Gå til innhold

En Gedi

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av En Gedi

  1. At det er kjemi mellom oss, at det er felles verdier og interesser. At hun har kvinnelighet som er vanskelig å beskrive men det går på å vise omsorg og interesse. At ærlighet og trofasthet er en av hennes kjerneverdier. Utseende er så subjektivt som det kan få blitt. En slik personlighet som jeg beskriver veier opp for et middels utseende så til de grader. Hun må han et personlighet som er stabil og ikke lar seg rive med av "skiftene følelser" fra dag til dag. Kan hun kommunisere egne ønsker og behov på en normal måte er det et enormt stort pluss. Ikke bare forvente at jeg skal kunne lese henne tanker, og klarer jeg ikke snappe opp signaler så er det "dump". Det er langt mellom slike kvinner.

  2. Hvem var de som gjorde det slutt ? Det har alt å si. Om du gjorde det slutt kan du ikke forvente at hun sitter og venter på deg til du vil prøve på nytt. Var det henne som gjorde det slutt med deg? Ja så elsket hun deg ikke når hun lå med andre, da ville hun tatt en stund for seg selv og følt på det å savne deg og så eventuelt kommet tilbake og sagt at hun angret og så prøve på nytt. Ikke ligge med andre og så si det. Da er du alltid plan B. Ofte er en ex akkurat dette fordi det ikke fungerte, og det skal mye til for at det fungerer i fortsettelsen om ingen av dere har forandret dere.

  3. Gjest c4572...c3a skrev (10 timer siden):

    Syns jeg som på 3 eller 4 året på dating at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne folk som er åpen for ett fast forhold. Ikke nødvendigvis bo samnen men være eksklusive med hverandre. Etter mange smeller frister det ikke lengre å møte noen til en date en gang. Og aldri har jeg truffet en mann som har vist at de virkelig vil ha meg med ut på ting . Stort sett skal det var kort kort kaffe møte eller de takker nei hvis de ikke får komme hjem til meg. Ting skal holdes skjult. 
     

    Begynner å tenke at går vi mot et samfunn der ingen klarer å være monogame. Sex er eneste folk er ute etter og slike tilfeller er det ut fra egoistiske tankegang. Jeg må ha sex men ikke noe mer. Vil ikke knytte meg til noen men sex uten å binde seg er top notch. 
     

    Tenker jeg helt villspor eller ser flere denne tendensen ute i samfunnet? Det er blitt mer bruk og kast og bestandig er det den som byr på seg selv fordi de liker personen som blir ditcha etter sex den som får skylda for å være idiot. Den som feide over deg uten å respektere deg som menneske de er de normale. For meg det helt feil. 

    Anonymous poster hash: c4572...c3a

    Du beskriver virkeligheten her. Date andre for et seriøst varig forhold er ikke lett i disse dager. De fleste utgir seg for å være seriøse, de er det ikke og det gjelder både kvinner og menn. Dater og innleder et forhold holder på noen måneder og alt virker greit, så ut av ingenting blir man dumpet som oftest med begrunnelse at "har ikke de rette følelsene". Sosiale media har nok mye av skylden, alle flørter med alle hele tiden og det er alltid noe bedre rundt neste sving. Alle som holder på slik blir skadet emosjonelt uten å vite det, det blir bare snakk om å "pule og hive ut". De kamuflerer det bak fine ord og masse "sjarm" for å få sex, så er det raskt over til neste prosjekt. Det glir bare inn i trenden av et samfunn i forfall.

    • Liker 1
  4. RRhoads skrev (På 18.6.2021 den 10.24):

    Det er nettopp pga sånne som deg det er nødvendig å flagge. Ja, sånne som deg. 

