Gå til innhold

Pondus81

Medlemmer
  • Innlegg

    279
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pondus81

  1. nvidia gpu er lodda på hovedkortet. Har du sjekka om f.eks undervolting av igpu eller dgpu påvirker stabilitet? Når krasjer maskina? Random når idle? Knytta til oppgaver? Krasjer den når dgpu er deaktivert?

    Maskinen har vært inne 1 gang før og da byttet de hovedkort. Da antagelig med skjermkort loddet fast med på kjøpet. Maskinen blir gradvis verre og verre til den blir helt umulig å få til å starte opp med GTX1060-kortet aktivert. Får opp feilmelding i enhetsbehandling om at kortet er stanset grunnet hardwarefeil eller driverproblemer. Jeg har prøvd alle de eldre driverne jeg har nedlastet (12 stk) uten at det hjelper. Dette er rene hardwareproblemer som jeg synes Multicom tar lite ansvar for. Jeg gidder ikke drive å undervolte skjermkort for å få det til å fungere. Når jeg kjøper en ferdigbygd bærbar PC forventer jeg at den fungerer ut av boksen. Enkelt og greit. 

     

    Makinen krasjer ved bruk av 3D-applikasjoner/spill. Krasjer uavhengig av om dgpu er deaktivert eller ikke. 

  2. Les innlegg 670 i denne tråden. Det er mitt innlegg. Er det likt som jeg beskriver det der?

    Ja....! Glad det ikke bare er meg, og samtidig lei meg for at du også plages... ;) 

     

    Forferdelig irriterende opplegg.. Har prøvd: reinstall fresh windows, slå av alt av hvilemodus/dvalemodus, sjekket temperaturer, sjekket gjennom hver eneste driver i enhetsbehandling. Alt er up to date. Jeg har bygget PCer i 25 år og aldri hatt store problemer med disse (bestandig funnet ut av dem), men denne bærbare er virkelig ikke bra. Min skal inn igjen på mandag fordi den gradvis blir verre og verre. De får få den tilbake de 3 gangene de skal ha den for at heving av kjøp skal bli et tema. Hvis de da ikke på et mirakuløst vis løser problemet. Det skjer så random hos meg at det må være en dårlig komponenet en eller annen plass. Jeg tipper på for liten strømløsning og/eller inkompatibilitet mellom hovedkort/skjermkort/internt skjermkort. Noen av restartene mine resulterer i blåskjerm med VIDEO_TDR_FAILURE og en eller annen .sys-fil som jeg ikke husker navnet på akkurat nå. Dette har jeg googlet meg fram til og folk anbefaler å deaktivere intel skjermkortet. Dette hjelper heller ikke hos meg. 

     

    Som sagt tidligere så skiftet de hovedkort sist, men jeg tipper at skjermkortet også spiller en rolle her. 

  3. Heisann!

     

    Må bare spørre her om det er flere som har hatt problemer med sin P670R? Har i7-6820 og 512 GB SSD + 1T snurredisk. 17". 32 GB RAM. 

    Jeg har vannvittig mye random restarts og hendelsloggen i windows kan fortelle om "kernel - power" feilkode 41. Har prøv ALT på nett angående dette problemet, men det vedvarer. Selv etter fresh windows-install. Maskinen har vært inne til multicom 1 gang, men problemet dukker opp etter like lang tid denne gangen. Er særdeles misfornøyd med denne PCen. Har prøvd å heve kjøp, men de støtter seg på lovverk om at samme feil må repareres 3 ganger før det blir et tema. Er avhengig av PCen i jobb i tillegg til at jeg spiller på fritid. Mild sagt frustrerende.. Noen som har gode forslag til fiks eller er det bare å innse at det er rene hardware-problemer? 

     

    Takker på forhånd for svar! 

     

    Med vennlig hilsen

    Thor Stokke

  4. Vel, "lar deg spille på seks skjermer" blir vel litt overdriving..Tviler sterkt på at du kan spille med dette kortet og samtidig ha ok framerates.

