Gå til innhold

ull2000

Medlemmer
  • Innlegg

    324
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ull2000

  1. Det har de strengt tatt ikke noe med. De fikk medhold i å beholde at abonnementet kun kan benyttes til personlig bruk, men de må tillatte deling med andre enheter. Utover det så har de ikke noe de skulle sagt.

    Så det tyder på at de kommer nok til å fortsette å prøve å sette kjepper i hjulene for kunder som benytter seg av tilbudet, til tross for at de ikke bryter villkårene.

    F.eks ved å påstå at de som benytter seg av tilbudet bryter vilkåret om personlig bruk og dermed kan de nedgradere abonnementet eller terminere det.

    Jeg tror ikke dette er siste kapittelet i denne sagaen.

     

    Det handler jo bare om penger - tipper noen få kunder koster dem mer enn de tjener på hele abonementet, siden de faktureres for all datatrafikk av netteier Telia. Her kan man jo velge mellom å drepe hele tilbudet "fordi man kan" eller å innse at dersom man moderer seg noe vil dette legge press på andre selskaper til å tilby mer enn de super-kjipe datapakkene man får andre steder. Telenor sitt "verdens raskeste mobilnett" er jo en god vits - det betyr bare at man kan tømme datapakken sin på minutter....

    • Liker 2
  2.  

    Jeg er vel ute etter hvordan Helium rent praktisk vil bli kjølt ned til omkring 0 grader Kelvin for å benyttes som kjølemedium i en kvantemaskin over tid?  Helium kjøler seg vel ikke selv hvis du forstår spørsmålet mitt?

     

    I praksis ved å komprimere og utvide gassen, den mister temperatur når den utvides. (ihvertfall såvidt meg bekjent)

     

    AtW

     

    Stemmer det. Og maskinen må nok fylles på med flytende helium jevnlig. Universitetet i Bergen har noen maskiner som bruker superledning for å lese av svært svake magnetfelt, og de lekker vist helium for tusenvis av kroner i måneden.

  3. Sammenligningen med en PC er i beste fall kun teoretisk antar jeg. Kan noen forklare meg hvilken fysisk størrelse en slik kvantemaskin vil få, og hvordan den praktiske utførelsen for å oppnå kjølingen som er ned mot det absolutte nullpunkt (-273,15 grader Celsius = 0 grader Kelvin) vil framstå?

     

    Normalt benyttes flytende helium som kjølemiddel for å oppnå superledning. Kokepunkt på 4 grader Kelvin.

  4.  

    Hadde vært morro om IBM DeskStar (akà "DeathStar) hadde vært med i testen...!

    Tror den hadde gått av med en veeeldig god jumboplass!

    Av de 5-6 diskene jeg hadde, så døde 4 av dem innen ett par år :D

    Jeg har en som fortsatt er i live etter 13 år... ;-D Men ja, de andre fem klikka... klikk klikk klikk osv.. ;)

     

     

    5400rpm versjonene var ikke så ille. 7200rpm variantene ble varmere og døde som fluer....

  5. La oss si at en person dukker opp på radaren til piratjegerne og det ender med en politianmeldelse som faktisk følges opp på... da er man ute og sykle.

     

    Politiet får en ransakelsesordre, og hvis de følger standard prosedyre så kommer de hjem til deg og beslaglegger alt som kan med en god klype salt kan defineres som datautstyr: PC, nettbrett, medieavspillere, spillkonsoller, cd plater, minnekort....

     

    Og så skal de etterforske saken i laang tid før det ender med en henleggelse eller forelegg på noen tusen kroner. I mellomtiden har du vært uten elektronisk utstyr i 6-12 mnd og det er sikkert et helvete med parpirarbeide for å få alt tilbake igjen. Det er faktisk mer urovekkende enn selve pirat-saken.

  6. Målet med h.265 er halve bitraten for samme innhold.

     

    4k er ca 4x pixelraten av 1080p.

     

    Mao: 4k@24 med h.265 burde kreve ca doble båndbredden av 1080p@24 med h.264. Hvis vi forutsetter samme kvaliteten per pixel. Etter min mening kan man trygt ofre litt kvalitet per pixel når man dobler oppløsningen horisontalt og vertikalt. (hver pixel blir mindre viktig).

     

    I følge google så er Bluray filmer (hoved-feature only) i størrelses-ordenen 17-27GB.

     

    -k

     

    Så en 50GB blu-ray vil teoretisk kunne være brukbart for en 4K film med h.265.

     

    Fant en artig link der det hevdes at det er mer relevant med økning fra 8 til 12-bit fargerom enn økt oppløsning i 4K.

     

    http://hometheaterreview.com/could-h265-compression-bring-4k-to-blu-ray-andor-streaming-media/

×
×
  • Opprett ny...