Gå til innhold

almond

Medlemmer
  • Innlegg

    244
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av almond

  1. Som de over sier, PSU er noe av det viktigste du burde tenke på når det kommer til komponenter. Nyere bedre psu vil kunne gjøre livet mye lettere.

    Per i dag er det hovesakelig Corsair og EVGA som er og anbefale. Mtp oppsettet ditt uten at du nevner disker trenger du ikke all verden selv om du oppgraderer til 1080, men det man bør huske på er at PSU ofte blir med i neste bygg og kanskje neste etter der igjen.

    EVGA Supernova 650 G3 til ca 850 er helt ok, men kan fort bli litt svak dersom du fortsatter med oppgraderinger, personlig ville jeg gått for 750 eller 850W. F.eks Corsair RM serien eller bare en høyere fra EVGA sin G3 serie.

     

    Dersom du derimot virkelig vil sparke i støvet og ta fra den øvre hyllen går man for f.eks HX750i el lignende i Platinum serien, men sjeldent dette er normalt i vanlige bygg, mer for entusiaster eller alt for ivrige HW folk som meg :p

     

    Stusser litt når du sier at 650w kan bli lite. Hva med m-itx gjengen som kjører pico PSU på 300w med ~relativt kraftige komponenter?

     

    Se f.eks denne:

    https://www.komplett.no/product/906833/gaming/gaming-pc/stasjonaer/asus-rog-gr8-ii#technical-details

     

    har bl.a GTX1060 og sporter en 230w strømforsyning.

  2.  

     

    Det kommer veldig ann på om det kun er plex server, evt om du skal kjøre noe annet.

    Mtp server siden er det ofte lurt med ECC minne, dette blir fort dyrere så det blir en vurderings sak mtp budjsett på 10k.

    AMD sine nye cpu's (ryzen) er nok og anbefale mtp flere cores til transcoding, med ryzen må du være litt forsiktig med hvilken ram du velger, en del ram som ikke passer til ryzen, les litt rundt på forums og guider så er det mange gode alternativer. 8GB er minste krav, ofte holder det, men mtp at du bygger det som en server burde du ikke utelukke 16GB.

     

    Et billig AM4 B350 hovedkort med innebygd gpu f.eks, med en nyere ryzen cpu, ryzen 7 1700 er og anbefale, den er ikke alt for dyr, men bra bang for buck, spesielt mtp plex transcoding. Ut over dette er det bare og hive på PSU, ram og noe diskplass så er du i gang.

    attachicon.gifplex.gif

     

    Her har du et ganske standard oppsett, du kan selvfølgelig gå opp i mye, både cpu (f.eks til 1800) psu, mobo eller ram dersom det er ønskelig, men her har du et startpunkt hvertfall som burde gi deg ganske mye kraft til plex.

     

    Du trenger vel ikke ECC minne for en plex server? Kunne forstått det om det var snakk om en filserver, men denne boksen skulle vel bare transcode video og la folk streame media fra den. Da trenger du strengt tatt ikke ECC minne.

     

    Ikke så vidt jeg vet nei, var derfor jeg poengterte at det kommer ann på om han kun bruker den til plex eller annet :)

    Kun til plex samt transcoding kan jeg ikke se for meg noen grunn til og gå for ecc

     

     

    Er det noen ytelsesforskjell ved å separere lagringen fra plex server? / er det hensiktsmessig? (hvorfor ikke gjøre alt i en maskin)

  3. $60/året for Amazon Drive Unlimited. De har ingen øvrig grense, men brukerbetingelsene sier at de har full rett til å fjerne alle som misbruker dette tilbudet. Har sett hundrevis av TB der, men det er allikevel et sjansespill.

  4. De følger situasjonen tett... ja, ikke bare de. Men fra en nasjonal organ som NSM forventer i alle fall jeg at de gjør noe mer enn å følge med, og å komme med slike påstander post-factum betyr at de ikke gjorde noe som helst på forhånd.

     

    Ikke så mye å få gjort i dette tilfellet annet enn å be folk oppdatere systemene sine, og unngå tvilsomme vedlegg.

  5. Du trenger definitivt ikke 2 prosessorer og du trenger ikke nødvendigvis Xeon heller. Software RAID som ZFS er også plenty til denne typen hjemmebruk.

    HP ProLient ML10 er en finfin server å ta utgangspunkt i. Den har plass til 4 stk 3.5" harddisker og har 6 SATA-porter for å koble disse. Dvs at du kan ha 4 disker til lagring, og én SSD til system. CPU'en er en dobbelkjerne med plenty av fart til å streame to videoer, og den støtter ECC.

     

    Den var veldig fin. Hvordan er det med C236 brikkesett? Er det enkelt å oppgradere denne CPUen senere?