     

    Det går faktisk helt fint.. Jeg har satt opp et systen for BondeLAN for 2 år siden med et 5870 Eyefinity 6 kort på 6 DELL 22". Man får faktisk helt ok framerates av bare et kort, men det er jo klart at hvis man flesker til med 6 30" med 2560x1600 så kan det by på problemer med et kort. Jeg kjører selv et system hjemme med to 5870 PCS+ fra PowerColor med 3 24" fra BenQ og gamer BF3 med 5760x1080 med rundt 100 FPS i snitt på små brett og rundt 80 FPS på større brett. Da bruker jeg en uklokket i5-2500k, 8 GB Kingston 1333 MHz RAM og en Kingston 120 GB SSD.

     

  5. Det er så godt å sitte LITT avsides til oppe i Trøndelag og ha fiber i hus. Det finnes ikke en eneste coax eller gammel kobberkabel inn til huset mitt.. KUN fiber. Til og med på min gamle hjembygd SNÅSA er det bygd ut fiber rundt sentrum og områdene rundt står for tur. Riktignok høy påkoblingsavgift, men så lenge produktene er bra så betaler folk i dag for dette! PVR-dekoderen til Altibox fungerer knirkefritt og oppdateringer kommer jevnlig og disse fører utelukkende til at ting blir bedre. Hadde "hikke" på det trådløse nettet som er direkte på hjemmesentral for et par uker siden. Ringte inn til Nord-Trøndelag E-verk og de fikset dette på 2 minutter. Slit videre med Get, CD og NGT folkens, mens jeg koser meg med Altibox inn i dommedagsåret 2012!

    • Liker 1
  6. Heisann!

     

    Jeg har hatt iPhone4 nå i et halvt år og det er første gang jeg er fornøyd med en mobil etter Nokia 3210 for 10 år siden. Nå har min bærbare tatt kvelden med et busted skjermkort. Jeg vurderer derfor å kjøpe meg en Mac bærbar.

     

    Det jeg da lurer på er om det finnes programmer som lar meg åpne vanlige windowsfiler fra jobben i f.eks .xls format?

     

    Jeg skal bruke maskinen til internett, lett familiebilderedigering, litt videoredigering fra utdanning og noe småjobbing med regneark. Hvilken versjon vil dere anbefale? Er supertakknemlig for hjelp pr PM siden jeg ikke er inne her så ofte for tiden grunnet utdanning.

     

    På forhånd takk! :D

  7. Selg delene hovedkort, RAM og CPU på bruktmarkedet og bruk pengene på nye tilsvarende deler.. Du kan selge en bundel med hovedkort, RAM, kjøler (original) og prosessor for 1500 inkludert frakt f.eks. Mye bedre enn å bare kaste de.. Det syntes jeg bare var et lite gjennomtenkt og litt barnslig utsagn. Deler til stasjonære er dessverre ikke verdt stort lenger.. Jeg solgte et Gigabyte P55-UD6 med USB 3.0 og en i5-750 med 4 GB DDR3 RAM og en Noctua NH-D14 til 3200 inkludert frakt og oppkrav for ikke lenge siden. Hvermannsen kjøper laptop for tiden og vi andre er oppegående på hva vi kjøper og hvilken pris vi er villig til å betale! :) Men for guds skyld prøv Finn.no først.. Det er nok der du kan legge gullegget og finne en tulling som betaler!

  8. Heisann!

     

    Jeg har en WD 500 GB disk som jeg har brukt i en HTPC. Den ble brukt som OS disk en stund siden SSDen min skulle over i den bærbare maskinen min. Brukte da Acronis for å speile data til WDen. Det ble da opprettet en partisjon på 100 GB (SSD på 128 GB). Nå får jeg kun formatert denne 100 GB partisjonen og får ikke tilgang til resten. Skal nå bruke disken til formålet den egentlig var tiltenkt, nemlig et RAID 1 med en tilsvarende disk. Hvordan får jeg den tilbake til utgangspunktet på 500 GB?

     

    Takker på forhånd for hjelp!

  9. Synes ikke det er helt pointless da du må ha grei sirkulasjon i PCen uansett og de fleste bruker større vifter i kabinettet som har lavere turtall og dermed lavere støynivå enn de fleste skjermkortvifter. Kunne godt tenkt meg dette i HTPCen min så jeg kunne spilt litt mer enn bare facebook spill på TVen i stua. Prisen er derimot sikkert ikke veldig lav..

