Jump to content

tjrb

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Takk for svar! Da er det jo like enkelt som jeg hadde tenkt. var bare redd for at jeg skulle koble feil å at noe skulle gå skeis. Vil tro at dersom du kobler feil så vil ikke pcen starte? bare for å være sikker.. den 24-pins som er under den grønne linja er til hovedkortet. Men hvor kommer egentlig strømmen til cpuen? Går den også i 8-pins?
 2. Hei! Holder på med å bygge meg en ny pc, og i den forbindelse har jeg noen spørsmål angående den nevnte PSU. Det skal sies at jeg aldri har bygget en pc med en modulær PSU, om det er det det egentlig heter. De tidligere PSUene jeg har eid har kommet med en gitt mengde kabler som kommer ferdig når du åpner esken og disse har vært tilstrekkelig for å levere strøm til maskinen. Så spørsmålene er som følger; 1. For utenom selve strømkabelen til hovedkort (24 pins) og 8 pins til CPU så er jeg veldig blank. Jeg har ett MSI RTX 2080 Ti som krever to stk 8 pins og en stk 6 pin strøm. Spørsmålet mitt er som følger, hvor på PSU kobler jeg strømmen til GPU? Kablene som følger med står enkelt forklart "PCI-E" men på PSU står det kun 1 plass "6+2 PCI-E". Dette er en 8 pins utgang. Det er flere 8 pins utganger på PSU men disse er ikke merket. Er veldig redd for å skulle ødelegge noe så derfor spør jeg. For ordens skyld. Ser at mange spekulerer andre plasser i at man kanskje ikke trenger å koble alle strømkablene til og at to stk 8 pins skal være tilstrekkelig. Det er det ikke i følge manualen til skjermkortet så jeg velger å stole på manualen her. Når det kommer til manualen til PSU så hjelper den ikke noe på de spørsmålene jeg har. 2. Enden av strømkabelen som kobles på GPU er jo to stk 6+2 pins. Da står jeg igjen med en stk 6 pins på GPU som er "ledig". Kan jeg da koble en 6+2 pins, slik som den forrige, men da la de resterende inngangene være løse? Det skulle da bli en 2 pins og en 6+2 pins som bare blir hengende ubrukt. Altså at de ikke er koblet til? Da får GPU tilstrekkelig med strøm, men overflødig kabel vil jo ikke være koblet til noe. Er dette slik det egentlig skal gjøres? Slik jeg ser det er det ingen annen utvei. Beklager litt dårlig formulert, men håper dere skjønner. Takk for svar!
 3. Blir litt vanskleig å forklare. Legger ved bilder så kanskje det blir litt lettere å forstå. Den utgangen som skal gå til GPU fra PSU er denne (se bildet). Hva er det egentlig jeg må gjøre for å få en slik kabel som kobles direkte på GPU? Den nye PSU som dette grafikkortet egentlig skal stå i er en Corsair HX850i, men slik jeg ser det kommer jeg til å støte på samme problemet der da de eneste strømkable er de samme som på bildet jeg har lagt ved.
 4. Her kommer ett noe noobish spørsmål ang installering av 2080 TI. Mitt tidligere kort er ett 1070 som kun krever 1x 6 pins og 1x 8 pins strømkontakt. Psu har en direkte utgang for dette så selve koblingen her var ingen problem. Mitt nye skjermkort krever 2x 8 pins og en 1x 6 pins. Har ingen utak på PSU for dette. For ordens skyld så er det snakk om ett 2080 ti gaming x trio og PSU er en EVGA 650W. Har en annen pc dette skjermkortet egentlig skal stå i men venter på at posten skal levere en CPU. Noen som har tips? Takk for svar.
 5. Jeg har en Samsung 960 pro m.2 ssd. Dette er hva jeg får av hastigheter. Burde jeg være fornøyd eller skal de være høyere? http://imgur.com/a/Q94za
 6. Hei igjen. Både Afterburner og CAM viser samme temp, men Afterburner gir ikke det problemet med at tempen plutselig peaker til 82 grader. Litt lettere og monitorere tempen på Afterburner da man kan se tilbake i tid på hva tempen har vært. Og ikke under noen omstendigheter har den steget opp til 82 grader.
 7. Har ikke brukt MSI Afterburner før, men lastet det ned nå. Klarer ikke finne CPU-temp, finner bare GPU. Men skal forske litt på det.
 8. Hei. Har bygd ny PC nå nylig med blant annet vannkjøling fra Nzxt, mer spesifikk Kraken X61. Problemet er at programvaren som følger med kjølingen, CAM, kommer til tider opp med melding om at temperaturen på CPU har oversteget 82 grader Celsius når jeg spiller. Denne meldingen kommer som en pop-up melding når jeg spiller diverse spill. Det jeg synes er så rart er at dersom jeg tabber ut i windows og inn i selve CAM-programmet så ligger temperaturen stabilt på alt fra 40-60 grader og viser aldri tegn til at jeg har vært oppe i 82 grader (MERK: det er nøyaktig 82 grader programmet viser, aldri 81 eller 83). Har googlet litt rundt og ser at flere skriver at de opplever problemer med CAM, og at det er flere buggs osv. Men jeg må ærlig innrømme at jeg blir litt bekymret dersom en slik kjøler ikke klarer bedre enn 82 grader. For ordens skyld så består pcen min av: i7 7700 Kaby Lake @ 4200 mhz. MSI Geforce GTX 1070. MSI Z270 Gaming Pro Carbon hovedkort. Corsair LPX 16 GB Ram @ 3200 mhz Fractal Design Define S Kabinett. Ingenting er overclocka, alt kjører på standard fabrikk. Takk for svar.
 9. Får jeg opp dette når jeg trykker på linken: Sorry, you don't have the required permissions to download attachments. More information about this is available in the Attachment Permissions FAQ.
 10. Bestilte meg en 960 PRO 512 GB fra netshop. Pakket og klart til levering allerede. Gleder meg som en unge! Ser noen skrev på komplett at de anbefalte å installere software for å få best ytelse. Noen som vet hva som menes med det?
 11. Jeg lurer selv på hvilke hastigheter jeg oppnår dersom jeg anskaffer meg en M.2 SSD. Hva jeg tenker å kjøpe; https://www.komplett.no/wishlists/e7597caa-8edb-4876-86db-c7ab109ed8d8 Jeg lurer på følgende; Dersom jeg kjøper en Samsung 960 PRO 512 GB, vil jeg da få de hastigheter (3500 MBps (les) / 2100 MBps (skriv), som Samsung har oppgitt? Fra hva jeg har lest, så er det hovedkortet som blir flaskehalsen på hvilke hastigheter du får på R/W? Takk for svar.
 12. Har kjøpt Logitechs nye g3 mus siden den er anbefalt til spill. Men merker at den henger når jeg gjør raske bevegelser, skal det være slik? Det som skjer er at pila begynner og riste på en måte, en tegn på at lasern kanskje ikke henger helt med ? Har ikke noe problem på den gamle razer musa med dette.
 13. Lurer selv litt på dette med kredittkort. Jeg fikk reklame om kredittkort fra Sparebank1 og det stod bla at det var rentefri nedbetaling innen 45 dager. Vil dette da si at jeg kan feks kjøpe meg en ting tell feks 15000 kr, og KUN betale 15000 kr dersom jeg betaler tilbake pengene innen 45 dager? takk for svar
×
×
 • Create New...