Gå til innhold

Veritæs

Medlemmer
  • Innlegg

    533
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Veritæs

  1. Snikpellik skrev (31 minutter siden):

    Du poster altså fra den mest kjente pro-russiske desinformasjonskontoen av de alle, den østerrikske kommunisten Geroman.

    https://threadreaderapp.com/thread/1698655705819918729.html

    Hvorfor?

    (Jeg lurer egentlig ikke på hvorfor når jeg ser de to andre innleggene du har postet her på forumet).

    Du tror kanskje at jeg holder med Russland? Skjønner at du mest sannsynlig heier på Ukraina laget. Jeg håper laget ditt vinner for din del.
    Jeg er her kun av nysgjerrighet og synes krig er dessverre "interessant". Jeg heier på ingen lag, har også null innsats i hele greia. Det påvirker meg omtrent like mye som om Liverpool eller City vinner ligaen, om Team Red Bull eller Ferrari er raskest. 

    • Liker 2
  2. Brother Ursus skrev (15 minutter siden):



    At det åpenbart er ganske omvendt.

    Russland har mistet 405.000 mann og halvparten av materiellet sitt.

    Likevel nekter de å gi seg.

    Hvordan kan det ha seg at de tar stadig over flere landområder da?

    Hvis russerne har tapt så mye så er vel alt under kontroll. Hvorfor skal vi frykte dem da? Det snakkes stadig om at de skal invadere Finland og Tyskland og hele pakka, hvordan er det mulig at de samtidig skal være utkjempet og i stand til å ta over Europa?

    • Liker 1
  3. Hei fant ikke egen hydrogenbil diskusjonsdel, men disse er også elektriskbiler egentlig så jeg spør her. På de offentlige parkeringsplassene der det står for eksempel maks 48 timer. Kan disse hydrogenbilene stå parkert lenger enn 48 timer?

    Eller gjelder gratis parkering kun der andre måtte betale, men disse betaler ikke, men må respektere samme parkeringstiden?

    Takk for svar!

  4. XtaZ skrev (10 timer siden):

    Er helt sykt mye prat og spekulasjoner nå om at MS har kjøpt Sega basert på en ny kontroller Xbox teaset på twitter og noen av followup kommentarene deres, i tillegg har Sega postet noen suspekte bilder. Nå er vel Sega ett public company, så ett oppkjøp av disse kan vel ikke skje uten at hele verden hadde fått vite det på forhånd? :hmm:

    https://www.resetera.com/threads/some-clues-that-microsoft-might-buy-sega.292337/

     

    trodde den kontrolleren som følger denne nye konsollen er trådløst? Den er altså kun kablet??

  5. Simen1 skrev (34 minutter siden):

    Hva legger du i "faktisk direkte"? Det er mange varianter av tellemåter ute og går så du må gjerne være veldig spesifikk.

    Grafene viser hvor mange flere enn normalt som har dødd. Både i antall og prosent. Covid19 er jo den åpenbare systematiske forskjellen på i år og tidligere år, så det er naturlig å tenke på covid19 som hovedårsak til økningen i dødsfall. Selvsagt påvirker andre faktorer, men det er nok ganske minimalt.

    Eksempelvis av de ca. 2000 soldatene på de 2 hangarskipene smittet med Covid-19 døde 1 av dem (eksakt dødsårsak og andre forutsetninger ikke kjent). Man kan se på dette som et case studie, her er det dokumentert unge og sunne mennesker. Konklusjon kan trekkes da at Covid-19 i seg selv alene er ikke nok til å drepe. Derimot sammen med andre faktorer som stress, frykt, ensomhet, andre lunge og hjertesykdommer, alder, svekket immunforsvar, kreft, osv, sammen med en ny influsensa variant (som covid19 er) som kroppen ikke har utviklet sin årlig immunitet mot vil kunne drepe. 

