Gå til innhold

ba1der

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ba1der

  1. Hvis du ikke har formatert den i etterkant så tipper jeg nok at det fortsatt er NTFS.

    Du kan se i /etc/fstab hvordan den er montert.

     

    Hvordan man skifter eierskap på mappe i NTFS vet jeg ikke, hvis det er noen forskjell.

     

    ntfs-3g som brukes til å mounte ntfs disker i ubuntu støtter ikke ntfs rettigheter pr idag. Alt mountes vel med ett defaultsett med rettigheter. NTFS har en annen måte å definere eiere/grupper i forhold til det som er vanlig i linux. Derfor må man "oversette" brukere til "windows-brukere" Det er omtalt her: http://pagesperso-orange.fr/b.andre/security.html Som jeg forstår det så er det en utvidelse av ntfs-3g som må lages for å kunne oversette mellom ntfs og linux rettigheter.

  2. Jeg ville gått for en Macbook. Du kan uten problemer legge til Windows og enkelt veksle mellom f.eks Wndows XP og OS X. Google bootcamp for mer info. Ikke at jeg tror du kommer til å bruke Windows mye da. Iallefall ikke etter noen dagers bruk av OS X ;) Det er enkelt og intuitivt å bruke. Den kommuniserer enkelt med både Windows og unix miljøer. Den kombinerer den enkle pek og klikk miljøet fra windows med den underliggende unixen på en måte at systemet er så enkelt eller så komplisert som du vil ha det. Skulle du behøve Office så finnes Office for OS X og de som bruker den hevder den er bedre enn Office for Windows (har ikke testa den selv, så kan ikke gå god for det)

    Den har en del smarte løsninger som f.eks magsafe AC adapter tilkoblingen som forhindrer det gode gamle problemet med å snuble i ledning og rive laptopen i gulvet.

    Har du mulighet, stikk innom en macforhandler og test en.

     

    Det er en klisje, men den er sann. "it just works"

     

    Om jeg nå alikevel ikke har klart å overbevise deg og du vil ha en typisk "pc" så ville jeg gått for en bedriftsmodell fra HP. f.eks en HP Compaq 6510b

  3. Jeg tror garantien hos f.eks. dell er endel solidere enn garantien hos en nevø......

    7875058[/snapback]

     

    Hørt om forbrukerkjøpsloven?

    Alle komponentene i en pc er ment å vare i minst to år, og har da en reklamasjonstid på 5 år.

    7875223[/snapback]

     

    Jo, men da må man reklamere direkte til produsenten av komponenten, evnt. forhandleren. Noe som er betraktelig mer ubekvemt enn f.eks en Next Business day/onsite avtale med HP/Dell. Ett telefonnummer å forholde seg til og ikke noe tull med innsending av deler/maskin til verksted.

    Å begynne å feilmelde til f.eks komplett er jo ett mareritt. Sende inn del, de skal verifisere at delen er defekt for så å sende deg en ny. Tar jo normalt minimum 14 dager før du før ny del eller blir fakturert for arbeidet fordi de ikke klarte å gjennskape problemet.

     

    Ellers vil jeg også anbefale deg å se på en iMac . Du får det beste sidene av både Win og Linux. Du får ett bra, enkelt brukergrensesnitt og du får sikkerheten fra Linux. Dessuten finnes det ikke malware(spyware/adware) eller virus der, så du slipper å leve i frykt for sånt. Pluss at du slipper alt av problemer med crappy antivirusprogrammer som drar masse ressurser og er full av vanskelige instillinger.

  4. Dette er veldig avhengig av BIOSen på maskinen din. Sett første boot enhet i BIOS til USB og se om du klarer å boote fra den. Dette fungerer for USB memory sticks iallefall. Om det støtter en vanlig 3,5" USB disk er jeg mer usikker på. Dette krever jo at du har ett bootbart operativsystem på disken da.

  5. hvorfor i all verden vil de konkurere med ipod shuffle? er jo den mest håpløse mp3 spilleren som finnes.....

     

    har selv en urgamel spiller på 128 mb, er mere enn nok vanskelig og finne den sangen jeg vil høre på. hvordan er det da når man har 1gb?. eller 15-20 album og bla igjennom

    7527035[/snapback]

     

    Poenget med Shuffle er at du ikke skal lete etter sanger. Du setter spillern i "shuffle" mode, trykker på play og hører på det spillern gir deg. Om du skal høre på spesifikke låter/album til enhver tid, så er nok ikke Shuffle ett produkt for deg, men det betyr ikke at andre ikke synes det er ett bra produkt. For ditt bruk vil jeg heller anbefale en 2nd gen Nano. Jeg synes iallefall de er helt geniale.