  10. Det var høy temp for en kjøler som skal være veldig bra. Jeg har OCet min first batch, powerhungry 920 til 4,34 GHz med meget høy vcore (husker ikke eksakt hva) og fikk maks 82 grader på varmeste kjerne. Dette var med en Noctua C12P med bare 1 stk 120mm vifte, men i et åpent kabinett (Antec Skeleton)og kald romtemperatur (19 grader celsius). Betydelig lavere temperatur med en Noctua NH-D14 og Antec 1200.. Mener å huske 8-9 grader forskjell. Det er forresten satt verdensrekord på luftkjøling med NH-D14 på 5,5 GHz. Mener det var en nyere Intel firekjerner med HT disabled. Anbefaler NH-D14. 800D kabinettet skal være stort nok for denne kjøleren, men RAM brikkene bør ikke ha mye høyere heatsinks enn bare selve brikkehøyden.

     

    Du finner ikke bedre luftkjøler enn den, men den er STOR!! Vannkjøling har jeg ikke peil på! ;D

     

    Lykke til!

  11. Jeg har to maskiner hjemme. De har likt oppsett på skjermkort (HD 4870x2), harddisk (Kingston SSD 128 GB) og RAM (G.Skill 1333 MHz). Eneste forskjellen er tokanals 4GB på 1156 plattformen og 3-kanals 3 GB på 1366 oppsettet.

     

    Jeg må si at jeg er mest fornøyd med responsen i 1156 maskina. Jeg bruker en Core i5 750 i den og en Core i7 920 i den andre. i5en egner seg meget godt til gaming og den overklokkker fantastisk. Jeg har Gigabyte hovedkort på begge, men det er SATA 3 og USB 3.0 på P55-UD6 kortet jeg bruker på 1156 oppsettet. Annet enn dette er kortene veldig like. I forhold til pris må jeg si at jeg er mest imponert over 1156 oppsettet. Med HT er muligens i7 et bedre valg til multitasking, men jeg ville gått for i5 hvis jeg skulle hatt maskin nå. Den er helt knall til prisen.

  12. Enig med valg av et skjermkort. Da slipper du problemer med spill som ikke er optimalisert for flere skjermkort. Drivere kan også oppføre seg noe sketchy er min erfaring. Har hatt både Crossfire og SLI oppsett og det funker meget bra i noen spill og ikke i det hele tatt i andre. Jeg har derfor gått bort fra dette og velger nå kun å ha et enkelt kraftig kort og heller oppgradere oftere. Kjører nå PowerColor HD 5870 PCS+ med 3 skjermer som er det oppsettet jeg har vært mest fornøyd med så langt i min "spillkarriere" ;) Var også fornøyd med HD4870x2 fra samme produsent, men støtte for 3 skjermer var avgjørende for oppgradering denne gangen.

     

    Når det gjelder prosessorvalget ville jeg også gått for AMD. Jeg har en i5 750 maskin og en i7 920 maskin. Jeg har dog testet en maskin hos en kompis med AM3 hovedkort og en 955 BE. Denne hadde god respons i alle programmer i windows og spill fløt helt knall. Han kjørte 2 HD 4850 kort i CrossFire noe som fungerte meget bra på AM3 plattformen.

     

    Gå for en 955 eller 965 BE og et 5870. Da har du maskin lenge. i5 750 er bedre, men ikke for en som skal snu litt på krona.

  13. Jeg er FSX fan og kjører et Core i7 oppsett overklokket til 3,6 GHz. Det er riktig at FSX reagerer godt på CPU hastighet. Jeg aner ikke om det er optimalisert for fire kjerner, men en del spill begynner å bli det. Så AMD oppsettet med 3,4 GHz prosessoren og et 5850 bør holde. Jeg kjører 5870 selv, men jeg kjører da EyeFinity som er nevnt. Jeg bruker 3 stk BenQ G2420HD 24" FullHD. Oppløsning jeg spiller i da er på 5760x1080. Du får da med deg mye mer av det som skjer rundt deg. Spesielt nyttig for meg som for det meste flyr helikopter. Det gir en litt ekstra dimensjon, men koster også mer. Du trenger også en relativt dyr aktiv displayport til DVI adapter som tar seg av signal til en av de tre skjermene. Totalpris på mitt system kom på ca. 20.000. Jeg har da Saitek Pro Flight X52 med rudder pedaler og Saitek Pro Headset. Anbefales!!