    Det er interessant at du sier at de tvinger sin seksualitet over på andre. De gjør faktisk ikke det. Det er du som gjør det. De respekterer at folk er hetero. Ikke bare tvinger du din seksualitet over på andre, men du tvinger også din religion over på andre. Det er lite trolig at homofile fremkaller flere brekninger enn deg 

    Joda søk konflikt, det vil bare slå tilbake på dere selv og ingen andre. Jeg flagger ikke noe som helst rundt min seksualitet og forventer at ingen andre gjør det heller. Så enkelt er det. Regnbueflagget er ekstremistene sitt flagg og mange homofile skygger også unna Pride organisasjonens ekstremisme. Så viser du i ditt innlegg hvor vanvittig intolerant du er ovenfor andre med andre meninger en deg! Det er gjennomgående i hele Pride organisasjonen. Dyrket og drevet frem av ekstremister. Over tid blir det konflikt av slikt. Kristne kan dere bare ta det med ro med, de forteller hva de mener og lar dere være i fred. Islam derimot kommer dere til å treffe kvist så det holder i tiårene fremover. Et fedreland som står for de verdiene vi ser i dag er ikke noe jeg kommer til å kjempe for om vi i fremtiden kommer i en konflikt.

    • Liker 3
  5. Capitan Fracassa skrev (15 timer siden):

    Det var mye forferdelig galt i innlegget ditt, men jeg plukker ut denne ene tingen for å svare på den:

    Nei, homofili er hverken unaturlig eller ekkelt for de som selv ikke er homofile. Jeg er selv en helt heterofil mann på over 50 år, og selv om jeg aldri har vært noe som helst tiltrukket av en mann noen gang i mitt liv, er homofili på ingen måte noe ekkelt. Jeg har ikke lyst til å ha sex med 90% av verdens kvinner heller, men det gjør allikevel ikke 90% av verdens heterofile til noe ekkelt.

    Men for pokker du definerer jo ikke hva heterofile mener om dette. Fakta er at mange mener det, det byr en i mot! Det er faktisk helt naturlig. Det er ikke noe forferdelig galt med å føle og mene dette. Det er fakta. Det som er forferdelig er å tvinge sine egne seksuelle referanser på andre offentlig. Kutt det ut og hold det for deg selv, det skal også de homofile gjøre, og det skal jeg gjøre. Det er poenget.

    Dette mener også kvinner angående lesbiske i mange tilfeller og langt mer en dette 90% tullet ditt du kommer med. Det betinger jo selvfølgelig at de ikke har slike tendenser selv.

  6. hekomo skrev (11 timer siden):

    dette, siden det er ønskelig fra myndighetenes side at diskriminering og hat blir motarbeidet.

    Innlegget ditt fremstår litt lignende slike holdninger: "Jeg skal motvillig gå med på at de ekle homofile ikke nødvendigvis skal henrettes, men da bør vi i det minste ikke la dem utfolde seg i offentligheten og uttrykke seg der. De må holdes skjult og undertrykkes i det skjulte så vi slipper å forholde oss til dem som likestilte mennesker."

    For et fjasete innlegg! Det samme gjelder for heterofile! Ingen liker at man tar for seg av hverandre eller har sex på offentlig sted selv om man er heterofil. Dette er aktiviteter for den private sfære og ikke noe annet. Det er faktisk lover mot det, og det kan vanke bøter om de brytes. Så skal dere i Pride ha noe særskilte unntak? Mange som sikkert mener jeg er ekkel også, uten at jeg føler meg krenket av den grunn. Jeg utrykker ikke min seksualitet i det offentlige rom, har aldri gjort det og kommer aldri til å gjøre det. Det er veldig få heterofile som gjør akkurat det. Selv med 2 i promille ute på byen en sydende sommerdag. De går hjem og utrykker seg der.

    • Liker 1
  7. Det er så mye åndelig mørke i denne tråden at man kan bli helt matt. Pride gjengen vil så gjerne bli møtt med respekt og toleranse, andre veien er det overhodet ikke noe som helst av det samme.

    Homofili er synd! I følge Bibelen og Koranen er det akkurat dette. Dessuten er det ekstremt unaturlig og ekkelt for de som selv ikke er homofile. Det er som det brekker seg i meg når jeg ser to menn kline for å ikke snakke om sex, det er rett og slett direkte unaturlig. Jeg sier det rett ut, uten å ville fornærme noen. Så bry jeg meg ikke om hva andre måtte gjøre bak sine 4 vegger hjemme! Har aldri sagt et vondt ord til noen som er homofile. Det jeg reagerer på er at de skal tvinge sin seksualitet på andre offentlig med parader som er mildt sagt lite anstendige. Noe som får selv homofile til å ta avstand fra Pridemarkeringene. Flagge med dette flagget på offentlige bygninger mange også i mot, det skal være forbeholdt  det norske flagget og ikke noe annet. Dette er i ferd med å gli ut, og hva blir det neste? De får bare holde på, men de får også finne seg i at andre ikke liker dette og kommer med sin kritikk. Nå legger Pride bevegelsen opp til konflikt, og det vil de få fra islamsk  hold innen ganske få år.

