Gå til innhold

zeeero

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zeeero

  1. Om noen timer skal jeg i begravelsen til en i samboerens familie. Jeg fikk klar melding fra svigermor i går at både hun og resten av familien setter pris på om jeg barberer meg. Dette er også bemerket tidligere. Hun henvender seg på en vennlig og «unnskyldende» måte, så merker at hun ikke er helt komfortabel med å komme med slike «innspill».

     

    Jeg har skjegg fra tid til annen, men barberer meg helt en gang i blant. Det er med andre ord litt varierende. Jeg har to motforestillinger mot å barbere meg til begravelsen.

     

    1. Av rent prinsipp. Vil vise at ingen kan diktere hvordan jeg skal se ut.

     

    2. Jeg er en veldig ung pappa, og datteren min skal begynne i barnehage i morgen. Ønsker derfor å ha skjegget på plass for å se litt eldre ut. Overfladisk, men det er deilig å ikke hele tiden måtte «forsvare» min unge alder (21 år om noen lurer).

     

    Men jeg ser også at dette er en spesiell situasjon. Hadde det vært snakk om en annen familiesammenkomst hadde det ikke vært noe spørsmål – skjegget hadde blitt værende! Men dette er en begravelse, og jeg er usikker på om det er det rette tidspunktet for å statuere eksempler og tenke på meg selv.

     

    Storm i et vannglass? Ja, men livet er fullt av vannglass.

     

    Hva tenker dere? :)

  2. Ble tatt opp til et bachelor-studie i høst, men tok ingen eksamen på grunn av sykdom (fikk sykemelding som ble levert Lånekassen). Har meldt meg opp til noen nye fag dette semesteret, men kommer ikke til å fullføre fordi jeg skal bytte. Høsten 2010 planlegger jeg å ta noen språkemner, og da er det en stor fordel å være tatt opp til et program (slik jeg nå er).

     

    Men når jeg verken har tatt eksamen i høsten 2009 og heller ikke tar noen eksamen våren 2010, vil jeg beholde plassen min for høsten 2010? Eller må/bør jeg søke meg til et nytt program?

  3. Kona er ferdig med fødselspermisjon 1. februar. På grunn av problemer med arbeidsgiver (hun ble gravid rett etter å ha startet i ny jobb noe arbeidsgiver ikke likte...), sa hun opp jobben fra og med 1. februar. Tanken var å skaffe seg en annen jobb - hva som helst - for å slippe unna denne arbeidsgiveren.

     

    "Problemet" er bare at hun igjen er gravid, og plages nå av kvalme og annet ubehag hver eneste dag. Dette gjør det nærmest umulig å søke eller i det hele tatt få jobb. Hun ville mest sannsynlig kunne bli sykemeldt på grunn av problemer med forrige svangerskap.

     

    Men siden vi var så "korttenkte" at vi sa opp jobben hennes, står hun nå uten jobb fra og med 1. februar - uten mulighet til å ta seg ny jobb på grunn av svangerskapsplager. Jeg er per i dag student, men dersom hun ikke får noe utbetalt i svangerskapet, og igjen heller ikke får noe i fødselspenger (annet enn engangsstønaden), blir jeg tvunget til å avbryte studiene for å gå ut i jobb i minst 1 og 1/2 år. Jeg kan ikke forsørge en familie på barnetrygd, bostøtte og studielån.

     

    Er det noen mulighet for at hun kan bli sykemeldt, eller få støtte på andre måter når hun står uten jobb fra 1. februar?

     

    Setter veldig stor pris på svar.

  4. Jeg har en forretningsidé og skulle hatt fatt i et domene. Domenet eies i dag av et dansk selskap, noe som også var tilfellet for ett år siden. Domenet inneholder per i dag en hvit side med adressen til selskapet som eier domenet.

     

    Jeg var i kontakt med dette selskapet for ca. ett år siden, men de var ikke interessert i å selge. Så fikk jeg en idé: Er det mulig å søke varemerke hos Patentstyret på et registrert domene? Et liknende domene er eks. bilpriser.no. Dersom noen allerede hadde registrert domenet, men ikke varemerket, kan man da registrere varemerket "bilpriser.no" og gjøre krav på domenet i etterkant?