    Det kan dermed tenkes at covid19 er rett og slett en ny variant av den årlig influensa, helt nytt for immunsystemet og dermed farligere. Hvis du frykter Covid19 du bør også frykter den årlig influensa (som alltid kan mutere til noe nytt og farligere). Men du burde også frykter kuer enn haier fordi fakta er at kuer dreper flere mennesker enn haier årlig, men pga kultur, media osv, er det ikke tilfellet for de fleste. 

    • Liker 1
  6. bshagen skrev (1 minutt siden):

    Så du gjør sport i å diskutere selvom du ville normalt vært enig? Hvorfor diskutere med deg da, når premisset ditt er at du er uenig uansett? 

    Du er velkommen til å komme gode poenger, som flere faktisk har kommet med. Jeg har aldri diskutert noe som er universelt akseptert. Nå er det ofte slik at i en diskusjon er folk ofte enige med hverandre bare forskjellige formuleringer.

    Synd det oppstår dårlig stemning her hver gang noen kommer med noe som andre er ikke enige med.

     

  7. Simen1 skrev (2 minutter siden):

    1078576504_Overddlighet1.thumb.png.d8ad7bd9b4aa4ece5c5191cca6904531.png

    Dødligheten er langt over normalen mange steder. Det virker som sitatet forsøker å bagatellisere det.

    Så, etter disse sitatene, er du helt sikker på at det ikke er du som har fått servert litt vel mye propaganda? Forstå meg rett, du har sikkert noen gode poenger også, men den lista du siterer virker ganske ensidig vinklet.

    Igjen hvor mange av de dødsfallene er faktisk direkte på grunn av Covid-19?

    Poenget til forumet er å diskutere er det ikke? Hvorfor diskutere når man er enige om alt uansett? 

  8. Simen1 skrev (10 minutter siden):

    Neivel?

    1079060507_Norden12052020.thumb.png.0002ff22126767cd4da2a8c677190511.png

    Disse tallene representerer dødsfall med og ikke nødvendigvis på grunn av koronavirus. Gjennomsnittlig dødsalder i Sverige er også over 80 år, omtrent 50% av dødsfallene skjedde på sykehjem, mens effekten på befolkningen generelt har holdt seg minimal. 
    Om noen kunne finne fram tilsvarende statistikk fra samme tid ifjor, det var nok dødsfall da også.

  9. Interessante fakta:

    • Den avdødes median- eller gjennomsnittsalder i de fleste land (inkludert Italia) er over 80 år, og bare om lag 1% av avdøde hadde ingen alvorlige forutsetninger. Alders- og risikoprofil for dødsfall tilsvarer i stor grad normal dødelighet.
       
    • Land uten portforbud og kontaktforbud, som Japan, Sør-Korea eller Sverige, har ikke opplevd et mer negativt forløp enn andre land. Sverige ble til og med berømmet av WHO og drar nå fordel av høyere immunitet sammenlignet med landene som var lockdown.
       
    • I de fleste vestlige land skjedde 50 til 70% av alle ekstra dødsfall på sykehjem, som ikke drar fordel av et generelt lockdown. I mange tilfeller er det dessuten ikke klart om disse menneskene virkelig døde av Covid19 eller av ekstrem stress, frykt og ensomhet.
       
    • På det franske hangarskipet Charles de Gaulle har ingen av 1046 test-positive seilere døde så langt. På det amerikanske hangarskipet Theodore Roosevelt har en av 969 testpositive sjømenn døde så langt (forutsetninger og eksakt dødsårsak er ikke kjent). Dette gir en dødelighet på 0 til 0,1% for denne befolkningsgruppen.
       
    • Den normale totale dødeligheten per dag er omtrent 8000 mennesker i USA, omtrent 2600 i Tyskland og omtrent 1800 i Italia. Influensadødelighet per sesong er opptil 80 000 i USA og opptil 25 000 i Tyskland og Italia. I flere land forble Covid19-dødsfall under sterke influensasesonger.
       