     

    • Liker 2
  8. For pokker da dere må da forstå at det å bli kjørt inn i vennesonen av en dame/mann er det samme som det hele er kjørt! Du kan aldri være venn med noen som du har følelser for. Det er det samme som selvskading. Dere kunne like godt sittet og sagd dere selv i skrittet med en sløv motorsag! Vil ikke en part ha noe kjæresteforhold om det er dette dere er ute etter? Blokker alle SOME og gå videre. Begrave det der og da. Det motsatte gå der og håpe, mens andre menn knuller dama dere har følelser for! Bygg dere litt selvrespekt da!

    Det er alt eller ingenting med en dame jeg liker, og jeg er krystallklar på det. Kommer aldri til å endre på det uansett.

    • Liker 1
  9. Snikpellik skrev (10 minutter siden):

    Ja, tok jo lenger tid enn å telle opp stemmer i en amerikansk delstat det der. Føles alltid rart at et mål annulleres av VAR når ingenting tydet på det først, og det ikke er noen klager fra noen av spillerne eller trenerne før VAR bryter inn.

    Det der er jo offside så det holder, er med i spillet og dekker Leno. VAR og dommer har rett og alle andre har feil. Om det der ikke er offside er ikke noe annet offside som ikke resulterer i mål, er det greit at man deltar i spillet men ikke skårer? Ja da får man mange rare situasjoner fremover.

  10. jjkoggan skrev (3 minutter siden):

    Jeg tror du mistolker meningsmålingene.  Hvis Trump vinner valget er det ikke slik at meningsmålingene "tok feil".    Feilmarginene er store nok til å gjøre noe som er 10% sannsynlig langt fra umulig eller meget usannsynlig.  

    Det vil være et helt vanvittig om Trump vinner dette når meningsmålingene viser at Biden over så lang tid har ledet suverent. Dette er MSM media kjørt frem så det holder og om dette skjer vil de miste all troverdighet for langt frem i tid.

    • Liker 2
  11. Tror Biden vinner dette. Korona situasjonen og håndteringen verbalt av Trump har gjort at han mistet valget han hadde i sin hule hånd. Taper han dette valget, så vil vi om et år se at ingenting er endret i USA på dette området eller BLM uroen som raser. Mange vil bli skuffet over løfter som ikke blir holdt og at Kina igjen vil erobre enda mer markedsandeler fra et naivt lederskap i USA. Det ender aldri bra! Prøver så demokratene og endre høyesterett med antall dommere og sikre makten sin på den måten? Da kan det fort ende blodig i USA over tid. Ikke noe bra situasjon uansett hvem som vinner.

    • Liker 1
  12. debattklovn skrev (6 minutter siden):

    Ja, det er dessverre fakta at krig går mest utover sivile. Og alltid er det palestinerne som starter konflikten. 

     

    Ja slik har det vært så lenge mennesker har ført krig, og de som fører krig fører den inne blant sivile fordi de er for feige til og gjøre det i åpent lende. Rett og slett fordi de er militært underlegne. Sovjeterne gjorde dette i Stalingrad og mange andre byer,  nazistene gjorde dette i Tyskland da de ble tvunget på retrett. Da kan sivile ofres, og det gjøres over en lav sko i alle kriger.

  13. DarkwingDuck666 skrev (På 1.11.2020 den 12.03):

    De kan like gjerne forklare det med at det er Satan som besetter terroristene med demoner. Det er like rasjonelt.

    Det kan være tilfellet faktisk, alt etter hva tro man faktisk innehar. Bibelen er klar på dette åndelige fenomenet og det stemmer veldig ofte. For dette er så pur ondskap som det kan få blitt, og ja det kan faktisk være demonbesatte mennesker som driver med dette. Åndelige forklaringer på dette blir jo bare rasjonelt for de som faktisk er åpent for dette. For de som er ateister er jo dette bare vås og sprøyt, men det betyr ikke at det er feil. Så mye er det mellom himmel og jord som mennesket ikke forstår at det og bare si "det er ikke rasjonelt" bare er retorikk.

