Gå til innhold

Studenten

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Studenten

  1. Dette er systemgjennopprettingspunktene. Høyreklikk på datamaskin, så går du på "system-gjennoppretting" så huker du vekk alle harddiskene.

     

    Jeg har samme problemet, og forsøkte å deaktivere systemgjenopprettingen. Men det ser likevel ut til at gjenopprettingsfilene ikke ble slettet. Hvordan kan jeg bli kvitt disse da?

  2. Jeg har problemer med at harddisken på min N200 fylles opp uten at dette kan spores til noen filer eller mapper jeg har liggende på pcen. Har en mistanke om at dette kan være sikkerhetskopi-filer eller noe slikt.

     

    Har nå nesten 50 GB diskplass som er sporløst borte, og bare 3 Gb ledig diskplass. Situasjonen begynner å bli kritisk da jeg ikke har flere ting å slette. Kjørt CCleaner, antivirus, utvidet scandisk, jevnlig defrag (dog noe vanskelig nå med bare 3 gb ledig plass). Andre med samme erfaring? Er det noe program som følger med pcen som gjør dette, eller er det noe jeg har stelt i stand selv?

  3. Jeg har nå forsøkt å deaktivere pagefil og hibernation. Men det ble ikke bedre plass på disken, selv etter reboot. Selv om jeg også deaktiverte systemgjenoppretting, ser det ikke ut til at noen av disse filene er slettet heller.

     

    Begynner å bli passelig frustrert, for jeg har ikke flere ting igjen på disken som jeg kan slette...

  4. Da har jeg testet litt med SpaceMonger. Den forteller meg at 49,7 GB befinner seg i unscannable folders. Det er 193 mapper som ikke kan scannes, så det kan bli vanskelig å finne frem til den/de som virkelig stjeler plass.

     

    Har nå slått av Windows System Restore. Fikk ingen umiddelbar effekt på diskplass, men skal nå forsøke med en reboot. Men det står i hjelp-filen at system restore max kan stjele 15% av diskplassen. Det skulle bli i overkant av 15 GB. Ergo er det fortsatt 30 GB på avveie. Jeg synes dette er merkelig...

     

    Har søkt etter virus, og defragmentert (det er vanskelig med bare 3 % ledig plass) og kjørt utvidet scandisk. Finner ingen ting...

  5. Jeg har en C-partisjon på 106 GB. Nå har jeg 3,6 GB ledig plass. Jeg kan ikke fatte å begripe hvor resten har blitt av. Jeg har kjørt diskoppryddning, og CCleaner. Har ikke Norton installert på maskinen heller.

     

    Saken er den at når jeg markerer alle filene på C-partisjonen (inkludert skjulte filer og systemfiler), klarer den bare å telle disse til å være ca 50 GB +. Jeg savner med andre ord omtrent 50 GB. Disse er veldig kjærkomne da jeg bare har 3 % ledig plass igjen, og maskinen går tregt pga dette.

     

    Maskinen er en Lenovo N200. Kjører Vista Pro.

     

    Har kjørt Scandisk, men det hjalp ikke.

     

    Noen som kan hjelpe?

  6. Hei!

     

    Når man bruker uoriginalt blekk kan det godt hende at fargene ikke er like balanserte som før. Hos meg må jeg f.eks. stille litt ned på sortnivået, for å få best resultat når jeg skriver ut tekst og grafikk. For å skrive ut bilder trenger jeg ikke gjøre noen endringer.

     

    Jeg mener likevel det er bryet verdt. Har nå i løpet av en tid "skrevet inn" ca 1200 kr. Nå har det seg slik at jeg som aktiv student skriver ut sider opp og sider ned med diverse foiler og dokumenter...

  7. Problemet med multifunksjonsskrivere under 1000 kr er at om du trenger ny ladning med blekkpatroner, koster disse gjerne mer selve printeren. Det er mao. mer lønnsomt å kjøpe en litt dyrere Multifunksjonsskriver.