  6. Forskjeller på Business modeller og Consumer modeller ligger ofter i service og support. Business modeller leveres ofte med Onsite Next business day service, mens consumer modeller oftere har en eller anna form for hente, reparere og levere service.

     

    I tillegg har business modeller oftere mer standardiserte modeller over lengre perioder av tid for at firmaer skal kunne beholde en så ensformig-maskinpark som mulig. Forenkler imager, nettverksinstallasjoner osv.

     

    Og til slutt er vel business modeller oftere utstyrt med mindre "ekstrautstyr" som minnekortlesere, fancy skjermkort, webcam, whatever.

  7. Ting som irriterer meg ved min 1Ghz Powerbook 15" med Panther :

     

    - Crappy Flash Plug-in (Takk gud for Ad-block i Firefox) Dette er Macromedia sin feil. Ikke Apple.

    - Batteriet mitt varer bare 1,5 time. (1,5 år gammel, brukt daglig og ikke så veldig snillt behandla. F.eks : drassa med ute i pc veska når det er -20 grader ute. Så jeg kan vel egentlig bare skylde på meg selv)

    - Skjermen går litt tregt når man åpner/lukker den. Vet jeg kunne fått det fiksa, men har ikke hatt lyst til å være uten PBen, selv for den korte tiden servicen hadde tatt.

     

    Hmm.. det er vel det. Ellers er den en drøm.

  8. Tastaturet vil jo fysisk være Amerikansk.. så det ikke står æ ø å på det og en del tegn ligger på andre steder. Men hvis du bruker touch ikke har behov for å se på tastaturet mens du skriver så er det ikke noe problem å bytte tastatur oppsettet til Norsk i OSX. Det er (minst) like lett som i Windows. Men jeg ville sjekka så du får med Worldwide coverage på garantien. Ellers blir det dyrt om maskinen skal på service.

  9. først.. sjekk så du ikke har noen prosesser igang som gjør at CPUen din går konstant på 100%

    Etterpå er trykkluft på boks en bra ting og se om det er masse støv i/rundt vifta.

    Om du har en tidligere BIOS enn version : KH.F.15 så oppdater. Da ble det fixa ett problem med viftestøy.

    Har du problemer etter dette og fremdeles har garanti på den så ville jeg nok ringt HP ja.

  10. vil bare legge til at jeg snakka med hp support idag, dei kunne fikse skjermen til den nette sum av 5800 +mva, så det er jo lite aktuellt,

    Hvis du føler for å skru selv kan du jo bestille skjerm og bytte selv . Delenummer for skjermer til Omnibook XE4500

     

    F4640-60938 - LCD display module - 14.1-inch XGA active matrix TFT display (Gray/Silver)

    F4640-60939 - LCD display module - 15.0-inch XGA active matrix TFT display (Gray/Silver)

    F4640-60940 - LCD display module - 15.0-inch SXGA+ active matrix TFT display (Gray/Silver)

     

    Regner med at HP sine deleforhandlere kan skaffe de. Ring og hør hos f.eks EET : 22 91 95 00

     

    ( http://partsurfer.hp.com )

  11. Det kan være flere årsaker :

     

    Du kjører Windows XP men har ikke oppdatert til SP1 -> Oppdater til SP1 og slå på ilgang til 48bit LBA : http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;303013

     

    Hovedkortet ditt støtter det ikke.... Se etter hvor stor harddisk BIOSen finner. Om den finner det samme som Windows kan du forsøke oppdatere BIOSen din. Om dette ikke hjelper må du enten bytte hovedkort eller skaffe deg en IDE kontroller som takler så store disker

     

    Ett siste grunn kan være om du har satt jumper feil på harddisken så du har slått på den "Limit capasity to 32GB" funksjonen som de fleste disker har.

  12. OK. Tusen takk. Pappa hadde nemlig litt problemer med å koble sin mac til et pc-nettverk en gang, men dette var kanskje fordi han ikke kan NOE om data, han har en sykt gammel maskin og dette var for flere år siden;)

    Dette var sikkert ett MacOS 8.x eller 9.x basert system. Disse var det litt værre å sette opp tilgang til Microsoft sin Fil/skriver deling i. Her måtte du ha litt tilleggsprogramvare for å få tilgang.

