Gå til innhold

jorbje

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jorbje

  1. Da er HK kjøpt. Det ble en Supermicro X7DWA-N. Jeg fant fram til nettbutikken nextron.no og sendte dem en mail med mine ønsker. Jeg skulle ha HK, RAM, CPUer (2 stk. Intel Xeon Quad-core) og skjermkort. De svarte meget kjapt med et forslag til kombinasjon som skulle spille godt sammen.

     

    Vil bare skryte noe hemningsløst av Nextron. Makan til u-norsk service skal du lete lenge etter (jeg skriver u-norsk, for det finnes knapt service i Norge). Svarer kjapt på mail, tar telefonen. Ringer tilbake, til og med uoppfordret for å følge opp. De ytet til og med topp service ETTER at alt var betalt. Når ting ikke gikk som det skulle, beklaget de og sendte manglende deler med budbil med en gang.

     

    De skulle skaffe Windows Vista. Den skulle de sende i posten når den var kommet. Jeg ringte dem en fredag og fikk vite at den var kommet. Jeg dro da direkte til dem for å plukke den opp så jeg fikk satt i sving PCen for helgen (hadde fri mandag og tirsdag også). Da jeg kom var den allerede sendt med posten. De beklaget og ringte og styrte noe enormt med Posten for å få pakken tilbake. Da de omsider fikk orden på saken, dro en av dem hjem til meg fredag kveld med Windowsen siden han likevel skulle forbi meg på vei hjem fra jobben.

     

    KNALLBRA! http://NEXTRON.NO altså. Ikke de billigste, men har spesialisert seg på proff-PCer. Fikk til og med prutta endel der.

  2. Ikke mange som har erfaring med dobbel-CPU-PCer her på forumet, nei... Vel, da er jeg med i gjengen...

     

    Skulltrail-kortet så ganske digg ut. Takk for tipset. Der ser det f.eks. ut til å være god plass til monsterekjølere på begge prosessorene, noe det ser ut til at ikke er plass til på mange andre kort.

  3. Hei. Jeg har tenkt å oppgradere PCen min med HK som tar to Intel Xeon-prosessorer, og trenger derfor litt kunnskap om slike kort. Har alltid holdt meg til kort som kun tar én prosessor, og har nå en følelse av at jeg beveger meg over i en litt annen verden. F.eks.: Det er ikke Asus og co. som regjerer denne verden. Riktig? Men Supermicro og Tyan. Riktig?

     

    Jeg skal bruke PCen som arbeidsstasjon (workstation) ikke som server. Skal sitte hjemme og leke meg med videoredigering i HD og 3DS Max eller Maya. Jeg har fra før:

    - Full Tower kasse

    - 500W strømforsyner

    - RAM (gammel, må nok skiftes ut)

    - Skjerm, tastatur og mus

    - Diverse USB-ting som scannere og skriver

    - Diverse SATA-disker + én PATA-disk

    - BluRay-brenner (SATA)

    - 2 stk. PCI-kort som jeg fortsatt trenger.

    - WinXP 32 Pro

     

    Så det eneste jeg skal kjøpe (håper jeg) er HK, 2 stk. CPU og RAM.

     

    Jeg har skjønt at forskjellene mellom 2-cpu-kort og 1-cpu-kort er:

    - De er større (E-ATX) og at jeg derfor trenger en full size kasse (noe jeg har).

    - De har som regel plass til mer RAM.

    - De tar bare fullbufret RAM (noe jeg ikke trenger. Finnes det kort som tar ubufret?)

    - Annet chipset (naturlig nok. Det må jo takle to prosessorer. Men er det andre forskjeller jeg bør være klar over?)

     

    Jeg vil ha denne PCen så stille som mulig, og ønsker derfor støysvake CPU-vifter. Men har en følelse av at disse monsterviftene (les: Zalman & co.) er så digre at det ikke er plass til to stk. ved siden av hverandre. Noen som har noe erfaring med dette?