     

    Ergo: skal den brukes såpass lite at det ikke er noen vits å investere, kan du sikkert kjøpe hvilken som helst billig HP. Hvis den skal "brukes" villle jeg heller ha valg HP C6180 eller Canon MP-600.

  8. Hei!

     

    Jeg lurer på om det fins et program eller en løsning som gjør at jeg klarer å tyne 4 bilder á 10 x 15 på et vanlig A4 ark? I praksis vil det si at alle bildene må stå klint inntil hverandre, for så å dele dem med kuttemaskin. De løsningene jeg har funnet i Windows of Picasa gjør bare at jeg kan skrive ut 9 x 13, men med mye "luft" rundt bildene.

    Image Viewer i XP? Mulig du må "klippe ut" hvert bilde da...

    8720990[/snapback]

     

    Jeg har prøvd Image Viewer i XP. Problemet er at den bare klarer å trykke tre bilder á 10x 15 bilder på hvert ark. Skulle gjerne ha fått smelt inn fire per ark... :)

  9. Hei!

     

    Jeg lurer på om det fins et program eller en løsning som gjør at jeg klarer å tyne 4 bilder á 10 x 15 på et vanlig A4 ark? I praksis vil det si at alle bildene må stå klint inntil hverandre, for så å dele dem med kuttemaskin. De løsningene jeg har funnet i Windows of Picasa gjør bare at jeg kan skrive ut 9 x 13, men med mye "luft" rundt bildene.

     

    Noen som har noen kjerringråd?

  10. Da har jeg bestilt 15 patroner til den nette sum av 290 kr inkl. frakt.

     

    Skulle jeg ha bestilt disse originalt hos komplett.no vill det ha kostet meg rett i overkant av 2000 kr inkl porto. Når det er sagt fins det sikkert andre nettbutikker som selger det billigere enn komplett, men i denne sammenhengen hjelper ikke det stort.

     

    Jeg legger samtidig en link til en artikkel fra E24.no som omhandler pris på blekk:

    - Bare heroin er dyrere

  11. Hei!

    Jeg har en IP5200 og har nå installert uoriginalt blekk på denne. I mitt tilfelle var er det store forskjeller i pris på originalt og uoriginalt.

     

    For alle fem patronene originalt koster det meg 105 x 4 + 125 =545 kr

     

    For alle fem patronene uoriginalt koster det meg 17 x 5 = 85 kr

     

    Dvs. at om skriveren blir ødelagt annen hver gang jeg skifter patron har jeg likevel spart penger på det!!

     

    Nå har jeg de siste dagene etter at jeg installerte de nye patronene skrevet ut flere hundre sider med lysbildeserier + en del A4 fotoutskrifter. Jeg kan ærlig talt ikke se at det er noen dårligere kvalitet nå enn når jeg brukte originale patroner. Nå har jeg siden jeg kjøpte printeren i høst brukt tre sett + en ekstra stor svart med originale patroner . Det koster ufattelige 545 x 3 + 125 = 1760 kr

    Jeg kunne ha kjøpt to printere for den prisen! Og i tillegg følger det jo med ett helt sett med nye, fulle, originale patroner når man kjøper ny printer.

     

    Dessuten. Hvis jeg skulle ha benyttet originale patroner til å skrive ut kvalitetbilder som skal vare i 100 år, vil det være mye dyrere enn om jeg bestiller fra fotobutikk.

     

    Jeg skjønner ikke hvorfor jeg da skal bruke originalt blekk? Er det noen som kan fortelle meg det?

  12. jeg har en ip4200, regner med at det er med samme software på den og. Jeg stiller på maks på yttersirkelen, da blir utskriften helt ut på plata. men har enda en cm igjen i innersirkelen fordi da.

    7420282[/snapback]

     

    Det er vel det samme problemet som jeg opplever. Har også fortsatt en mm å gå på når det gjelder ytterringen...

     

    Det er litt kjipt, for programmet i seg selv er så snabla enkelt og kjapt. Tar kort tid å legge inn bilde, skrive tekst, og printe ut...

×
×
  • Opprett ny...