    10.3 er enkelheten selv der :)

  13. Jeg har en venn som jobbet for Apple supporten i Cork, Irland. De håndterer bla den Norske Apple supporten. Han slutta jobben der etter bare ett par måneder ettersom han ikke likte måten de drev på. Det eneste sjefene der brydde seg om var å pushe på folk den 3års Applecare avtalen og så ditche folk så fort de kunne. Han beskrev sjefene der som totalt uniteresert i å yte noe for kundene.. "Selg selg selg eller ha deg til helvete herifra."

    Selv har jeg aldri hatt noe kontakt med dem så jeg kan bare formidle det han fortalte meg.

     

    Selv jobber jeg support for en PC levrandør som selger en del i Norge og jeg sitter delvis med samme følelsen her. Support? Nah. Selg dem noe isteden. Her brukes da bonuser og provisjon for å oppnå dette. Selger du mer har du mer i lommeboka. Hjelper du kunder med problemene.. da sitter du der med minimumslønn. Råttent system spør du meg.

  14. Etter å ha drømt om en Powerbook siden Apple slapp Titanium Pbooken fikk jeg endelig kjøpt en 1Ghz Alu Powerbook med 10.3 igjennom jobben i Sverige og fikk såklart en med svensk tastatur. Jeg har satt tastaturoppsettet til Norsk men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke klarer å finne pipe tegnet på tastaturet her. Altså den vertikale streket som normalt ligger til venstre for 1 tallet på vanlige 105 tasters tastatur.

     

    Ellers er jeg VELDIG fornøyd med denne powerbooken. Ikke noe av de problemene jeg leste om på forhånd med hvite flekker på skjermen eller problemer med hengslene på skjermen.

    Og alt bare fungerer!! Jeg var så utrolig lei Windows med sine problemer og fikk aldri Linux til å oppføre seg som jeg ville, men her har alt bare fungert.

     

    Finnerlønn til den som finner pipe tegnet mitt ;)

  15. Sett inn ett 100 megabit nettverkskort og ett skjermkort med TV-ut. Installer en Linux kernel med de modulene du trenger for å spille DivX filmer. Mal den i samme farge som TV, stereoanlegg osv.

    Vips så har du en dedikert box for å spille DivX. Enten fra en annen maskin over nettverket eller via en CDROM spiller.

    Fyll opp 80Gig disken med DivX, så har du ett lite filmbibliotek der også... så lenge det varer :wink:

  16. Quote:


    [...]

    har antakeligvis fått en virus på maskinen og jg kommer ikke inn på bios engang. eller..jg kom inn 2-3 ganger men tastaturet låser seg. Får sånn melding; stuck key.

    [..]

    Kjørte oppstartsdiskett men den funker heller ikke. Prøvde dos diskett..og den funker heller ikke da jeg ikke får gjort noe på fra tastaturet.

    [...]

    Som sagt får jeg ikke bruke tastaturet..men den funker fordi lyset på tastaturet (logitech) funker når jeg slår på pcen.


    [...]



     

    Hei!

    Stuck key kan jo indikere at det er tastaturet det er noe galt med. Har du forsøkt ett annet tastatur, eller sjekka så det ikke er noen av tastene som faktisk er "Stuck" så de er inntrykkt hele tiden?

  17. Quote:


    Den 2002-08-06 13:30, lab161 skrev:

    det er lov å ha backup av sine egne dvdfilmer. Eier du orginalen kan du også ha kopier...


    Jeg har blitt fortalt, nå nettopp, at denne filmen "The Others" kun virker med Linux, noe går galt når windows brukes. har aldri hørt om dette problemet før...



    Hmm.. Har jeg aldri hørt om heller. Jeg hadde to versioner av The Others liggende. En singel DivX og en 2 delers SVCD version som var mpeg. Begge fungerte fint på Windows XP. Det er ikke SVCD versionen du har fått da, omdøpt til avi? Ett tips kan være å åpne filen i Ultraedit eller lignende. Se etter AVI og Div3 Div4 eller Div5 tidlig i fila. Det kan jo også være en hoax da. Prøv å døpe om fila til .iso, .bin .zip eller andre kjente formater og prøv å åpne. Ultraedit bør også gi en bra pekepinn på hva slags fil det er.

    Pass på at du har det nyeste DivX codecet og det passende lyd codecet som er brukt. En del nyere filmer bruker ett AC3 Codec som Media player ikke kan laste ned fra MS sine sider. Det må skaffes på andre måter.

×
×
  • Opprett ny...