Gå til innhold

LarsM

Medlemmer
  • Innlegg

    417
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LarsM

  1. Er det noen som har benyttet seg av og testet tilbudet til Telenor skikkelig? Jeg leser av en liten tekst at "Hastigheten reduseres til 128 kbit/s hvis bruken overstiger 2 GB av abonnementets innhold og eventuelt kjøpte datapakker." I mine øyne virker det som mye av vitsen av å ha 6 GB til rådighet faller bort hvis hastigheten allerede strupes ved 2.

    • Liker 1
  2. Men nå skjønner jeg ikke hvorfor du bruker denne funksjonen i det hele tatt. Det er mye enklere med tap (en rask touch med fingertuppen) for venstreklikk, hvor som helst på flaten, tap med to fingre for høyreklikk, dobbelttap for dobbeltklikk. Eventuelt sett opp dette i Kontrollpanel, Styrepute.

     

    Smak og behag. Jeg har benyttet mye tapping på tidligere PC-er, men på denne liker jeg feedbacken jeg får av et klikk såpass at jeg heller vil benytte meg av det. Hele flata er en eneste stor knapp også, så det er ikke fæle bevegelsen man trenger for å nå en sone der et klikk registreres.

     

    Edit:

    Men ang. det jeg spurte om, så gjorde jeg litt som du foreslo - ristet litt og trykket febrilsk og hardt i enkelte områder. Jeg hørte ingen løse deler, men det virker som trykkene forbedret en del. Takk for tipset. :)

  3. Hei,

     

    Jeg har hatt en Samsung 900X3C siden januar. Hittil har alt vært fryd og gammen, inntil touchpadden forandret karakter i går. Før har jeg kunnet kjenne og høre et markant klikk da jeg presset på nedre, venstre hjørne, men i dette har nå forandret seg. Av en eller annen grunn, så kjennes det ut som det er mer motstand der nå, klikket er borte og jeg får ikke like god respons. På høyre side av touchpadden er ting uforandret. Vet ikke om dette var noe særlig til forklaring, men er det noen som kjenner igjen problematikken? Og evt. har et tips til hvorfor og en løsning? Man får nesten følelsen av at noe har lagt seg mellom flata på touchpadden og klikk-sensoren under.

     

    - Lars M.

  4. Men sett at man kjøper et av disse spillene, har man ikke krav på å få levert det som loves, altså produktet slik det var ved tidspunktet det ble kjøpt? Eller ligger det i en EULA et sted at utgiver kan fjerne funksjonalitet som det passer?

     

    Innen reklamasjon snakker man om forventet levetid. Kan man bruke en slik argumentasjon her? Dvs., det finnes presedens for å si at et spill bør levere full funksjonalitet i minst to år?

  5. Litt utenfor tema, men når forventer man at Haswell skal innta bærbare maskiner?

    Ivy Bridge kom vel på markedet rundt april/mai i 2012, og det tok ikke lang tid før de første bærbare med den arkitekturen i det minste ble lansert. Hvis det er en trend, så kommer Haswell til å bidra i det bærbare markedet sent i andre kvartal/tidlig i tredje? Bare spekulering, selvsagt.

    • Liker 1
  6. 1. ikke bruk URL som primary key, legg til en URLID som er primary. Tekst som primary er ille nok, tekst som i tilleg inneholder " eller ' er enda værre.

    Hva annet enn at URL-ene har varierende lengde tenker du på som ille? " og ' bør uansett encodes før URL-en legges inn. Her var det kun snakk om databasestruktur, ingen detaljer om implementasjonen ellers.

     

    2. Du tar ikke høyde for unike besøkende, kun totalt antall besøk.

    Igjen, kun databasen jeg beskrev. Hvordan man vil håndtere unike besøk (klikk) fra folk som *ikke* er registrert nevner jeg ikke, men cookies er foreslått av andre. Antall-feltet var ment som å lagre klikk fra ikke-registrerte brukere, som jeg nevnte.

     

    3. Å bevisst sende inn en ugyldig spørring (duplicate key) til databasen er dårlig praksis og bør unngås.

    Den andre muligheten er å gjøre en spørring på forhånd, som igjen koster ekstra. Da mener jeg man må sjekke hva som er dyrest: gjøre et ekstra databasekall eller håndtere en feil.

     

    4. Løsningen din vil ikke fungere siden du har satt begge variablene i besoek tabellen som primary keys. Det vil for det første si at en bruker kun kan besøke én lenke, før neste besøk ikke blir lagret (duplicate key). For det andre vil ikke andre brukeres klikk på samme URL lagres fordi du igjen får duplicate key error (adressen finnes fra før).