     

    Jeg har et budsjett på ca. 20000,- for HK, CPUer og RAM. HK-anbefalinger? Merke? På forhånd takk for all hjelp!

  4. Aaahh. Så kjekt å høre (lese). Poenget mitt var nemlig å slippe å gå over til et 64 bits OS med det første (den dagen kommer nok). Bruker WinXP Pro nå, og ønsker ikke å skifte til Vista 64 etter hva jeg leser av klager og frustrasjoner fra brukere, og 64bit WinXP selges vel knapt lenger, og kanskje enda knappere til en oppgraderingspris (har retailversjonen av XP). Dessuten hører jeg rykter om at WinXP 64 bit ikke kan kjøre 32-bits programmer (i tillegg til 32 bits drivere, altså), men det er kanskje tull det også? Anyways, det er i så fall en diskusjon som ikke hører hjemme i dette forumet.

     

    Men tilbake til topic: Noen som har noen anbefalinger når det gjelder merke på HK for doble Intel-prosessorer? Har hørt noe om at Supermicro og Tyan er de ledende på to-prosessor-kort, og at de som er kjent for 1-prosessor-kort (Asus & co.) ikke er så gode på slikt. ?

     

    Flere som kan bekrefte at det er verdt å vente på neste generasjon Xeon-prosessorer (oktober)? Er ikke nye ting alltid langt dyrere enn det smaker?

  5. Takk for info. Skal bruke den til videoredigering i HD (Premiere Pro, og den støtter visstnok opp til 16 kjerner) + 3DStudio Max eller Maya + konvertering av video mellom HD og SD og mellom ulike codecs (som f.eks. til brenning av BluRay), så masse CPU-kraft er derfor ønskelig.

     

    Men kan noen forklare meg hvorfor hver CPU-kjerne trenger RAM i det hele tatt? Jeg trodde RAM kun var et arbeidsminne og ikke hadde noe med selve regneoperasjonene å gjøre. Jeg skjønner jo at man må "legge fra seg" resultatene av regneoperasjonene et sted, men er det ikke dette man har CPU-cache til? Og dessuten: Jeg har ikke tenkt å regne ut noe MER med 8 kjerner enn med 1. Jeg mener, Premiere Pro er bare ett program som jobber med én rendring av gangen, men den kan bruke mange kjerner til denne ene jobben samtidig for å få opp farta. Og dessuten: Resultatet av all rendring lagres i mitt tilfelle på harddisk og ikke i RAM.

     

    Og la meg ta et spørsmål til i samme slengen:

    Jeg kommer til å bruke 3 harddisker (av og til 4) samtidig pluss en bluray-brenner. Kommer også til å kjøpe ett (og ikke to) forholdsvis kraftig skjermkort (pga. 3D-programmet, ikke for å spille med). Vil da min 500W strømforsyning bli for liten hvis jeg går for 2 prosessorer?

  6. Hei dere eksperter. Jeg har lyst til å slå på stortromma denne gangen (ubrukte feriepenger) og kjøpe PC med 2 quad core-prosessorer, altså 8 kjerner (Intel Xeon). Men så har jeg hørt noen rykter om at hver kjerne krever minst 0,5 GB med RAM, optimalt 1 GB. Altså at jeg trenger 8 GB RAM hvis jeg skal ha full glede av alle 8 kjernene. Stemmer dette?

     

    Jeg spør fordi dette medfører i så fall skifte til et 64 bit OS.

  7. Det som gjorde at jeg valgte Google Photo er deres slideshow. Antakelig det eneste offentlig tilgjengelige online photoalbum som viser bildene over HELE skjermen, i oppløsning tilpasset skjermoppløsningen. Trykk F11 før eller under slideshowet, og det er omtrent som å kjøre slideshow fra Picasa eller ACDSee e.l. Og neste bilde lastes inn i bakgrunnen, slik at overgangene fra bilde til bilde blir 100% instant. GENIALT!

