Gå til innhold

Flodec

Medlemmer
  • Innlegg

    2 383
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Flodec

  1. Heldigvis er ikke det du som sykemelder deg. Det er legen din som gjør. 

    Det kan være lurt å få bedriftshelsetjenesten til å ta turen innom arbeidsplassen. De er flinke til å sjekke sittestillinger, kontrollere lysforhold, arbeidsverktøy osv. Jeg bruker selv vertical-mouse fra Evoluent, og får intense smerter etter bare 15 minutters bruk av "vanlig" datamus. 

    MEN hva du gjør de 16 timene i døgnet du ikke er på jobb påvirker også kroppen din. Utrolig hva litt trening gjør med smerter i anspente muskler. Veldig mange kommer hjem fra en fysisk hard arbeidsdag og trur at 9 timer dataspill eller netflix løser alle utfordringer. 

  2. skaftetryne32 skrev (5 timer siden):

    Eller han kunne fått det på resept så kunne Tore tatt en jobb.   

    Hvis Tore ønsker å rehabiliteres ja. Noen må også ha et ønske om å ansette han. Uten at jeg har kjennskap til det, så vil jeg tippe at ventetiden for å få resept-hjelp er lang, og i mellomtiden så vil jeg foretrekke at han tigger framfor å drive med vinningskriminalitet. 

    • Liker 2
  3. Spleis, den årlige innsamlingsaksjonen (med bøssebærere), Narko-Johnny som må ha en tier til bussen, ulike organisasjoner som ber om et bidrag som f.eks dyrebeskyttelsen og kreftforeningen. Kanskje greit å definere hva som er tigging her. 

    Når det er sagt så har jeg ingen problem med å gå forbi gatetiggerne. Jeg sliter mye mer med bøssebærere. Så jeg bruker å skru av utelyset i håp om at de ikke stikker innom. 

    • Liker 1
  4. nirolo skrev (På 22.4.2021 den 13.44):

    Det er vel mer et råd til amerikanere enn nordmenn. Vi har mye mindre risiko for å stå med 0 i inntekt og høye kostnader ifm sykdom enn hva de har.

    3 mnd lønninger er greit å ha her i Norge også. Selv kaller jeg det en fuck off-konto. Det er det du trenger når du går til sjefen din og sier "fuck off", og sier opp jobben din uten å  ha noe nytt å gå til. Karenstid hos Nav er vel 18 uker nå om du selv sier opp. I tillegg ville jeg ha hatt litt ekstra tilfelle oppvaskmaskin, vaskemaskin, kjøleskap og komfyr skulle finne på å bli ødelagt i samme måned. Eller bilen trenger en reparasjon.  

    • Liker 1
  5. L Olsen skrev (På 3.2.2021 den 19.21):

    Jeg mener mdg ikke har noe i politikken å gjøre, det beviser de sinnsyke uttalelsene til Lan, ho kan heller fokusere på sitt hjemland der miljøet er totalt skakkjørt, hva faen hjelper det med lille Norge mens der ho kommer fra gir faen? 

    Lan Marie er født i Oslo. Ho er norsk. Hennes hjemland er Norge. 

     

    L Olsen skrev (På 3.2.2021 den 19.21):

    Nei, jeg er ingen Frp'er og er ikke rasist, men må fokusere på det problemene ligger, ikke miljøvennlige Norge! 

    Hvorfor blander du inn Frp og rasisme inn i dette?

    Jeg vet om en haug med voksne folk over 25 som ikke leser nyheter, ikke får med seg stort annet enn hva Netflix og andre strømmetjenester publiserer, ikke er litt interessert i politikk eller bryr seg. Burde disse få stemme etter din mening?

    • Liker 4
  6. Du nevner at Nav ber om papirer de allerede har mottatt. Hjelper deg ikke nå, men dette tipset kan kanskje hjelpe andre som i ettertid skal sende inn papirer til Nav. 
    Jeg tar kopi av alle papirer Nav ber om, og så møter jeg opp på kontoret og får de til å kvittere på kopien at de har mottatt dokumentene fra meg. Er det flere sider, så må alle sider stemples og signeres. 

    • Liker 2
  7. Kun inntil 16mg og kun i 10ml flasker ser det ut til.  Sørgelige greier, siden 220mg var perfekt for å tilsette nikotin til 0mg kjøpejuice uten å forrykke smakskonsentrasjonen.

    Per i dag så vet vi ikke om det blir ulovlig å importere 100 mg per ml eller ikke. Det som trolig vil skje er at ferdigjuice vil komme i max 20 mg (18 i praksis), og i 10 ml flasker. Men de 10% nikotinvæskene vi importerer (eller 220 mg per ml som du har fått tak i) er ikke dampbart. Det er derimot ofte en ingrediens i ferdigjuice. Og ingredienser er ikke nevnt i TPD. 

  8. Hovedregelen i norsk rett er at det er parten som påberoper seg mislighold som velger hvilke misligholdsbeføyelser vedkommende skal gjøre gjeldende mot motparten. Det er kun retting og omlevering som er tilgjengelig som såkalt "defensiv avhjelp", altså en beføyelse man kan forsvare seg med. Omgjøring av kjøpsavtalen/heve kjøpet (merk at dette er to forskjellige ting) er ikke en defensiv beføyelse.

     

    Heving er ikke et panacea for selger heller. Heving avskjærer nemlig ikke kjøpers krav på erstatning, herunder erstatning for merutgifter ved dekningskjøp.

     

    Så etter at selger automatisk hever kjøpet, så kan kjøper gå til dekningkjøp og kreve selger for differansen? Isåfall hvor lang tid snakker vi om at kjøper har til rådighet for å gå til anskaffelse av et dekningkjøp og samtidig kreve selger for differansen? 

  9. Jeg har skjeve hornhinner. En optiker mente at det ikke var noe problem med å bruke linser. Etter å ha prøvd 5 forskjellige linser, alle etter anbefaling fra de som foretok målingen på meg, så ga jeg opp og gikk til en annen optiker. Den nye optikeren kunne fortelle meg at den korrigeringen jeg trengte ikke var mulig å gjennomføre med linser. Dette er 3 år siden, så vet ikke om teknologien har kommet noe videre. Linser for meg var ikke en god opplevelse. Klødde mye. Tok en evighet å ta på seg linsene sammenlignet med briller. Ble sår. Dobbeltsyn. osv osv  

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...