Jump to content

lauking

Medlemmer
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lauking

 1. Fra Oppmeldingsrutiner for utsatt eksamen ("kont") i august (18.6 2009): Utsatt eksamen ("kont") avvikles i perioden 3. august til og med 15. august. Eksamensplanenen vil bli publisert på nettet 15. juli.
 2. I fjor høst var det samme kurset. Det var de samme forelesningene og samme eksamen. Opprinnelig var det ulike eksamensdatoer, men MA2105 sin ble flyttet til samme dag som TMA4120.
 3. Jeg er sterkt imot denne form for kopibeskyttelse. Når jeg kjøper en film, vil jeg ha muligheten til å se på den når jeg vil, hvor jeg vil, så fremt jeg har utstyret tilgjengelig. Har jeg ikke det, er det min egen feil og følgelig må jeg ta konsekvensene. Når spillet ikke bare må aktiveres på nett, men også kontinuerlig ta kontakt med en server, skrenker dette inn mulighetene. Sett at jeg går 10 dager uten å spille, og må validere spillet igjen. Hva om jeg ikke har tilgang på nett? ISP'en min kan ha problemer, valideringsserverne kan være nede eller jeg kan være ute å reise. Hvis jeg drar på hytta ei uke, helt uten noen form for internett, vil jeg fortsatt ha muligheten til å spille hvis det skulle bli dårlig vær. Å kreve nettilgang for et spill utelukkende fokusert rundt single-player, er bare dumt etter min mening. At utgiveren av spillet skal ha mulighet til å legge inn restriksjoner som går utover kjøperen etter at spillet er kjøpt og betalt, er etter min mening helt på trynet. Hva om du måtte gjøre det samme for andre produkter du kjøpte? Plutselig vil ikke filmen eller cd-en din spille av fordi nettet er nede. Eller for å sette ting litt ut av perspektiv, hva om bilen din skulle slutte å kjøre fordi du ikke har nettilgang for den halvårsvalideringen for å forsikre seg om at bilen ikke er stjålet?
 4. Kan lønne seg å sjekke på gnist.no også. Med dagens dollarkurs er University Physics 300 kr billigere på gnist i forhold til Amazon. Forøvrig kan du finne litt info om mek.fys. og hva som er pensum fra høsten 2007 her.
 5. Dette tilbudet gjelder spesielt for førsteårsstudenter ja. Leie må betales så lenge hybelen disponeres, og for meg var det ikke noe krav til innflyttingstidspunkt. Skulle dette være, regner jeg med det må stå spesifikt i kontrakten. Det tryggeste er uansett å ringe SiT og høre. For å søke ellers må man være opptatt som student ved NTNU, HIST, DMMH eller Folkeuniversitetet Jus, som man kan se her. Dette vil da si at kameraten din ikke kan søke bolig før han får bekreftet at han blir tatt opp på NTNU, altså når svar kommer fra Samordna Opptak den 20. juli. Da er det også førstemann til mølla som gjelder, og det er en god del som søker da.
 6. Leie betales fra 14. juli ja, men det betyr ikke at han trenger å møte opp da. Selv møtte jeg opp 3. august når jeg leide hybel for førsteårsstudenter i sommer. Nå er jeg usikker på hvordan opplegget er i år, om de fyller opp samtlige hybler fortløpende, eller om det er et begrenset antall som er forbeholdt førsteårsstudenter. I fjor var det 200 hybler (mener jeg å huske), som man kunne søke på tidlig som førsteårsstudent. Fordelen med dette var da at jeg slapp å bekymre meg for å komme til Trondheim uten en plass å bo, da markedet kan være rimelig hektisk de første månedene av studiestart. Til gjengjeld måtte jeg betale tre ukers husleie, men det var verd det. Nå er jeg som sagt usikker på om det bare er et visst antall som er mulig å søke på så tidlig i år også, eller om de leier ut til alle som søker. Eventuelt kan kameraten din prøve å få tak i noe på det private markedet, eller satse på å søke hos SiT senere. Da kan han riktignok å risikere å stå uten hybel når han kommer opp. Ellers er det ingenting i veien for å ringe SiT hvis det er noe annet dere lurer på.
 7. CS-gass er tåregass. Forøvrig synes jeg klippingen i den filmen var litt interessant. Først blir det filmet fra gruppen som demonstrerer, så blir det filmet ved siden av de israelske soldatene før det ser ut som om personen som fører kameraet står midt i skuddlinjen selv. Har demonstrantene gjort noe for å bli skutt på, uten at det er blitt filmet, eller er det faktisk sant at de israelske soldatene bare har begynt å skutt på dem helt uten videre, slik det blir vinklet utifra artikkelen og klippet?
 8. Tar du ex.phil i førstegangstjenesten, vil du få fritak på universitetet. Du vil forøvrig ikke få fullt stipend fra lånekassen hvis du ikke tar 30 studiepoeng i halvåret i snitt gjennom utdannelsen din. Gitt at ex.phil er 7,5 studiepoeng, vil du få ca. 4000 mindre omgjort fra lån til stipend. Vil du ha fullt stipend må du ta opp et fag med tilsvarende antall studiepoeng for å få det. Hvorvidt du faktisk gidder å ta ex.phil i løpet av tjenesten er opp til deg selv. Hos oss var det mange som ikke orket mer etter en lørdag eller to, da det ikke er det mest... spennende faget for å si det sånn. Til gjengjeld skulle både jeg og andre jeg kjenner ønske at vi tok det når vi var inne, så vi kunne sluppet det drittet nå.
 9. Du får ikke penger for å gi blod i Norge, men en liten gave som takk for hjelpen. Dette kan være et glass, verktøysett, håndkle, toalettvæske, et lite førstehjelpskrin eller andre småting.
 10. Reglene er som de er for å beskytte mottakerne av blodet mot infeksjoner og sykdommer. Grunnen til at homofile menn og personer fra disse stedene som nevnes, er at det er større fare for at de har infeksjonssykdommer som kan smitte med blod. Kilde KildeMottakerne av blodet har ofte svært nedsatt immunforsvar, og da skal det svært lite til for å gjøre ting verre for dem. Måtte selv utsette blodgivningen i noen uker i fjor sommer etter at jeg fikk tuppen av en spiker, som ikke var rusten, i hånda, såvidt nok til at det begynte å blø litt.
 11. 75th Rangers er en Americas Army klan som konstant søker nye medlemmer. Akkurat nå er det rundt 100 aktive medlemmer, som er fordelt inn i to kompanier og syv lag. Alpha Company har fem lag og er hovedsaklig for amerikanske spillere og folk som spiller på samme tidspunkt som dem, mens Bravo Company har to lag og består for det meste av europeiske spillere. Klanen har en teamspeak server, to offisielle servere og fire treningsservere, som blir brukt til forberedelser til klan-kamper (hvert lag er med i en TWL-ladder), ukentlige treninger og opplæring av nye kandidater. Det legges stor vekt på at medlemmene er lagspillere, og ikke går Rambo hele tiden. Hvor god du er, er mindre viktig, så lenge du er moden nok (ingen aldersgrense). Høres dette interessant ut, se her hvis du vil være med.
 12. Kontrollpanel --> under Abonnementer finner du emner og forum du har abonnert på.
 13. Angående de stjerneskuddene, så var det metorsvermen Perseidene som nådde maksimum natt mellom 11. og 12. august. For mer info: http://www.astro.uio.no/ita/nyheter/persei...perseide04.html
×
×
 • Create New...