    I problemet han beskriver, så forstod jeg det som at han kun ville ta vare på ett klikk per bruker på en lenke. Når begge feltene er primærnøkler, så blir dette en sammensatt nøkkel, slik at en rad i tabellen kun er unik (les: det finnes ingen duplikatnøkkel) for én brukers id. og én URL. For eksempel, så er ikke raden (brukerId, url) [1000, www.vg.no] lik [1000, www.db.no] selv om brukerId-feltet er likt. Evt. [1000, www.vg.no] og [1001, www.vg.no]. Hvis han da legger til en bruker i relasjonen når han klikker, og benytter seg av de nøklene jeg definerte, så vil det kun bli lagt til én gang. Merk at dette gjaldt registrerte brukere.

     

    - Lars M.

  7. Her er et forslag for struktur i databasen:

     

    Hvis du bare skal tracke klikk fra innloggede brukere, altså brukere som er registrert i databasen, så kan du opprette et "Many-To-Many relationship" mellom brukere og adresser. Dette forholdet kan du tenke på som slik: "Én bruker kan ha besøkt mange sider, og én side kan ha blitt besøkt av mange brukere". For å modellere dette i MySQL trengs tre tabeller: Tabellen over brukere, tabellen over sider og tabellen som beskriver forholdet mellom brukere og sider.

     

    Ettersom dette bare er et eksempel til løsning, så definerer vi en ganske enkel struktur på tabellene:

    • Brukere:
      • brukerId, INT(11), PRIMARY KEY
      • navn, VARCHAR(45)

      [*]Sider:

      • url, VARCHAR(255), PRIMARY KEY
      • antall, INTEGER(11)

      [*]Besoek:

      • brukerId, INT(11), PRIMARY KEY, FOREIGN KEY(Brukere.brukerId)
      • url, VARCHAR(255), PRIMARY KEY, FOREIGN KEY(Sider.url)

    Kort fortalt, så betyr PRIMARY KEY (primærnøkkel) at dette feltet er unikt i alle rader i databasen.

     

    Jeg har antatt at brukere lagres i databasen med en unik brukerid. Videre, har jeg antatt at alle sider som besøkes innehar en unik URL, altså opprettes en primærnøkkel også her. Hvis du har en unik identifikator på alle sider, og du kun skal logge klikk på egne sider, så kan du benytte deg av et heltall (INTEGER) som felt her også (eller hva enn du føler passer). Feltet antall holder styr på hvor mange ganger ikke-registrerte brukere har besøkt siden (les: klikket på linken).

     

    Tabellen Besoek inneholder alle "klikk" hver bruker har gjort på en side. For at et forhold mellom bruker og side ikke skal registreres flere ganger i databasen, så settes både brukerId og url til primærnøkkel. I tillegg opprettes det to FOREIGN KEYs (fremmednøkler). Fremmednøkkelen brukerId peker til brukerId i Brukere-tabellen, mens url peker til url i Sider-tabellen. Det er også en fordel (nødvendig? Jeg husker ikke i skrivende stund) at fremmednøkkel-feltene har samme datatype som primærnøklene de henviser til.

     

    Med primærnøkkel på både brukerId og url i Besoek, så vil ikke en innsetting fra samme bruker bli registrert, men heller gi en feil fra MySQL sin side.

     

    Når er det klart for å gjøre de forskjellige spørringene.

     

    For å hente ut antall besøk en bruker har gjort:

    SELECT COUNT(*) FROM Besoek WHERE brukerId = <brukerens id.>;
    

     

    For å hente ut totalt antall besøk til en spesifikk side:

    SELECT antall, COUNT(*) FROM Besoek WHERE Besoek.url = '<adresse til siden>' AND Besoek.url=Sider.url;
    

     

    For å sette inn et nytt besøk:

    INSERT INTO Besoek VALUES(<brukerens id>, '<adresse til siden>');
    

     

    For å oppdatere antall besøk fra uregistrerte brukere:

    UPDATE Sider SET antall = antall + 1 WHERE url='<adresse til siden>';
    

     

    Evt. hvis du ikke vil sette inn siden i databasen før noen kan klikke på linken:

    INSERT INTO Sider VALUES('<adresse til siden>', 1) ON DUPLICATE KEY UPDATE SET antall = antall + 1;
    

    Sistnevnte krever MySQL 5.0 eller nyere. Hvis INSERT-setningen resulterer i feil fordi denne adressen allerede ligger i databasen, vil antallet i stedet økes med 1.