    • Flere medier ble tatt i for å prøve å dramatisere situasjonen på sykehus, noen ganger til og med med manipulerende bilder og videoer. Generelt sett maksimerte den uprofesjonelle rapporteringen av mange medier frykt og panikk i befolkningen.
       
    • Antallet mennesker som lider av arbeidsledighet, psykiske problemer og vold i nære relasjoner som et resultat av tiltakene, har rykket opp verdensomspennende. Flere eksperter mener at tiltakene kan kreve flere liv enn selve viruset. I følge FN kan millioner av mennesker rundt om i verden falle i absolutt fattigdom og hungersnød.
       
    • NSA-varsling Edward Snowden advarte om at "koronakrisen" vil bli brukt til den massive og permanente utvidelsen av den globale overvåkningen. Den anerkjente virologen Pablo Goldschmidt snakket om en "global medieterror" og "totalitære tiltak". Den ledende britiske virologprofessoren John Oxford snakket om en "medieepidemi".

    Full oversikt her
     

    Fra sveitsisk kilde med nøytralt informasjon på Covid-19s utvikling

     

     

    • Liker 4
  10. Oddvardm skrev (6 timer siden):

    Kikket litt på denne 'propaganda' kanalen 'The Cross Roads' fra 'The Epoch Times'. De snakker litt overraskende om ting som skole, mobiltelefon overvåkning, sosial distansering, sosial isolasjon og andre ting som jeg finner intressant. De snakker også om Kina og man skal se kanalen med kritiske briller på, men jeg velger å dele den da den inneholder mye annet enn Kina. Så her er den:

     

    Bruk bare kritiske briller så mye du orker. Jeg synes det blir nesten som å finne informasjon om USA via ISIS eller finner informasjon om islam ved å spørre en person fra det høyreekstreme miljøet.

     

    For de som lurer:

    Falun Gong er godt kjent som et fanatisk religiøs kult/sekt på linje med Schientology kilde. Og amerikansk basert Epoch Times er FLG's offisielt talerør. En del av FLGs tro er følgende:
     

    • Homoseksualitet, sexfrigjøring, demokrati og vitenskap er blant de 10 største ondskapene i verden.
    • Moderne vitenskap ble oppfunnet av romvesener.
    • Feminisme, miljøisme og homofili er en del av Satans plan om å vende menneskeheten mot kommunisme
    • Rase-miksing kutter vår forbindelse til gudene.
    • Grunnleggeren Li Hongzhi uttalte at "narkotikabruk, kjønnsendringer, homofili, seksuell frihet, organisert kriminalitet, moderne kunst, rock and roll, ... og fotballbane" er absolutt onde. 
    • Li hevdet i et intervju fra 1999 at opplyste at ved å bli Opplyst, de kan sveve, utføre troheling og vandre gjennom den kinesiske mur akkurat som David Copperfield gjorde.
    • Moderne medisin kan ikke kurere sykdom, bare fullstendig lydighet mot Lis lære kan gjøre det.
  11. Pc Lynet skrev (3 timer siden):

    Du misforstår totalt. Type B som Kina og Wuhan har hatt mest av er et virus som gjør folk sykere. Den strenge karantenen i Wuhan der de omtrent gikk fra dør til dør og tok med seg alle med feber førte til at Type A som er en mindre agressiv variant spredde seg lettere uoppdaget fra Wuhan til Europa og USA. Om du kaller det A eller B eller L  eller S er det samme.

     

     

     

    SuperKrokodille skrev (18 timer siden):

    Jeg leste faktisk ikke resyméet - jeg bare skummet selve artikkelen. Jeg ser hva de skriver i resyméet nå, men det er vel ikke noe grunnlag i selve artikkelen i form av data eller resonnementer som kan underbygge de drastiske konklusjonene dine. Det eneste jeg fant om forekomsten av A-varianter i artikkelteksten, var de ni personene smittet med A-varianten som jeg nevner i det forrige innlegget mitt - alle med tilknytning til Asia. Ellers synes jeg du melker dette resyméet for det det er verdt da: det står at det er "betydelige" forekomster av variant A og C utenfor Øst-Asia, og at B er den varianten som er vanligst der. Det er et stykke fra det temmelig svart-hvite bildet som du skisserer.