  14. Morromann skrev (16 timer siden):

    Jihadister er høyreekstreme.

    Å koble alle muslimer til djevlene i Wien er som å koble alle kristne til Breivik. Du liker kanskje ikke på høre det men slik er det.

    Dette er i beste fall ignoranse og du har ført dette svada greiene dine i flere innlegg nå. De store muslimske landene som Pakistan, Indonesia, Saudi Arabia, Iran, Irak ja hele Midtøsten og mange andre land utgjør store deler av islam. Det er ikke alle der som støtter terrorisme direkte, langt i fra. Derimot kritikk av islam tåles ikke og det blir fort vold om slik kritikk fremsettes. Det har vi sett flere ganger og det er i seg selv "terror" ved at de krever underkastelse og respekt for sin religion. Om ikke kommer volden.

    Det var ikke noe ved Breivik som tilsa at han var kristen, ikke et eneste fiber. Han ble erklært sinnssyk av to psykiatrikere, men det ble omgjort av to andre fordi man så godt forstod at da ville han fort kunne slippes fri innen alt for kort tid. Så en slik sammenligning er så kunnskapsløs så den kan få blitt. Det finnes knapt islamske områder som tåler kritikk av profeten og religionen. Da blir det vold eller trussel om vold og det er så langt ifra kristendommen som det kan få blitt. Alle muslimer er ikke terrorister, men veldig mange av de er direkte antidemokratisk anlagt, der religionen og ideologien Islam går foran alt annet. Det frontkolliderer med hele den vestlige verden sitt demokratiske tankesett, som mer og mer utvannes for  tekkes islam og "skape ro".

    Fakta er at det er de utålmodige Islamistene som står bak terroren, resten av islam vil i fred og ro jobbe for at de overtar verden og underlegger seg den. Det vil medføre at alle land som blir underlagt islam over tid vil miste trosfrihet, ytringsfrihet og demokrati. De er bare uenig om midlene for og oppnå akkurat det samme.

    • Liker 3
  15. Flin skrev (På 8.7.2020 den 11.17):

    Angrip argumentet, ikke personen. Dette har jeg alltid hatt et problem med. Det skjer ganske ofte at noen nekter å akseptere noe som uten tvil er sant.

    Eller har ekstreme holdninger eller meninger! Det er jo da en del av deg som person. En nazist skal man da diskutere med, uten å nevne personlighetstrekkene som har ledet til at vedkommende ble nazist? Fordi jeg kan krenke nazisten, islamisten, sosialisten, kristenfundamentalisten eller Ateisten for den del? Krenkekulturen har blitt en ny sekt nå! Normal debatt kan ikke føres uten at noen føler seg krenket og støtt. Da skal det sensureres og boikottes. Tilpasse seg dette er bare ikke debatt TS, fortelle andre hvordan de skal føre debatt leder heller ikke til fri meningsutveksling mellom frie mennesker. Det er i seg selv et forsøk på og begrense og sensurere på en "stueren måte" For min del er det to ting som aldri kan aksepteres og det er rasisme og trusler om vold og drap. Dette er det strafferettslig beskyttelse mot også.

  16. ism_InnleggNO skrev (18 timer siden):

    Dette er jo kjernen for hvorfor ytre høyre føler at de blir sensurert. De evner ikke komme med saklige og rasjonelle argumenter som egner seg i en debatt. Stort sett hver gang det blir slått ned på ytringer fra ytterste høyre er det ikke meningen, men hvordan meningen blir lagt frem det reageres på. Med ytringsfrihet mener de egentlig latskapsfrihet. De skal ha frihet til å si akkurat det som faller dem inn uten å behøve å bry seg om å tenke gjennom det først og legge det frem på en rasjonell måte som er forståelig for de som hare en annen mening.