     

    Når jeg skal investere i eget bygg vil jeg gjerne ha utvidelsesmuligheter, som f.eks plass til en CPU til. Skulle nevnt dette i hovedposten.

     

     

    Skal du bare streame og servere filer så er det Synology-play serien som er mest aktuell for begynnere. Disse er billigere enn pluss varianten, men har en egen chip som tar seg av transcoding. Min Synology DS415 play med 4x4TB WD RED greier glatt og servere 2-3 klienter med 1080p. Men det er stort sett uten transcoding for enhetene mine spiller de fleste videoformat.

     

    DS415 ligger dessverre på over 5000 nå, men var nede i 3500 i fjor så har ikke veldig lyst til å kjøpe den nå. Vet de har kommet med 416play men den ligger på 4200. Skal jeg ut med 6000 for disker så er vi uansett oppe i 10k og da er vel HPen mye bedre til tross for størrelse og muligens brukervennlighet.

     

    Hmm.

  6. Er på jakt etter en server som kan streame video i minst 720p til hvertfall 2 enheter samtidig.

     

    Ser for meg minst 6TB lagring, og har bestemt meg for WD Red hvis ingen har noen innvendinger.

     

    Har ingen planer for rack med det første, så gjerne bygge i tårn.

     

    Er det nødvendig med 2 prosessorer? Xeon? Hva gir mest bang for the buck her?

     

    Vil gjerne at alt støtter ECC.

     

    Hører at RAID kontrollere er dyrt, men er det nødvendig? Kan jeg ikke kjøre "software RAID" med f.eks ZFS?

     

    Vurderer egentlig å kjøpe en Synology DS12j før jeg hiver meg utti dette her for å se om det er noe jeg har lyst til å prøve videre. Jeg elsker å bygge selv, men usikker på å bruke mye penger på det om det er kjipt.

    https://www.tek.no/artikler/test-synology-diskstation-ds216j/359383

     

    Har jeg glemt noe da? Tips? Sitter stadig på finn, men har ikke så stor radius for å hente ting så det er litt begrenset hva jeg får der.

  7. Sto med samme valget som deg for mange år siden, jeg gikk rett fra IKT-servicefag til påbygg for så å studere.

     

    Hadde jeg kunne velge igjen ville jeg gått ut i lære etter VG2, for så å se på mulighetene. Kanskje du liker deg så godt i arbeid at du velger å jobbe en stund? Da kan du søke deg inn på høyere utdanning uten å ha studiekomptanse, les mer om det her: http://www.samordnaopptak.no/info/opptak/andre-veier-til-opptak/realkompetanse/

  8. Det er fordel at noroff har deltidsstudie? så du har en type jobb nå?

     

    Hvis du vil drive med nettverk ville jeg kjørt selvstudie og meldt meg på til en CCNA eksamen.

     

    Klarer du CCNA på egenhånd innen sommeren med bachelorgraden din som bakgrunn har du jobb til høsten, det vil jeg tro.

     

    Masse info og hjelp om CCNA på nett. De har test center i Oslo og noen andre steder i Norge.

     

    https://www.cisco.com/c/en/us/training-events/training-certifications/certifications/associate/ccna-routing-switching.html

     

    Tror ikke det er hensiktsmessig å gå 2 år til for å ta en bachelorgrad nr2. Da kan du like godt gå master, selvom du sier du ikke vil.

    http://www.uia.no/studier/informasjonssystemer

    http://www.uia.no/studier/informasjons-og-kommunikasjonsteknologi-sivilingenioer2

  9. Jeg skjønner.

     

    Hva med å ta turen opp til Tromsø?

     

    Vet ikke hva som motiverer deg med politiarbeid, men et av disse studiene kan kanskje friste?

     

    https://uit.no/utdanning/program/443852/internasjonal_beredskap_-_bachelor

     

    https://uit.no/utdanning/program/279748/samfunnssikkerhet_og_miljo_-_bachelor

     

    For meg ser de uendelig mer spennende ut enn webutvikling eller vanlig IT.

     

    PST og andre ansetter også sosiologer, folk som har studert kultur, og den slags.

  10. 3 årig bachelor i webutvikling blir litt snevert synes jeg. Du kommer bedre ut av det med en mer generell grad, hvor du fortsatt kan drive med webutvikling, skulle du ikke like det kan du lettere gå over på noe annet, enn om du har kun webutvikling.

     

    Du ønsker å bli politi, men har webutvikling som backup? Hvorfor ikke ta noe relevant som backup? F.eks informasjonssikkerhet eller kriminologi? Hvis PHS skulle skjære seg helt kan du hvertfall komme inn i samme bransje men med et annet grunnlag.

×
×
  • Opprett ny...