  5. Jeg har full støtte fra Lånekassen dette semesteret, men på grunn av noe personlig må jeg starte på nytt neste høst. Lurer derfor på om jeg skal ta eksamen nå eller ikke. Tar jeg eksamen får jeg jo gjort om en del til stipend, men vil jeg få støtte til de samme fagene neste høst når jeg allerede har avlagt eksamen i fagene? Eller lønner det seg å nå droppe eksamen for å sikre støtte neste høst? Kan nevne at dette gjelder første året på en bachelor på et universitet i Norge.

  6. Jeg har dette halvåret kombinert studier og farsrollen (9 måneder gammel gutt). Det har selvsagt vært krevende for hele familien på tre, men det har vært helt nødvendig for min selvfølelse. Hoppet av videregående, noe som "brakk" selvbildet mitt. Men jeg kom meg altså tilbake, til tross for en noe uventet graviditet.

     

    Det har litt mye refleksjoner og tanker det siste året, og mye har gjort meg til noe jeg mener er et "bedre" menneske – andre verdier og en ny type selvbilde, mindre basert på hva andre tenker, men mer på hva jeg selv tenker.

     

    Jeg har dermed gått i meg selv, og funnet ut at jeg ønsker å være mer til stede hos sønnen min den første tiden. Kombinert med studier er dette vanskelig, siden jeg vil ha gode karakterer. Planlegger derfor å være hjemme neste semester, sammen med kona og sønnen min.

     

    For å slippe å jobbe vil jeg sørge for å få støtte fra Lånekassen, men dette vil selvsagt kun bli utbetalt som lån, siden jeg ikke går opp til eksamen. Jeg har kun et år med støtte bortsett fra nåværende semester, og så vidt jeg vet gir Lånekassen støtte i 8 år. Med andre ord burde jeg ha nok støtte til "gode" til en master.

     

    Tanken er å få mer tid med sønnen min, samtidig som jeg også tror forholdet til kona kunne hatt godt av det. Siden ingen av oss trenger å jobbe, kan vi dra på turer med og uten overnatting, besøke min familie som vi nå sjeldent får besøkt osv. I tillegg planlegger jeg å lære et ekstra fremmedspråk, samt styrke en dårlig engelsk. Kanskje får jeg også tid til å lese noen bøker jeg "drømmer" om å få lest.

     

    Jeg har funnet ut at jeg ikke blir lykkelig uten en lykkelig familie. God utdannelse hjelper ikke alene. Tanken er derfor å fikse det første før jeg tar meg av det andre. Realisere familien før jeg realiserer meg selv.

     

    Er dette en god idé?

  7. Er på jakt etter en minibuss for å kunne kjøre i kollektivfeltet. Føler at el-biler ikke er "ferdig utviklet" ennå, så er veldig skeptisk til å kjøpe en. I tillegg er de veldig dyre i forhold til hva man får.

     

    Fant denne på Finn. En Mercedes-Benz V-Klasse 220cdi 2001, 418000 km. som det i annonser ser ut til at han først har prøvd å få 69.900, men har satt den ned til 49.900. Et godt kjøp?

     

    Må jeg forvente mye kostnader knyttet til denne bilen? Skal kun ha den til/fra jobb, har en annen bil til vanlig som kona har på hverdagene.

  8. Etter å ha lest litt om studieteknikk/leseteknikk/planlegging og fått praktisert dette litt, føler jeg at jeg fortsatt trenger litt hjelp. Først en beskrivelse av min studiesituasjon:

     

    - Startet denne høsten på statsvitenskap

    - Planlegger å fortsette på master etter endt bachelor

    - Er småbarnsfar

    - Har "sovet" meg gjennom videregående med gode resultater, og må nå lære meg å jobbe ordentlig med studiene

    - Henger nå etter hva lesingen angår på grunn av dårlige rutiner (se punktet over)

    - Har nå lest en del om studieteknikk/leseteknikk/planlegging, og føler jeg er klar for å mestre kommende pensum

    - Har aldri vært fysisk aktiv, men ønsker å gjøre noe med det (både for det psykiske, fysiske og læringsmessige)

     

    Trenger litt hjelp til å finne ut av følgende: Bør jeg skumlese alt som skulle vært lest til nå, eller bør jeg benytte reflekterende lesing for det jeg tror er mest sentralt/repetere grundig forelesningsnotater/presentasjoner? Skal jeg ta igjen alt det tapte er jeg nødt til å skumlese tidligere pensum. Noe annet har jeg ikke tid til. Hvorvidt jeg får til en daglig treningsøkt eller ikke er også avhengig av problemstillingen over.