  8. Dette er et knallkamera. Har det selv. Kjøpte det i romjula 1998, og har enda ikke sett noe annet DV-kamera (ikke HDV) i denne prisklassen som er bedre. Sony kom noen år senere med oppfølgeren TRV 950. Den kjenner jeg også godt, men syns faktisk den gir litt dårligere bildekvalitet.

     

    Mitt kamera sliter endel med at sikringen går hele tiden, og serviceavdelingen AS bare klør seg i hodet. De har nå nesten skiftet hele innmaten, men kameraet døde nok en gang i helgen. Er vel nødt til å skaffe meg et nytt kamera. Da vurderer jeg sterkt å kjøpe et brukt TRV900 igjen.

  9. Jeg er også interessert i dette. Dvs. helst å kjøpe en brukt scanner. Det må da være mange som har kjøpt denne scanneren, scannet alle bildene sine, og nå sitter med noe de ikke har bruk for. Jeg kjøper den gjerne. Kommer til å selge den igjen selv når jeg har scannet alle mine.

    4830097[/snapback]

     

    Forresten, glem det. har nå kjøpt meg en ny LS 5000 med diasmater. Knallscanner. Bare man bruker den med programmet VueScan isteden for den medfølgende Nikon Scan. Utrolig, men sant: forskjellen er veldig stor, selv om man i begge programmene slår av all form for etterbearbeiding (streit "1:1"-scanning mao.). La ikke merke til det før jeg scannet noen bilder om igjen med VueScan. Programmet koster penger, men det er det sannelig verdt.

  10. Jeg må si jeg ikke har hørt om den muligheten ved sata, men mulig det stemmer. Kan ikke skrive noe før jeg er sikker!

    5301495[/snapback]

     

    Har ikke prøvd det selv, men etter at jeg byttet ut en av min p-ata-disker med en s-ata, er det nå konstant en sånn sikker frakopling av hardware-knapp i oppgavelinjen. Klikker jeg på den kan jeg stoppe denne sata-disken, akkurat som når jeg kopler til en USB-disk.

  11. Overføringshastighet?

    Overføringshastigeten kommer anpå ata.

    Har du en S-ata-150 så er hastigheten 150 mb/s og S-Ata-300 så er det 300mb/s

    mb/s ? millibit i sekundet?

    Mb/s = megabytes i sekundet...

    3600043[/snapback]

     

    Dette er dessverre feil! Liten b = bit, stor B = byte. Dette slurves det med overalt. Skriver man f.eks. at en harddisk er på 120 mb, og man vet at harddisker ikke måles i antall bit (enda mindre i millibit. Liten m = milli, stor M = mega), skjønner man at det er megabyte som egentlig er ment. Men når det gjelder overføringshastigheter, brukes både byte og bit. Da er det faktisk viktig å skrive det riktig, ellers er det jo umulig å vite hva som er ment.

     

    Er s-ata 150 på 150 megabit/s eller 150 megabyte/s?

     

    Siden så mange slurver med b og B, tror jeg det er lurt å skrive "bit" og "byte" helt ut for å forhindre forvirring, særlig når man snakker om hastigheter.

     

     

     

    En helt annen ting:

     

    En stor fordel med s-ata du ikke har tatt med: Man kan kople dem til og fra uten å omstarte PCen, akkurat som eksterne USB- eller Firewire-disker.

  12. Bra guide. Har et par kommentarer:

     

    Det finst og program som er spesialiserte for overføring. Eit som mange anbefaler er Scenalyzer. Det koster litt, men er enkelt å bruke. Det finst i ein freeware-versjon og, men då med begrensa funksjonalitet.    Dei aller fleste vil ikkje trenge noko eit ekstra program for å gjere jobben, so dette er mest for dei litt ekstra interesserte.

     

    Scenalyzer LIVE har så mange fordeler at jeg ikke vil anse det som et program for spesielt interesserte. Både jeg og ungdommer i Ten Sing-gruppa jeg er voksenleder for har brukt Scenalyzer en god stund og klarer oss omtrent ikke uten. Å dele opp de ulike opptakene i separate filer finner vi så nødvendig at jeg heller vil si at å IKKE klippe opp opptakene er for de mer spesielle tilfellene.

