Gå til innhold

vidarlund_net

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vidarlund_net

  1. Kroner per gjennomsnittlig FPS-verdi er ein tabell eg kunne tenkt meg å sett oppdatert etterhvert som priser endrer seg og nye kort blir testet...

    Om så enn om ein "bare" setter opp ein testrigg der kun skjermkortet skal endres og eit og samme spel, eller sett med spel skal kjøres som ein del av alle framtidige skjermkorttestar. :)

    Kunne egentlig vore eit sorteringskriterium på linje med slik kr/GB er for harddisker i prisguiden. ;)

  2. Eg gjekk gjennom ein del backup-program for eit par år siden, før Jotta kom, så eg har ikkje sett på den.

    Det eg fant ut var det som virkelig skilte dei reine backup-programma var kor kjapt og lett det var å ta restore... ;)

    Crashplan (http://www.crashplan.com/) var den eg fant ut at var absolutt best då, og eg har nå kjørt Crashplan (med unlimited plass) for backup og Dropbox for synkronisering av filer eg jobber med, i eit par år... ;)

    • Liker 1
  3. Er det ikkje sånn at på hovedkort med Z68 brikkesettet så kan ein bruke det interne skjermkortet(frå cpu/gpu'en), i tillegg til eit vanlig skjermkort?

    Har dokker testa dette, og evnt kor vanskelig dette er å få det til å fungere på desse hovedkorta? På min nåværende maskin kjører eg 2 passive skjermkort for å kunne bruke 4 skjermer, så nå når eg vurderer å oppgradere så lurer eg veldig på om eg kan klare meg med 1 skjermkort mindre. ;)

    Kor bra dette funker og kor vanskelig det er å sette opp kunne vore ein interressant ekstra test å lese om når dokker tester hovedkort som støtter slikt. :)

  4. Småunger. ;P

    Eg husker nok best når eg spelte Pango på pappas flyttbare jobb-pc: http://www.vintage-computer.com/ibmportable.shtml eller når eg rota meg gjennom Larry 1 på den gamle 8086'en, og spesielt å endelig få spille Civilization 1 etter å ha venta 15min på at den skulle loade etter at introen var ferdig. ;)

    Eye of the Beholder(dnd) 1&2 spilte eg gjennom så mange gonger at eg kunne dei på rams, 3'eren var eg bare gjennom eit par-tre gonger.

    Star Control 2 var virkelig konge i sin tid, brukte eit hav av timar på det i ungdommen. Fant tak i remaken nylig, og eg må innrømme at d var ikkje like gøy lengre...

    DOTT var virkelig fantastisk. Og spel som Diablo1&2, Warcraft1&2, Dune1&2, Colonization, Master of Magic, Master of Orion, Ports of Call, Simon the Sorcerer, Monkey Island og Worms er alle spel som har slukt mye av mi tid opp gjennom tidene. ;)

    Får lyst te å installere DOS-box og begynne på nogen av dei gamle spela igjen, spela før i tida tok det jo faktisk tid å spele gjennom, d var sjelden du kunne rase gjennom eit spel for første gong på ei kort helg. ;)

  5. Eg vurderer å sette sammen denne PC-en:

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=58375

     

    Eg har ein mist psu frå før av...

     

    Planen er å klokke den litt opp. Eg kommer te å bruke den te mye forskjellig, og siden eg driver mye programmering så hender d eg kjører ting som krever ein del datakraft.

    Eg vurderer å gå for 8GB ram for å kunne ha ein grei ramdisk, slik at diskytelse blir eit mindre problem når eg jobber m den type oppgåver...

     

    Er det nogen som har nogen synspunkter? Ting som ikkje passer i lag først og fremst, og såklart om nogen har forslag til andre deler eg bør bruke så ønskes alle forslag velkommen.

×
×
  • Opprett ny...