    Takk for det eksempelet, der kom det med en gang! Det var dette jeg ønsket å poengtere. Da skal ikke jeg delta videre i denne debatten, for det er ikke noen debatt. Selv er jeg en velger fra sentrum, men i dag skal man ikke ha noe avvik i sine meninger før man stemples som "ytterste høyre". Latskapsfrihet? Når mennesker ikke bruker dine ord, dine formuleringer, dine debatteknikker så er de late? Da er de ytterste høyre og det som verre er? Ser du ikke her hvor dette bærer hen?  Slik kunne jeg talt ovenfor ethvert medmenneske som jeg var uenig med, så begynt forfølgelse og utestengelse. Akkurat samme "teknikker" som diktaturer bruker. Det kommer snikene inn i alle demokratiene i den ekstremt polariserende debatten i alt fra Trump til Islam. Da tåles bare en mening! Den politisk korrekte, og det har veldig lite med debattstil å gjøre egentlig. Det blir bare ikke tolerert avvik før stempling kommer flygende med en gang.

    • Liker 2
  17. Morromann skrev (På 10.8.2020 den 9.10):

    Dette er ganske aktuelt. Synes det har blitt mer og mer av dette her inne på forume.t Trist, for tonen var sakligere her før. Kanskje det har noe med nattestengingen av VGD, slik at flere VGDere har vandret inn hit eller det har med at tonen i debatten har blitt mye råere og aggresiv de siste månendene grunnet de tidene vi lever i.

    På VGD sitter det stort sett bare ekstreme ute på venstre siden igjen og snakker med hverandre, alle andre er stengt ute over en lav sko over lang tid. Derfor har antall debatter der stupt de siste årene, og det foregår knapt debatter der langer. Et dødt forum sensurert i hjel.

    Joda en tøff tone og harde debatter, men vet du hva? Det har jeg ikke noe som helst problemer med. Rasisme og trusler skal aldri aksepteres, ellers går det aller meste. Debatt er jo meningsutveksling, ikke noe som automatisk skal føre til at jeg blir enig med deg og motsatt uansett argumenter. Ofte er man så forskjellige på verdier og politikk at dette aldri lar seg gjøre.

    Uansett er det fascinerende å debattere med mennesker som har stikk motsatt syn en deg, det utfordrer meg i alle fall og får et innblikk i andre sitt tankesett. Selv om det kan gli over i det usaklige. Akkurat som ellers i livet og samkvem mellom mennesker.

    • Liker 2
  18. Taurean skrev (På 30.9.2020 den 18.47):

    1) Man skal vise respekt.

    Nei man skal aldri vise respekt slikt uten videre! Respekt er noe man fortjener ikke noe man kan forlange. Jeg aksepterer alltid ulike meninger i en debatt, men aldri om jeg respekterer de slik uten videre. Jeg forventer heller ikke respekt fra hvem som helst, at mennesker ikke respekterer meg har jeg ikke noe problemer med. Da bare holder jeg meg vekke fra slike.

  19. tom waits for alice skrev (På 14.1.2014 den 11.27):

    Jeg fant denne et eller annet sted, og bestemte meg for å oversette den. Det er en grei oppsummering av vanlige debatt-tekniske feil.

    • Du skal ikke angripe personen, men argumentet.
    • Du skal ikke forvrenge eller overdrive et argument for å gjøre det lettere å angripe.
    • Du skal ikke bruke enkelthendelser til å bevise regelen.
    • Du skal ikke bruke konklusjonen som premiss.
    • Du skal ikke hevde at noe er årsaken bare fordi det skjedde først.
    • Du skal ikke begrense svaralternativene.
    • Du skal ikke hevde at noe er sant fordi vi ikke vet at det er usant.
    • Du skal ikke gi andre bevisbyrden for dine påstander.
    • Du skal ikke anta en sammenheng som ikke er logisk bevist
    • Du skal ikke hevde at flertallet har rett.

    Diskuter det gjerne. Og ja, jeg synder ikke sjelden mot dem selv. Av og til punkt 2 og spesielt punkt 3 (jeg er glad i anekdoter.)

     

    Kanskje kan denne tråden bli stedet der man diskuterer den logiske gyldigheten av et argument, istedet for å avspore tråden der argumentet postes...? (Post kritikken her, og link til det fra den opprinnelige tråden.)

