Gå til innhold

Bakitafrasnikaren

Medlemmer
  • Innlegg

    1 287
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bakitafrasnikaren

  1. 20 hours ago, Kris85 said:

    Morsomt at Komplett sin 2020 modell koster 25 000, og de reklamerer med "spar 11 000" - når tven lå ute til 35 000 kun et par dager.
    Kilde: https://www.prisjakt.no/product.php?pu=5287111

    Morsomt at Elkjøp også har en tilsvarende XH80 4k UHD LED på 85 tommer til 20 000,-
    https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/153451/sony-85-xh80-4k-uhd-led-smart-tv-kd85xh8096

    Jeg skummet kjapt over de tekniske finessene. Mikroskopiske forskjeller, bare en masse uforståelig fancy navn og tekniske betegnelser som de fleste vanlige dødelige ikke forstår et kvekk av. 

    Slik jeg leser det: 2021 modellen veier litt mindre, er litt tynnere - og har andre fancy tullenavn på teknologien sin, det nye nå er altså "Trimulinus Pro". Den største forskjellen er derimot at 2021 modellen har Google TV innebygd. Jeg antar at det er litt som Apple TV, altså et type mediasenter/android-system av ymse slag. 

    Jeg hadde kjøpt den fra Elkjøp til 20 000,- 
    Hvorfor betale 5000 eller 11 000 mer for noe som er 0,3 mm tynnere og veier 4 kg mindre - med tekniske rare betegnelser som man garantert ikke hadde lagt merke til uansett. 

    Den på Elkjøp støtter ikke HDMI 2.1, gjør den vel?

  2. 3 hours ago, Theo343 said:

    Det er helt klart at flere enn NAV skulle vært på teppet i denne saken. NAV har det endelige ansvaret men jeg regner med at de som har blitt utsatt for justismord her kan gå til klekkelige erstatningsøksmål mot flere instanser.

    Satser på at mange dyktige advokater ser både penge og prestisjepotensialet her på offrenes vegne.

    Hvorfor tenker du slik? Det er helt intuitivt for meg at det er dommerne som skal garantere at lover blir tolket riktig, ikke forvaltningen. Sier en dommer "ja, det er ulovlig", så har NAV lite annet valg enn å anmelde deretter. Det er i det store og hele ikke forvaltningen sitt mandat å tvile på dommeravgjørelser.

  3. Usikker på om denne kanskje hører best hjemme i juss, men men.

    Etter jeg fikk høre sammendrag av NAV-skandalen fra NRK, var det i alle fall for meg ganske åpenbart hvilken del av systemet som hadde sviktet hardest, og det var dommervesenet. Systemet er jo designet slik at det er dommerne som til syvende og sist skal garantere at lover blir tolket riktig, ikke etater eller department. Samtidig hører jeg at nesten all oppmerksomhet fra pressen blir rettet mot den utøvende makten, ikke den dømmende. Jeg trodde det var meningen at department skulle kunne feiltolke lover, fordi dommerne snapper det opp og korrigerer det.

    Har jeg misforstått noe?

    • Liker 7
  4. Har ikke den melding for mange tegn for Monreos melding system ?

     

    Man kan i prinsippet sende opp til <1 MB med data i minuttet, så lenge man betaler høy nok avgift. Den meldingen jeg postet tipper jeg ville kostet ca. 10 øre. Transaksjonskostnadene er dog veldig volatile, og jeg gidder ikke undersøke nøyaktig hvor mange bytes man trenger per ASCII-tegn etter den siste forken i Monero og med dagens transaksjonskostnader.

     

    Man kan merke seg at Bitcoin - og jeg antar også Monero - har ikke noe tilrettelagt "meldingssystem", men man kan bruke transaksjonsfunksjonene på en hacky måte slik at man likevel kan overlevere vilkårlig informasjon.

  5. Det må da finnes en måte å lure personen i den andre enden på. Sikkert bare å spørre hvordan, på et Monero forum.

     

    Ja, man kan alltids lukke øynene og håpe de bruker en exchange-wallet med en konto der de bruker sin ekte identitet.

     

    Jeg tror helt ærlig at kryptografene har de beste sjansene for å løse dette. Dette er første gang på veldig lenge, så vidt jeg vet, at et ekte problem har en viss sjanse for å kunne løses med kryptografisk analyse. https://eprint.iacr.org/2017/338.pdf

  6. kanskje et naivt spørsmål men, -selv om opplegget er anonymisert, vil man ikke kunne (med rettskjennelse) hente ut IP-adresser til de som har vært på websiden på de aktuelle tidspunkt å kommunisert med meldinger/transaksjoner? Den aktuelle serveren er lokalisert i Frankrike ifølge Whois, og det er jo ikke en uoversiktelig bananrepublikk for å si det sånn.

