Gå til innhold

Indiana

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Indiana

  1. Jeg er interessert i å skaffe meg et eldre speilrefleks, og ser at bl.a. denne modellen (altså AE-1, ikke AE-1 Program) selges brukt. Er interessert i et relativt manuelt kamera, der jeg kan stille inn fokus, blender og lukker selv og hvor man har en "eksponeringsindikator" (vet ikke helt hva dette heter) i søkeren.

    Liker følelsen med disse gamle kameraene (har en venninne med et gammelt nikon som jeg har prøvd litt) - jeg får mer direkte kontroll enn med nye, mer automatiserte (digital-)kamera.

     

    Må jo bare innrømme at jeg er temmelig grønn på dette området :blush:, så jeg lurte på om noen har noen tanker/erfaringer rundt denne modellen? Hvor mye er det verdt idag, om det er relativt pent brukt og standardlinse 50mm + veske medfølger?

     

    Er det evt. andre modeller jeg burde være på utkikk etter som er mer interessante for mitt bruk?

  2. Det er ikke så lett å velge når en er villig til å sette seg inn i tingene, men så blir en kanskje mer fornøyd når en først gjør innkjøp! :) Det er alltid lurt å ta en titt på kameraene i butikken før en bestemmer seg - for min egen del utelukket jeg Sony DSC-P150 etter å ha kjent litt på det.

     

    Sjekk svaret mitt i denne tråden om hva som er forbedret på Ixus 50:

     

    http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=388710&hl=

     

    Om du skal ut på reise f.eks. er det absolutt lurt å investere i en ekstra batteripakke. Det kommer jo litt an på hvor lett det eventuelt blir å få ladet batteriet der du befinner deg. LCD-skjermen suger strøm, og det er jo litt kjipt å ha digitalkamera uten å bruke den! Jeg kjøpte faktisk ekstra batteri (NB-4L) idag - skal snart reise til India (skal innom Pankot Palace på veien til Dehli :p)!

     

    Når det gjelder SD-kort: Sats på en kvalitetsprodusent som f.eks. SanDisk - at de har 10 års garanti på minnekort sier sitt. Selv kjøpte jeg et SanDisk Ultra II kort på 512 MB. Det er raskere enn standard SD-kort, noe som er viktig om du skal ta opp video i 640*480 30fps i mer enn noen sekunder. Koster 495,- på en stor norsk nettbutikk.

  3. Hei, hadde jeg vært deg hadde jeg satset på Ixus 50 istedetfor Ixus 40. Nikon 5900 (storebror 7900 har litt flere funksjoner) er også et bra valg, men husker at jeg leste på dpreview.com at bildene kunne trenge etterbehandling på forgjengeren 5200. Kan dog ikke uttale meg om dette er tilfellet med de nye modellene... Ixus 30/40/50 er også de minste kameraene i digital Ixus-serien til nå - har Ixus 40 selv, og det er utrolig lite (86*53*20,7mm, samme dimensjoner på Ixus 50). Bildene blir også meget bra uten etterbehandling, med flotte Canon-farger.

     

    Casio ville jeg ikke ofret tid på - Canon og Nikon har bedre kameraer i samme prisklasse. Det er iallfall min erfaring.

     

    Du kan jo vurdere Sonys modeller - P150 eller P200S. Mange er tydeligvis meget godt fornøyd med disse.

  4. Større, klarere bildeskjerm

    En ny QuickBright-funksjon på den 2” store LCD fargeskjermen øker visningen midlertidig til maksimal lysstyrke for å gi optimal visibilitet i skarpt lys, inne og ute. Samtidig er det blitt enklere å komponere bildet i svak belysning ved introduksjonen av Night Display, en funksjon som øker lesbarheten på LCD-skjermen uten å påvirke eksponeringen av bildet.