    Selve datagrunnlaget for artikkelen er grafisk fremstilt i denne figuren:


    F1.large.jpg?width=800&height=600&carous


    og den representerer ikke mer enn 160 virusprøver. Følger du stien fra det antatte opprinnelsesviruset i en flaggermus nederst til høyre, kommer du til to noder, én helkinesisk, og én noe mindre som riktignok har et stort innslag av amerikanere. Men hvor mange amerikanere tror du det er i denne noden totalt sett, gitt at hele figuren skal representere bare 160 prøver? Neppe så veldig mange flere enn de to jeg nevnte i det forrige innlegget mitt, de to som bodde i Wuhan. Isolert sett er i alle fall dette et ganske svakt grunnlag for en forestilling om at koronaviruset kommer fra USA.
     

    Jeg tar utgangspunkt fra studiet til Peter Forster, University of Cambridge.

    Og denne artikkelen, sitat nedenfor:

    "To trace the pandemic origins, apart from the paper that was published on the PNAS, Forster told the Global Times that they also finished an analysis of 1,001 genomes, which is still unpublished.  

    Forster said he understands the topic of the viral origin is a "hot potato" after the political dispute between China and the US, but neither the PNAS paper nor the unpublished paper could offer a clear explanation for it. "
     

    Oppsummert: 100% klart svar ikke funnet angående kilden til viruset. Men de fleste får anta som de vil, jeg har mine egne mistanker, selv om forskningen selv har ikke funnet svaret enda. 
    Enige om å være uenige.

  12. SuperKrokodille skrev (36 minutter siden):

    Jeg vet ikke om du uten videre kan sammenligne de genetiske og geografiske utviklingshistoriene til menneskearten, og til et virus. Det har jo bodd mennesker og menneskelignende arter i hundretusener av år i Afrika, mens de andre kontinentene ble "kolonisert" senere og sikkert med utgangspunkt i mindre grupper, med begrensede genetiske reservoarer. 


    Motsatt må vel koronavirusprøver fra Kina stort sett antas å være fra et stykke tilbake i tiden, siden viruset der nå skal være under kontroll - de er altså fra virus som har hatt kortere tid på seg til å akkumulere mutasjoner enn de som fortsatt er i omløp i USA, England, Italia osv.


    Ikke minst så er jo dagens mønstre for mobilitet - både for mennesker og for den mikrobiologien som blir med på lasset - helt annerledes de fra tidligere tider.


    Det er åpenbart en etterspørsel etter mer sensasjonalistisk vinklede nyhetsartikler om koronaviruset, og det er vel greit. Jeg vet ikke hvem du siterer over her, men jeg finner sitatet på ulike plattformer tilknyttet South China Morning Post. Imidlertid - hvis du leser den vitenskapelige artikkelen som åpenbart er kilden deres (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567134820301829), så rommer ikke den noen umiddelbar støtte for teorien din:


    "This genetic diversity of SARS-CoV-2 populations circulating in different countries points to each of these local epidemics having been seeded by a large number of independent introductions of the virus. The main exception to this pattern is China, the source of the initial outbreak, where only a fraction of the global diversity is present [...]."


    Tilsvarende er artikkelen i Techtimes skrevet med utgangspunkt (via Daily Mail: https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8204255/There-THREE-separate-types-coronavirus.html?ito=social-facebook) i denne artikkelen: https://www.pnas.org/content/117/17/9241. Der står det bare at "There are two subclusters of A which are distinguished by the synonymous mutation T29095C. In the T-allele subcluster, four Chinese individuals (from the southern coastal Chinese province of Guangdong) carry the ancestral genome, while three Japanese and two American patients differ from it by a number of mutations. These American patients are reported to have had a history of residence in the presumed source of the outbreak in Wuhan." - og forfatteren har i intervjuer sagt at viruset kan ha sin opprinnelse lenger sør i Kina, snarere enn i Wuhan. Mens artiklene i TechTimes og særlig Daily Mail insinuerer at opphavet til viruset snarere er i USA enn i Kina.
     

