

    Jeg lurer på om noen vet hva det kommer av, og hvordan man kan få løst dette problemet. Minnekortet er av typen SanDisk SDHC 8GB class 2.

     

    På forhånd takk!

  7. Hallois folkens,

     

    Faren min fikk et bose surround-anlegg som likner på dette

     

    Jeg har tenkt å få digitalisert cd-samlingen ved å kjøpe en ipod og deretter overføre alle cd-ene til itunes. Stor jobb, men definitivt en viktig oppgave i dagens digitaliserte samfunn.

     

    Kommer sannsynligvis til å gå for en iPod Classic 160 GB. Det jeg lurer på, er hvorvidt BOSE vil kunne vise frem den lille skjermen til ipoden PÅ Tv-en? Det fulgte med en docking station med anlegget, men jeg vet ikke om dataen fra ipoden kan "leses" av bose. Fatter´n har dårlig syn og det hadde vært fantastisk om man kunne bruke BOSE-kontrollen til å navigere seg frem og tilbake på ipoden uten å måtte knele over tv-bordet hver gang for å skifte låt/spilleliste.

     

    Takker for alle innspill! :D

  8. Hei folkens

     

    Jeg planlegger en road trip med noen utenlandske venner til Norge nå i begynnelsen av april. Det er mulig at vi klarer å få plass i en bil med fem, kanskje opp til syv avhengig av hvor mange vi blir.

     

    Dette er stoppene vi kjører:

     

    Oslo

    Kristiansand

    Stavanger

    Bergen

    Galdhøpiggen (:p)

    Trondheim

    (et eller annet sted i midten av Nordland; forslag?)

     

    Og så etter hvert helt opp til lofoten

     

    Derfra fly tilbake til Oslo, og så Skottland!

     

    Gleder meg som en liten unge, men det store spørsmålstegnet og hva vi virkelig frykter pengemessig er å leie bil, og om det i det hele tatt er mulig. Som dere skjønner blir dette VELDIG mange kilometer til sammen, slik at det kanskje er lurt med noen som tilbyr ubegrenset reiselengde? Har aldri leid bil før: å forresten, jeg er 21 år og har hatt lappen i litt under tre år. Er det nok, eller er jeg allerede for ung/uerfaren for i det hele tatt å få en sjanse?

     

    Hvis det går, hadde det vært strålende å kunne plukke opp bilen i oslo og sette den fra oss i lofoten, eller et sted nærme.

     

    Har noen erfaring/kunnskap om det å leie bil; hvilke firmaer som er til å stole på, fleksible med tanke på bensinbruk og pick-up/drop.off point, og gunstige prismessig.

     

    Setter stor pris på all mulig hjelp!

     

    - Snorre

  9. Hei,

     

    Skolen min har fått trådløst nettverk som jeg bruker hver dag med min bærbare pc. Men: spill og filmer på youtube virker ikke, det kommer bare opp en hvit boks og nederst til høyre i vinduet står det bare fullført. Jeg vil gjerne spille tetris på facebook for eksempel, er litt hekta, men det virker som sagt ikke. Det er nettansvarlig på skolen min som har blokkert en del områder, for eksempel slike spill.

     

    Er det bare å gi opp å kunne spille spill på skolen, eller finnes det noen knep for å "lure" nettverket? det hadde vært fantastisk...

  10. HJELP!

     

    Jeg skulle til å brenne en DVD-film på plate akkurat nå, dyttet kanskje litt hardt på cd-stasjonen og nå vil den ikke "klikke" seg tilbake på plass inne i pcen så nå bare henger den utenfor og dingler.

     

    Legger ved et bilde så dere ser hva som er problemet.

     

    Kan man ta den ut og inn igjen, skru på noe greier eller fins det andre geniale løsninger for å få rettet på problemet? Vil nødig gå rundt med pc-en sånn den ser ut nå, har på følelsen av at det ikke er særlig lurt.

     

    Takker for all hjelp!

    post-149924-1202909541_thumb.jpg

  11. Jeg har nettopp vært på en jazzkonsert og tatt lydopptak. Instrumentene låter som de skal, men vokalen skurrer/suser/sccher, spesielt når vedkommende synger høyt, man hører det spesielt på alle s-ene som synges. Jeg har forsøkt å fjerne dette, med hiss reduction og sånn, men det har ikke gitt noe resultat.

     

    Noen som har hatt det samme problemet og klart å fikse det?

  12. Hei, Stalin!

     

    For det første må jeg si tusen takk for all hjelp jeg har fått.

     

    Ikke bare har jeg nå løst problemet, men har lært en hel del om drivere og enhetsbehandling i tillegg. Takk for at du har svart så raskt og så presist. Søkte opp problemet via google og fant dette. Pleier aldri å bruke forum til å få hjelp, så det var ren flaks. og jeg tenkte heller ikke at du kom til å svare fordi det var så lenge siden innlegget var blitt posta.

     

    Men det gjorde du.

     

    Hurra!!:D:D

     

    Snorre

  13. det har jeg gjort nå. først valgte jeg å finne fil selv. trykket på "har diskett" og valgte SDMMCx64-mappen. Først ville pcen ha inf filen og ba om rimmptsk.sys-filen som ikke fantes i mappen jeg var på. Da søkte jeg etter slike filer og valgte en som lå under C:\dell\drivers\R105921\MMC

     

    Dette godtok dataen, så alt så ut til å gå bra. starta dataen på nytt men dataen reagerer fremdeles ikke når jeg stikker inn kortet.

     

    jeg syntes det var rart at jeg ikke fikk brukt rimmpx64.sys filen som lå under \SDMMCx64. trodde den filen var ganske essensiell.

     

    what to do?

×
×
  • Opprett ny...