     

    Selv kan jeg anbefale såkalte "Flashcards" der dette er anvendbart.

    Takk for tips! Skal ta en titt :)

     

    Litt off-topic: Hva er det egentlig statsvitenskap går ut på? : p

    Statsvitenskap = studiet av makt (vil mange si). Det engelske ordet for statsvitenskap er "political science", som er mye mer dekkende. Les mer på Wikipedia :)

  9. Takk for utfyllende svar Luftbor! Skal ta det med meg i den videre planleggingen :)

     

    Hva du studerer har veldig mye å si for hvordan du burde lære pensum. Hadde kanskje vært lurt å informere hvilket fagområdet du studerer.

    Studerer statsvitenskap, så er for det meste "lesefag". Det vil likevel ikke si "puggefag", da forståelse er meget vesentlig.

  10. Startet på studier ved et universitet denne høsten, og med en liten sønn på noen måneder har det vist seg å bli veldig krevende. Jeg har ikke mer enn 8 timer til disposisjon hver dag, siden jeg også må ha noe tid hjemme.

     

    Har heldigvis lest litt om leseteknikker som jeg tror jeg kan få bruk for. Jeg lærer absolutt best gjennom reflekterende lesing (lage tankekart, skrive tekster etc.). Til nå har det vært helt umulig på grunn av dårlig tid.

     

    I starten av skoleåret spurte en medstudent hvorvidt alt pensum var like relevant. Svare professoren gav var "er du ikke interessert i å lese har du kommet feil". Forstår forsåvidt dette, men jeg er fortsatt i en litt låst situasjon.

     

    Har heldigvis lært meg å sette opp arbeidsplaner, så nå vet jeg hva jeg skal gjøre når. Spørsmålet er hvordan jeg skal prioritere/gradere pensum? Skal jeg få tid til reflekterende lesing, må jeg skumlese andre tekster.

     

    Hvordan bestemmer jeg hva som skal skumleses og leses reflekterende? Bør jeg skumlese alt pensum før forelesning, for så etter forelesningen å lese reflektert det som ble gjennomgått?

     

    Hva slags lesestrategier har dere benyttet i høyere utdanning? Takker for råd/tips :)

  11. Denne høsten starter jeg på et femårig studie. Jeg er tidlig i 20-årene og er allerede blitt småbarnsfar. Bor sammen med moren. Mitt sosiale liv har tørket ut de siste årene, så jeg planlegger nå en «ny start».

     

    Det hadde derfor vært fint med tips – gjerne erfaringer – til hvordan man kan kombinere rollen som småbarnsfar med et aktivt studentliv. Håper jeg kan få til et mer sosialt liv, til tross for at jeg kanskje er den eneste pappan på studiet.

     

    Tips, råd, kommentarer eller noe annet? :)

  12. Skal selge bilen min (2002 modell), og har den siste tiden hatt problemer med en svært sjenerende ulyd ved kaldstart. Et bilverksted har fastslått at det er noe galt med bilens Air Condition, og at følgende må gjøres: Skifte kompressor, tørkefilter, tømming og fylling samt bytte strammehjul til drivreim. Dette skulle de (Mekonomen) ha ca. 14.000 for å fikse.

     

    Spørsmålet er nå om jeg skal fikse feilen for så å selge bilen uten feil, eller selge den men opplyse selger om at AirCondition må byttes for å fjerne ulyden.

     

    Hva tror dere lønner seg for meg?

  13. Gikk 1. og 2. klasse (GK + VK1) på VGS som normalt, men tok så et år fri hvor jeg kun jobbet. Jeg har nå brukt nøyaktig ett år til på å ta 3. klasse (VK2) som privatist. Med andre ord har jeg brukt 4 år totalt, men har kun gått på VGS i 3 år. Med andre ord får jeg vitnemål for første gang nå til sommeren. Er 20 i år.

     

    Kan jeg da søke i primærkvoten?

×
×
  • Opprett ny...