  14. Ser at mange legger mye ned i tesseleringen som nVidia's kort skal være så mye bedre på.. Perosnlig driter jeg i håreffekter i spillingen min.. Gi meg høy FPS med mye AA påslått så er jeg fornøyd. Akkurat det gir 5870 kortet mitt nå. Og det til et behagelig støynivå..

     

    Byttet fra HD 4870x2 fra PowerColor til 5870 PCS+ som det er linket til at Komplett har tidligere i diskusjonen. Lydnivået sank betraktelig. Dette kortet er stille, pent og yter knallgodt. Og det er på lager som nevnt tidligere. Løp og kjøp! Dirt2 er med på kjøpet! Tror faktisk det er det skjermkortkjøpet jeg har vært mest fornøyd med på mange år med tanke på pris/ytelse!

  15. Skuffet over: ytelse, varmeutvikling og støy..

     

    Imponert over: DX11 ytelse var veldig bra.

     

    Tenkte vi varme da vi så varmerør stikkende ut av referansebildene som ble lekket? JA! Dette er rett og slett for dårlig et halvt år etter ATI's DX11 kort. Jeg har et 5870 inne til reparasjon pga tap av signal til skjerm og kjørte 3 skjermer og 5760x1080 og 4 aa på BF BC2 med over 60 FPS.

     

    Er storfornøyd med kortet rent bortsett fra at det måtte inn en tur.. :whistle:

     

    Tror nok ATI kommer med nye kort til høsten som slår GTX480 ned i støvlene før det gjør seg som varmovn..

  16. Jeg har klokket i stykker et XFX 680i kort, men det er alt.. ALDRI klart å kverke en prosessor.. De har jo innebygde sperrer for makstemperatur..

     

    Jeg har klart 4,2 GHz med min i7 920, men denne var fra tidlig batch og måtte ha 1,408V for å klare dette. Kjører på 3,6 GHz til daglig og det klarer den på 1,3275V i BIOS som gir ca. 1,31 i cpu-z. Minnet mitt kjører da på 1200 MHz siden BCLK er på 200 og valgene på multiplier på RAMen bare er 6, 8 eller 10. RAMen min klarer ikke 200x8=1600. Det er bare vanlig DDR3 1333 MHz.

     

    Sett BCLK til 200 og multiplier til 18. Volt til 1,25 først. Føl deg frem til hva som er stabilt i Prime95. Øk litt og litt til du har et stabilt system. RAMen din kjører jo på 1600 så den setter du da manuelt til 8 multiplier og lar volt stå uendret. Den vil da kjøre på 1600 MHz. Du må også huske på å øke volt til QPI/VTT. Dette er den gamle FSB som og trenger litt mer volt når du overklokker siden du øker hastigheten på denne busen.

     

    Overklokking er selvfølgelig ikke uten risiko, men passer man på temperatur så skal det som regel gå greit. Men risikovurderingen ligger helt og holdent i dine hender.

     

    Lykke til! :)

  17. Bruk jumpers og reset cmos`en på hovedkortet. Husk å dra ut strømkabelen mens du gjør det. Men, hvis samme greia skjedde på 2 pcer.. godt mulig det er defekt.

     

    Gjort flere ganger på begge PCer. Har sendt mail til Komplett med feilbeskrivelse.. Skikkelig kjipt siden jeg har tre 24" skjermer stående å vente... :( Ble ikke bare LITT skuffet for å si det sånn.. Har vært fornøyd med PowerColor tidligere da jeg har to HD4870x2 som har fungert knirkefritt. Ikke like fornøyd nå om det viser seg at det må i retur..

×
×
  • Opprett ny...