     

    Dette er etter min oppfatning den store fordelen med Ixus 50 sammenlignet med Ixus 40. USB 2.0 er også ganske ålreit...mye raskere overføring enn USB 1.1. Mine Farger er en annen ny funksjon som gjør at en kan leke seg med fargene på både bilder og video - forsterke eller bytte ut bestemte primærfarger for eksempel.

     

    Ser at den nye modellen koster ca. 3500,- på visse nettsteder. Ålreit pris; jeg kjøpte mitt Ixus 40 for ca. 1 mnd. siden, da kostet det 3140,-. Hadde jeg bare visst at den nye modellen var like om hjørnet...! Men akk, det kommer alltid noe nytt og bedre. ;)

  5. Hva er hovedforskjellen på ibook og pb, ytelse/utstyr/batterikap etc..?

     

    Skjermen er av høyere kvalitet på PB - bedre innsynsvinkel, svartnivå & farger. Dette gjelder iallfall 15" og 17", men mener at også 12-tommer'n har bedre skjerm nå (da den ble lansert var den ikke mye å hoppe i taket for). Please correct me if I am mistaken! iBook'ens skjerm er ikke fin om du skal se DVD i widescreen-format eller jobbe med avansert billedbehandling f.eks., men den er mer enn brukbar til surfing, mp3 og Office.

     

    Det er ingen teknisk begrensning i hardware som gjør at iBook ikke støtter spanning - eller høyere oppløsning enn 1024*768 (XGA) - på ekstern skjerm. Apple har bare sørget for å begrense denne muligheten i firmware - og denne kan modifiseres av bruker om det er ønskelig. Dette skjer naturligvis på egen risiko; om noe går galt er det ikke Apples ansvar, og det kan bli problemer med garanti osv.

     

    I praksis fungerte det utmerket for min egen del - har gjort det på min 12" iBook G4 800MHz. Nå kan jeg velge høyere oppløsning enn XGA, og skrivebordet er utvidet! :)

     

    For å ta en parallell: Canons digitale SLR-kamera 300D kan oppdateres med modifisert firmware som gjør det nesten like "bra" som det dyrere 10D (nå erstattet av 20D). Av naturlige årsaker kan ikke Canon støtte dette, men det fungerer.

     

    Om du selv kjøper iBook, og det skulle bli aktuelt å bruke ekstern skjerm, anbefaler jeg at du sjekker ut denne linken (Screen Spanning Doctor):

     

    http://www.rutemoeller.com/mp/ibook/ibook_e.html

     

    iBook'en har også litt bedre battertid enn PB, ihvertfall på papiret. Førstnevnte er vel også laget for å tåle røffere bruk - PB er litt mer eksklusiv... Regner også med at PB'n vil føles litt raskere i bruk, selv ved samme prosessorhastighet. Det er min erfaring.

  6. Det jeg frykter er at om det skulle vise seg at ryktene stemmer - dvs. at PowerBook G5 kommer i 2. kvartal (kan vel isåfall regne med 3. kvartal for levering - til høsten - tipper jeg) - vil prisen på de nye G5'ene være vesentlig høyere enn dagens priser på PB G4. Lurer på om det for den jevne bruker vil være store fordeler med en G5 istedetfor G4 i maskinen... Vil f.eks. Tiger og programvare kjøre vesentlig raskere under G5? Lurer også på om de nye maskinene ikke kommer til å ha barnesykdommer i starten... :hmm:

     

    iBook G5 er eg. uaktuelt å kjøpe, hovedsakelig pga. skjermen, men tviler nå sterkt på at den vil komme rundt samme tid. Det ville virkelig overraske meg! :dontgetit:

     

    Har du noen tanker rundt dette, Zapchud? Du er jo eksperten. :):thumbup:

  7. Hei,

     

    Et familiemedlem skal kjøpe en IBM ThinkPad T42 til kontoret, og jeg har undersøkt litt på nettet ang. denne modellen, blant annet cnet.com.

    Virker som en ålreit bærbar - robust & pålitelig - og det er jo av stor betydning når den skal brukes i helsesektoren.