     

    For ca. 300 kroner har man bl.a. disse fordelene:

    - Splitter opp videofilene uten å stoppe båndet. Premiere Pro stopper båndet, og spoler litt tilbake, noe som forsinker innlastingen og sliter mer på kameraet. Dessuten kan ikke PPro (versjon 1.0 i hvert fall) fortsette oppklippet innlasting hvis du må stoppe. Mener å huske at Windows MovieMaker (og Pinnacle Studio??) laster inn alt til én fil og så lager interne subclips etterpå (rett på meg hvis jeg tar feil). Man kan dermed ikke slette enkeltklipp for å spare plass på harddisken.

    - Mulighet for å spleise sammen to eller flere avi-filer til én, splitte opp en avi til flere, eller trimme bort uønsket start og slutt. Et enkelt videoredigeringsprogram med andre ord, for de aller groveste jobbene.

    - Full multitasking. Du kan gjøre hva rakkern du vil samtidig som den laster inn video. Du kan til og med scrubbe eller spille av klippene du nettopp har lastet inn gi dem nye navn, samt slette, eller gjøre det jeg nevnte i punktet over. Alt mens Scenalyzer laster inn ny video. Du slipper med andre ord å vente til innlastingen er ferdig før du kan organisere klippene.

    - Indeksering av et helt bånd på 5 minutter. Scenalyzer spoler med bilde og laster inn dette sammen med info om klokke, dato og tidskode (telleverk) og lager en liste over alle klippene som du kan merke av for full kvalitets innlasting senere. "Spole"-videoen lastes inn, så du kan se videoene i redusert kvalitet uten å spole noe mer på selve båndet.

    - Filene kan få navn etter tidskoden eller dato/klokke de starter på. Dermed kan du slette alle avi-filene den dagen du trenger harddiskplassen (selv om du har redigert endel med dem allerede), for så å laste dem inn igjen senere (de får nøyaktig de samme filnavnene som sist) og fortsette redigeringen der du slapp.

    - Timelaps capturing. Last inn kun hver fjerde frame (enkeltbilde) f.eks.

    - Hele programmet fungerer som en slags fil-explorer spesielt beregnet på video der hvert klipp vises som en filmstripe som kan dras i for å se innholdet. Dette gjør Scenalyzer til det mest oversiktlige programmet jeg har sett for videofilbehandling.

     

     

    Scene detection.

    Dette er ein funksjon dei fleste, men ikkje alle program har. (Scenalyzer har den.) Den gjer at opptaka vert delt inn i fleire deler automatisk. Det finst ulike måtar å gjere det på, men den mest vanlege er truleg tidskode-basert scene detection]. Om ein har dette, vil programmet lage ei ny fil for kvar gong den finn eit opphald i dato-/tidskoden, altso kvar gong du har hatt ein pause i opptaka.

     

    Tidskode er det telleverket som spilles inn fysisk på båndet, og må ikke forveksles med dato og klokke. Hvis man har sørget for å skjøte nye opptak pent i "rumpa" på tidligere opptak idet man filmet, vil tidskoden være jevnt stigende gjennom hele båndet, og gir dermed ingen indikasjon om hvert enkelt klipp. Dato og klokke derimot brukes til scene detection.

  13. Jeg har en 2,5" disk i et eksternt USB-kabinett som lager samme lyden (i den grad jeg skjønte "klikk srsrsr..."), MEN KUN I ENKELTE USB-porter og kun med én av mine to USB-kabler. Kan dere skjønne det? I den USB-kontakten den IKKE lager slik lyd virker den helt normalt.

     

    Litt senere: Nå tok jeg og koplet disken til alle 6 USB-kontakene i tur og orden, men nå virket plutselig ALLE kontaktene helt fint. For en halv time siden lagde én bestemt kontakt konsekvent denne av-på-lyden.