     

    Edit: Skatteflyktning har postet disse linkene for de som vil lese mer om hvert punkt:

    1. http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
    3. http://en.wikipedia.org/wiki/Faulty_generalization
    4. http://en.wikipedia.org/wiki/Circular_reasoning
    5. http://en.wikipedia.org/wiki/Post_hoc_ergo_propter_hoc
    6. http://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma
    7. http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance
    8. https://yourlogicalfallacyis.com/burden-of-proof
    9. http://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur_(logic)
    10. http://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

     

    Geir :)

    Når jeg ser slikt som dette, mennesker som hele tiden skal mene noe om hvordan andre skal diskutere er det en ting som ligger bak! Ønske om sensur! Få vekk mennesker man ikke liker og meninger man ikke vil høre. Hele Norge er gjennomsyret av dette nå, og det blir verre og verre for hver dag som går. Et skjevt ord så krenker man uansett hva man måtte si uten for det politisk korrekte. Ja jeg går så langt å si at vi faktisk ikke lenger har et fungerende demokrati lenger. Fordi mener du noe utenfor det politisk korrekte kan du risikere helse, jobb, vennskap. Det ligner mer og mer hvordan diktaturer holder kontrollen på massene med meningstyring så til de grader. Mye rart som kan bli hevdet i en debatt, det må man bare tåle så lenge det ikke er rasisme og voldsoppfordringer. Ikke angripe person? Det er jo ikke et logisk argument en gang. Mange vil når du angriper et argument ta det direkte personlig og mene at de som personer blir kritisert. Så "anmelder" de og gjør det konsekvent for å få den de er uenige med sperret ute fra forumet.

    Ofte er mange forum styrt av de mektige MSM meida, og  til slutt sitte bare den faste "menigheten" igjen i sitt ekkokammer og hører bare på de vedtatte godkjente politisk korrekte meningene. Det er en veldig farlig utvikling! En dag svinger denne pendelen stikk motsatt vei, det kommer et politisk parti som rører i denne gjørmen og så kommer det partiet til å få en enorm oppslutning når mennesker er lei av denne styringen av individets rett til å ha meninger ut over det politisk korrekte.

  20. Det stemmer, i Nord på den gamle flystripen er det ikke tillat å gå i hele hekketiden om høsten, her er det helt ferdselsforbud, men da er det laget stier som går utenom dette. Dette er et enormt hekke område for fugl, så ta hensyn. Men som sagt et er stier som går utenfor dette området, og det er skiltet.

    Videre kan du gå opp til det gamle militære området som idag er friluftsområde. Det er ikke noe problem å lage seg en tur her som er omtrent en mil lang om man ønsker det. Et fantastisk område i fint vær

  21. Hvorfor skal man egentlig skille mellom herre- og kvinneidrett i det hele tatt?

    Fordi det er enorm fysisk forskjell på kvinen og mann, det er fakta! At man her har malt seg inn i et hjørne som man ikke kommer ut av er noe helt annet, det er galskap! Men hvem bryr seg? Disse idrettene dør ut til slutt om dette får fortsette, ingen gidder å se på dette eller følge slike idretter hvor "menn" vinner i kvinneidretter. Det er akkurat det som skjer, vanskelig nok for mange idretter som det er idag.

  22. https://www.nrk.no/troms/bestilte-sprettert-til-barna-_-fikk-bot-for-brudd-pa-vapenloven-1.14268440

    (bilde av sprettert i artikkel)

     

    Bare en liten ufarlig lekesprettert. Bare til å skyte erter på bokser med altså. Dette er den typen sprettert han bestilte. Ikke en liten lekesprettert til ungene akkurat. Dette er rimelig kraftig sprettert. Jeg tror ikke han planla å skade noen, men politiet kan ikke vite det. Tar du en stein og skyter med denne så kan det påføre alvorlig skade eller drepe. Spesielt om man kjøper metallkuler som hører til. 100 stk til 25 korner fra Kina.

     

    Det der er ikke leketøy for barn, det er faktisk et våpen. Våpen er ulovlig av åpenbare grunner.

     

    Samlegjenstand som sverd er noe annet. Anbefaler å gjøre som andre sier og spørre politi/tollvesen. De er ikke interessert i å ta fra folk samlegjennstander. Heller å holde folk trygge.  Han mannen i artikkelen, det var på ingen måte åpenbart at han bare kjøpte leketøy til barnene sine.