    Her er studiet utført av University College London som VG (og som også SCMP skrev an artikkel om) henviste til i sin artikkel som PC Lynet tok utdrag fra og la ut her. Jeg siterte også samme studiet i mitt forrige innlegg. (samme studiet som den du kom fram til)

    At Type B kom fra Wuhan og Type A kom fra Amerika og Australia er det en god del bevis på, bruk bare google på dette.

    Det som ikke er bevisst og som sagt kun en teori mer eller mindre sannsynlig er at det kom fra Amerika til Wuhan, dette er nå min personlig mening. 

     

    Hvordan tolket du dette da? fra https://www.pnas.org/content/117/17/9241 (den siste linken i innlegget ditt):

    "Abstract (sammendraget)
    In a phylogenetic network analysis of 160 complete human severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-Cov-2) genomes, we find three central variants distinguished by amino acid changes, which we have named A, B, and C, with A being the ancestral type according to the bat outgroup coronavirus. The A and C types are found in significant proportions outside East Asia, that is, in Europeans and Americans. In contrast, the B type is the most common type in East Asia, and its ancestral genome appears not to have spread outside East Asia without first mutating into derived B types, pointing to founder effects or immunological or environmental resistance against this type outside Asia. The network faithfully traces routes of infections for documented coronavirus disease 2019 (COVID-19) cases, indicating that phylogenetic networks can likewise be successfully used to help trace undocumented COVID-19 infection sources, which can then be quarantined to prevent recurrent spread of the disease worldwide."

    Det står jo på svart og hvitt at: Type A er "ancestral type" also opprinnelsestypen. A og C finnes i USA og Europa, mens type B (som utviklet seg fra type A) er den som var i Østen.

  13. Pc Lynet skrev (13 timer siden):

    "In most countries, including Britain, the United States and Ireland, the genetic diversity of the samples essentially reflects the global diversity, suggesting the local epidemics came from independent introductions of the virus. However, China, where the outbreak was first reported, is a main exception to this pattern, where only a fraction of the global diversity can be found."

    Generelt sett har ting som utvikler seg en større variasjon på stedene hvor de har sin opprinnelse. For eksempel er det faktum at genetisk variasjoner av mennesker er størst i Afrika, tatt som et argument for at arten har sin opprinnelse i Afrika. Det samme gjelder kulturell evolusjon. Hvis noen ikke visste noe om historien, men observerer at det er mange flere variasjoner av lokale varianter av det engelske språket på de britiske øyer enn i Nord-Amerika, ville dette være et gyldig argument for at det engelske språket kom fra de britiske øyer til Nord-Amerika, ikke omvendt.

    Det er selvfølgelig ikke absolutt, konkrete historiske bevis er fortsatt sterkere bevis. Men det er et sterkt hint.

    Nå er det selvfølgelig argumenter i den andre retningen som peker til et opphav i Wuhan. Men de er ikke nødvendigvis så sterke. Først er det selvfølgelig her viruset ble oppdaget. Men dette kan bare skyldes at spesialister i Wuhan var mer oppmerksomme og mer kompetente. Fram til midten av januar var det fremdeles så få ofre for den nye sykdommen at det fremdeles er veldig sannsynlig at andre steder var det samme antall og det ble ikke undersøkt nærmere (i noen vestlige land trodde de sannsynligvis at det var influensa og at siden de fleste ofrene var gamle, var det ikke verdt å undersøke den eksakte dødsårsaken).

    Den amerikanske vestkysten har stort sett type A av viruset, mens Wuhan og det meste av Kina har type B, som har utviklet seg fra type A.