     

    Så til spørsmålet mitt:

     

    Nå vet jeg ikke hvor mye peiling de som legger inn kommentarer til cnet's test av T42 har, men en av disse påstod at det var stor forskjell på disse utgavene av Pentium M-prosessoren - 725 og 735 - og han anbefalte sistnevnte. Implisitt virket det som han sa at denne var bedre å satse på pga. mer framtidsrettet teknologi? :hmm:

     

    Jeg har hittil bare konstatert at klokkefrekvensen er høyere på 735, men jeg er ingen ekspert på PC lenger (følger ikke så mye med lenger, bruker for det meste Mac for tiden).

     

    Takknemlig om det er noen som kan opplyse meg... :)

  8. men, det jeg ikke fikk helt svar på, var hva som forsvarer dobble priser på en powerbook iforhold til en ibook? det er vel en mer avansert maskin, men forsvarer det så himla prisforskjeller ?

     

    Skjermen er én ting! LCD-skjermen er en av iBook'ens aller svakeste sider. Har en 12" 800 MHz modell selv, og tror ikke Apple har gjort noen oppgradering av skjermen siden da... Skjermene på PowerBook'ene er betraktelig bedre, bokstavelig talt, helt i toppklasse... PB 12" hadde også en mindre bra skjerm i utgangspunktet, men dette er rettet opp nå såvidt jeg forstår.

     

    Men ikke misforstå, skjermen er ikke ille til vanlig bruk, men profesjonell billedbehandling f.eks. er ikke noe særlig å bedrive på en iBook... :p

    Svartnivået, f.eks., er ikke noe å skryte av, det merkes når en skal se en widescreen DVD-film...

     

    iBook'en har ikke lyd-inn, og ikke DVI-utgang.

     

    Jeg hadde en tid en Titanium PB 15" G4 800MHz (Vår 2002), og den var merkbart raskere og smidigere i bruk enn hva min iBook er... Allikevel er jeg enig med deg, skulle gjerne sett PowerBooken litt billigere, spesielt 15"-modellen m/ SuperDrive! :yes:

  9. 1. generasjons iPod hadde mekanisk navigeringshjul. Mener den utelukkende var tilgjengelig i 5GB-versjon, og naturligvis bare for Mac. Lansert oktober 2001.

     

    2. generasjon var så å si helt lik, men nå med touch-hjul (ikke bevegelig), og deksel til FireWire-porten bl.a. Lansert juli 2002.

     

    3. generasjon var den med fire touch-knapper (rødt bakgrunnslys til disse) over et touch-navigeringshjul. April 2003. Elendig batterikapasitet ift. 2. generasjon...! Har en slik. 8 timer i starten, nå litt over 6 timer. Taper seg raskere enn batteriet i forrige utgave. :nei:

     

    4. generasjon er den nye med klikkehjul, som på iPod mini. Skal vi kalle iPod Photo generasjon 5 da, mon tro?

     

    http://www.ipodlounge.com/articles_more.php?id=4280_0_8_0_C

    post-117-1105399952_thumb.jpg

  10. 17" PowerBook G4 er nok ganske kul å ha, kjenner ei dame som har en slik, men det er verdt å huske på at den er ganske så voksen til å være bærbar...! 15" er nok den beste størrelsen om den skal fraktes rundt en del.

     

    Har selv en fin 12" iBook G4 :), veldig portabel, og tåler en støyt. En bedre skjerm (dårlig til spes. widescreen-DVD pga. svart-nivået) er vel det eneste jeg savner, bortsett fra muligheten til å brenne DVD da og lydinngang...:( Eksterne DVD-brennere fungerer ikke med iDVD nå heller, gjør de vel?

     

    Vedr. din entusiasme for Apples kundeservice: Godt at du har positive erfaringer, men å gi dem en pris?!? Den var sannelig god! :D Kundeservice er kjent for å være Apples akilleshæl — her er det rom for forbedringer... Får håpe de forbedrer seg nå som så mange har anskaffet seg en iPod.