    Akkurat! Du får ekte sverd fra Japan, eller fra USA som er produsert i Japan, som ble brukt under 2 verdenskrig som standard utrustning i den Japanske hæren. Så har du veldig verdifulle sverd fra samme sted som er ekstremt håndverk, sylskarpe og farlige som våpen. Litt øving og trening kan de drepe like mange som et skytevåpen. Klart myndighetene vil ha kontroll på dette.

    Som samler vil du nok kunne få bevilgning og tillatelse, men smugle det inn vil nok straffes rimelig strengt. Og dette er dyre ting, koster mange 100.000 kr pr stk. Har selv sett på slike ting, men har droppet det. Har forstått at det er krav til sikring av slike ting også, og det koster også masse penger, og da faller litt av poenget vekk med å ha dette her. Jeg ville trene med det, og lære meg bruk også. Men som sagt jeg droppet det mest fordi det må sikres, og hadde barn som ikke skal leke med slikt.

  23. Leste nylig om en mann som fikk hele 8000 kr i bot for å ha kjøpt en sprettert i utlandet, og sendt det gjennom posten til seg selv. Som en ivrig Game of Thrones fan, så ønsker jeg å kjøpe et sverd på ebay. Det er altså snakk om et sverd fra serien som man henger på veggen, altså til pynt, men den ser dog ut som et ekte sverd og kan sikkert drepes med.

    Jeg ble litt skeptisk nå, kan jeg i verste fall vente meg fengsel med andre kriminelle?

    Sverd som er ekte kan du bare glemme, disse regnes som våpen og du vil bli siktet for ulovlig import av våpen om du kjøper et ekte sverd. Dette har vært oppe mange ganger før, og da snakker vi om ekte sverd, og ikke pynt. Men det er sikkert gråsoner her også, hva som er ekte og hva som er pynt. Ville ikke brukt mye penger på dette, du risikerer straff og inndragning.

    Vet ikke om det er unntak for samlere på noen måte, da må man henvende seg til tollmyndighetene for å sjekke med de.

    Men det er ikke så enkelt som du fremstiller det her.

  24. Hei!

    I fjor slo jeg og eksen opp. Det var ganske tungt og hjerteskjærende for oss begge. Hun gikk over det mye raskere enn meg og er nå sammen med en av mine beste «venner».

    Nå har også jeg kommer over henne og har begynt å tenke på om det egentlig er vits å bli sammen med noen for resten av livet? Er det verdt å tilbringe hele livet sitt på et annet menneske?

    Jeg mener at man heller burde fokusere mer på seg selv og ikke være avhengig av noen. Jeg er ferdig med studier og har gjort det veldig bra økonomisk. Hele familien mast om at jeg skal finne meg en kjæreste og slå meg til ro, men det jeg egentlig vil er å oppleve verden, besøke nye steder, tjene penger og bare leve livet helt alene.

    Er det riktig at jeg tenker sånn eller virker jeg bare egoistisk?

     

    Anonymous poster hash: c018f...a4a

    Selvfølgelig må du ikke noe som helst! Du velger det som er best for ditt liv, hva du ønsker og ingen kan overprøve deg på det.

    Det er ikke noe egoistisk med det! Det verste du gjør er å gjøre noe du ikke kan gjennomføre og leve med, det går alltid ut over andre mennesker som har sine forventninger når du binder deg til de, og egentlig ikke vil noe alvorlig med det.

    Jeg for min del er er der du er nå! Etter et lengre forhold, men jeg er åpent for et nytt forhold i fremtiden om jeg treffer den rette! Men da skal det være den rette! Nå lever jeg slik du ønsker! Jeg reiser en del, til steder jeg vil se. Men uten noen ved min side, ingen å ta hensyn til hverken når det gjelder reisemål eller sikkerhet for andre en meg selv.

    Det gjør at jeg får se deler av verden som jeg aldri ellers aldri ville fått sett, men om jeg treffer den rette personen i livet mitt som jeg klaffer med fysisk og psykisk setter jeg dette foran ethvert reisemål. Slik tenker jeg, du er ikke egoistisk på noen måte om du prioriterer annerledes.

×
×
  • Opprett ny...