     

    Når jeg kopler til samme disk med en annen USB-kabel (merket USB2.0), og kun til hjemme-PCen min (ikke den på jobben), låser PCen seg (musa også). Likevel er ikke selve disken i uorden, fordi den virker helt perfekt på jobben (har testet ved å kopiere ut masse data).

     

    Min konklusjon: Det trenger ikke være selve disken som dør, det kan være andre ting, kabel, kontakt, kontroller etc.

     

    Apropos USB1.1 vs. USB2.0: Hva skjer hvis jeg kopler en 1.1-kabel til en 2.0-disk og 2.0 kontroller? Eller omvendt?

  14. Burde aldri bruke æøå i filnavn: Vel, det funker vel så lenge ting er riktig satt opp? Dessuten ønsker jeg å bruke norske navn på filene mine, siden jeg (og brukerne) er norske. Vet at dette, rent historisk, har vært et problem. Men det burde det da vel ikke være lenger... :hmm:

     

    Noen som vet hvordan man stiller inn riktig i Mac for at den innebygde FTP-greia i OSX (Option - K) leser filene mine riktig? Eller må han kanskje laste ned noe?

     

    Det er noe som heter UTF-8 (eller no' sånt). Har dette med filnavn å gjøre også? Altså at både server og klient må være enige om riktig character set?

  15. Har søkt meg lei i forumene her, og Google, så nå spør jeg direkte:

     

    Har satt opp en FTP-server hjemme (prøver ut både GuildFTPd og BulletProof), men alle filene som har æ, ø eller å i filnavnet lar seg ikke aksesseres fra en Mac (f.eks. "Hei på deg.txt" ser ut som "Hei p?" på Mac).

     

    Har skjønt at jeg må sette riktig ISO tegnsett i FTP-severprogrammet, men hvordan gjør jeg det? Finner ingen opsjoner for dette i nevnte programmer. Må jeg ha et spesielt dyrt og profft serverprogram for dette?

  16. Har mistet min Creative Jukebox 3 (bra til opptak), så nå må jeg kjøpe en erstatning.

     

    Krav:

    - OPPTAK! Valgmulighet mellom MP3 og WAV

    - Stor hardisk. Minst 20GB, helst 40-80 GB

    - Innebygget mikrofon (diktafon)

     

    Ser at Archos lanserte sin nye GMINI 400 igår. Den ser ut til å ha spec som passer meg bra (kjekt også å kunne ta med meg mine egenproduserte videoer og vise dem på TVene til folk, enkelt og greit).

     

    Men spørsmålet er: Har noen noen erfaringer med Archos sin Gmini-serie? Særlig opptaksdelen. Vet at de første Archosene hadde en tendens til å spille inn harddisk-støy og annen dur inn på opptaket. Er dette problemet borte nå?

     

    Noen som også har noen erfaringer med de nye 1,8" harddiskene? Er de vel så bra som 2,5"?

  17. Mye smak og behag om slikt. Selv har jeg jobbet mye med lyd, både i NRK radioen og til musikkproduksjon som hobby. Kjøpte meg to proffe headset fra AKG (husker ikke helt navnene men tror det ene heter K270. Brukes i hvert fall mye i proffe studioer. Tette). Men etter at jeg fikk tak i Porta Pro har begge AKGene falt pladask igjennom. Møkkalyd i forhold.

     

    Nå bruker jeg faktisk kun Porta Pro når jeg skal mikse musikk eller annen finlytting av lyd pluss vanlig lytting. Bassen er kanskje litt for sterk til å mikse musikk med (men jeg er klar over det), men til vanlig lytting er den overhode ikke i veien. Synes også de er de mest behagelige små-hodetelefonene jeg noen gang har hatt på meg. De er lettdrevne så du trenger ikke en stueforsterker for å få nok lyd.

     

    Kort sagt: Utrolig digg lyd. Åpen, krisp og klar. Kjenner ikke til Sennheiser-konkurrenten som nevnes her. Sikkert digg den også.

     

    Ulempe: øreputene går lett i stykker. Hvor får man kjøpt slikt løst?

×
×
  • Opprett ny...