Jump to content

Magnus Lie

Medlemmer
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 :)

About Magnus Lie

 • Birthday 09/01/1978
 1. Er det ikke dette som ble endret i versjon 7.6.11, at den nå venter i max 1 time, mot max 6 timer tidligere? Full changelog ligger på https://foldingforum.org/viewtopic.php?f=24&t=34466
 2. Noe jeg har lagt merke til med den nye FAH-klienten er at min Gainward GeForce RTX 2070 klokker til kun 1410 mhz, mens den var +1650 mhz på den forrige klienten. Foreløpig ser det ut til at dette ikke påvirker PPD ifht hva FAH-klienten rapporterer når jeg nå kjører 14436 (445, 0, 1). Og jeg klager heller ikke på at vifte ikke behøver å kjøre såpass aktivt, siden jeg fikk tilbakemeldinger om at min mic gav en del bakgrunnsstøy mens jeg satt på videomøter her på hjemmekontoret.
 3. Ny klient. https://foldingathome.org/2020/04/17/new-foldinghome-software-with-the-option-to-prioritize-covid-19-projects/
 4. Kanskje problemene med å få WU blir mindre nå. https://twitter.com/foldingathome/status/1245368664985083906?s=20
 5. Jeg betalte ved ca 40K for min 4P høsten 2013, og får nå mer PPD på et RTX 2070 jeg kjøpte nærmest på impuls på fredag, til ca 5K.
 6. TinkerTry.com har en artikkel og video om denne. https://tinkertry.com/vmware-fling-folding-at-home-vm
 7. At Backblaze sletter filer etter 90 dager er, så vidt jeg husker, relatert til at de ikke ønsker at kunder skal offloade filer til dem. Da er det ikke backup lengere, men et offsite object store. Til dette har Backblaze lagd tjenesten B2, hvor man betaler for antall GB lagret ($5 pr TB pr måned). Jeg tør påstå at de aller fleste som har behov for å gjenopprette filer, er enten fordi enkeltfiler blir slettet eller endret ved en feil, eller på grunn av at mediet filer er lagret på blir utilgjengelig (diskhavari, stjålet/mistet laptop etc). Det å ha en backup av filer, selv om det er 90 dagers retention på filer som er slettet, gjør at man har en mulighet til å få disse tilbake. Selvsagt ville det optimale ha vært at alle data blir lagret i evig tid, men det er nok et kost/nytte spørsmål vil jeg anta, og det er derfor de tilbyr B2 istedet. Primært bruker jeg B2 til å lagre mine data utenfor huset, og da er prisen på $5 pr TB pr måned i blant det billigste. Tidligere brukte jeg Crashplan (pga Solaris-klient), men jeg klarte aldri å få gjennomført en full backup dit pga deres dårlige båndbredde. Etter ca 9 måneder så var jeg ca 70% ferdig. Uansett hvilken leverandør man velger for backup, object store etc, så er det viktigste at man ikke lagrer sine data kun ett sted. Selv om jeg teknisk sett kunne ha slettet alle mine data hjemme (og hadde sett bort fra prisen for å få lastet ned mine filer igjen til $10 pr TB), så ville jeg aldri ha gjort dette uansett om de kunne ha garantert 100% tilgjengelighet på mine data. Å legge alle sine egg i én kurv er ikke smart. Mine aller mest uvurderlige data er lagret på minst 3 forskjellige medier, og minst 2 steder er utenfor min bolig. Det aller meste av resten av mine data er lagret på minst 2 forskjellige medier, og minst 1 sted er utenfor min bolig. Bare en veldig liten andel av mine data er lagret kun hjemme i min bolig, og det er da innhold som ikke er viktig eller som kan gjennskapes forholdsvis enkelt. Om dine data kun ligger på ett NAS, vil jeg anta at disse dataene ikke er så viktig for deg og/eller kan gjenskapes forholdsvis lett, siden du har lagt alle dine egg i én kurv, og dermed ikke er bekymret over eventuelle feil som kan oppstå.
 8. Jeg bruker og anbefaler www.backblaze.com til min omgangskrets. Enten deres backup-tjeneste eller B2, som jeg synkroniserer mot i fra FreeNAS. Hastighetsmessig har jeg opplevd upload på +900 mbit/sec til dem.
 9. DX2 doblet hastigheten fra FSB,så jeg antar du gjorde som meg og overklokket fra 50MHz til 66MHz, ved å øke FSB fra 25 til 33MHz?
 10. "Snurredisker" kommer til å eksistere i mange mange år fremover, og kapasiteten kommer til å øke, på samme måte som tape har hatt sin snarlige død spådd de siste 15 år pga manglende kapasitet og behov, ref HAMR og LTO-8. https://blog.seagate.com/intelligent/hamr-next-leap-forward-now/ https://en.wikipedia.org/wiki/Linear_Tape-Open
 11. https://folding.stanford.edu/home/stats-down-for-scheduled-maintenance-until-129/
 12. Du må ha Windows Server (2003/2008/2012) for å kunne bruke mer enn 2 sockets.
 13. Jeg startet opp en P8106 ca kl 02.00 i natt, og den kom opp i HFM.net med 358k PPD, med TPF på 5:06 etter 87%. Blir interessant å se hva slags poeng jeg ender opp med, men det tyder jo ikke på noe bra foreløpig.
×
×
 • Create New...