     

    https://who.is/whois/getmonero.org

     

    Man trenger aldri bruke getmonero.org. Det eneste kidnapperne trenger for å sende en beskjed, er å publisere transaksjonen sin til et fåtall noder i nettverket på vilkårlige steder i verden. Én node kan godt vise seg å være nok. Det eneste de trenger for å lese en beskjed, er å sende en spørring til en vilkårlig node i verden for å få en oppdatert blokkjede. Det samme gjelder for å sjekke om de har mottatt løsepengesummen.

     

    (Jeg er ikke 100 % stø i Monero, men jeg bruker antagelser fra Ethereum og Bitcoin som jeg er rimelig sikker på stemmer)

  7. Men at det blir gitt råd på en anonym internettside er vel ikke det samme som at det er lett å få jobb der med utdanning fra et lite annerkjent college?

     

    Nei, bare en god indikasjon. Med 1.9 % arbeidsledighet på landsbasis, kan jeg vanskelig tenke meg at ledigheten kan være nevneverdig høy blant folk med alle slags utdanningsnivå, og når Midtvesten er det klart minst attraktive alternativet i et land hvor ledigheten ellers er lav, og samtidig tar i betraktning hvilke råd som blir gitt på nettfora, synes jeg det er helt rimelig å anta at det er lett å få jobb der.

  8. Ja, akkurat. Jeg ville gjerne sett noen tall for midtvesten i USA når det gjelder arbeidsledighet for utviklere, samt antall stillinger der totalt, når du påstår at det er lett å få jobb som utvikler fra CC der.

    Jeg har ikke tallene. Å dra til Midtvesten er bare det universelle rådet man har fått gjennom alle år på r/cscareerquestions hvis man ikke lykkes i å få en god jobb i en tech hub.

  9. Det er helseregionene du må forholde deg til når du søker spesialisttime, ikke kommunene. Innbyggertallet på hvor du bor betyr meget lite. Forstår uansett ikke hvordan dette er et argument. Tilhørte først Helse Vest. Fikk time hos hudlege om 14 måneder. Jeg flyttet i mellomtiden til en annen helseregion. Spurte om å få beholde køplassen min. Kunne ikke dette. Betalte privat. Det ekstremt, ekstremt, ekstremt fantastiske med USA er at jeg kan gi en total faen i om du eller resten av fellesskapet mener lidelsen min er for lite viktig til å behandle eller ikke, fordi jeg blir betalt godt nok etter skatt til å ikke tigge det offentlige om hjelp.

  10. Men hvordan er uføredekninga? Hva hvis du får kronisk utmattelsesyndrom etter kreft? Hva er det som er dekket av amerikansk helseforsikring som ikke er dekket i Norge? Hvor stor egenandel har du i USA? En god del forsikringer har helt sinnsvake egenandeler der borte.

     

    Øyenlege er dekket i Norge. Du tenker kanskje på optiker? Det er faktisk delvis dekket i Norge gjennom arbeidsgiver.

     

    Community College er ikke nødvendigvis der en vil utdanne seg i USA, da har man ganske dårlige sjanser i arbeidslivet etterpå.

     

    EDIT: Og i de store utviklerbyene får du IKKE mye bolig for pengene!

    Helseforsikring dekker blant annet spesialister for diverse, e.g. hudlege eller psykiater, uten at du må vente ca. 1 år for behandling av ikke-livstruende problem. Det dekker medisiner som enda ikke vil treffe de europeiske markedene på noen år. Som regel ingen egenandeler for utviklere. Kun NYC og SF har dyrere boliger enn Oslo sist gang jeg sjekket. Om du er såpass redd for livet at du vil investere i uføreforsikring, kan policygenius.com fortelle deg at 1.5k USD per år vil gi deg noe tilsvarende som de 3G eller hva det nå enn er som folketrygden gir deg. Uansett ikke uvanlig at arbeidsgiver gir dette også.

  11. Sannsynligvis alt mulig, fra resepsjonister til ingeniører, de åpnet jo nye kontorer for kun kort tid siden.

    Palantir kontaktet flere norske utviklere i den perioden de satte opp norske kontorer, hva de som ble ansatt fikk i lønn vet vel ikke jeg?

     

    Hva med å søke litt selv, for eksempel sjekke GlassDoor eller lignende, det er ingen som kan svare på hva din lønn kunne blitt uten å vite mye, mye mer.

     

    Du kan generelt regne med at Palantir ligger på samme nivå som de fire store, oftest litt over for spesialkompetanse.

     

    • Jeg har aldri bedt deg svare på hva min lønn blir eller ikke blir.
    • Du oppga noen konkrete lønnstall i posten din. Jeg spør naturligvis om hvor du har disse fra.
    • Du sa i forrige post at en del stillinger ble utlyst med lavere lønn enn den rekkevidden du først oppga. Hvordan vet du hvilken lønn disse stillingene hadde eller ikke hadde?
    • GlassDoor har ingen tall på norske eller skandinaviske kontor. Jeg har naturligvis allerede sjekket der.
    • Hvem er de fire store? Fire av Apple, Amazon, Microsoft, Netflix, Facebook, Google, IBM? Eller er det revisjonshusene?
    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...