     

    Tror ikke du tjener så mye i praksis på å ha 128 kontra 64 MB på grafikkortet, men bruker du krevende 3D-programmer i jobben kan det kanskje være nyttig? Ellers er ikke Mac særlig godt egnet til krevende spill, som nevnt i et foregående innlegg. Mye bedre på PC eller konsoll.

     

     

    Kapitalisme? Pøh. "Race to the bottom".

  11. Det er da mange ulike PB-modeller - hvilken har du?

     

    Uansett skal kriteriene minnet må oppfylle stå oppført i bruksanvisningen. Let, og du skal finne!

     

    Har selv en PowerMac G4 - sparte masse på å kjøpe minne fra Komplett.

    Apples RAM-priser er rett og slett latterlige :nei:, stakkars de som ikke vet bedre og kjøper fra Apple Store...

  12. Hadde absolutt vært litt kult med en iPhone, om den viste seg å være bra sammenlignet med nye modeller fra SE og Nokia, men tviler nå på det...

    Dessuten ville det helt sikkert ikke være en 3G-telefon, og 3G er jo neste steg i utviklingen her i Norge.

     

    Om det virkelig skulle skje, blir det nok uansett en telefon beregnet på det amerikanske markedet (CDMA istedetfor GSM osv.). Utbredelsen av Mac er jo mye større i USA enn resten av verden, så det er bare naturlig at det ville bli slik.

  13. Skal du bare skrive ut bilder i 10x15-formatet er det IMHO ingen grunn til å kjøpe en dedikert fotoskriver. Det er faktisk billigere da å få de trykket i en lokal fotobutikk/laboratorium, også om du ser bort ifra innkjøpskostnaden for fotoskriveren... Bilder i A4-format derimot, er myyye billigere å skrive ut selv, men da må en jo også ha en skriver som støtter dette formatet!

     

    HP hevder imidlertid dette:

     

    ...sammen med HP Premium Plus fotopapir for utskrifter som motstår falming dobbelt så lenge som de fleste tradisjonelt fremkalte fotografier.

     

    Det er jo svært praktisk å kunne skrive ut noen bilder hjemme (svært private bilder f.eks.! ;)) - selv jeg har en multifunksjonsskriver fra HP som kan skrive ut i A4.

     

    Ellers "fremkaller" jeg bildene mine hos Foto-Olsen på Gjøvik, og de hevder at bildene skal holde i ca. 60 år i vanlig rombelysning! Det burde vel holde for de fleste av oss...

  14. Du kan jo alltids prøve å laste opp en modifisert firmware-versjon (firmware er programvaren i kameraet) som gjør det mulig å låse speilet (mirror lockup), men:

     

    - Du må ta høyde for at du kan få problemer med garantien, dersom Canon skulle oppdage dette v/ service/reparasjon

    - Kameraet kan låse seg og slutte å fungere

     

    Jeg hadde den modifiserte FW-versjonen i mitt 300D, og alt gikk smertefritt. Men siden Canon naturligvis ikke kan støtte denne modifiseringen av FW (du får funksjoner 10D har på ditt mye billigere 300D), så kan det som sagt oppstå visse komplikasjoner, og ingen garantier gis. Det er mulig å laste opp igjen den originale FW-versjonen om dette skulle bli aktuelt på et senere tidspunkt. Bare husk å ikke prøve å forandre språk i menyen om du skulle velge den modfiserte programvaren, da kan kameraet tydeligvis låse seg!

     

    Så spørs det jo også om du synes det er verdt den risikoen, når du kanskje ikke engang trenger muligheten til å låse speilet... Personlig synes jeg det var gøy å få ISO 3200 (HI) samt instillingsvalg for blitskompensasjon. :)

     

    http://www.bahneman.com/liem/photos/tricks...bel-tricks.html

     

    http://satinfo.narod.ru/en/download.html

×
×
  • Opprett ny...