    Når vi kombinerer dette med informasjonen om at forskjellige typene ble funnet og type A, som er nærmest viruset i flaggermus, er dominerende i noen regioner i Nord-Amerika og Australia, men ikke i Wuhan, gir dette oss allerede et ganske sterkt hint om hvilken retning pandemien reiste.

    I økende grad ser vi bevis og antakelser fra eksperter om at viruset var til stede forskjellige steder rundt om i verden i 2019. Fordelingen av det genetiske mangfoldet antyder at Nord-Amerika er mer sannsynlig som opprinnelsessted.

    Så langt har vi ikke klare bevis, og jeg håper vi snart vil finne ut mer. Men når vi ser på fordelingen av variantene av viruset, virker det mer sannsynlig at opprinnelsen ikke er i Kina, men i Nord-Amerika der det er mer varianter og der den typen som er nærmest den i flaggermus er mer utbredt .

  14. WCH911 skrev (13 minutter siden):

    Greit nok, men hva er poenget med det du skriver? Du legger frem en rekke med linker, men du presenterer ikke meningen din. 

    Ok jeg forstår hva du spør etter nå. Dette er som sagt kun teorier. Jeg vurderer hvor sannsynlig en teori er etter hvor godt bevisene bygger opp den teorien. Folk flest har sin egen subjektiv metode for å vurdere hvor sannsynlig en teori er, slik at min måte kan være forskjellige fra din måte å vurdere på. Når det er sagt. Hvis noen holder en pistol mot hodet mitt og tvinger meg til å velge mellom 2 kandidater som står bak Covid-19. Så hadde jeg antakeligvis sagt USA basert på den nåværende sammenlagt informasjonen.

    Pluss det å dra igang en god diskusjon. 

    • Liker 1
  15. WCH911 skrev (1 minutt siden):

    Nei, han er mest sannsynligvis lei av folk som kommer med dårlig begrunnet informasjon. Det er lett å se et mønster når folk kommer med "alternativ" informasjon, og tror de har funnet noe som andre ikke har sett. Dette er blant annet når man blander korrelasjon og kausalitet, og prøver å presse frem en mening når puslebitene ikke passer sammen. Konspirasjonsteorier har en gang, og man kjenner lusa på gangen. SNL forklarer mye av dette. 

    https://snl.no/konspirasjonsteori 

    Igjen; det er greit å ha egne meninger, men det må være noe mer konstruktivt enn mystiske årsakssammenhenger og tilfeldigheter som ligner på noe. Det finnes konspirasjoner, men de ser gjerne annerledes ut enn de klassiske konspirasjonsteoriene om NWO, vaksiner, 5G, øglefolk osv. Situasjonen i Brasil er et godt eksempel på en ekte konspirasjon. 

    Uansett, han spurte deg om du har noe mer bevis for påstandene dine enn tilfeldigheter. Har du det? 

    Alle mine "påstander" hadde en link som alle kunne klikke videre på for mer informasjon om det var noe tvil.

  16. Allostasis skrev (2 timer siden):

    "Mystery as Chinese coronavirus researcher, 37, at University of Pittsburgh Medical Center is killed in murder-suicide while on verge of 'significant findings'"

    corona.jpg.92c5dc74ccd054438e1aff12bd68f6b1.jpg

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8290203/Mystery-coronavirus-researcher-37-verge-significant-findings-killed-murder-suicide.html

    Lukter skittent spill lang vei. Hvem som står bak, CCP sin etterretning eller deep state USA? Eller er det bare ett vanlig mord med ukjent motiv som tilfeldigvis var mot en som driver forskning på covid-19?

    En mann er drept, andre mann ble også funnet død, skylde på den andre mannen for å ha drept den første. Andre mann "begikk selvmord."
    Standard prosedyre for amerikansk attentater.

    Mike "We lie, we cheat, we steal, we kill" Pompeo.

    De går fra å deportere etniske kinesiske forskere til å myrde dem slik at kunnskapen deres ikke kan brukes i Asia.

×
×
  • Opprett ny...