     

    I denne løsningen, så lagres klikk fra brukerne et annet sted enn de fra de uregistrerte. Det kan være dette ikke er optimalt, men det var det jeg kom på i farten. :-)

     

    Lykke til!

     

    - Lars M.

  8. Ja, tenkte det samme, men det kommer veldig ann på hvor enkelt det er å komme til hardwaren.

     

    Edit:

    denne siden sier de har i hvert fall minnet er loddet fast, og at det dermed blir vanskelig å oppgradere på egenhånd. Det kan fortsatt være det er en ledig plass tilgjengelig. Oppgradering av harddisk står det ingenting om.

  9. Hei,

     

    I leting etter ny bærbar, så fant jeg denne:

    http://www.prisjakt....t.php?p=1464790

     

    Oppsummert:

    * AMD A8-4555M APU

    * F-HD IPS-panel

    * Touch

    * 1,55 kg

    * Ikke SSD

    * 6 celler i batteriet, 48 Wh

    * Pris like under 7000,-.

     

    Synes denne var spennende i og med at den er billig, lett, har full hd og er utstyrt med AMDs siste mobile APU, men den er ikke å oppdrive på ASUS sine nettsider og Google gir stort sett resultat som peker til norske nettbutikker.

     

    Noen som har lest noe i retning batteritid, kvalitet på chassiet, om det går ann å bytte komponenter i den osv.?

     

    Ang. batteritid, så skal visstnok Lenovos nye IdeaPad, S405 ha samme APU-serie. Disse har oppgitt fem timer som maksimal batteritid fra produsent. Hvis dette er tilfellet her også, så er det ikke mye å skryte av. Jeg vet dog ikke hvor stort batteri S405 har, men vekten er oppgitt til rundt 1,8 kg, så jeg vil ikke tro at det er noe mindre enn i ASUS-en.

     

    - Lars M.

     

    Edit:

    ASUS Global ga treff: http://www.asus.com/..._Mobility/U38N/

    Der er det oppgitt en oppløsning på 1366x768 punkter. Batteritiden er fem timer, riktig nok med følgende notis:

    Battery life is measured under power saving mode, playing 720p video playback, Brightness:100 nits, default volume with headphones.

    Da trenger det nødvendigvis ikke være så ille alikevel.

  10. Hei,

     

    Flyttet nettopp inn i ny leilighet og ville henge opp ei taklampe over kjøkkenbordet. Det virket greit, ettersom det var kontakt i taket like ved, men jeg finner ingen bryter som styrer kontakten (den er av i skrivende stund).

     

    Først tenkte jeg at jeg kunne koble på et trådløst system, men jeg regner egentlig med at dette ikke vil fungere da kretsen nå er sluttet tidligere enn kontakten.

     

    Noen som har tips på hvordan jeg kan gå fram her? Er det egentlig bare å glemme? For alt jeg vet kan kontakten være koblet fra det resterende anlegget også.

     

    Mvh,

    Lars M.

  11. Er ikke dette data som Telenor er pålagt å lagre?

     

    Edit:

    I Ekomloven §2.8, så står det:

    Tilbyder av elektronisk kommunikasjonsnett som anvendes til offentlig elektronisk kommunikasjonstjeneste og tilbyder av slik tjeneste skal tilrettelegge nett og tjeneste slik at lovbestemt tilgang til informasjon om sluttbruker og elektronisk kommunikasjon sikres.

     

    Tilbyders driftskostnader knyttet til oppfyllelse av tilretteleggingsplikten dekkes av staten for de merkostnader som følger av disse tjenestene.

     

    Myndigheten kan gi forskrifter om tilretteleggingsplikten etter første ledd, herunder om plikt til å lagre trafikkdata i en bestemt periode.

    Hva betyr dette, egentlig? Er det p.d.d. operatørene selv som bestemmer mengden data og lagringstid eller kan det være et pålegg fra Myndigheten som angir dette?

  12. Er det noen som har prøvd det offisielle Book Cover Case til 7.7"? Jeg så at det tilsvarende til 10.1" hadde en liten "flipp" du kunne setter under tableten slik at du fikk litt vinkel og kunne skrive på den. Det virker ikke som caset til 7.7" har dette. Noen som kan bekrefte?

  13. Nettopp bestilt meg dette brettet, så gleder meg veldig til å begynne å bruke det!

     

    Har dere noe tilbehør å anbefale? Typisk noe som ligner smart cover til iPad, dvs. som kan legges over skjermen og evt. brettes under for å vinkle brettet? Fant noe som het "Rock Leather Cover", men hadde vært greit om det fantes som var enklere å få tak i.

     

    post-14723-0-11613600-1335704165_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...